Фан клуб - РК Вардар

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.992
Поени од реакции
74.105
Срамна одлука за групата која треба да биде репер за најдобри во Македонија, уствари за оние раководни луѓе во групата кој ја донеле оваа одлука, затоа што сум сигурен дека 80% од Комитите се против оваа одлука. Во годината во која очекував да се исправат грешките од минатото и да се даде подршка на КК Вардар, се случи шамар за своето чедо РК Вардар, наместо чекор напред овде имаме чекор назад, значи за некој мајка, а за други маќеа. РК Вардар е клубот кој ги одржуваше Комитите да не згаснат од навивачката сцена во Македонија, клубот кој беше срцето на навивачите, едноставно моторот кој ги носеше Комитите во блескави изданија на трибината. Сепак убеден сум дека вистинските Комити кои живеат за светото име Вардар нема да ја почитуваат оваа срамна одлука, останува времето да покаже дека сум бил во право.
За ова тотално се согласувам:)

Ова покажува дека Комитите уствари и никогаш не биле навивачи на Вардар, туку навивачи на најдобрите клубови во одредени периоди од историјата на Македонија, КК Работнички, РК Ѓорче Петорв, РК Вардар, ФК Вардар, а во иднина очекувам да се донесе одлука да се навива за РК Металург како најдобар клуб во овој момент во Македонија што е и основната идеологија на Комитите, подршка за најдобрите (или таму каде што има најдобра цицка) Не држи вода образложението дека неможе да се постигне секаде да се стигне. Тешко е, но сепак ова не беше правилно одбраното решение. Ајде хипотетички- што ќе се случи доколку наредната сезона градот го откаже своето спонзорство ? Ке се затвори групата? Не бре момци пак ќе се вратите да цицате од оваа цицка сега што ја отфрлате за друга поголема цицка. Што мислите дека Чкембарите доколку КК Пелистер не згаснеше, а и ФК Пелистер не дојдеше на ова дереџе ќе ги оставеа, со образложение дека ќе се сконцентрираат на РК Пелистер? Па видете ги Балистиве бре идат на фудбал, футсал и одбојка, среќа што немаат ракометен клуб и кошаркарски клуб нема да знаат кај им е главата од навивање.
За овој дел не....
Тоа со КК и ОК Работнички било многу одамна, кога Комити навивале за се што било најдобро од градот Скопје во ЕКС Ју...
После тоа отиден е интересот за овие два клуба....
За такви грешки неможеш да ја обвинуваш целата група, туку поединци....
За Ѓорче Петров не навиваа само Комити, но само ние имавме транспарент...
Тоа дека ќе сме навивале за Металург во иднина, ич не ти требало да го напишеш, пошто го уништуиваш добриот воведен дел.
Балисти едвај на фудбал навиваат па камоли на спортовите што си ги набројал. Тоа што два пати во годината се појавиле на футсал и одбојхка незначи дека секој викенд навивале...

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.989
Поени од реакции
1.272
За ова тотално се согласувам:)

За овој дел не....
Тоа со КК и ОК Работнички било многу одамна, кога Комити навивале за се што било најдобро од градот Скопје во ЕКС Ју...
После тоа отиден е интересот за овие два клуба....
За такви грешки неможеш да ја обвинуваш целата група, туку поединци....
За Ѓорче Петров не навиваа само Комити, но само ние имавме транспарент...
Тоа дека ќе сме навивале за Металург во иднина, ич не ти требало да го напишеш, пошто го уништуиваш добриот воведен дел.
Балисти едвај на фудбал навиваат па камоли на спортовите што си ги набројал. Тоа што два пати во годината се појавиле на футсал и одбојхка незначи дека секој викенд навивале...
Тоа за Металург е иронија, а за Балистите што два пати ја наполниле салата за одбојка и футсал, можат да се огледаат комитите, затоа што нема секоја недела да се совпаѓаат термините на ФК и РК Вардар и не гледам причина зошто не би се продолжило како што беше досега. Ова е само мое мислење и не е никаква провокација, едноставно не личи во некој соседен медиум кога ке прочиташ дека Вардар треба да поработи на навивачите затоа што во СЕХА лигата сите екипи имале солидна посетеност, а Вардар бил оставен на 200 луѓе обични гледачи.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.534
Поени од реакции
29.093
Тоа за Металург е иронија, а за Балистите што два пати ја наполниле салата за одбојка и футсал, можат да се огледаат комитите, затоа што нема секоја недела да се совпаѓаат термините на ФК и РК Вардар и не гледам причина зошто не би се продолжило како што беше досега. Ова е само мое мислење и не е никаква провокација, едноставно не личи во некој соседен медиум кога ке прочиташ дека Вардар треба да поработи на навивачите затоа што во СЕХА лигата сите екипи имале солидна посетеност, а Вардар бил оставен на 200 луѓе обични гледачи.
Во СЕХА лигата досега ниедна навивачка група нема ни обид да навиваат нити се организирале, само ние. А објаснето е и зошто... Иако и јас не се слагам со оваа одлука но како член на групата што ја донела оваа одлука ќе ја почитувам. Поздрав и се гледаме на ракомет во Вардар, а не Комити обележја. :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.992
Поени од реакции
74.105
На иста страна сме верувај....
Нема потреба да се убедуваме, пошто како член на Комити не се соглсувам со одлуката која ја донесло водството...
НО одлука си е одлука, и мора да се почитува...

