Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Монтоливо нема? :) А после овие изјави на Галијани некако убеден сум дека Кака ќе го донесат. Само не знам каква постава сака Алегри. Во божиќно дрво би можеле Боатенг и Кака да се позади шпицот, овој тандем може доста интересно да изгледа, добра комбинација на техника, експолизивност, брзина, агресивност. Не сум сигурен колку ќе биде корисен Боатенг во тројката во средина. Во тој случај, в средина како прв избор остануваат Монтоливо, Ночерино и сега фали тој што ќе игра ’задњи везни’.
И ако не друго, Кака ќе влијае добро врз Шарави. :cool:
Монтоливо има, ама се надевам дека има и менталитет да се справи со одговорноста која му ја носи таа позиција во тимот. Ќе му треба страшна константност ако рачунаме само на него. А замена моментално нема.

Според изјавите на Галијани (кои се идентични од тие што ги даваше пред да го земе Ибрахимович) и јас сум се посигурен дека ќе го враќаме Кака. Е сеа во врска со тоа не знам што да речам. Глеам само една негативна страна, а тоа е колку Кака е физички спремен. Ако можат да го закрпат да изигра уште една сезона барем (рака на срце, не беше толку лош во последниов период за Реал) тогаш и тоа како ќе ни се најде од играчки и тактички аспект. Ако почнат да го дупат повреди секоја втора утакмица, само ќе се нервираме.

Од психолошка гледна точка ќе донесе само добро. Од една страна ќе биде добро за самиот Кака, зошто сигурен сум дека ќе гризе и ќе се труди максимално, а од друга добро ќе му дојде на Милан, затоа што во моменталново село без кучиња, во соблекувалната ќе се најде некој авторитет (каков-таков, во секој случај поголем од било кој друг моментално освен Амброзини) кој им е идол на пола тим гарант. И Емануелсон и Шарави и Пато и црнците ќе глеаат Бог во него.

А и поголем дел од навивачите го сакаат назад.

Сентиментален сум во вакви случаи. Иако сум му лут на Кака за односот кога замина во Реал, сум ЗА овој трансфер, ама под услов барем 60% од утакмиците да може да ги изигра и издржи од физички аспект. Само за тоа се плашам. Тактички,психолошки и технички и тоа како ќе придонесе.

А штом Галијани изјавил и решил да оди во Монпељер, тогаш Мбива е 90% завршена работа.

Касано ако вистина изјавува и мисли онакви работи, под итно да се дава, каде сака нека оди, ич нема да се сврти никој по него. Не знам ни зошто мислев дека можда се сменил. Тој па тек нема никакво право за такви изјави, колку и да е вистина тоа штто го збори.
Еднаш кажав: Гатузо,Малдини,Неста,Бастен и таквите можаат да си дозволат таква изјава, Касано никако НЕ!

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Costacurta: "An attack consisting of Kakà, Pato and Boateng wouldn’t be bad, although I don’t think that Cassano would agree on that."

Истава формација ја помислив и јас, иако некако нереална ми изгледаше ама ете и Костакурта смета дека би можела да се употреби

................Амброзини...................
..Монтоливо.............Ночерино....
.............Кака......Боатенг...............
.....................Пато.......................

Каде каде поважен трансфер би било да се земе играч што би го заменил Амброзини, отколку да се купува Кака. Освен ако Галијани не планира да купи 2ца од среден ред. Играчи кои би можеле принудно да играат на таа позиција се Мунтари, Монтоливо, Ночерино, Фламини. Монтоливо отпаѓа од овие затоа што не игра Алегри такви играчи на таа позиција. Мунтари е ептен ризичен за таму, Ночерино е најдобро да си ја игра истата позиција од минатата сезона, а Фламини е најдобро на клупа да седи. Така да за Милан покрај дефанзивец, приоритет мора да биде и играч на DMF позиција.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.895
Adriano Galliani has confirmed that AC Milan has made an offer forMontpellier center back Mapou Yanga-Mbiwa.
GALLIANI: "Yanga Mbiwa? Yes, we are negotiating for him, like with everyone else, it's just a matter of money. I will go to Montpellier next week and then we will see what happens."
Preziosi offered the midfielder, Dániel Tőzsér, to Galliani earlier this evening during the dinner with the Serie A presidents.
Cesare Maldini: "At the Allievi Nazionali, Inzaghi will be coaching Paolo Maldini’s son, Christian.
:sneaky:
mr1xv.jpg
On the flight to Miami
AyzCRJJCAAAGJR_.jpg

