Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Ибрахимовиќ: Сигурно останувам во Милан

Златан Ибрахимовиќ стана првиот странец кој со два различни клуба во Италија ја освоил наградата за најдобар стрелец во Серија А. Оваа година Швеѓанецот беше најдобар стрелец во лигата со Милан, а во 2009 година тоа му успеа со Интер.

Денеска низ медиумите во Италија се појавија шпекулации дека Ибрахимовиќво летниот преоден рок ќе го напушти Милан и ќе се пресели во Манчестер Сити, но Швеѓанецот категорично ги отфрли таквите информации.

„Среќен сум што успеав со два различни тима да станам најдобар стрелец во Серија А. Меѓутоа мене индивидуалните признанија не ми се важни. Повеќе би сакал Милан да го освоеше Скудетото“, изјави Ибра.

На прашањето дали натпреварот против Новара бил последен за него во дресот на Милан, Ибра одговори.

„Не, тоа не беше мојот последен натпревар на Сан Сиро. Јас останувам сигурно во Милан. Вчера бев многу тажен кога си заминуваа големи шампиони од тимот кои испишаа историја со овој клуб. Никогаш не мислев дека некогаш ќе заплачам додека сум на терен, но вчера едноставно не можев да ги запрам солзите. Среќен сум што Пипо со гол си замина од овој клуб, многу ќе ми недостасуваат сите“, изјави Ибрахимовиќ.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
ако ова се оствари догодина ке се вратиме на врвот во Италија а и имаме шанси и за добар учинок во ЛШ
стопер: Ачерби земен
лев бек: Армеро има сигнали на премин
Средина: Монтоливо земен
3/4 Гансо и Ериксен ( За првиот замена со Робинјо а за вториот треба да е мистер х)
Тоа се адекватните играчи за голем успех..
....................Абијати..........
Абате....Мексес......Силва.....Армеро
...................Монтоливо............
Боатенг..................Ночерино
................Ериксен...............
........Пато/Касано........Ибра
Замени: Амелија,Де шилјо,Ачерби,Јепес,Антонини,Аквилани,Мунтари,Траоре,Емануелсон,Гансо,Елшарави Макси лопез(y)
Ако сака Алегри титули треба да игра со жива средина која ке биде и напагач и копач тоа важи и за монтоливо и боа и Ночерино...
kaj vide deka e acebri zemen ? :) inace bolje astori nekgo mexes... :) Mexes mnogu greski prai...toj moze od klupa so acebri da vlaga... :)

Член од
29 април 2010
Мислења
1.123
Поени од реакции
170
kaj vide deka e acebri zemen ? :) inace bolje astori nekgo mexes... :) Mexes mnogu greski prai...toj moze od klupa so acebri da vlaga... :)
И врапчињата знаа дека Монтоливо,Ачерби и Траоре потпишуваат за нас...
Мекес имаше киксови последните утакмици но тој сепак е МЕКСЕС играч со многу искуство и многу натпревари под нозе..така да тој заедно со Силва ке биде столбот на одбраната а резерви Ачерби (иначе играч на сезоната на негова позиција е проглаен) како и Јепес и Бонера кој ке се најдат за замени и купови.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
И врапчињата знаа дека Монтоливо,Ачерби и Траоре потпишуваат за нас...
Мекес имаше киксови последните утакмици но тој сепак е МЕКСЕС играч со многу искуство и многу натпревари под нозе..така да тој заедно со Силва ке биде столбот на одбраната а резерви Ачерби (иначе играч на сезоната на негова позиција е проглаен) како и Јепес и Бонера кој ке се најдат за замени и купови.
traore i montolivo se sigurni samo za drugite nema niso uste.... inace mexes razocara protiv barca koga bese najpotrebno...a i izigra mnogu slabo na bitnite utakmici vo serija A koga go nemase silva..... Jepes neznam zaso go racunas...jepes moze da igra samo ako 3-4 drugi centralni defanzivci se povredeni... sezonava 3-4 utakmici dali izigra :)

Член од
29 април 2010
Мислења
1.123
Поени од реакции
170
traore i montolivo se sigurni samo za drugite nema niso uste.... inace mexes razocara protiv barca koga bese najpotrebno...a i izigra mnogu slabo na bitnite utakmici vo serija A koga go nemase silva..... Jepes neznam zaso go racunas...jepes moze da igra samo ako 3-4 drugi centralni defanzivci se povredeni... sezonava 3-4 utakmici dali izigra :)
Искрено Јепес го поштувам дека има сличен начин на игра како Неста (исто се гради,потегнување акција игра со глава и во контитуција е слични расни бекови) и ке потсека на него тоа е тоа за Јепес а и башка стабилен е....
Извини друже али пиши со македонска подршка....

