Фан клуб - РК Вардар

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Уште ми е криво за поразов бе шо кур :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: Ти ибам и ракомет и све

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.800
Поени од реакции
1.185
Штета голема Вардар е бољи тим од Монтпеље, не верувам дека може овака лошо да изиграат ко денес. Многу лош почеток, 20 пути топка од раце им падна. Штербик денес не постоеше и пак имавме шанса до крај. Штета стварно мислам под нормални околности лагано би тепале 3+ разлика минимум.
Истото го мислам и за Дибиров. Не знам што беше проблемот што ниту една топка не доби. Затворен ли беше премногу, бековска ли игра форсираше Раул не знам ... пропуст голем. Мислам дека заминувањето на поголемиот дел од играчите допринесува моралот да е на пониско ниво од претходната година. Искрени да бидеме со оваква игра тешко дека ќе го добиеме PSG.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.541
Поени од реакции
17.958
Лошиот ден на Штербик дојде баш кога не требаше :( Тоа е тоа, фала им за се досега на момците со акцент на тие што си одат, срцето не ми дава да пишам ни критика не па нешто лошо. Магичниот викенд од лани ќе го паметам додека сум жива.
Rabotava e solzi kapat prosti mi.Jbg mi se ideses uste eden pat na plostad ali jbg fala im za sve, tolku iam sila, godinava ni vrati za site uspesi od lani i toa e.

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Член од
3 мај 2014
Мислења
910
Поени од реакции
3.006
Баш сакав да го видам Ѓорѓески, мислам дека е подобар од Милиќ, али никогаш нема играно јаки и битни утакмици ќе видиме денеска со ПСЖ.
п.с за вчера, откако промаши Чупиќ кога шутираше на празен гол за плус2 на Вардар се се смени, а притоа ние имавме можеби најлош ден на некои играчи, иако и Монпелје тактички доста добро не затворија и прочитаа.
И ова е успех, иако мислам дека можевме повеќе, затоа што ние имавме најлоша утакмица ова сезона а они можеби и најдобрата и едвај не победија. Али тоа е, да видиме наредната сезона што како ќе е(нови играчи, помошен тренер, главниот го знаеме и сл)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.108
Поени од реакции
74.978
Сто зицери утнаа да го ебам...
Прелабава утакмица без Штербик и Абутовиќ, а се повреди и Борозан.
Ептен е ревијална утакмицава, да се стегнат овие 20 разлика ќе изгубиме.

Конечно се согласувам во нешто со Магдинчев.
Вчера, Раул мораше да се обиде со Дибиров како човек што брка во 5-1 зоната, а не да го форсира Кањељас како што беше случај вчера. Македа игра одличен Ф4 и мораше да добие поголема минутажа во однос на Криштопанс кој одигра мизерна одбрана вчера, плус беше очобол и во напад.
Уште едно што не ми се допдна е ротацијата на Мораеш во моменти кога фати ритам. Влезе Марсениќ и здрви зицер во пречка, лупајќи ја топката од паркет со цела сила.
Премногу грешки во клучни моменти кога можеше да се сврти резултатот и да се направи целосна промена во текот на играта. Ќе набројам неколку:
1. Утнат удар на празен гол од Чупиќ, во моменти кога можевме да го диктираме резултатот, наместо да го бркаме.
2. Во моменти кога почнавме да се враќаме во првото полувреме, имавме напад за израмнување со два играчи помалку и Марсениќ утна чист зицер.
3. Наместо да одиме со -1 на полувреме, Кањељас шутира предвреме од неизградена позиција, магично примаме гол са паркинга за -3.
4. Утнат пенал на Чупиќ против вториот голман. Сепак, повеќе го критикувам Столе за тој момент, бидејќи во моментот кога изнуди пенал, не смееше да промаши од таа ситуација.
5. Борозан дава гол за -1 во последни минути со играч помалку, играјќи без голман. Примаме гол од пола терен, бидејќи не успеваме да замениме со голман, при што транзицијата траеше СОСЕМА ДОВОЛНО за да се направи замена.
6. Примени голови од мртви позиции од пасивни напади. Ниедна асална акција не одигра Монпеље во последните 15 минути, не пробушија со шутеви од место. Крв му ебам на тоа гомното Ричардсон...

