Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.073
Поени од реакции
7.035
Шлајм од утакмица.

Али сосема очекуван пристап. Секад се цели на повисокото, пример целиш на титула и така го градиш тимот, што би значело дека и да тргне у пм сезоната бар ЛШ ќе фатиш.

Али шконтериве целеа на ЛШ, земаа ефтин провинциски тренер, штедеа и на трансфери и сеа тргна у курац сезоната и нема ни ЛЕ да играат... :toe: .

Сосема очекуван и објективен расплет.

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.841
Поени од реакции
4.552
Милан игра многу полесно,побрзо,поедноставно и подобро без Леао во тимот.
Хименез обавезно мора да игра без разлика дали на крило или бек.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.956
Поени од реакции
50.928
Коментаторов на Арена е Миланиста, и има сексуална фиксација за Рејндерс ко Бране Телма и Ибра на времето
Апла се гледаше дека е нoв и дека не му е уште објаснета разликата од гледање во кладилница со другарчиња и водење тв пренос.
Бране и Боатенг исто беше загрижувачки.

Иначе, и оној Хименез даде баш јуначка утакмица вчера. Ваквите победи остануваат под радар, иако беше утакмица што по ниеден параметар не личеше дека ќе се добие. Со оние повреди, со онаа атмосфера во клубот, со Леао излезен од игра, со цело тепање на терен и премотивиран противник, екипава, каква-таква покажа дух што не верував дека го имаат.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.957
Поени од реакции
23.477
Ја би им се јавил на ПСЖ и би ги прибрал зимава и Шкринијар и Коло-Муани на некакви си позајмици со одкупи на 132 рати

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.841
Поени од реакции
4.552
According to agent Yvan Le Mee Milan were offered the chance to sign Kolo Muani who moved to Eintracht Frankfurt from Nantes in the summer.
He was proposed ahead of the summer 2022 on a free but Massara and Maldini had their hearts set on a move for Divock Origi and in fact chose to conclude the deal with the former Liverpool striker.

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.841
Поени од реакции
4.552
Многу ми е мило за Адли и Побега што се пронајдоа во Серија А и покажуваат што знаат и умеат.
Милан на лето ќе инкасира околу 22 милиони од нивната продажба.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.956
Поени од реакции
50.928
Благодарам Пиоли. Помалку ме боли кога знам дека успешно го заменија со Лофтус Чик за 10 милиони помалку.

Down

Член од
4 мај 2012
Мислења
4.073
Поени од реакции
7.035
Кардинале пак земал од копиумот, изјавил демек еве Интер земаа скудето али се банкрот.....банкрот а пак поише пари од нас имаат потрошено, дај и ние така ем титула ем ништо не им е.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.253
Поени од реакции
46.644
Кардинале пак земал од копиумот, изјавил демек еве Интер земаа скудето али се банкрот.....банкрот а пак поише пари од нас имаат потрошено, дај и ние така ем титула ем ништо не им е.
da ama pogresno si ja razbral izjavata, toa se odnesuvase na poranesniot gazda, ne na samiot klub, vo sportivno ke imase odma reakcija od Inter a i ne bi se osudil da zbori za drugi klubovi taka vo momentov. E sea go postavi i prasanjeto, dali sakate toa da se sluci i so Milan, a fan bazata vasa tehnicki go saka toa, oni da ne se veke gazdi, bar taka deluva vo momentov.

Ali delikatno e ova, Inter nema problemi zasto ima dobar menadzment, duri i so losi gazdi, klubot dojde do skudeto lani, a pritoa go izgubi gazdata, zatoa kaj Inter ne se osekaa tie problemi nadvor od terenot, i sega so ovie sto se valjda preodni gazdi slabo trosat i golema e verojatnosta da bidat prodadeni, nesto po terkot na vasiot primer posle kinezot.

Procitav pred nekoj den kritika za Ibra, koj uvek se glorificiral samiot sebe so onie one line-ri i se prikazuval kako Bog vo fudbalot, ama samo koga imal uspesi, a koga zasluzuval kritika i loso si ja vrsi rabotata, nikade go nema i kjuti kako picka. Pred sezona ili na sam start ja dade onaa tipicna za nego egomanijakalna izjava kade rece deka za sve on se prasuval tuka u Milan, i sega od segasna perspektiva ne znam kolku mu bese pametno toa kurcenje.