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
И мене ми е жал што нема да се иде на ракомет организирано.Секогаш се правело одлична атмосфера,али тоа е тоа одлуката си одлука и мора да се почитува.

Едно мало потцетување од најдоброто навивање(според мое мислење)на ракомет од страна на комитите

Член од
14 март 2010
Мислења
16.941
Поени од реакции
16.257
Во СЕХА лигата досега ниедна навивачка група нема ни обид да навиваат нити се организирале, само ние. А објаснето е и зошто... Иако и јас не се слагам со оваа одлука но како член на групата што ја донела оваа одлука ќе ја почитувам. Поздрав и се гледаме на ракомет во Вардар, а не Комити обележја. :)
Мислам дека Пирати на натпреварот против Татран во средата навиваа.
Ако грешам нека ме поправи некој, ама имаше добро навивање ..сигурно не навивала некоја друга група.

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.046
Поени од реакции
547
Навистина жалосно ова што се случува спортот е за навивачи екипа без навивачи не знам на што наликува иако бевте само вие Комити во сала сега ќе нема никој со оглед дека обичната публика одамна ја нема во Кале..

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Работата е што ако не доаѓаат Комити како група никој не доаѓа.Само 200-300 души сме на секоја утакмица.Стварно штета кога се игра оваа лига.Да играш пред 300-400 души против Металург,Тартан,Загрб,НЕКСЕ.... стварно срамота за ракометот во Скопје.
Додуше тоа е и кривица и на клубот кој до сега нема ништо направено да проба да донесе и обична публика.Кривица на клубот е и што со години се повќе и повеќе гледаме во грбот на Металург,па за нив се пишуваат цели страни во весници,а за нас само на ќош едно делче само со резултатот.............
Штета,стварно штета...... вака оставен сам нашиот најуспешен,а можеби и најпрепознатлив во Европа член на спортското друштво.

П.С
Ако ништо друго како група да ги рекламираме утакмиците,да правиме евенти на фб,да се повикуваат луѓе да дојдат во што поголем број.Бар толку можеме............

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Утре иначе играме против Извиѓач на гости. Од 5 или од 7 е утакмицата, не ми текнува точно читав у Спорт денеска.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ова со навивачиве е најголем срам за Вардар баш сега кога треба поддршка и кога има екпа за у најдобри четири во СЕХА лига, Вардар останува без навивачи и пред празни трибини....

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Од 7 е утакмицата денеска, ако некој случајно најде стрим ( што не верувам) нека постира линк. Или барем страна кај ќе можеме резултат да следиме.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.697
Поени од реакции
6.069
Срамна одлука за групата која треба да биде репер за најдобри во Македонија, уствари за оние раководни луѓе во групата кој ја донеле оваа одлука, затоа што сум сигурен дека 80% од Комитите се против оваа одлука. Во годината во која очекував да се исправат грешките од минатото и да се даде подршка на КК Вардар, се случи шамар за своето чедо РК Вардар, наместо чекор напред овде имаме чекор назад, значи за некој мајка, а за други маќеа. РК Вардар е клубот кој ги одржуваше Комитите да не згаснат од навивачката сцена во Македонија, клубот кој беше срцето на навивачите, едноставно моторот кој ги носеше Комитите во блескави изданија на трибината. Ова покажува дека Комитите уствари и никогаш не биле навивачи на Вардар, туку навивачи на најдобрите клубови во одредени периоди од историјата на Македонија, КК Работнички, РК Ѓорче Петорв, РК Вардар, ФК Вардар, а во иднина очекувам да се донесе одлука да се навива за РК Металург како најдобар клуб во овој момент во Македонија што е и основната идеологија на Комитите, подршка за најдобрите (или таму каде што има најдобра цицка) Не држи вода образложението дека неможе да се постигне секаде да се стигне. Тешко е, но сепак ова не беше правилно одбраното решение. Ајде хипотетички- што ќе се случи доколку наредната сезона градот го откаже своето спонзорство ? Ке се затвори групата? Не бре момци пак ќе се вратите да цицате од оваа цицка сега што ја отфрлате за друга поголема цицка. Што мислите дека Чкембарите доколку КК Пелистер не згаснеше, а и ФК Пелистер не дојдеше на ова дереџе ќе ги оставеа, со образложение дека ќе се сконцентрираат на РК Пелистер? Па видете ги Балистиве бре идат на фудбал, футсал и одбојка, среќа што немаат ракометен клуб и кошаркарски клуб нема да знаат кај им е главата од навивање. Сепак убеден сум дека вистинските Комити кои живеат за светото име Вардар нема да ја почитуваат оваа срамна одлука, останува времето да покаже дека сум бил во право.
Па кај беа тогаш на трибина против босна и извиѓач кога имаже обид да се навива а дојдоа само по 50 луѓе и токму поради тоа е донесена таа одлука да бевме барем по 200 на тие натпревари сигурен сум дека немаже да се донесе ваква одлука

Kajgana Shop

На врв Bottom