Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
23 август 2024
Мислења
41
Поени од реакции
65
Се разбудив ова тмурно и дождливо утро го отворив телефонот со надеж дека ќе ме огрее барем малку Сонце но ништо,ниту Фонсека го отпуштиле ниту Ибрахимович.
Не го заслужив ова.

Фановите бараа промена....бараа повеќе.....добија ништо.
Овој пост на сашенце ме растревожи,едноставно не сакам ваков интелект и величина од човек со добра душа како невенчан поп,да пати. Сакам да знаеш саше дека и мојот поглед е дождлив и тмурен меѓутоа за работите да бидат посложени тука има и грди комунистички/бруталистички згради за само да додадат на цело ова сивило и патење кое ние фановите на Милан го поминуваме.
Цело време мислам,кој ли ги има поставено Фонсека и Ибрахимовиќ на тие позици?Дали е тоа истиот човек кој изгради нов стадион овие 2-3 години? Или е тоа истиот човек кој го врати Милан во успешните денови? Сеуште го немам тој одговор :unsure:

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.523
Поени од реакции
5.515
Лани сезоната ни заврши у ноември а оваа ќе заврши у октомври.

Али тимов е граден за да се бори за титули :cool:
Може да почне сезоната у октомври ако после дербиво одма реагираат ка Рома, и го донесат Сари или Алегри...

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.548
Поени од реакции
4.034
Рома веќе го сменија Де Роси,
очекувам во Понеделник да има промена на тренерот и кај Милан,
Маурицио Сари е логичниот и вистински избор за Милан.

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.825
Поени од реакции
6.529
Рома веќе го сменија Де Роси,
очекувам во Понеделник да има промена на тренерот и кај Милан,
Маурицио Сари е логичниот и вистински избор за Милан.
Сари е најлош избор за сред сезона има он коцепт на игра што нема сигурно примадониве наши на сред сезона да му го учат.

Само стапот за овие, само Алегро е спасот, па да се мучиме и ние што ги гледаме али и они по терен а не куроволие како сега.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.697
Поени од реакции
48.953
Многу ми праи ќеф фудбалот на Сари, ама имам и јас некоја слика дека Алегри има подобри шанси да стабилизира вака раштимана екипа.
Иначе, логично е доколку летне Фонсека по него да летаат и тие што го донесоа и тие што ги водеа летното меркато. Ако отиде сезонава во страшен бајбук, Господ да се симне, нема да ги продаде овие црепови што ги донесоа летово.
Исто, Ибрахимовиќ би било многу убаво да заќути малце и да не си ја преценува толку големината. Беше интересничко таму во Галакси кога изводеше бесни глисти, ама Милан не треба да е нечија маркетинг платформа за тропање глупости.

Член од
7 август 2011
Мислења
1.056
Поени од реакции
2.200
Вака како неутралец ја полош Милан немам гледано во живот. Дали се во отворен протест против Фонсека и зашто би ризикувале курташак на почеток сезона кога баш на почеток треба највеќе да стегаш за бодови? Невозможно е тимот да изглеа на подпросечна второлигашка екипа, ај Леао и Тео очигледно нешто им смета ама цел тим бе?

Најголемата енигма ми е зашто фан на Милан би го посакал Алегри за тренер? Едниот мандат му беше успешен, сепак имаше класа играчи тие сезони ама сега па што би променил? Братот што ќе праи, ќе чува негативен резултат од 0-3 за противникот?
Не дека па има и некој избор моментално за тренери ама сигурно ќе се најде некој што ќе ја отвори играта на Милан и со овие играчи што ги има и ќе внесе нова димензија. Најголема утка би било Милан да брка бивши тренер од Серија А, барем за мене ништо нема да смени. Апетитите ќе бидат исти и нема нит Алегри нит Сари да смени нешто.

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.825
Поени од реакции
6.529
Вака како неутралец ја полош Милан немам гледано во живот. Дали се во отворен протест против Фонсека и зашто би ризикувале курташак на почеток сезона кога баш на почеток треба највеќе да стегаш за бодови? Невозможно е тимот да изглеа на подпросечна второлигашка екипа, ај Леао и Тео очигледно нешто им смета ама цел тим бе?

