Фан клуб - РК Вардар

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.993
Поени од реакции
74.134
Мислам дека на дебелиот од металург што дојде во стручниот штаб Чокрев со него имаше нешо инцидент и на него му пеаа
Помислив и јас на тоа, ама после покажаа како еден од тој дел од трибината го извадија надвор (а ми заличе на Ракчевиќ:)). Можеби беше и наш член, којзнае, кој бил ќе каже :)
Чокрев секогаш ми бил најомрзаен припадник на штабот на Метачург :D
Али сега ми е мило што е кај нас, има живи да ги изеде на дербито :icon_lol:

Член од
14 април 2010
Мислења
4.697
Поени од реакции
6.070
Помислив и јас на тоа, ама после покажаа како еден од тој дел од трибината го извадија надвор (а ми заличе на Ракчевиќ:)). Можеби беше и наш член, којзнае, кој бил ќе каже :)
Е тоа не загледав убаво кога ваделе некој а за ова другово колку само се палеше чоекот колку протестираше правеше циркуз на секоја судиска одлука што не беше у прилог на металург на секое дерби и сега го избркаа

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Начевски оној судијата што е имаше инцидент со некој од публика кај што седеше и тој. Инаку после победава реални се шансите за фајнлфор!

Член од
7 август 2011
Мислења
4.953
Поени од реакции
15.135
Добро е за малце ке ја усереа. Тој волот беше висок колку нашите со раце кренати :)
Навивање имаше на моменти. Како што видов луге од ЛФ беа. Јас седев кај клупата на татран второ полувреме и зборев со еден србин играч шо пред 3 години играл во Вардар. Вика за жал Вујо ми беше тренер, луд е човекот :D. Ми даде и ѕедиња некој што им ги дале пред утакмица со песни за Вардар. Исто ме праша зошто толку празно било. Мислеше дека цените се изгор скапи. Кога му кажав дека е гага се шокираше. Кај нив цените биле 3 евра и пак имало по 2-3000 луге.

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Ќе усереа веќе добиена утакмица! Тоа ти се мајстори за да те извадат од кожа. Не ми е јасно како можат да имаат толку дијатемтрално спротивни периоди во текот на еден натпревар?! Од маестрални до тотални аматери. Дека има потенцијал е очигледно. Одлично сме покриени на голман, крила и пикер, и дури може да се носиме со Металург во тој дел. Затоа на бекови сериозно треба да се менуваат работите. Толку лоша надворешна линија ја не памтам да имал Вардар некогаш. Единствено Вујовиќ колку толку ги задоволува критериумите. Другите не се за коментирање. Едноставно се премногу очајни. Тука е потребен знатичелен ремонт за да се поправат стварите!

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Одлична утакмица.Aтмосферата која нормално не може да се мери со кога има организирано навивање,но ова е нешто што најблиску може да дојде до тоа.Салата солидно исполнета,најмногу луѓе собрани до сега.Имаше доста Комити во публика,пееа,ја дигаа атмосферата,публиката добро се одзиваше на нивните повици,се правеше притисок врз противниците.Баш ради вакви утакмици лигава би морала да опстои.Само штета што ги нема толку често.Ај ваљда со маџарите и словенците ќе имаме повеќе вакви дуели.
Него утакмицата почна одлично,ги газевме.Страшно изиграа дечките во одбрана,Борко си наби статиката како за 3 утакмици од што не можеа да шутнат ко што треба словаците.Нападот уигран,добри акции за крило и пикер.Е после тоа Вујовиќ менува постава.Таа постава што го растури Тартан на полувреме веќе не влезе ниту еднаш.Се форсираше Вујовиќ кој е убедливо без конкуренција најлошиот играч што сум имал прилика да го гледам.После неговите 3 грешки во напад,ни даваат голови и плус 2 пати после тие грешки и добиваме исклучување.Да не зборам за контрата на крај што ја утна,за сите штуеви што му завршија во блок..........Ниту еден гол мислам дека не даде трупот,а играше цело полувреме.Цело јебено полувреме да играш и гол да не дадеш,или треба да си инвалид или да браниш на гол.......трето нема.
Дечкото е брз и подвижен доста,али труп.Немам зборови колку лош играч.
Мававме доста стативи,се промашуваа зицети,а Тартан си даваше голови и на крај предноста се истопи.Па мислам дека и водеа едно време.
Крајот прав трилер......Едно 4-5 пати пресекуваме топки и идеме во контри кои доста се промашуваат.Али на 2 минути пред крај со добра одбрана успеваме на +2 да дојдеме.И тука има и пенал,кој го промашуваме (Марковиќ е ваљда).Он промаши 2 пенала и утна една контра,но он ни ја донесе победата.За мене мен оф д меч,но затоа пресече 3 топки,даде гол при пасивен напад кога место да ја подаде кога се изведуваа 9 метри од свртување ја шибна.Плус уште неколку голови пред тоа.Кога најмногу ни требаше,на крајот он ни ја извади утакмицата.
Да довршам причата,он промашува тој пенал на минута и пол до крај за да се одвоиме на 3 гола разлика.Тука Тартан дава уште еден гол,а ние следниот напад го заебуваме.И тука Филип Лазаров (кој мора да признаам е доста подобрен ) го заебува нивниот голман.Место само да ја спушти топката,таман доаѓа голманот да ја земе,Лазаров му ја бутна на страна.Си купи едно 10 секунди додека на судиите им текна да го запрат времето.И тогаш остануваме само на 5 играчи во игра,а овие место голманот ставија уште еден играч со маркер.Но за тие 6 секунди прават нашиве фаул и тоа е тоа.Кога би изведувал некој друг таков удар би бил скроз опуштен,но овие имаа вол од 2 и 10,а нашите играчи ниски,па тоа му беше како пенал.Среќа ја удри пречката и така ние славевме важна победа над директниот конкурент за фајлнал форот.

