хахааха а тебе не ти е криво што Милан не "фрла" пари? Неста-30 мил ама 10 години раат сме,Шева 20 мил во тоа време ко сега 50,најдобар напаѓач на Милан воопшто бар за мене,Руи Коста 35 мил......а знаеш овие кога играа во Милан,кога Милан беше денешна Барса. Ама тогаш Берлу не жалеше пари,кога рече ќе гради тим за Европа даде пари и изгради,исто рече и сега Летово ќе сме изграделе тим за Л.Ш.
Добро,ако тој тим почнува да си го вика Манчестер Сити,или Барселона Берлу ок,ама ова не е тим за Л.Ш.
Ко прво види во кој контекст е спомнат Кака па после почни да ми ги раскажуваш жалопојките како Милан правеле играчи,бла бла правеле ама у купувале.
И незнам што ТИ си очекувал бе пријателе ама ако за тебе играчи како Аквилани,Тисоне,Мороне,Кретоне значат добар трасфер период за мене а бога ми и за секој нормален фан откако ќе му ветат мистери,иксови,курови,палови и тим за л.ш. не значат.
Ги спомна овие што се купени,ама знам дека можат да ти текнат уште толку кои значеле исто или појше за Милан,а се земени за помали пари! И немој молим те со макроекономски анализи тогашни 20 како тогашни 50 милиони..
Милан има големи пари даено за Руи Коста,Инзаги и Неста во поново време..
А по примерот на Шевченко можеш да видиш дека Милан кога има шанса за таков трансфер и кога имаат можда појше пари се случуваат Пато,Робињо,Ибра..
И не мене не и е криво што Милан не фрла пари!Можеш да се смееш,будала да ме правиш,ама ќе дојде некој период кога ќе има финансиски фер-плеј или нешто слично,па тогаш ќе се види чија политика е правилна.
Другарче сигурно немаш нешто позитивно кажано и за трансферот на Боатенг лани така? Ти беше малку..Анонимус!Пропалица која само се расправаше по терени и беше казнуван..А сега Боатенг го гледаш како едно од најголемите изненадувања лани.Исто,можам да се кладам дека го немаш изгледано Аквилани на една утакмица.Ти си попаметен и од Прандели и од Галијани и од Алегри.Ќе уживам кога ќе читам твои постови во кои ќе пишуваш како Галијани е цар што го зел Аквилани за толку мали пари.
И ветија Мистер Х..Значи ти ветија непознат играч.Финта за трансфер маркетот.Не ти ветија играч од 40 милиони.Ако ти погрешно си го протолкувал тоа е твој проблем.
Со оглед на играчите кои можеа да се земат и кои беа во оптек и со оглед на конкуренцијата јас сум задоволен со Аквилани.Пак можеш да ме правиш будала,ама навикнат сум на такви реакции од песимисти тука на фан клубов кои мислат дека се попаметни од цела управа на Милан и дека појше го сакаат клубот од нив.
На крајот на краиштата секогаш имаш и друга опција.Ако не ти се допаѓа нешто во врска со клубот имаш милиони други.Можеш да навиваш за Манчестер Сити-ќе гледаш трансфери од 50 милиони како пропаѓаат.
За мене,одлуките на Галијани и Берлускони секогаш ќе бидат исправни(иако некогаш не ми одговараат и се лутам на нив),барем знам дека тие работат за доброто на мојот омилен клуб и со таквите одлуки ми овозможуваат да се радувам на успесите и да бидам горд што сум фан на Милан.