Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
23 август 2010
Мислења
39.591
Поени од реакции
115.011
Бреј стефане...
Ја ти викам дека со овој ростер и секако со саглам тренер, Милан има екипа да биде во конкуренција за титула, а не 14 поени зад топ 3 екипи кои се издвојуваат.
Тоа е се што сакам да кажам, после многу години, имаме ростер кој е покриен.
А тоа каква ни е сопственичката и раководната структура, се само изговори, барем за она што се покажува на терен.

Викаш сте играле со Монца 1-1, да, ама тука е проблемот, што вашиот тренер знае како, без проблеми да направи резултат со помаливе екипи, додека ние мака мачиме со лаганица натпреварите. Фонсека да си ги добиеше тие натпревари, + некое нерешено да извадеше победа, денес Милан немаше да заостанува толку и ќе беше и понатака во трка за титула. Но, пошто Фонсека е тежок просек и лузер, имаме таква состојба, и сите ние како фанови се прашуваме за целата структура на клубот, од горе па долу. Да имаше типчето формула за победа против слабите екипи, ќе беше друга приказната и немаше да добие отказ.

Немој молим те да ми продаваш приказни дека вие сте топ 3 тима во светот, те молам. Ептен пристрасен муабет е ова :)
Секој натпревар против сериозен противник во ЛШ ви е тежок бункерај. Играње фудбал 0. Иако, ценам и катенаџо. Ама топ 3 во свет со 0-0 и 1-0 резултати и бранење константно, иди причај на други места. Ме потсеќа ова на есенски прваци муабетот од пред 4-5-6 години :D
Екипа која што се декларира дека е топ 3 во свет, ќе излезе и ќе покаже некаква игра, а не пичкосување.
Вакви тези у ваш фан клуб да дојдам ја да ви пишувам, ќе ми дојдете дома со ак 47.
Замисли ја, да дојдам во ваш фан клуб и да напишам 7 титули ЛШ хехехехе 100 години не не стигате. За 2 дена пред врата ќе ми се појавите гарант. :D
Ама нема везе, не ти се лоши намерите :)

Никаде не реков дека сме подобри.
Ама ете, во 3 месеци да победиш 2 од топ 3те тима во свет (според тебе, секако), и тоа со доминантна и супер игра, значи има нешто во тимот. Ако тимот не игра конзистентно, како што е случај со Милан, ондак од километар е очигледно дека проблемот е во тренерот.
Кој ростер ви е покриен бе мајсторе? Емерсон Ројал ли е играч? Калабрија ли е играч? Која е покриеноста објасни ми те молам живо ме занима. Види, и ја може да ти кажам дека Дармиан е најдобар бек у свет, ама не е ти текнуе, него е само играч за ротација. Ако ти мислиш дека овие полуиграчи (не сите ама одредени) се достојни за да го носат дресот на Милан и да викаш дека покриен е тимот тогаш ок.

Ај објасни ми кои се подобрите тимови од Интер сезонава освен Ливерпул. Еве нека не е топ 3 нека е топ 5, тие се клубовите во светот моментално, Ливерпул, Интер, Баерн, Реал и ајде Барса ќе ја стаиме иако они се топло ладно. Каков бункерај бе ти пратиш ли фудбал? Отвори си дадени голови и види на кое место е Интер, сеа што сезонава се погоди неколку меча по 1-0 да тепаме е чиста случајност, а не бункерај, зашо на Лајпциг требаше 20 гола да им дадеме, а со Арсенал само беше она вистинското катанаџо и играње на резултат. Интер веќе 2 години е фактор во фудбалот и игра топ фудбал, е сеа ако збориш за инает тогаш ок не се добри и не чинат, а Милан е рамо до рамо со нив. Уствари табелите од ланската и оваа сезона ти покажуваат кој е каде, а тоа не може да е случајно или резултат на: “немавме среќа“, “требаше Монца да ги тепаме“ и слични изговори, туку е резултат на квалитет.

Член од
12 јули 2018
Мислења
1.710
Поени од реакции
5.587
Ај во пичку матер да си фатите најарно, за интер минтер шинтер си имате тема, куро не заболе нас за шинтер, гајле ни е, шо кур барате тука, комплекси на помал брат, никогаш нема да стигните 7 Лига шампиони и само се споредвате со нас, репер сме ви за се, скриени идоли, од нас настанавте да не бевме ние немаше да ве има вас а обратно не е случај, затоа ве јадат комплекси и референтна точка сме ви за се, дури и кога не ни оди, ние не идиме кај вас гајле ни е куро не боли, ама вие окапавте тука шо е работата.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.514
Поени од реакции
8.221
Кој ростер ви е покриен бе мајсторе? Емерсон Ројал ли е играч? Калабрија ли е играч? Која е покриеноста објасни ми те молам живо ме занима. Види, и ја може да ти кажам дека Дармиан е најдобар бек у свет, ама не е ти текнуе, него е само играч за ротација. Ако ти мислиш дека овие полуиграчи (не сите ама одредени) се достојни за да го носат дресот на Милан и да викаш дека покриен е тимот тогаш ок.