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678

Saber, кај нас е Андон,тој дебелиот што ни е асистент сега. и он се срчка со Чокрев волот што беше на трибина горе. и екипата од КОМИТИ што ја спомна ти,му се пушти да го залупа,и имаше гужва со џандариве. И другариве на Стоилов,седеа таму и тие сакаа да му ја бапнат една на свињата:)

Иначе возбудлив натпревар,на такви веќе навикнавме. Губиме здив во второто полувреме,некако Вујо прави чудни замени и се губи ритамот. Да не се повторувам го кажавте веќе текот на утакмицата.

Сакам за играчите да кажам нешто. Николиќ пензионерот Михо нек го поздрави зимава.Марковски и Столе се топ. можеби е искусен,али сигурно зима многу повеќе плата. Исто и Петриќ старото магаре и он нек пали патиките. Вујо мали грешши многу,но има движења,добро ја чита играта и може да пројде. На крилата,палиме и на двете страни. Собол и Јовчевски десно и Марковиќ и Гоце мангупот лево, топ се сите.

Ептен ми е криво што нема публика како порано. јас немам пропуштено утакмица сезонава, денеска беше солидно во сала,имаше атмосфера.Навистина играат момците и сакаат да се покажат. Тераме понатаму,против селолург немаме шанси многу,сакам само машки да изиграат. Се гледа дека подобро играме од почетокот,по течно одат нападите. Реално е да се надеваме на фајнал фор!

Крвта моја,бојата твоја!

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
И тука Филип Лазаров (кој мора да признаам е доста подобрен ) го заебува нивниот голман.
Искрено не знам што си забележал кај него дека е доста подобрено, ама за мене се потрврди дека е ужас невиден. Може да биде само резерва на првиот лев бек и ништо повеќе. Не беше залудно што Металург го шутнаа како партал. Го држеа само затоа што се надеваа дека ќе го привлечат Кире. Ако и Вардар се надева на истото, стварно е лудост да се трпи неговото незнаење.
VARDAR - TATRAN PREŠOV 26:25 (16:11)​

SKOPLJE - Dvorana SRC Kale; Gledatelja: 300
Suci: Amar i Dino Konjičanin (BiH)

Vardar: Abadžić (2 obrane), Ristevski (12 obrana); Stoilov 1, Ojleski 2 (1/1), Markovski 3, Nikolić 1, Simović 1, Doder 3, Vujović, Kukoski, Sobol 1, Petrić, Jovčevski 4, Marković 7 (1/2), Lazarov 1 (0/1), Abutović
Trener: Veselin Vujović

Tatran Prešov: Krupa (9 obrana), Verkić; Marušak, Hrstka, Urban 2, Kristopans 6, Drobnjak, Radčenko 1, Niroda, Tumidalski 2, Čip 2, Guzu 2, Pekar 1,Antl 9 (1/1)
Trener: Đorđe Rašić

Sedmerci: Vardar: 2/4; Tatran Prešov:1/1
Isključenja: Vardar: 8 min.; Tatran Prešov: 6 min.
Crveni karton: Vardar: Filip Lazarov; Tatran Prešov: -
Инаку еве потврда за она што го пишав. Придонесот на бековската линија е „огромни“ 5 гола?! Зимово, Вардар мора да промени 90% од бековите. Во спротивно, лошо му се пишува. Споменав и претходно, на голман, крила и пикер сме одлично покриени и може комотно да му парираме на Металург, ама затоа кај надворешната линија сме десет класи назад во однос на нив. И тоа е она што ја прави огромната разлика меѓу Вардар и Металург во моментов.

