Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Јас со закаснување малце, голема штета немав интернет 2-3 дена, а и неделата не бев во можност да ја гледам утакмицата. Криво ми е многу, но еве повеќе од сат време ги гледам сите клипчиња од опростувањето на легендиве, голот од Пипо можеби 50 пати го изгледав, еден од нај важните голови ќе биди за мене, можеби овој гол не ни донесе титула но ми донесе многу среќа и радос од една страна, а од друга солзи и тага зошто никогаш повеќе нема видам таков играч како Пипо:place: .

Фала ви за се, за игрите, за сета радос и среќа што ни ја донесовте, за сите титули.. Без вас Милан немаше да биди ова што е. Тешко ќе ми е наредна сезона 8, 9,10, 13 да ги гледам на други играчи но ќе се навикниме.

Се надевам дека еден ден повторно ќе се вратите во Милан, ФАЛА ВИ ЗА СЕ!

Член од
10 август 2011
Мислења
2.371
Поени од реакции
1.281
Значи Алегри вака смета да игра в година според изјавите:

Абиати
Абате - Силва- Мексес (за малку Неста ќе пишев, навика :( ) Емануелсон
Траоре - Монтоливо - Ночерино
Боатенг
Ибра/Касано/Пато

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520

Абиати
Боатенг
Ибра/Касано/Пато
со вој состав дали Парма ќе ја тепаме дома не па други..средина тиња е..инаку читав за Стротман за него бел бумбар добар играч а не вој траоре кај прва си го ставил..мора малце покреативна средина со добри играчи

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676

Абиати
Боатенг
Ибра/Касано/Пато
Јас би го играл Мунтари место Траоре.

Член од
16 август 2007
Мислења
1.932
Поени од реакции
1.667
Најпаметно ќе биде Боатенг да игра средина

Боатенг - Монтоливо - Ночерино
Касано
Пато - Ибра

ама нема Алегри е тежок инает

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Абе не го земајте вие здраво за готово она со Алегри..:) Она “ако“ го изјавил и го кажал, било врз основа на тимот кој моментално го има на располагање. Ни тој, ни управата не се луди па да веруваат дека може тек така да поминат. Навивачите бараат овојпат појше од било кога. Бараат интервенција на пазарот. А последен пат коа беа олку гласни во барањата и очекувањата се десија Ибра и Робињо наместо Хунтелар и Бориело.

Кога више кажувате желби јас вака би купил летово. Ачерби и Астори во одбрана, со тоа што би дошле на позајмица со можност за откуп, знаејќи го Галијани. За 10 милиони Кришито за лева бековска.
Искрено јас многу појше на Јепес му верувам отколку на Мексес и затоа реков нови двајца во дефанзива, а Мексес по можност аут.

Во среден ред Стротман(иако само од менаџер го знам), додуша немора баш тој, ама некој за позицијата на Бомел, помлад и понадежен, колку-толку докажан за 8-10 милиони и еден од Гансо,Кагава,Ериксен или Верати(иако последниов е блиску до Јувентус, 2 пати случајно го имам гледано, страшен е, а и повикан е од Прандели за европсково), и би задржал еден само од Мунтари или Аквилани.. Можда Мунтари со опција да се продолжи позајмицата, затоа што Аквилани не се покажа доволен за 7 милиони кои ги бараат.

Напад - Од Лопез би се откажал, би зел некој со формула како онаа на Шарави можда на негово место(позајмица или слично) или можда некој од оние во примавера што се убија од голови давање би го чувал за тука (на место 5ти напаѓач). Ако се врати Палоши тогаш би имале 6 напаѓачи, што е многу, значи можда може и Палоши-Лопез замена. И ново име во напад само на местото на Робињо можда би зеле. Значи ако се дае Робињо да се бара некој. Искрено моја желба е Хулк (иако знам дека е страшно тешко) :) , ама ако не Левандовски нека биде! :)
Ибра со Тевез менување тоа е глупост тешка. Пато ако го зачуваат тоа значи дека веруваат дека ќе се среди со повредите и тоа е одлично, а ако го даат - тогаш со парите Хулк. :)

И тоа е тоа мислам..:) Според моиве проценки и познавајќи го стилот и преговарачките вештини ова не е појше од 40 милиони кеш за наредново лето.

