Фан клуб - РК Вардар

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Пријателе,фан клуб на Вардар е ова. Како сакам можам да ги наречам ривалите на мојот клуб. Не ме гледаш да одам во фан клубот на ривалот и таму да тролам. Инаку благодарам на класификацијата сељак,иако не ме познаваш лично.

Ојлески игра добро и против солидни противници.А за такви јас ги сметам Нексе и Борац. Те молам извини ако и овие не се солидни по твои стандарди. Мене муабетот ми беше за непотизмот и врските во репрезентацијата.

И стојам зад тоа дека Манасков мали даде неколку гола во веќе решени натпревари и за репрезентација и за металург. И стојам зад тоа дека Ојлески е подобро крило од него.Исто како што Георгиевски е подобар од Козла а сепак не е викнат во репрезентација. Ако сакаш да водиш дискусија,аргументирај.

А за закачката за ЛШ,сети се кој е првиот македонски клуб што играл во ЛШ. Вардар ги имал своите двобои кој вашиот клуб тек сега ги доживува, Реми со Загреб во Загреб,домашна победа над Магдебург,реми со Адемар Леон. Последното учество на Вардар во ЛШ беше во ектремно тешка група заедно со Кил,Барселона,Колдинг. и не беше возможно да се помине.Сега металург има шанса и тоа е добро за мак ракометот.

Јас сум доволно маж да признаам дека металург моментално има подобар тим. Ми пречи начинот на кој идеа последниве сезони директно ослабувајќи го ВАРДАР. не ми е муабетот за Наум,туку сезоната потоа,земањето на Диви (кој сега е втор голман),Велко,Стефче.

Јасно ми е дека парите го вртат светот и се главен двигател во овие превирања. Тоа е кристално јасно. Па Наум со Вардар имаше загарантирана ЛШ наредната година,но за поголема плата се реши за Металург. Иако,колку за информација ова е прва му е прва сезона во ЛШ. на 30 години. Но тоа е се во ред,како сакаат луѓето нека си ги водат кариерите,јас имам право како навивач на ВАРДАР да не ми биде сеедно ако си одат играчите.

Поздрав
Тие пристапи на поединци тука селодромци, селолург , ако мислиш дека некоо навредуваш со тоа(иако е фан клуб Вардар) си се заебал, покажуваш ниво на култура за себе.А ако си мислел на местото од каде доаѓа Металург и неговите навивачи уште повеќе си се заебал зошто 50% од навивачите на Вардар се од уште поселки населби ако можам така да ги наречам.Јас повеќе го ценам Вардар како тим и би сакал тој да е на местото на Металург во ЛШ но мора да признаете дека неколку години се недостижни и дека имаат шанси за најдобар успех во машкиот клубски ракомет.За другото си сосема во право...немора и двајцата да мислиме исто за Манасков и другите.
Поздрав.;)

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
Тие пристапи на поединци тука селодромци, селолург , ако мислиш дека некоо навредуваш со тоа(иако е фан клуб Вардар) си се заебал, покажуваш ниво на култура за себе.А ако си мислел на местото од каде доаѓа Металург и неговите навивачи уште повеќе си се заебал зошто 50% од навивачите на Вардар се од уште поселки населби ако можам така да ги наречам.Јас повеќе го ценам Вардар како тим и би сакал тој да е на местото на Металург во ЛШ но мора да признаете дека неколку години се недостижни и дека имаат шанси за најдобар успех во машкиот клубски ракомет.За другото си сосема во право...немора и двајцата да мислиме исто за Манасков и другите.
Поздрав.;)
Од целиот мој пост,пак ставаш акцент на селолург, nevermind. Инаку со тоа се алудира на маалскиот карактер на клубот,а не на местото од каде што доаѓа. И thumbs up за тебе,што од навреди према мене сега се префрли на навреди на сите КОМИТИ низ градот.

Ако го прочита целиот мој пост,ќе видеше дека јас напишав дека се недостижни и дека имаат шанса за успех. Oh well....

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Од целиот мој пост,пак ставаш акцент на селолург, nevermind. Инаку со тоа се алудира на маалскиот карактер на клубот,а не на местото од каде што доаѓа. И thumbs up за тебе,што од навреди према мене сега се префрли на навреди на сите КОМИТИ низ градот.