Член од
30 септември 2011
Мислења
2.714
Поени од реакции
2.599
Честитки за победата на Вардар Про..(y)

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Искрено не знам што си забележал кај него дека е доста подобрено, ама за мене се потрврди дека е ужас невиден. Може да биде само резерва на првиот лев бек и ништо повеќе. Не беше залудно што Металург го шутнаа како партал. Го држеа само затоа што се надеваа дека ќе го привлечат Кире. Ако и Вардар се надева на истото, стварно е лудост да се трпи неговото незнаење.

Инаку еве потврда за она што го пишав. Придонесот на бековската линија е „огромни“ 5 гола?! Зимово, Вардар мора да промени 90% од бековите. Во спротивно, лошо му се пишува. Споменав и претходно, на голман, крила и пикер сме одлично покриени и може комотно да му парираме на Металург, ама затоа кај надворешната линија сме десет класи назад во однос на нив. И тоа е она што ја прави огромната разлика меѓу Вардар и Металург во моментов.
Ако го примети,можеби даде само 1 гол........но како што кажа и ти самиот бековската линија ни е срање.Он имаше еден убав гол од 10 метри и тоа е тоа.Но кога ги газевме Тартан имаше он доста добра минутажа.Под подобрен мислам дека не направи ниту една грешка,а бога ми имаше едно 3-4 асистенции најмалку.И него ич не го сакам,но пре него ќе го гледам него Вујовиќ во игра.Странец кој основите на ракометот не ги знае.Па тој не знае како да скокне на шут бе.Како дете те учат,не со нозете напред во скок,он тоа го прави.Што е подвижен,подвижен е и брз,али колку греши тој човек тоа е нешто неверојатно.Ако примети после неговите грешки слованците ни ја стопија предноста,плус со можеби најголемата минутажа на утакмицата го има најлошиот учинок.Се сложувам бековската линија треба многу да се менува.Од овие Вујовиќ и Петриќ би ги одјебал (потрошен е тој човек,едно те исто секоја утакмица го прави,на почетокот се чудев колку е физички ѕвер,но само тоа и го има) и би донел 2 бомбардери од по 2 метри.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.993
Поени од реакции
74.134
Комплетно се сложувам околу бековската линија. Тотален промашај...
Какви стравотни шутери сме имале низ годиниве, а какви играчи имаме сега. Викам јас, тимов се надминува со резултативе со олку слаба бековска линија. Филип Лазаров може да има по некој блескав момент, ама далеку од тоа дека е страшен играч. Бела е престар за да игра. Додер просечен...
Да го задржеа барем Надовеза од лани. Сепак верувам дека на полусезона ќе има промени на бековската линија. Чудесно е како со вакви шутери едноставно газиме во лигава. Да изгубиш само 2 меча, и една нерешено во 10 кола со силни противници не е мала работа. Е сега, во првава полусезона скоро со сите екипи кои ни се на наше рамниште или појаки игравме дома. Добро е што освен со Босна, се друго сомлевме на наш терен.
Плус освен поразот во Бања Лука си газевме и на гости (што ме изненадува), освен дуелчот со Загреб каде што сепак добро поминавме.
Има надежи за полуфинале и тоа големи :D
--- надополнето: 19 ноември 2011 во 19:02 ---
Треба да го земеме токмаков, има се да испотепа :D
http://www.tatranpresov.sk/index.php?page=410
Колкав беше према нашиве, пола екран ми го зафаќаше:pos:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ќе има искри таа утакмица. Инаку мислев дека првата во Кале се игра.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.021
Поени од реакции
9.855
Mora da se smeni bekovskata linija u Vardar i ke bide sosema druga prica... Lazarov, Petric i onij Simovic aut, a na nivno mesto da se vratat Pribak, Rade Stojanovic i Aleksandar Stojanovic;) Tie trojca plus ova sto se ima sega e dobitna kombinacija;)
--- надополнето: Nov 21, 2011 10:58 PM ---
Mora da se smeni bekovskata linija u Vardar i ke bide sosema druga prica... Lazarov, Petric i onij Simovic aut, a na nivno mesto da se vratat Pribak, Rade Stojanovic i Aleksandar Stojanovic;) Tie trojca plus ova sto se ima sega e dobitna kombinacija;)
--- надополнето: Nov 21, 2011 10:59 PM ---
Ќе има искри таа утакмица. Инаку мислев дека првата во Кале се игра.
Steta sto Komiti ne navivaat.

Kajgana Shop

На врв Bottom