Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.901
Па нели на овој нешто срцеви мани му најдоа, ќе се откажуваше од фудбал и за гага кидна у Сасуоло и завршија 5-6 кога се пласираа ЛЕ ?
Рак на тестиси

Conti: "Milan would be a dream come true. I don't know when the deal will be closed. I'm ready to not go on my vacation to sign with Milan."

Член од
19 март 2014
Мислења
625
Поени од реакции
937
Во тек си со настаните другар ? Кои изјави,кој публицитет ? Официјално не продолжува договор,а тоа дали ќе остане на трибини или ќе биде продаден ќе си реши Монтела и клубот.
Од кога навиваш за Милан бе другарче?Не летај на се што ке прочиташ и не верувај на секоја изјава.
Не е Милан Брегалница па да изгуби златна кокошка за џабе.
Ал си наиван

P

PewDiePie

Гостин
Од кога навиваш за Милан бе другарче?Не летај на се што ке прочиташ и не верувај на секоја изјава.
Не е Милан Брегалница па да изгуби златна кокошка за џабе.
Ал си наиван
хехе ја од кога навивам за Милан ти си јадел палента во градинка лепи,чекаше као да ми кажеш те заебав ? :rolleyes: Демек видееее потпиша на крај

Ко што гледаш сам сапуница испадна тоа со донарума,никој не очекуваше пресврт,а ќарот освен финансиски нема да биде никаков зошто малиот изгуби секоја почит што ја имаше кај фановите,поголем дел од нив го гледаа како идна легитимна легенда на Милан,а сега ќе го гледаат како странец алчен за пари,платата и фактот што мино уште му е агент не го негира тоа.

Така да што да ти кажам,уживај радувај се со старо новиот голман,ќе видиме колку ќе потрае.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.434
Поени од реакции
25.352
Овој дечко Конти е мадафакер. Одамна немам видено некој олку јавно да кажува дека сака да игра за Милан. Браво, ќе го биде. Ајде уште тој па помирно да се почнат подготовките, па да се продаде ѓубрето што се насобра кај нас и после да се купи уште нешто колку за чаламење.

• Ми се допаѓа
Reactions: MD_
Член од
19 март 2014
Мислења
625
Поени од реакции
937
хехе ја од кога навивам за Милан ти си јадел палента во градинка лепи,чекаше као да ми кажеш те заебав ? :rolleyes: Демек видееее потпиша на крај

Ко што гледаш сам сапуница испадна тоа со донарума,никој не очекуваше пресврт,а ќарот освен финансиски нема да биде никаков зошто малиот изгуби секоја почит што ја имаше кај фановите,поголем дел од нив го гледаа како идна легитимна легенда на Милан,а сега ќе го гледаат како странец алчен за пари,платата и фактот што мино уште му е агент не го негира тоа.

Така да што да ти кажам,уживај радувај се со старо новиот голман,ќе видиме колку ќе потрае.
Не е фората кој кого заеба туку фората е што ти леташ и се правиш паметен пред време а нели ова е форум и може секој да каже свое мислење.Твое е дали ке го прифатиш или не,а во моментов испадна дека џабе се праиш дека си во тек.
Сети се на ситуацијата на Кака и тоа останување во Милан уште една година колку го дигна во облаци.Ситуацијата беше различна тогаш,Кака сакаше да остане Милан да го продаде но сепак тој гест на Кака направи навивачите да го сакаат многу повеќе.

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Fassone: "Now we hope to sign one more player (Conti), then we will focus on selling players. Then we will see what the budget looks like."

Нијaнг+Лaпaдулa=30Мил.=Regista

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.966
Поени од реакции
23.527
Не е фората кој кого заеба туку фората е што ти леташ и се правиш паметен пред време а нели ова е форум и може секој да каже свое мислење.Твое е дали ке го прифатиш или не,а во моментов испадна дека џабе се праиш дека си во тек.
Сети се на ситуацијата на Кака и тоа останување во Милан уште една година колку го дигна во облаци.Ситуацијата беше различна тогаш,Кака сакаше да остане Милан да го продаде но сепак тој гест на Кака направи навивачите да го сакаат многу повеќе.

Kaka e najgolemoto pederce sto nekogas zaigralo za Milan.
Neznam na koi navivaci mislis deka go sakaat uste povekje, mozda nekoi ko toa dejceto sto spamirase ovde so blogot svoj.

Kaka izleze na pendzer so dresot za da zamine u brazil na odmor i od tamo da izbega u Real bez da ae pozdravi so navivacite koi dva dena pred toa gi ibeduvase deka kje ostane.

Godina pred toa ne ni imase seriozni razgovori za negova prodazba, prva prilika zamina klosarot

Kazi mi kako sakal Kaka da ostane u Milan ziti se :)

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Kaka e najgolemoto pederce sto nekogas zaigralo za Milan.
Neznam na koi navivaci mislis deka go sakaat uste povekje, mozda nekoi ko toa dejceto sto spamirase ovde so blogot svoj.

