Фан клуб - РК Вардар

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.943
Поени од реакции
73.610
Само едно да прашам, тој во Вардар десното крило левак што е и најнизок е во тимот како се вика ? Тој солидна партија пружи, Стоилов ѕвер беше и тој другиот пикер не знам како се вика и тој јако одигра ... И тој вториот голман на крајот што бранеше како се вика ?
Десно крило е Лука Раковиќ.

Вториот пикер Никола Маркоск,и, на Велко брат му. Денес Никола беше најдобар со 7 гола.

Вториот голман ни е вратио се Шиме :pos:

Mартиновиќ дрвото :D

Член од
28 ноември 2011
Мислења
141
Поени од реакции
151
Апла бевме подобри до сега се газиме глатко Публика 200+ Комити на следната ќе има повеќе...Зарем на МТВ немаше пренос?

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Едниот што играше во прво полувреме и што е ептен брз и скочен е Лука Раковиќ од Хрватска.Другиот ептен црн што е наш Влатко Јовчевски се вика.
На крајот голманот се вика Иван Мартиновиќ и тој е Хрват,а другиот пикер е наш Маркоски,на Велко мислам помладиот брат.22 години има само.
Абе не знам дали за истиот збориме , пошто овој што ме бендиса беше ептен низок и онака како пуничок изгледа у смисол низок краток ко џуџе да личи ...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.943
Поени од реакции
73.610
Абе не знам дали за истиот збориме , пошто овој што ме бендиса беше ептен низок и онака како пуничок изгледа у смисол низок краток ко џуџе да личи ...
Лука Раковиќ е тој.

Иначе сме им понудиле на овие дрвава да се играат двата меча кај нас, за да заштедат на трошоци, и они одбиле ЛОЛ
Изгледа ќе ја вратат таму :icon_lol:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Лука Раковиќ е тој.

Иначе сме им понудиле на овие дрвава да се играат двата меча кај нас, за да заштедат на трошоци, и они одбиле ЛОЛ
Изгледа ќе ја вратат таму :icon_lol:
Сигурно се премислиле после силувањево :pos:
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 21:22 ---
Раковиќ бе........иначе тој бил и подебел.Не е он толку низок колку што делува покрај другите играчи...

Член од
30 септември 2011
Мислења
2.714
Поени од реакции
2.599
Извор: Дневник
Вардар - Место Ловосице 36-19 (17-10)
СРЦ Кале. Гледачи околу 600. Судии: Јудчиц и Кот од Белорусија
Вардар: Мартиновиќ (одбрани 3 топки), Милиќ (одбрани 19 топки и 2 пенали), Чаневски, Ојлески 2, Маркоски 7, Недановски 1, Прибак 3, Раковиќ 6, Петриќ 2, Јовчевски 1, Марковиќ 3, Лазаров 3, Карачиќ 2, Рајковиќ 1, Абутовиќ 2.
Тренер: Веселин Вујовиќ. Исклучувања: 10 мин.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Милиќ 21 одбрана :eek: Кај ги избројале толку...
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 21:45 ---
Вториот голман ни е вратио се Шиме :pos:

Mартиновиќ дрвото :D
Која појава е типот :pos:
Ја мислам дека не сум видел посмешен играч у Вардар.
Маскота !

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Бев :D
Не сум прибран од 12 сабајле, затоа бев во плав дуксер :icon_mrgr:
Мада на ракомет кога носам плав дуксер секогаш тепаме :icon_mrgr:

Иначе 36-19 на крај :D
Газење, се знаеше дека ќе ги утепаме овие...
Маркоски имаше своја партија, разгази дечкото :D
Сите си газеа, само не ми се допаѓа што голманиве неможе топка да фатат. Тука е огромната разлика меѓу нас и Металург и затоа се сеуште фаворити број еден.
Вујо мајсторот, соблече маица I love Komiti и ја пдоари во публика :D
Навивање одлично, иако бројот ни беше мал. Околу 120 души навивавме, ама салата беше солидно исполнета.
Грмеше прво полувреме, моментите кога цела сала ја кренавме и сите кога анвиваа, останаа за паметење :D
Второ полувреме курташак, пробување нови песни, сепак занимливо враќање на ракомет :)
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 20:57 ---

Не сум :icon_mrgr:
Абе Џамбо се уби од бранење :D Не заебавај :D

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Сигурно се премислиле после силувањево :pos:
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 21:22 ---

Раковиќ бе........иначе тој бил и подебел.Не е он толку низок колку што делува покрај другите играчи...