Ај објасни ми кои се подобрите тимови од Интер сезонава освен Ливерпул. Еве нека не е топ 3 нека е топ 5, тие се клубовите во светот моментално, Ливерпул, Интер, Баерн, Реал и ајде Барса ќе ја стаиме иако они се топло ладно. Каков бункерај бе ти пратиш ли фудбал? Отвори си дадени голови и види на кое место е Интер, сеа што сезонава се погоди неколку меча по 1-0 да тепаме е чиста случајност, а не бункерај, зашо на Лајпциг требаше 20 гола да им дадеме, а со Арсенал само беше она вистинското катанаџо и играње на резултат. Интер веќе 2 години е фактор во фудбалот и игра топ фудбал, е сеа ако збориш за инает тогаш ок не се добри и не чинат, а Милан е рамо до рамо со нив. Уствари табелите од ланската и оваа сезона ти покажуваат кој е каде, а тоа не може да е случајно или резултат на: “немавме среќа“, “требаше Монца да ги тепаме“ и слични изговори, туку е резултат на квалитет.
Respectfully, иди си у својот фан клуб и таму прајте си circle jerk дека играте топ фудбал и дека сте 3 у свет.
Фактор у фудбалот биле, играле топ фудбал.
И да, читај го целиот муабет што го пишува соговорникот, а не да фаќаш секвенци што тебе ти одговараат и да вадиш од контекст.
Од километар се приметува дека не ме читаш целосно и не ми ја сфаќаш поентата.
Ти ебам тоа ADHD миленијалецот :D

И онака ретко пишувам и го посетувам форумот, па и да читам у Милан фан клуб глорификација топ 3 у свет дека биле Интер.
Ајт.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.921
Поени од реакции
23.345
Наводно според Педула, прв избор им бил Сари на кого му понудиле ист договор како овој на Консеисао, но Сари ги одбил, барал 18 месеца ама без излезна клаузула која може Милан да ја активира летово каква што има у договорот на Конесиао, и плус автоматски да се продолжи на уште една година плус ако обезбеди ЛШ годинава.
Нашиве одбиле и продужиле со Консеисао.

Јбг моја желба беше Терзиќ, ама ја да видимо што ќе напрае овја

Alen_001

Недозволен тајтл, внимавај.
Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.615
Поени од реакции
1.168
Spored toa sto uspeav da go najdam po internetive,ovoj e neso kao Simeone od Atletico za siromasni,takov nezgoden temperament,saka fizicka igra so mnogu zalaganje,trcanje,prvicno defanzivno orientiran prvicno glea da ne primi gol,a vo posed na topka bara vertikalizacija bez mnogu pimplanje na topkata.. mislam ova moze da pomine vo Italija..
Znaci nema da igrame dobar fudbal za oci,ali dosega vadel rezultati.. totalna sprotivnost od Fonseca koj igrase so 4 napagaci,izmisluvase topla voda,ovoj e po pragmaticen ostanuva da vidime kolku ke uspee da ja sredi odbranata so ovie crepovi sto gi imame,se ocekuva Tomori da se krene vo hierarhijata na stoperi..
Moe mislenje e deka so dobar napad moze da pobedis edna utakmica kako taa protiv Real,ali so dobra odbrana se osvojuvaat sampionati!

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.295
Поени од реакции
14.635
Да видам дали ќе плачете и за Калабрија од јуни, за непочитување на традицијата, историјата, однос кон капитен, легенда на клубот, ни донел скудето...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.591
Поени од реакции
115.011
Respectfully, иди си у својот фан клуб и таму прајте си circle jerk дека играте топ фудбал и дека сте 3 у свет
Ајде еве идам. У меѓувреме нека ти текне ланска сезона каде и како освоивме Скудето. Поздрав пата пата :pos:

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.914
Поени од реакции
6.756
Да видам дали ќе плачете и за Калабрија од јуни, за непочитување на традицијата, историјата, однос кон капитен, легенда на клубот, ни донел скудето...

Ако и овие од мувла напраат играч свака част.

Чаноглу иако не како у Интер беше ок играч за нас и од таму бесот а Калабрија изгуби место од Емерсон што има 2 леви нозе и IQ на конзервиран грашок.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.295
Поени од реакции
14.635
Чаноглу иако не како у Интер беше ок играч за нас и од таму бесот
Турчинот никој не го сакаше, само лудаци како Саше и мене го браневме и сакавме да остане.

