- Член од
- 23 август 2010
- Мислења
- 39.591
- Поени од реакции
- 115.011
Кој ростер ви е покриен бе мајсторе? Емерсон Ројал ли е играч? Калабрија ли е играч? Која е покриеноста објасни ми те молам живо ме занима. Види, и ја може да ти кажам дека Дармиан е најдобар бек у свет, ама не е ти текнуе, него е само играч за ротација. Ако ти мислиш дека овие полуиграчи (не сите ама одредени) се достојни за да го носат дресот на Милан и да викаш дека покриен е тимот тогаш ок.Бреј стефане...
Ја ти викам дека со овој ростер и секако со саглам тренер, Милан има екипа да биде во конкуренција за титула, а не 14 поени зад топ 3 екипи кои се издвојуваат.
Тоа е се што сакам да кажам, после многу години, имаме ростер кој е покриен.
А тоа каква ни е сопственичката и раководната структура, се само изговори, барем за она што се покажува на терен.
Викаш сте играле со Монца 1-1, да, ама тука е проблемот, што вашиот тренер знае како, без проблеми да направи резултат со помаливе екипи, додека ние мака мачиме со лаганица натпреварите. Фонсека да си ги добиеше тие натпревари, + некое нерешено да извадеше победа, денес Милан немаше да заостанува толку и ќе беше и понатака во трка за титула. Но, пошто Фонсека е тежок просек и лузер, имаме таква состојба, и сите ние како фанови се прашуваме за целата структура на клубот, од горе па долу. Да имаше типчето формула за победа против слабите екипи, ќе беше друга приказната и немаше да добие отказ.
Немој молим те да ми продаваш приказни дека вие сте топ 3 тима во светот, те молам. Ептен пристрасен муабет е ова
Секој натпревар против сериозен противник во ЛШ ви е тежок бункерај. Играње фудбал 0. Иако, ценам и катенаџо. Ама топ 3 во свет со 0-0 и 1-0 резултати и бранење константно, иди причај на други места. Ме потсеќа ова на есенски прваци муабетот од пред 4-5-6 години
Екипа која што се декларира дека е топ 3 во свет, ќе излезе и ќе покаже некаква игра, а не пичкосување.
Вакви тези у ваш фан клуб да дојдам ја да ви пишувам, ќе ми дојдете дома со ак 47.
Замисли ја, да дојдам во ваш фан клуб и да напишам 7 титули ЛШ хехехехе 100 години не не стигате. За 2 дена пред врата ќе ми се појавите гарант.
Ама нема везе, не ти се лоши намерите
Никаде не реков дека сме подобри.
Ама ете, во 3 месеци да победиш 2 од топ 3те тима во свет (според тебе, секако), и тоа со доминантна и супер игра, значи има нешто во тимот. Ако тимот не игра конзистентно, како што е случај со Милан, ондак од километар е очигледно дека проблемот е во тренерот.
Ај објасни ми кои се подобрите тимови од Интер сезонава освен Ливерпул. Еве нека не е топ 3 нека е топ 5, тие се клубовите во светот моментално, Ливерпул, Интер, Баерн, Реал и ајде Барса ќе ја стаиме иако они се топло ладно. Каков бункерај бе ти пратиш ли фудбал? Отвори си дадени голови и види на кое место е Интер, сеа што сезонава се погоди неколку меча по 1-0 да тепаме е чиста случајност, а не бункерај, зашо на Лајпциг требаше 20 гола да им дадеме, а со Арсенал само беше она вистинското катанаџо и играње на резултат. Интер веќе 2 години е фактор во фудбалот и игра топ фудбал, е сеа ако збориш за инает тогаш ок не се добри и не чинат, а Милан е рамо до рамо со нив. Уствари табелите од ланската и оваа сезона ти покажуваат кој е каде, а тоа не може да е случајно или резултат на: “немавме среќа“, “требаше Монца да ги тепаме“ и слични изговори, туку е резултат на квалитет.