Ако го прочита целиот мој пост,ќе видеше дека јас напишав дека се недостижни и дека имаат шанса за успех. Oh well....
Дечко мислам се разбравме во два поста, јас те цитирав за првиот пост со овој и немам ништо против, а јас во никој случај не сум тој што ги етикетира луѓето според местото на живеење.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.952
Поени од реакции
15.127
Ептен ми се навива во ракомет. :) Вардар оди кон фајнал фор а ние дремеме. Мислам дека можеше да се каже: ,, Ke навиваме за РК кога ФК ке нема утакмица '' и готово.

П

Паспарту

Гостин
Николиќ посакува трофеј со Вардар про

Вардар про пред почетокот на сезонава повторно направи голем рез во тимот, а едно од најзвучните засилувања што пристигнаа сигурно е Ратко Николиќ. Искусниот српски интернационалец е еден од главните адути на тренерот Вујовиќ и се надева дека „црвено-црните“ ќе успеат да стигнат барем до еден трофеј, без оглед на фактот дека против себе го имаат силниот состав на Металург.

Наша цел е да стигнеме до фајнал-фор турнирот во СЕХА-лигата, а ако ни се укаже можност и да го освоиме ова натпреварување. Што се однесува до домашните натпреварувања, желба ми е да освојам барем еден од двата пехари. Знам дека нема да биде лесно, Металург е многу силен тим, но ќе го дадеме максимумот за да го вратиме Вардар на тронот на македонскиот ракомет. Сметам дека сезонава ја почнавме добро, но голем „кикс“ ни беше елиминацијата од европските купови од Извиѓач, тим што реално според квалитетот е далеку послаб од нас“ - изјави Николиќ.

Тој има само пофални зборови за реализација на идејата за регионално натпреварување и е убеден дека СЕХА-лигата ќе ги оправда очекувањата на сите вклучени во овој проект.

Станува збор за навистина одличен проект, кој што ќе ја создаде една од најсилните лиги во Европа. Екипите што учествуваат имаат можност да влезат во топ-форма, да одиграат голем број на квалитетни натпревари, нешто што не им се случуваше во домашните првенства во последните години. Квалитетот и сезонава е на завидно ниво, но очекувам СЕХА да биде уште посилно натпреварување догодина, ако се реализираат најавите за вклучување на тимови од Унгарија и Словенија“ - коментира ракометарот на Вардар про.

Во јануари во Србија ќе се одржи Европското Првенство во машка конкуренција, на кое што Николиќ предвидува успех на македонскиот национален тим.

Знам дека имате многу квалитетна репрезентација и убеден сум дека нема да разочарате. Згора на тоа, ќе ја имате и поддршката на вашите навивачи во Ниш, што не е мала работа. Што се однесува до Србија, мораме да ја искористиме предноста што ја носи домашниот терен и да оствариме резултат, да се закитиме со медал. Ова е наша последна шанса да направиме добар резултат, ако не ја искористиме, тоа ќе биде погубно за нашиот ракомет бидејќи подолго време наназад разочаруваме на големите натпреварувања. Се надевам дека и јас ќе бидам повикан во српската репрезентација, иако шансите за такво нешто се мали. Летово селекторот ме повика во Б репрезентацијата, јас одбив, а тој тоа го сфати лично, како да сум го свртел грбот на националниот тим. Не знам што е причината, ова е веќе второ големо натпреварување за кое што сум игнориран“ - разочарано го завршува Николиќ разговорот за ЕКИПА.
http://ekipa.mk/News.aspx?newsId=2628

Член од
30 септември 2011
Мислења
2.714
Поени од реакции
2.599
“Татран по квалитет е во врвот на конкуренцијата во СЕХА лигата. Последните дуели ги одигра солидно, и тие секако се еден од кандидатите за пласман на фајнл-форот. Мечот е од огромно значење за нас, ние не смееме да дозволиме губење бодови на свој терен. Очекувам нашата одбрана предводена од голманите да ни донесе победа. Барам поддршка и од фановите, кои ги повикувам да дојдат во што поголем број“ изјави Веселин Вујовиќ..:)

