Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
Абр сигурно Кардинале му рекол да троши појќе, Ибра не сакал.
Е у тоа баш ќе поверуемо :icon_lol:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.696
Поени од реакции
48.952
Фората е што од Ибрахимовиќ на сила се направи, а и он сам си поверува дека е некаква си клубска легенда на Милан со неограничен кредит.
Прифати да им биде панцир на кретениве и таа улога ја игра максимално лошо, иако сум 100% сигурен дека везе немал со ниеден од трансферите.
Поставен беше чисто да биде дворски шут и играчка за америчкиот пазар за сега да еволуира во класичен дебил.

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.548
Поени од реакции
4.030
Capello: "I heard the boss [Ibrahimovic] on TV: he says he’s in charge, right? So he has some responsibility too…”

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.548
Поени од реакции
4.030
Materazzi: " I feel like saying this, as an Inter fan: I hope that Milan will never take back Paolo Maldini…”

Исто и Саше и Штрумф :cool:
Никогаш не се знае,можеби под други сопственици и други услови ќе се врати.
Но се зависи од Малдини,ако созрее како спортски директор и како човек и ако сфати дека во денешниов фудбал не може сите одлуки да ги носи еден човек.
Мора да има соработка и со другите луѓе од менаџментот,со скаутите и со тренеро,да прифати ако донел погрешни одлуки и да знае да се носи со нив и да прифати поголема одговорност за направените грешки.
Да не се води по "ниту еден играч не е поголем од клубот" и да работи само за доброто на клубот и да научи како да го надградува ростерот а не обратно.
Да прифати дека не може за се да одлучува еден човек туку да биде тимски играч.
Доколку Малдини доспее барем пола од ова и достигне малку поголема зрелост тој ќе биде најдобриот спортски директор што некогаш бил во Милан.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.276
Поени од реакции
8.419
Значи Малдини беше единствен портал што го поврзуваше Милан што го засакавме и Милан денеска.

Ова што моментално се вртка по клубов нема допирна точка со спорт првично па после со величината што ја носи нашата историја.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.583
Поени од реакции
17.425
Никогаш не се знае,можеби под други сопственици и други услови ќе се врати.
Но се зависи од Малдини,ако созрее како спортски директор и како човек и ако сфати дека во денешниов фудбал не може сите одлуки да ги носи еден човек.
Мора да има соработка и со другите луѓе од менаџментот,со скаутите и со тренеро,да прифати ако донел погрешни одлуки и да знае да се носи со нив и да прифати поголема одговорност за направените грешки.
Да не се води по "ниту еден играч не е поголем од клубот" и да работи само за доброто на клубот и да научи како да го надградува ростерот а не обратно.
Да прифати дека не може за се да одлучува еден човек туку да биде тимски играч.
Доколку Малдини доспее барем пола од ова и достигне малку поголема зрелост тој ќе биде најдобриот спортски директор што некогаш бил во Милан.
Морав да ти реплицирам иако не сум навивач на Милан. Те читам цело лето GODDID, Frulianidid, we believe итн. Како е созреан сегашниот спортски директор? Кој клучен потег го направи и го подобри тимот? Љуфка од менаџер, љуфка од засилувања, 3 месеци го бркаа напаѓачот од Болоња за да им замини.

Малдини што си даде отказ докажа дека е посозреан од мршојадците шо ги имате во клубот. Клубот ви тони, Ибра интервјуа прај, се смеј, патува не прифаќа одговорност, да беше Малдини тука курац то шо ќе се десеше.

Политиката дека ни еден играч не е поголем од клубот е правилна и секој голем клуб функционира така. Еден Реал го пушти Роналдо кој беше можеби еден од најдобрите ако не и најдобар во историјата на спортот. Ако не прекрстете се во АЦ Леао .

Малдини сето ова коњ го бараш го правеше и имавте напредок. Сето ова што го пишиш дека него му фали го прават мршојадците после него. Со Малдини освоивте скудеро и градевте тим, со овие среќни ќе сте со интертото.

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.548
Поени од реакции
4.030
Морав да ти реплицирам иако не сум навивач на Милан. Те читам цело лето GODDID, Frulianidid, we believe итн. Како е созреан сегашниот спортски директор? Кој клучен потег го направи и го подобри тимот? Љуфка од менаџер, љуфка од засилувања, 3 месеци го бркаа напаѓачот од Болоња за да им замини.