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562

Не сум фан на Милан,ама играчиштава успеаа да ме расплачат. Ретко кој ќе може да ги замени Инзаги,Неста,Гатузо,Замброта :cuc:

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
^ звер е неколку пати го гледав сезонава навистина добар играч..ако го земеме ќе завршиме добра работа

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Стротман e многу млад, но како игра до сега браво, не дека го имам гладно многу, 2-3 пати и то не по цела утакмица, но факт е дека е многу добар уште кога се заинтересирани сите големи тимови.
Ако се барем малце паметни да го искористат Бомел што му го пуштија, и овој ако може некако да го убеди да дојт кај нас, нас ни треба ваков играч што ќе ја крепи средината, ништо не можеме да очекуваме со Монтоливо и Аквилани, тушкајнци се двајцата, поготово сега кога ни заминаја и Бомел, Сидорф и Гатузо, ни треба цврст играч за подолго време, овај е тој.
Само од платите на овие 3ца можат да го купат Стортман.
Овој Ачерби колку години има?

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Стротман e многу млад, но како игра до сега браво, не дека го имам гладно многу, 2-3 пати и то не по цела утакмица, но факт е дека е многу добар уште кога се заинтересирани сите големи тимови.
Ако се барем малце паметни да го искористат Бомел што му го пуштија, и овој ако може некако да го убеди да дојт кај нас, нас ни треба ваков играч што ќе ја крепи средината, ништо не можеме да очекуваме со Монтоливо и Аквилани, тушкајнци се двајцата, поготово сега кога ни заминаја и Бомел, Сидорф и Гатузо, ни треба цврст играч за подолго време, овај е тој.
Само од платите на овие 3ца можат да го купат Стортман.
Овој Ачерби колку години има?
Mлад е 23/4 максимум има..

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
Ачерби 24 има, а гледам сме заинтересирани за некој си Адам Махер од АЗ Алкмар а тој се поврзува и со Барселона и др големи екипи. :cautious:

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Ачерби 24 има, а гледам сме заинтересирани за некој си Адам Махер од АЗ Алкмар а тој се поврзува и со Барселона и др големи екипи. :cautious:

Aко ништо друго малд е и има потенцијал, но штом прочитам Барселона/Сити/Челзи и слично ми се курчи познавајки ги Галиани и Силвио.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
Задњиот период почнав да пратим Бразилско првенство (заради спортскав), и иако на почеток бев скептик за детево и мислев дека е страшно исфорсиран, видов дека уопште не е таке, и дека Нејмар за 2-3 сезоне ќе биде у класа со Меси и Роналдо, плус увек бразилците успевале кај нас, овја да се земе и наредни 10 године за крилен шпиц/шпиц/полушпиц !

Ама е скуп за нашиве којзнае дали и Гансо ќе го земат, иначе и за него имам само пофални зборови, одличен осет за пас, влечење и правење на акција и осет, страшен осет за простор !

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Шо знам, тешко да се инвестира толку многу во нападот па да се земе Нејмар, поготово не кога на другите позиции сме тапа. Тешко дури и Гансо да дојде, ама за него имам надеш. 2-3 сезони не поврзуваат со него, ваљда ова сега пресудна ќе му е. Башка и колку места имаме за играчи надвор од Европа?
Ех, незнам што го кошта на Берлускони да фрли 80-90 милјони, Галијани паметно да ги искористи, да се изгради тим за наредни 10 сезони, и уште долго долгоо да се зборува за нив двајца како газди и легенди на Милан. А пак кога се враќам во реалност, и со 30-40 милјони можеме добро да поминеме, ама и тоа тешко.
Ама ајде, нека ме демантираат на лето, нека напрват растур на пазаров, нека донесат повторно легенди кој со солзи ќе ги испраќаме од тимов кога ќе му дојт време.

Kajgana Shop

На врв Bottom