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.404
Поени од реакции
25.269
Утревечер играме со Челзи.
Ќе не даваат на спорт клуб?

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
нема уште најава за денеска ќе има пријателски,доста даваат треба да ја има поготово на турнеиве во Америка и Азија ги даваат поатрактивните мечови.

Член од
10 јуни 2009
Мислења
1.422
Поени од реакции
401
нема уште најава за денеска ќе има пријателски,доста даваат треба да ја има поготово на турнеиве во Америка и Азија ги даваат поатрактивните мечови.
Во програмската шема гледав нема ништо, изгледа ќе ја нема во директен пренос,:( ако ви значи нешто снимка ќе има во недела од 13:30 на спортклуб+:)а исто така реприза ќе дават и во понеделник навечер така да уживајте нема кај да бега утакмицава.;)
--- надополнето: 27 јули 2012 во 14:27 ---
Нема да ја даваат
Утревечер 23:00 или 00:00
00:30

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
sabota prema nedela?
Да, сабота спрема недела во 00:30. Ќе ја има директно на албанската СуперСпорт 1, а реприза на СпортКлуб+ во недела во 13.30.

Среќа си ја чувам и кабелската за црни дани, па имам и албанска СуперСпорт.:D Разрат Тачи ни е еден од големите спонзори и нема фуцка Милан на тие канали. :)

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.557
Поени од реакции
5.550
Costacurta: "An attack consisting of Kakà, Pato and Boateng wouldn’t be bad, although I don’t think that Cassano would agree on that."

Истава формација ја помислив и јас, иако некако нереална ми изгледаше ама ете и Костакурта смета дека би можела да се употреби

................Амброзини...................
..Монтоливо.............Ночерино....
.............Кака......Боатенг...............
.....................Пато.......................

Каде каде поважен трансфер би било да се земе играч што би го заменил Амброзини, отколку да се купува Кака. Освен ако Галијани не планира да купи 2ца од среден ред. Играчи кои би можеле принудно да играат на таа позиција се Мунтари, Монтоливо, Ночерино, Фламини. Монтоливо отпаѓа од овие затоа што не игра Алегри такви играчи на таа позиција. Мунтари е ептен ризичен за таму, Ночерино е најдобро да си ја игра истата позиција од минатата сезона, а Фламини е најдобро на клупа да седи. Така да за Милан покрај дефанзивец, приоритет мора да биде и играч на DMF позиција.
Напротив баш ни е потребен играч ка Кака! Од кога замина тој нема кој да ја води играта, нема кој да повлече напред... Боатенг и Еманулсон не ги бива за тоа, а само тие се за таа позиција... Секој трансфер период не поврзуаат со играчи на таа позиција (Хамшик, Гансо, ВДВ... итн) ама ништо до сеа... а моментално таков играч ни е најпотребен исто таке и еден централен дефанзивец... за другото ќе замижимо. Место Амброзини може да игра Мунтари, Фламини и Констант. Ночерино, Страсер и Траоре исто може.. ама ако фати криза со повредите..

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.942
Поени од реакции
23.426
Почна ова нешево да плаче по непрежалената љубов, која од како си замина е повредена...буквално :pos:

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Не е лош распоредот за оваа сезона. За разлика од лани мислам дека е полесен

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Didac Vila на позајмица во Валенсија со мозност да го откупат за 4 милиони.
Па зошто го земаа ако го даваат одма?
И сега кој ке им ги гледа маките на Антонини и Месбах.

Kajgana Shop

На врв Bottom