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Искрено Јепес го поштувам дека има сличен начин на игра како Неста (исто се гради,потегнување акција игра со глава и во контитуција е слични расни бекови) и ке потсека на него тоа е тоа за Јепес а и башка стабилен е....
Извини друже али пиши со македонска подршка....
Јепес е пре спор..и неста не беше нешо ептен брз али Неста имаше многу подобар осет за поставување, за клизач ,за воздушни дуели едноставно Милан го претерува со такви просечни играчи...гледајќи ги сега централните дефанзивци со се ( со исклучок на т.силва) едноставно ми се плаче....еее едно време ги имавме неста, малдини , стам, каладзе во споредба со мексес јепес и бонера стварно е жално :) pодхитно ни требаат и ачебри и астори и армеро.... :) ako сакаме титула т.е :)

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.565
Поени од реакции
5.561

По овој плачете? Рани куче да те лае...
Ја ваков играч ИЧ нејќем у тим, може е добар, талентиран и све то ама никогаш нема да биде ШАМПИОН и ЦЕНЕТ како еден Инзаги! Не доликуе ка прво на еден професионален играч што игра у голем клуб да паѓа на толку ниско ниво...
Затоа и ми е сеедно со шпекулациите околу Ибра пошто и него го ставам у исти кош... ;)

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.074
Поени од реакции
7.035

Ја ваков играч ИЧ нејќем у тим, може е добар, талентиран и све то ама никогаш нема да биде ШАМПИОН и ЦЕНЕТ како еден Инзаги! Не доликуе ка прво на еден професионален играч што игра у голем клуб да паѓа на толку ниско ниво...
Затоа и ми е сеедно со шпекулациите околу Ибра пошто и него го ставам у исти кош... ;)
Фергусон имаше изјава дека додека е он жив Сити нема да освојат титула.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Allegri reveals Montolivo will play in the regista role(Пред одбраната, Пирло стил), Traore will be a box-to-box midfielder and claims De Sciglio is 'da Milan' (ќе може да игра и на лева и на десна страна)
Allegri: "Emanuelson will play as a left back next season. He could grow and develop well in that position."
Allegri: "The next season will be great for Mexes. I'm sure that he will perform well."
Allegri: "Boateng or Robinho will be used as the trequartista next season."

Значи доколку никој не си замине опциите за нападот би биле

..................Боатенг/Робињо......
..Пато/Шарави/Касано...Ибра/Лопез...

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Да го земат Строотман ќе биде топ.Ептен талентиран играч, може многу да напредува.
Ќе треба да земеме барем уште еден од средина зашто сепак заминаа 3ца (Сидорф,Гатузо,Бомел).За во одбрана Ачерби/Астори, и еден асален лев бек ко Коларов, топ ќе бидеме.И на Марли желбата Лорис на гол.Доста е за следните 3-4 сезони.После нека продолжат со Ночерино-type купувања :)
Лорис
Абате-Мексес-Силва-Коларов
Строотман-Монтоливо-Ночерино/?
Боатенг
Пато(кога ќе е здрав)/Касано-Ибра
Ако ништо друго изгледа солидно :)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Ван Бомел ја зема 6-ката на Стротман тоа значи дека тој овоа лето ќе си иде. :icon_lol:
А нашите ако не дадат 15 мил за него нека обесат! :mad:
10802_4.jpg media_l_4828835.jpg
mark_van_bommel_psv_anp.jpg

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
И јас сакав ова видео да го ставам.. Скроз се согласувам. Јас не би бил среќен доколку се донесе Тевез. Ќе бидам скептичен и рамнодушен во најмала рака. За овој дел од засилување летово и напишав погоре. Јес да е филозофија можда и звучи смешно, ама летово освен нови добри играчи ни требаат и добри луѓе во тимот. Едни такви заминаа, сакам такви да дојдат. Имаме доста багабонти и шиликуранти, не ни требаат уште такви па колку сакаат добри играчи да бидат.

Не сакам да дојде Милан во ситуација да има игра стил - Мурињо. Прљава игра, со многу проблеми на терен,со многу неспортски потези,со глупирања,со глумење. Сакам Милан да продолжи да биде галантен,елегантен тим и играчите да се однесуваат како што тоа им доликува кога се во еден шампионски тим на Милан, тим со класа, со традиција и со педигре. А не да се понашаат као да се во некоја сељачка екипа.

Многу класа,педигре и шампионски карактер ни замина заедно со сенаторите. Летово мора и тоа да го подновиме. Милан не ми се остава во рацете на Ибрахимович, Боатенг и Мунтари.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.463
Allegri reveals Montolivo will play in the regista role(Пред одбраната, Пирло стил), Traore will be a box-to-box midfielder and claims De Sciglio is 'da Milan' (ќе може да игра и на лева и на десна страна)
Allegri: "Emanuelson will play as a left back next season. He could grow and develop well in that position."
Allegri: "The next season will be great for Mexes. I'm sure that he will perform well."
Allegri: "Boateng or Robinho will be used as the trequartista next season."

Значи доколку никој не си замине опциите за нападот би биле

..................Боатенг/Робињо......
..Пато/Шарави/Касано...Ибра/Лопез...

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.074
Поени од реакции
7.035
Монтоливо пред одбраната, па ако му требаше играч за таму што го пушти Пирло да си иде :tapp:

И Емануелсон сеа му текна дека може лев бек да игра, а Робињо дека може да игра полушпиц :tapp:

Алегри почна курташак да си игра со Милан.

Kajgana Shop

На врв Bottom