Најголемата енигма ми е зашто фан на Милан би го посакал Алегри за тренер? Едниот мандат му беше успешен, сепак имаше класа играчи тие сезони ама сега па што би променил? Братот што ќе праи, ќе чува негативен резултат од 0-3 за противникот?
Не дека па има и некој избор моментално за тренери ама сигурно ќе се најде некој што ќе ја отвори играта на Милан и со овие играчи што ги има и ќе внесе нова димензија. Најголема утка би било Милан да брка бивши тренер од Серија А, барем за мене ништо нема да смени. Апетитите ќе бидат исти и нема нит Алегри нит Сари да смени нешто.
Нема кој друг, требаше летово да се иде на Конте ако сакаа стварно борба за титула.

Де Зерби и Мота не ги сакаа, и нема кој друг, Клоп е у пензија а за ваков Милан нема шанси да прифати.

Алегри и да дојде би бил до крај на сезона претпоставувам, колку да не се сруши тимов како кула од карти.

Последно уредено:
Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
Дајте го братот Тушел барем драми ќе има свака недеља :icon_lol:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.697
Поени од реакции
48.953
Најголемата енигма ми е зашто фан на Милан би го посакал Алегри за тренер?
Чисто зашто со авторитетот и искуството би ја стабилизирал ситуацијава и не би дозволил екипа што е 3/4/5 место да заврши на 7/8/9 , нешто што е многу извесно во моментов.

Член од
18 јули 2012
Мислења
1.168
Поени од реакции
733
Najglupavo nesto vo fusbalot e trener da zavisi od eden mec , kako sto se najavuva za Fonseca posledna sanca so Inter .
A be Fonseca treba da leta , losa igra , nikoj od ogracite ne go saka , se gleda od pocetok deka e visak vo ovoj tim .
Da zavisi od eden mec , pa sto ako na primer ke pobedi ao Inter i sledna so Lecce da izgubi sto pak ke ima druga sanca?!
Tuhel e majkata , ili pa Sarri baram imat sto da pokazat ,ako e Terzic najdobro e da go vratat Abate

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.548
Поени од реакции
4.034
Фонсека дојде во Миланело на 6-ти Јули,
Европско се играше до 15-ти Јули и тие што играа на европското имаа 1-2 недели одмор после тоа.
Од 27-ми Јули до 7 -ми Август беа во Америките.
Првенството почна на 17-ти Август.
Емерсон,Фофана и Абрахам дојдоа предоцна во втората половина на Август,среќа што Абрахам веќе играше во Серија А другиве двајца одма се фрлени во оган.
Не дека го бранам Фонсека и играчите но имаше премалку време да се подготви и работи со нив.

Курчот на Ибра најмногу ме нервира.
Кардинале му викал да трошат повеќе но тој рекол не.
После тешките преговори со Фофана имаше изјава дека тој ќе кажел кога ќе заврши Меркатото за Милан.
Почна првенството и во најгустото кога беше најпотребен го снема две недели а вчера изјавува тој е главен во Милан и сите работат за него.

Дали воопшто некој знае што се дешава во Миланело,кој е главен,кој какви обврски има и дали некој ќе превземе одговорност за оваа состојба без ред во Милан?

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.825
Поени од реакции
6.529
Фонсека дојде во Миланело на 6-ти Јули,
Европско се играше до 15-ти Јули и тие што играа на европското имаа 1-2 недели одмор после тоа.
Од 27-ми Јули до 7 -ми Август беа во Америките.
Првенството почна на 17-ти Август.
Емерсон,Фофана и Абрахам дојдоа предоцна во втората половина на Август,среќа што Абрахам веќе играше во Серија А другиве двајца одма се фрлени во оган.
Не дека го бранам Фонсека и играчите но имаше премалку време да се подготви и работи со нив.

Курчот на Ибра најмногу ме нервира.
Кардинале му викал да трошат повеќе но тој рекол не.
После тешките преговори со Фофана имаше изјава дека тој ќе кажел кога ќе заврши Меркатото за Милан.
Почна првенството и во најгустото кога беше најпотребен го снема две недели а вчера изјавува тој е главен во Милан и сите работат за него.

Дали воопшто некој знае што се дешава во Миланело,кој е главен,кој какви обврски има и дали некој ќе превземе одговорност за оваа состојба без ред во Милан?
Ибра се курчи на празно, улогата му е да е громобран на Кретенале.

Сите го прозиваат Ибра а уствари кај амерот се клучевите од тимот.

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.548
Поени од реакции
4.034
Требаше да останат само Пиоли,Монкада и Фурлани,само така Милан ќе имаше прогрес а сега еве што се деси бродолом.

Kajgana Shop

На врв Bottom