Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.960
Поени од реакции
23.478
ДА!

- Затоа што разликата од Кака до Траоре е голема ;)

Сезонава Траоре има дадено појше голои од Кака иако игра далеку подефанзивно од него, има повеќе асистенции иако игра подефанзивно од него, помлад е 3 години и не е пола играч него цел :P
--- надополнето: 10 мај 2012 во 19:10 ---
дајте го навака нема да ни смета , ко што сме очајни на трансфер пазар (а гледам и вие полека идете натака) не сме во состојба да бираме.

Земите го, Иосоно ќе му се израдува највише па макар бил и со една нога вика !!

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
И дај нека ми објасни некој што кој к*р има овој Фламини да биде втор најплатен играч во Милан, мамето негово?!
Објасни и Галијани дека играчите кои се купуваат како слободни им се нуди поголема плата од таа што ја заслужуваат. А и кога го земаа беше доста перспективен играч.

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Објасни и Галијани дека играчите кои се купуваат како слободни им се нуди поголема плата од таа што ја заслужуваат. А и кога го земаа беше доста перспективен играч.
Тоа ми е јасно, ама дај или нека го пуштат да си оди или нека му ја намалат тројно. Досега ништо од него не сме виделе, а не е кратко во Милан.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Ќе не дават недела на Телма или ќе ги дават Јуве ?

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Тоа ми е јасно, ама дај или нека го пуштат да си оди или нека му ја намалат тројно. Досега ништо од него не сме виделе, а не е кратко во Милан.
Скоро сигурно е дека ќе остане, и ќе потпише 2 годишен договор со годишна плата од 2 или 2.5м евра.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Скоро сигурно е дека ќе остане, и ќе потпише 2 годишен договор со годишна плата од 2 или 2.5м евра.
ќе продолжи Фламини? не ми се верува читав го сакале Њукасл а и не ми се верува да остане ништо не покажа и изјавува дека не добивал шанса па сега незнам..иако сакам да остане од секогаш сум го ценел како играч голем борец е и универзален на неколку позиции,да не беше со повредава ќе играше доста ваа сезона ако продолжи договор само по пониска околу 2м. плата ако прифати шо не верувам на друго место да зима повеќе мислам дека следната сезона ќе добие шанса..сега се чека уште Гатузо да се види дали ќе го продолжи договорот,јас мислам дека треба да му се продолжи на таква легенда ако треба и нека му ја смалат платата сигурно ќе прифати.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Исправна одлука на играчите што ни донесоа многу радост и титули во изминативе години.Можеби повеќето фанови би сакале да останат уште една сезона и одново да се израдуваат на гол на Инзаги,асистенција на Сидорф или брилијантна интервенција во одбрана на Неста но ете се ближи и денот кога играчите што го правеа Милан она што е во изминативе 10ина години ќе се простат од црвено-црниот дрес.Сигурно ќе биде тешко на почетокот да ги нема овие играчи на поширокиот список на Алегри но како што се навикнавме без Шева и Малдини така ќе се навикнеме и на овие.

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Колку ми падна жал што неста си иде...Заради него(и Шевченко) го засакав Милан, ептен ќе ми фали од идната сезона.Се надевам дека ќе земат некоја НОРМАЛНА замена за него, зашто без него и Силва не е тоа што е.За Пипо нема што да се каже човекот е легенда и ако е паметен треба одма да ја заврши кариерата и да продолжи со некоја функција во клубот.Сидорф иако е легенда на клубот, мене не ми е на тоа ниво на Малдини,Неста,Пипо,Гатузо, па и Шева и Кака.Овие 6 ми се врв.Веднаш под нив ги ставам Сидорф,Пирло,Амбро и компанија.Сепак ќе ми биде жал да не гледам таков играч од идната сезона, барем од време на време, зашто ако игра на секој 2-3 недели човекот може да изигра многу јако.
Е сеа како што гледам, освен Монтоливо и црнецот, средниот ред ни е хаварија.Мора да се земат класа играчи да ги покријат дупките зашто веќе ни „Старите“ не се тука да покријат кога треба.Се надевам дека Берлу ќе има 2-3 „сеанси“ помалце кај некоја малолетничка па ќе земе неколку класа играчи, доста се заебаваме со крпеници.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Стварно е жално што си одат легендиве, ама уште по жално ќе биди ако не се донесат достојни замени за нив. Како што кажа еден член, ова лето ќе е многу важно за Милан. Доколку сега Берлускони го одврзе кесето ќе се гради тим за наредни 8-9 сезони.. Ама да не веруваш.

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
Неста заминува... за мене речиси еднаков по значење како Малдини..елеганција од дефанзивец..никогаш нема да заборавам какви утакмици прикажуваше.. Сета среќа го имаме после него најдобриот Тиаго..

Има ли некоја најава дека ќе даде пари курваров или ќе бараат слободни ботови?

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.960
Поени од реакции
23.478
Колку ми падна жал што неста си иде...Заради него(и Шевченко) го засакав Милан, ептен ќе ми фали од идната сезона.Се надевам дека ќе земат некоја НОРМАЛНА замена за него, зашто без него и Силва не е тоа што е.За Пипо нема што да се каже човекот е легенда и ако е паметен треба одма да ја заврши кариерата и да продолжи со некоја функција во клубот.Сидорф иако е легенда на клубот, мене не ми е на тоа ниво на Малдини,Неста,Пипо,Гатузо, па и Шева и Кака.

Кака пред Сидорф ?!?

Kajgana Shop

На врв Bottom