Inace sega gledam deka Paratici go planiraat za sportski direktor kaj vas,odnosno edna od opciite, covek mozda najodgovoren za finansiskite kriminali kaj juve vo minatoto. Cudno u najmala raka ako ovoj im e resenieto so ogled deka go suspendiraa poradi finansiski malverzacii.

Член од
23 август 2024
Мислења
138
Поени од реакции
222
Procitav pred nekoj den kritika za Ibra, koj uvek se glorificiral samiot sebe so onie one line-ri i se prikazuval kako Bog vo fudbalot, ama samo koga imal uspesi, a koga zasluzuval kritika i loso si ja vrsi rabotata, nikade go nema i kjuti kako picka. Pred sezona ili na sam start ja dade onaa tipicna za nego egomanijakalna izjava kade rece deka za sve on se prasuval tuka u Milan, i sega od segasna perspektiva ne znam kolku mu bese pametno toa kurcenje.
Ибра е ставен да изигрува клубска легенда за да го смири гневот на навивачите после бркањето на Малдини кој бараше носење на асални играчи,самиот тој не одлучува за апсолутно ништо во овој тим.
Има две изјави кои може да бидат протумачени различно,едната ти си ја спомнал кога кажа дека "за се тој се прашувал",по мене и таа и изјавата кај што карлдианле "го молел да купува повеќе играчи а ибра викал не не мора со усул",се чист сарказам од негова страна,индиректно кажува дека никој ништо не го прашува во врска со водењето на клубов.
Дека е егоманијк и самобедисан стои,ама дека разбира фудбал повеќе од цела боранија што игра денес во калчово и дека таков шампион ќе го донесе емерсон ројал да пацерува во Милан...тоа тешко.

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.841
Поени од реакции
4.552
Да разграничиме некои работи,ако некој бил одличен и квалитетен фудбалер не значи дека по автоматизам ќе биде квалитетен и добар спортски директор или тренер,бидејќи тоа се сосема различни дејности и улоги и не секој може да се снајде на различни полиња во фудбалот и да биде квалитетен.
А во однос на Ибрахимович и зошто одбива да ја дефинира неговата моментална улога во Милан е затоа што не може да се дефинира дека е спортски директор бидејќи како што има кажано не сака да се замара со договори и да преговара со агенти и играчи,затоа тука се Фурлани и Монкада а тој е само како нивни советник но бидејќи Фурлани и Монкада не се фудбалски икони Ибра изиграва лицето на Милан и е посредник што треба да ги поврзе јавноста и играчите со клубот.

Down

Член од
4 мај 2012
Мислења
4.073
Поени од реакции
7.035
Да разграничиме некои работи,ако некој бил одличен и квалитетен фудбалер не значи дека по автоматизам ќе биде квалитетен и добар спортски директор или тренер,бидејќи тоа се сосема различни дејности и улоги и не секој може да се снајде на различни полиња во фудбалот и да биде квалитетен.
А во однос на Ибрахимович и зошто одбива да ја дефинира неговата моментална улога во Милан е затоа што не може да се дефинира дека е спортски директор бидејќи како што има кажано не сака да се замара со договори и да преговара со агенти и играчи,затоа тука се Фурлани и Монкада а тој е само како нивни советник но бидејќи Фурлани и Монкада не се фудбалски икони Ибра изиграва лицето на Милан и е посредник што треба да ги поврзе јавноста и играчите со клубот.
Саше тебе не би ти верувал да разграничиш црно од бело налет друго :pos:

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.841
Поени од реакции
4.552
За 9 дена се отвара зимското меркато,се надевам дека имаат идеја и ќе го освежат и појачаат ростерот.
Јович,Окафор,Муса,Томори,Чук,РЛЧ не покажаа многу под Фонсека.
Приоритет ќе мора да биде десно крило и еден во средина што ќе ротира со Фофана и Рајндерс,Бенасер се враќа но не знам што ќе понуди.

Kajgana Shop

На врв Bottom