Е да овој е тој, многу јако одигра ...
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 22:15 ---
И мислам дека овој помладиов брат ќе го надмине Марковски ... Денес епен јако изигра и тој ...
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 22:15 ---

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Милиќ имаше доста одбрани, не знам што сте гледале вие :D Е сега тоа што пола од одбраните беа од смешни удари е друго, али имаа и добри одбрани.

Маркоски беше добар кога се трансформираше од одбрана во напад, и во дел од нападите каде го оставаа сам, али се гледа дека уште е неискусен во покомплицирани ситуации и од потешки позиции, али затоа Столе растура.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.943
Поени од реакции
73.610
Po prvním poločase je ve Skopje stav 17:10 pro domácí házenkáře. V hale panuje opravdu pekelná atmosféra, která žene domácí házenkáře dopředu. Lovosice hárli téměř celou první v oslabení. Držíme palce!

Ve 40.minutě vede Skopje 24:13, fanoušci domácích podporují své hráče svlečeni do půl těla a v hale je pravá balkánská atmosféra. Lovosice hrají oslabeni o jednoho hráče.

"Во салата пеколна атмосфера која ги носи домашните играчи напред" :D
"Домашните фанови соблечени до половина прават вистинска Балканска атмосфера" :D

Негооо, не ми се допаѓа тоа што наши фанови даваат непотребни коментари на статии на разни портали околу мечевите на Металург. Ситни провокации како од Битолчанине на статиите на ФК Вардар (добро не до толку, али стандард нкој ќе се избаци и ќе рече губите од Вардар годинава или слично) или како на тој имвецилот Жарко што има 10 профили направено и спамира после секоја наша победа.

Тоа нас воопшто не треба да не занима, дали ќе ги добиеме или не ќе не интересира пред нашиот мешусебен дуел. Вака само се палат некои што оцениле кој е појак само поради тоа што они играле во ЛШ.
Ќе се види кој е појак допрва, така оценуваа сите и кога Работнички го елиминираше Анортозис и сите неупатени во квалитетите на останатите екипи очекуваа дека лесно ќе не победеле во ланското прво домашно коло, ние си ќутевме сигурни во нашиот квалитет и после ги посравме :icon_mrgr:

И малце реалност не на одмет. Не се воопшто за потценување, со Станиќ на голот факт е дека се во огромна предност пред нас, со оглед на тоа што нашите голмани се водат по "ДАЛИ МУ Е ДЕНОТ", додека кај Станиќ тоа не е така...
Сосема различен стил на игра имаме, али за тоа отом потом :)

ЕХФ купов е доста јак годинава. Вардар според некои кладилници е меѓу фаворитите, иако сепак Германските екипи според мене се скоро невозможни за поминување.
Само едно се молам во третата квалификациона рунда да избегнеме Германска екипа.
Ако влеземе во групшите, тогаш сигурен сум дека сто посто влагаме во четвртфинале.
Само да не посака ждребката во третото квалификационо коло.

Еден стар должник КИФ Колдинг денеска се пласираше во третата рунда, заедно со Мотор Запорожје од Украина, Бакау од Романија, Бенфика од Португалија и Примски Медведи од Русија. Се чека на останатите двојки чиј епилог ќе биде познат следната недела и овие екипи ќе им се придружат на оние кои директно стартуваат од третата рунда.
Покрај нас во пол позиција веќе се и Цимос Копер од Словенија, Одореи од Романија, Елверум од Норвешка, а голем двомеч се игра меѓу нашите ривали од СЕХА Нексе и Мест Брешков, а Белорусите веќе може да се каже дека одат натаму по победата во Хрватска со 30-31.

Дај боже и Куманово да се пласира понатаму :)
И стварно незнам што чека Вујо со Оса, треба да му се направи притисок за да го проба детето :unsure:

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Сигурно повеќе ќе даде Дарко од моменталниот капитен наш ....
Кога играме у СЕХА со Металург ?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.943
Поени од реакции
73.610
Сигурно повеќе ќе даде Дарко од моменталниот капитен наш ....
Кога играме у СЕХА со Металург ?
Ако се биде во ред, мечот треба да се одигра на 10 ноември како дел од 8-то коло од СЕХА и тоа ние сме домаќини.

Инаку следниот меч ни е еден од најтешките испити. Гостување во Прешов каде што скоро никој не победува :D
Татран годинава ми се чини дека се послаби за нијанса од лани ама сеуште се доста силен тим, со Криштофанс и нашиот екс играч Јан Собол :D
Гостуваме веќе во среда.

Kajgana Shop

На врв Bottom