Малдини што си даде отказ докажа дека е посозреан од мршојадците шо ги имате во клубот. Клубот ви тони, Ибра интервјуа прај, се смеј, патува не прифаќа одговорност, да беше Малдини тука курац то шо ќе се десеше.

Политиката дека ни еден играч не е поголем од клубот е правилна и секој голем клуб функционира така. Еден Реал го пушти Роналдо кој беше можеби еден од најдобрите ако не и најдобар во историјата на спортот. Ако не прекрстете се во АЦ Леао .

Малдини сето ова коњ го бараш го правеше и имавте напредок. Сето ова што го пишиш дека него му фали го прават мршојадците после него. Со Малдини освоивте скудеро и градевте тим, со овие среќни ќе сте со интертото.
Баш ми е мило и се радувам што ми реплицираш,впрочем тоа е и поентата на форумот секој да може слободно да си го искаже својот став и мислење.

За спортскиот директор Малдини имам објаснувано многу пати и испишано многу постови за него,ако си ме читал одамна ќе знаеш за што зборувам да не постирам одново и на широко не сакам да бидам досаден.
И ќе знаеш дека директорот Малдини и градење на тим тие зборови не одат заедно.
Успехот во Милан за спортскиот директор Малдини го правеше Мистер Пиоли.
Од секој под просечен фудбалер што ќе го донесеше Малдини во Милан Пиоли умееше и знаеше да го извади максимумот.
Салемакерс,Месиас,Крунич,Диаз.
Малдини не беше толку добар спортски директор за Милан колку што Пиоли беше одличен тренер за Милан.
Титулата во 21/22 со медиокритетен ростер ја освоија благодарејќи на Пиоли а не на Малдини.
Следната сезона после освоената титула едвај фатија 4-то место во последното коло.
Малдини не градеше тим тој распарчуваше, но да не се навраќаме по 100 пати на едно исто.

Иако верував и сакав да им дадам шанса,оваа сезона премногу сум разочаран од сите.И од управата,играчите па и тренерот.
Највеќе се сомневам во способноста и намерите на Ибра.

Не знам како но се надевам дека многу брзо ќе се сменат работите за Милан на подобро.

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.825
Поени од реакции
6.529
Кога Милан тепа тогаш е ради Пиоли, кога губи тогаш не е до Пиоли туку до Малдини :pos:

Саше многу ми е жал што имаш психички проблеми, се надевам ќе ја добиеш помошта што ја заслужуваш. :smirce:

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.212
Поени од реакции
14.482
Треба да се престане со глупи компромиси, немање храброст, подлегнување под притисок, барање бебиситерка за нашите ѕвезди, франкенштајн систем на носење одлуки.

Како резултат на овие работи, цело време пробуваат да направат демек некој Ливерпул од Али Експрес, а кога ќе го видиш на што изгледа тимот, само е смешна, мизерна верзија на ПСЖ до пред некоја година. Понеквалитетен, посиромашен, но исто нефункционален, иако граден на поинаква филозофија, резултатот е тој.

И сега со изборот што ќе го направат, огромни шанси се пак да биде криење на тренер позади фудбалери, фудбалери позади тренер. И да ја "спасат" сезоната, како претходните две, пак ќе дојде следното лето, каде ќе се повторат истите грешки.

Едно добро лето, со погоден тренер и ова може да изгледа сосема поинаку.
Автоматски споено мислење:

Со Малдини има само една работа што постојано се занемарува. Не беше сменет после 21/22, туку после 22/23. И Милан на Малдини, ако може така да се нарече, се распадна, затоа што и не беше изграден како треба, тогаш почна и брукањето на дерби, завршување на 5то место. Ист е муабетот како со Пиоли, ако нешто е и сега лошо, не значи дека не било и претходно.

Инаку, кога е тоа толку битно, бидејќи постојано се повторува. Ниту сум бил најголем критичар на Малдини, ниту бев за да го сменат, бев да најдат компромис, кога тоа не можеше, голем дел и поради Малдини и тогаш и сега мислам дека може и без него и тоа не е најголем проблем. Како што во милион други клубови, легенди немаат главен збор, но одлично функционираат и подобро од тие каде што легендите се главни.

Последно уредено:
Член од
18 јули 2012
Мислења
1.168
Поени од реакции
733
Fonseca izlgeda znae deka gubi, znae deka go brkat posle oovoj mec , pa ajde da ekserimentira kako sto toa go pravase pri kraj ne sezona Pioli

Kajgana Shop

На врв Bottom