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.663
Поени од реакции
4.293
2161148437_f-scaled~2.jpg

Следен е Ибра што треба да лета бидејќи Милан не доби апсолутно ништо со неговото присуство,Амброзини да го поставеа на неговата позиција ќе имаше поголем придонес за Милан.
Консеисао се надевам дека ќе внесе малку од аурата на Пиоли во тимот и ќе донесе синергија, единство и хармонија во ростерот,бидејќи само така сезоната може да добие позитивен исход на крај.

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.914
Поени од реакции
6.756
Турчинот никој не го сакаше, само лудаци како Саше и мене го браневме и сакавме да остане.
Далеку од тоа дека сум го сакал, затоа и пишав за мене беше ок играч ништо посебно.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.514
Поени од реакции
8.221
Консенсао, па ок, not great not terrible.
И мене Терзич ми беше фаворит, ама јеби га, веројатно ќе го земат во Англија или пак ќе земе некој амбициозен проект во Германија.
Не верувам дека многу од тренериве кои се на располагање би се нафатиле на ваков предизвик за кратко време во лоша и девалвирана атмосфера. Ама ете, можеби храброста ќе му се исплати на крај, да се надеваме.
Сепак како некој + е што овој има играно во Италија доста време и доаѓа со редица титули во Португалија, за разлика од свежо невработениов цреп кој може да се пофали со титули у мртвана Украина и лузерски менталитет во Лил.

Мораше да се отпушти копуков уште во Ноември.
Вака од страна делува дека неколку недели биле во преговори со неколку души (Сари најсериозно) и го разгледувале пазарот, како и да е, боље касно него никад.
Сеуште може сезонава да се спаси и да обезбедиме топ 4 за ЛШ следна сезона, иако ќе биде пеколно тешко. Играме ЛШ и во купот.
Таман фативме ритам со ЛШ, евентуално неиграње во тоа натпреварување ќе значи дека Леао/Тео си идат, ако не и двајцата.
Би сакал да го шитнат Леао наместо Тео, ако веќе мора еден. Многу потешко е да се најде лев бек отколку крила кои ги има на претек.

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.914
Поени од реакции
6.756
Консенсао, па ок, not great not terrible.
И мене Терзич ми беше фаворит, ама јеби га, веројатно ќе го земат во Англија или пак ќе земе некој амбициозен проект во Германија.
Не верувам дека многу од тренериве кои се на располагање би се нафатиле на ваков предизвик за кратко време во лоша и девалвирана атмосфера. Ама ете, можеби храброста ќе му се исплати на крај, да се надеваме.
Сепак како некој + е што овој има играно во Италија доста време и доаѓа со редица титули во Португалија, за разлика од свежо невработениов цреп кој може да се пофали со титули у мртвана Украина и лузерски менталитет во Лил.

Мораше да се отпушти копуков уште во Ноември.
Вака од страна делува дека неколку недели биле во преговори со неколку души (Сари најсериозно) и го разгледувале пазарот, како и да е, боље касно него никад.
Сеуште може сезонава да се спаси и да обезбедиме топ 4 за ЛШ следна сезона, иако ќе биде пеколно тешко. Играме ЛШ и во купот.
Таман фативме ритам со ЛШ, евентуално неиграње во тоа натпреварување ќе значи дека Леао/Тео си идат, ако не и двајцата.
Би сакал да го шитнат Леао наместо Тео, ако веќе мора еден. Многу потешко е да се најде лев бек отколку крила кои ги има на претек.
Ја пре би го шутнал Тео, Леао знае да игра и кога не е у форма ако му дадеш топка, проблемот му е у главата.

Али Тео кога не е у форма е како вол, нит трча нит знае нешто да игра со топка.

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.663
Поени од реакции
4.293
Леао/Тео си идат, ако не и двајцата.
Ова е веќе трета сезона каде што веќе играта на Милан не зависи од индивидуалноста на Тео и Леао и редно време е да заврши нивната приказна во Милан бидејќи нема повеќе што да понудат за овој тим.
Леао после осум години играње професионален фудбал не успеа да развие друга особина освен играње еден на еден а Тео како да заборави да игра одбрана и највеќе што им недостига ментална цврстина,фокус и љубов кон играта.
Пулишич,Рајндерс,Фофана се сега ударната сила во тимот,на лето ќе биде последна шанса да се кешира на Тео и Леао и соодветно да се заменат а со остатокот да се засили тимот таму каде што е потребно.
Одамна фали во Милан шпиц што ќе постигнува +20 голови по сезона.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.295
Поени од реакции
14.635
Клучно е тоа што го напиша Курајбер, најголемата опасност е да се претвориме во италијански Манчестер Јунајтед.

Kajgana Shop

На врв Bottom