Последно уредено:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
И ние и тие се откорнаа од грешки правење, хаварија е ракометов

Член од
17 март 2017
Мислења
320
Поени од реакции
522
Криштопанс тешко дрво...Ако не земат брз и подвижен бек на местото на Циндриќ ништо не правиме

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.108
Поени од реакции
74.978
Како што тепавме лани, така изгубивме годинава.
Тоа е, иако цел меч водевме денес, без Штербик и Абутовиќ со повреда на Борозан во рана фаза и црвен на единствениот расположен играч (Македа) ова може да се каже дека е одлично одигран меч.
Нема што да се замери за денес, а за вчера уште ми се кине срце :(

Член од
4 март 2017
Мислења
2.272
Поени од реакции
6.594
Тоа е. Како и да е, не е мала работа да одиш две години по ред на Ф4 (во едната да станеш шампион) особено во конкуренција со екипи како Барса, ПСЖ, Веспрем, Кил, Киелце итн. Не е ни мала работа што годинава одбранија 3 од 4-те минатогодишни титули исто така. Ќе беше убаво овој состав да освои барем бронза денеска со оглед на тоа што дискутабилно е дали некогаш во наредниве 10-тина години ќе помирисаат шанса да отидат на Ф4 а, не па да играат за медал.

Малце се изнервирав со денешниов меч искрено, дури и повеќе од вчера. Разбирам дека не е лесно да се изиграат два вакви меча на помалку од 24 саати, сезоната е долга и напорна и разочарувањето после вчерашниот меч е големо, но некако многу незаинтересирано ми делуваа денеска. Да не зборувам за бројот на технички грешки, непотребни солирања на одредени играчи во грешни моменти... но, веројатно и не сум доволно објективен со оглед на тоа што сум фан на Вардар.

Последно уредено:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.346
Поени од реакции
47.053
Vcera bolje da izgubea 3-4 razlika, otkolku 1 gol, bea losi toa e tocno ama se pruzi sansa i toa jaka u picku materinu, prvo, golot na kraj od prvo ... detal koj mnogu znaci vo vcerasnata sredba, a ko kapak dojde onoj sut na kraj na monpelje koj udri u ebanata stativa i se vrati pak na nivna polovina. Da otidese toa kaj igrac na vardar, ili aut, pozadi gol seedno, ke imaa napad za pobeda, a pritoa i obezbedeno prodolzenie ako promasat, ama ne, morase do golman da otide topkata.
Na kraj porazot bese bolen, dali bile losi ili ne vardar, a bea, nebitno, imaa prilika za pobeda ama ne se poklopija kockite, taka da porazot e dosta bolen, a uste poise mi e krivo sto raul si odi, del od rakomentarite isto, a realno iako se poslabi od lani ( ocajno falese dushebaev ), i sezonava imaa golemi sansi za nova titula ali sto e tuka e.
Ona lani vecno ke se pamti i nikad nema da izbledi, se ispisa istorija koja tesko deka nekoj drug makedonski klub a i opsto klub od balkanov ke ja pocuvstvuva, ova bitolcanive vcera na fejsbuk se utepaa od slavenje od toa sto mozev da primetam, oni i brakata, tie se, klasicen malokurski kompleks, sekoja cest na isklucocite.

Член од
28 јануари 2018
Мислења
1.873
Поени од реакции
7.683
Треба да се радуваме што сме тука,нема жалење,којзнае кога пак ќе бидеме пак ќе играме на Финал4,како тргнале работите не иде на арно.
За следна сезона ако тој Милосављев не е нешто посебно црно ни се пишува.
Џамбо некако слабо ептен,денес ај има пролазна

Член од
30 септември 2011
Мислења
2.714
Поени од реакции
2.599
И како ќе изгледа сега Вардар наредна сезона во ЛШ? Милиќ, Ѓорѓески, Милосављев (викаат перспективен голман од Партизан), Поповски, Шишкарев, не знам дали Чупиќ ќе остане, Недановски, Дибиров, Стоилов, Мораеш, за Борозан се шпекулира уште дека би можел да си замине, Карачиќ, Војводиќ, Криштопанс, Горбок, Кисељев (десен бек), се шпекулира уште доаѓање на Житников (среден бек од Пик Сегед) и Боргес (пивот од Барселона).

Kajgana Shop

На врв Bottom