Kaka izleze na pendzer so dresot za da zamine u brazil na odmor i od tamo da izbega u Real bez da ae pozdravi so navivacite koi dva dena pred toa gi ibeduvase deka kje ostane.

Godina pred toa ne ni imase seriozni razgovori za negova prodazba, prva prilika zamina klosarot

Kazi mi kako sakal Kaka da ostane u Milan ziti se :)
6 месеци пред да отиде у Реал Милан имаше прифатено понуда од 100м од Сити ама Кака ја одбил пошо веќе ако си одел сакал во Реал да оди.

Член од
14 мај 2013
Мислења
1.240
Поени од реакции
507
Кјаер се согласил да му се намале платата и да биде резерва.Сеа останува уште да се договорат со Фенербахче[DOUBLEPOST=1499258479][/DOUBLEPOST]И Бертолачи оди на позајмица у Џенова без право на откуп

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Како разговара овој Мирабели со медиуми, можам да замислам како му се одвиваат преговорите со агенти и играчи.

Опасен мадерфакер, свака част.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Кјаер се согласил да му се намале платата и да биде резерва.Сеа останува уште да се договорат со Фенербахче[DOUBLEPOST=1499258479][/DOUBLEPOST]И Бертолачи оди на позајмица у Џенова без право на откуп
Уште тој да бара висока плата фали..

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Кјаер кога би дошол, мислам дека некој ќе седнит на клупа од Ромањоли или Мусачо, одличен трансвер според мене.

Добро замена за во средина кого планираат? Требит Локатели да го пуштат на таква ппзајмица во тим ко Џенова..

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.901
Одлична прес-конфенренција за новинарите. Засега имаат добра контрола и Фасоне изјави дека се уште има пари за комплетирање на тимот. Кој не ја нема гледано нека чита. :D

Fassone: "The target of having 2/3 of the team has been done. The remaining 1/3 is still missing.
The quality of players is in line with our goals. Milan's financial management is independent. It will be a season of investments, totally covered by the bond issued. There is still a significant part of the budget to complete the squad. Making back into the Champions League the first season would be really important, financially speaking

Donnarumma is in our hearts. He is a great player and I am sure everything will work out fine. We have reformulated our offer for him, we are almost there. The response must arrive rapidly.
The arrival of a top player? Within 10 days take stock of our budget then we will evaluate. There will still be surprises. :P
Raiola does his job, tries to optimize the economic benefit for himself and his client. For Conti these could be decisive days. But we are leaving Atalanta to make their decisions. I have a clear ideas on our transfer budget. We have to decide how invest it, whether on one player or several players."

Mirabelli: "We have done a lot but we still have to do more. We are an open yard, more signings will arrive.
We are trying to follow a logic in the mercato. We are trying to open a cycle with young players.
The mercato is still long. We will form a suitable roster for 3 competitions. We don't know how many players will still arrive. Bacca and Lapadula have offers, the same goes to other players. It's an open yard.
We will still do something in the attack. We are evaluating many things, we have many attackers

We are having requests for many players. This will also affect the players who will arrive. Many players want to come to Milan but ours are also requested by other clubs. We are happy.
Keita was a target but he was handled in a certain way. He doesn't fall in our plans anymore.
We are looking for solutions to make the squad competitive. In our minds there are names that we think about signing. We like Biglia. It's false to say that there were discussions with Lotito. We have to find the square.

We are Milan, we do not do compromises for any player. The fact that everyone wants to come to Milan has to make us proud. It's a dream to be here, we are confident in what we do.
Bringing players from Germany is not easy. I am proud of the two we brought from there, maybe more will come... :cool:
Different teams are interested in signing our players. Whoever asks for our players must meet our economic demands. We don't give gifts away. (y)

Non-eu players? We have free slots. We haven't taken players from Brazil or Argentina, it was a question of time. I don't exclude that the non-eu players arrive from European leagues. De Sciglio? We talked several times with his agents. The player wants to change clubs since a long time. Who wants De Sciglio has to satisfy our request, otherwise he will have to wait until June 2018.
We want to hand over to the coach the two players we have in mind. I think we'll actually make it."

Montella: "I am full of enthusiasm. The team is being completed. Many players have arrived with different experiences.We will also take important decisions regarding the outgoing players. We target returning to the Champions League. For the regista role we are making our evaluations. Fassone and Mirabelli deal with the mercato.
The player who stimulates me to train him? Bonaventura, I had him a little last year.
Playing with two strikers in front? It's a possibility, it depends on the characteristics of the players.
A team becomes a winning and an important one when it has great alternatives on the bench too.
Some players will have to leave. For example, we have three right backs and three left backs.Suso is an appreciated player by me and the management. The intention is to move forward together.
Calhanoglu is a trequartista who intrigues me, I know him, he has a great talent. We need to understand how he will integrate. I like Kalinic. We are looking at many options. We are pleased with his words but we have utmost respect for Fiorentina.
Andre Silva is a great talent who has great room for improvement. He can score a lot more"

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom