Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Пред месец дена коа првпат почна да се поврзува Очоа со Милан, на фан клубов имаше колнење, кукање и потсмевање. Индиферентност во најмала рака. Сеа после само една добра партија за Мексико, колективна мастурбација.
Очоа не е првиот голман кој сакам Милан да го има. Како за втор голман е добар затоа што секогаш е мотивиран и брлив, би гризел, а тоа е добро за конкуренција. Очоа нема константност, знае да направи глупи грешки и не би го сакал како стандарден прв голман на кој би се потпирала одбраната.

Во врска со давањето на Палоши и Сапонара, не ги оправдувам, затоа што тешко може да се најде оправдување за тоа да ги даеш овие двајца, а да ги чуваш Бирса, Робињо и Матри во екипа за нивните позиции. Секако, оправдување би било, тешко наоѓање купци за овие тројца, меѓутоа, тоа уопште не ме интересира и тоа е проблем кој е створен со погрешни одлуки и проблем кој мора тие да го решат како знаат и не знаат и нормално, да не го повторуваат. Такво оправдување не стои и не прифаќам.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Сеа после добри престави сигурно сите ќе го сакаат и ќе понудат подобра понуда некој, башка се наполнивме со голмани Агаци - Габриел - Абиати па и Амелија уште си нема отидено.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.963
Поени од реакции
23.494
Сеа после добри престави сигурно сите ќе го сакаат и ќе понудат подобра понуда некој, башка се наполнивме со голмани Агаци - Габриел - Абиати па и Амелија уште си нема отидено.
Амелија ќе си иде сигурно, и еден од Агаци или Габриел ќе си иде у некоја размена на играчи...

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Договорен е трансферот, ама Агаци официјално не е потпишал нели?

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
Не е лошо 1.4 мил плата за Мунтари.

Chievo have bought AC Milan's 50% of Alberto Paloschi. He is now a Chievo player. Co-ownership with Parma about Saponara will be renewed but he will play with Parma
јок. На Мунтари со новиот договор платата е 2.8 милиони нето + 200к бонуси тоа е 3 милиони нето. тоа е 6 милиони бруто годишно. Значи за 2 години мунтари ќе го кошта Милан се на се 12 милиони евра.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
јок. На Мунтари со новиот договор платата е 2.8 милиони нето + 200к бонуси тоа е 3 милиони нето. тоа е 6 милиони бруто годишно. Значи за 2 години мунтари ќе го кошта Милан се на се 12 милиони евра.
3 мил за две години
http://www.milannews.it/calciomercato-milan/rinnovo-rossonero-ecco-le-cifre-del-contratto-di-muntari-147668

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
Може ќе звучам ретардирано, ама криво ми е шо не го избркавме Мунтари а да си го оставевме Фламини :icon_lol:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.991
Поени од реакции
51.130
иначе сме барале пари + Камбел од арсенал за балотели...би дошло негде 25-6 милиони евра трансфер и Кембел...
Ние од Кембел може само Сол да го донесеме. :icon_mrgr:
Нема што да звучиш ретардирано кога така е. Не го сакам Суљо пошто не влегува во оноа што сакам Милан да биде, ама за ова што е Милан последниве неколку години мора да му се признае дека секоја секунда ја гине на терен. Имаме играчи со многу повеќе талент што се прошетаа во тимот, а да имаа пола од неговата желба за фудбал, сигурно немаше вакви сезони да имаме. Од таа листа играчи што сакам под итно да си одат за да Милан заличи на нешто, Суљо е меѓу последните кај мене.
Не ми пречи да остане, ама многу ќе ми пречи ако им ја дере минутажата на Поли и Кристанте.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Последно уредено:
Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
Агентот на Балотели денес имал средба со ќелавицата. Сме барале 37 милиони.
Не е лошо ако се продаде за оваа сумa и се искористат за желбите на Инзаги, а не за Бамбини и слични говеда.[DOUBLEPOST=1403210425][/DOUBLEPOST]http://www.milannews.it/primo-piano/bomba-dal-brasile-pres-san-paolo-per-kaka-e-quasi-fatta-147753 :cool:
ајде кака го можеш ти тоа!

последниве година-две не читам шпекулации, како и форумов, само утакмици си гледам кога-како. али нек си ебе матер, милан веќе е тим од минатото, ама ајде може ќе се врате со правилен менаџмент на врвот после 3-4 години.
само уште неможам да си разјаснам неколку работи во врска со милан во последните две-три сезони:
1.продавањето на ибрахимович за само 20-25 милиони. кога некој би ме прашал мене не би го продал ни за 70 милиони. јесте да имаше 30 години кога си замина али му смета тоа во овие наредни 2 години? -не. ќе му смета во наредните 2 години? не би требало. дечкото урива рекорди
2.касното продавање на пато за само 20 милиони. па и најголемите лаици во фудбалот знаеа дека од пато више фудбалер не бива. ете ви доказ таму у бразил неможе 10 гола да даде, го бркаат, го тепаат, го пцуат навивачите на коринтијанс. еден сидорф на 38 години имаше повеќе гола дадено од пато у бразил
3.продавањето на касано кој си гази у парма (иако знам нешто сам сакаше да си оди)
4.неинвестирањето во квалитетен лев бек и централен бек по заминувањето на силва за 45 милиони. па еден огбона можеа да го земат за 15 милиони
5.доведувањето на некои играчи како матри, вергара, есиен, бирса, траоре и многу други
6.има и други големи грешки што не ми текнува да ги пишувам или мрзи :)
којзнае што ќе биде со милан во наредниот период, дали ќе тоне или ќе се издига таму каде што му е местото. јас искрено да ви кажам се плашам во врска со иднината на милан

Alen_001

Недозволен тајтл, внимавај.
Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.627
Поени од реакции
1.185
Само се чека официјална потврда дека Кака си заминува! Ајде тоа отвора простор да бидеме поактивни на маркетот
Бурсаспор заинтересирани за Траоре:cuc: се надевам дека ќе испадне нешто ми се гади од таа негова ружна фаца

Kajgana Shop

На врв Bottom