Член од
30 септември 2011
Мислења
2.714
Поени од реакции
2.599
СЕХА лига
Вардар Про-Татран Прешов (Словачка)
Пренос МТВ 1 (18:00 часот) (y)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Денес очекувам тесна победа на Вардар. Овие Татран ги гледав на ТВ со Металург и во подготовки и во регионалнава лига, најголем проблем да се стигне до победа ќе бидат нивните масивни и високи играчи во одбрана.. Ако Вардар најде решение со брза игра и контри и полуконтри мислам дека може да се надева на бодови. Мечов е од суштинско значење за Вардар бидејќи овие му дишат во врат со само два бода помалку и веројатно е дека до крај ќе биде борба за фајнлфор па можни се ротации до крајот доколку Вардар не успее денес.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.993
Поени од реакции
74.133
АЈдеееееееееееееееееееееееееее
26-25:vozbud:
Каква драма на крајот. Секој меч драма :icon_lol:
Ради обврскиве неможам никако да отидам на ракомет, а можам само да жалам што пропуштам вакви мечеви :(
Вардар надмоќен во првиот деч. Водство од 14-7, па 16-11 на полувреме.
После од готово вересија...
Татран израмни на 20-20, па потоа и поведе, но се разигра Марковиќ. Денеска изби неколку пати во контра, украде многу топки, и даде многу голови но и се изнаутка пенали :D
Правевме разлика 2, па 1, па 2 па 1, па на минута ипол до крај Вујовиќ промашува контра. И Татран промашија па трнавме во напад. Стоилов изнуди пенал и кога требаше да се зацементира побведата, Марковиќ промаши. Татран брзо казни, па Вардар се доведе во ситуација да спасува победа. Брзо ја изгубија топката а Лазаров ја задржа играта по што доби директен црвен (за жал ќе го пропушти слчедниот меч). Татран имаше 10 се3кунди и два играчи повеќе за да победи. Но заглавија и имаа само удар од 9 метри. Сепак имаа еден вол 200 и кусур висок, па ова како пенал му се фати. За среќа ја рецна само стативата :D
Шампионе, шампионе аеаеаоооооо
Играчите се надминуваат себеси. БРАВО...
Овојпат честа на македонците ја спаси Јовчевски кој постигна 5-6 гола. Ојлески денњсс слабо доби шанса. Ќе има голема конкуренција крај Марковиќ кој почнува да гази :D

Инаку како што видов имаше група Комити без обележја која денеска навиваше (30-тина души). Имаше и малч инцидент по што пееа свињо дебела, и полицијата извади некој човек од тој дел на трибината. Незнам што се случи пошто не го дадоа типот во фаца, ама по конструкција ми заличе на Ракчевиќ :)

Член од
14 април 2010
Мислења
4.697
Поени од реакции
6.070
АЈдеееееееееееееееееееееееееее
26-25:vozbud:
Каква драма на крајот. Секој меч драма :icon_lol:
Ради обврскиве неможам никако да отидам на ракомет, а можам само да жалам што пропуштам вакви мечеви :(
Вардар надмоќен во првиот деч. Водство од 14-7, па 16-11 на полувреме.
После од готово вересија...
Татран израмни на 20-20, па потоа и поведе, но се разигра Марковиќ. Денеска изби неколку пати во контра, украде многу топки, и даде многу голови но и се изнаутка пенали :D
Правевме разлика 2, па 1, па 2 па 1, па на минута ипол до крај Вујовиќ промашува контра. И Татран промашија па трнавме во напад. Стоилов изнуди пенал и кога требаше да се зацементира побведата, Марковиќ промаши. Татран брзо казни, па Вардар се доведе во ситуација да спасува победа. Брзо ја изгубија топката а Лазаров ја задржа играта по што доби директен црвен (за жал ќе го пропушти слчедниот меч). Татран имаше 10 се3кунди и два играчи повеќе за да победи. Но заглавија и имаа само удар од 9 метри. Сепак имаа еден вол 200 и кусур висок, па ова како пенал му се фати. За среќа ја рецна само стативата :D
Шампионе, шампионе аеаеаоооооо
Играчите се надминуваат себеси. БРАВО...
Овојпат честа на македонците ја спаси Јовчевски кој постигна 5-6 гола. Ојлески денњсс слабо доби шанса. Ќе има голема конкуренција крај Марковиќ кој почнува да гази :D

Инаку како што видов имаше група Комити без обележја која денеска навиваше (30-тина души). Имаше и малч инцидент по што пееа свињо дебела, и полицијата извади некој човек од тој дел на трибината. Незнам што се случи пошто не го дадоа типот во фаца, ама по конструкција ми заличе на Ракчевиќ :)

Мислам дека на дебелиот од металург што дојде во стручниот штаб Чокрев со него имаше нешо инцидент и на него му пеаа

Kajgana Shop

На врв Bottom