Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .

Stallion

Папион __ •°
Член од
13 септември 2010
Мислења
1.149
Поени од реакции
908
Не очекуван пораз, јебига !

Да го оставиме зад себе, заморот пред се беше очигледен, многу грешки, аматерска игра, влечење на терен.. = заслужен пораз.

Работите се такви какви што се, не фати мала криза, два порази и две нерешени во последните 4 натпревара, испаднавме од ЛШ, го загубивме и првото место во калчото.. полошо можеби и неможеше да биде.

Атмосферата и моралот на тимот моментално се на многу ниско ниво и потребно ни е нешто (некој) кој ќе ги врати работите во нормала, односно, ќе го подигне духот на тимот.

Епа драги мои, токму тој некој се врати !

Верувајте, колку што ми е криво за поразот и падот на второто место, толку повеќе или дупло од тоа, ми е мило враќањето на Fantantonio !
Долго време го чекавме, речиси и заборавивме каков фудбалски мајстор имаме во тимот, многу пати сум спомнал ќе кажам и сега, Касано е најталентираниот, најкреативниот и најтехнички спремниот фудбалер во овој тим. Да се надеваме дека повредата не оставила никакви последици врз неговата форма и психа пред се', и дека токму неговото присуство е она што ни недостигаше, или оној 'фајнл тач' дел од тимот.

Welcome back, benvenuto di torno, или, добредојде назад, Антонио !

За крај, мало загревање за она што предстои !

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Интересно голче му збрца овој Астори денеска на Интер.. Би било добро да го вратиме и да видиме дали вреди, со оглед на тоа дека Неста и да го продолжи договорот повеќе време е повреден. Би требало да вредит поќе од еден Бонера.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.523
Поени од реакции
5.515
Е сега, Монтоливо да дојде ќе биде супер, но не очекувајте да покажи нешто повеќе од Аквилани. Јас искрено не сум којзнае што задоволен од Аквилани.
Ночерино, заморот кај него најмогу се осеќаше мислам, мора да одмара чоекон, но Алегри нема избор.
Се сложуем со ова! Монтоливо и Аквилани се скоро исти тип на играч, да одделиш некој од нив тешко... двајцата се туе негде, а и ја не сум задоволен од Аквилани. На почеток на сезона може играше нешто ама од коа се повреди ни тоа малце што го играше на почеток не го прикажуе.

Ночерино... пак ќе пишем, се ваѓа чуекот со головите што ги дава (сезонава едноставно го сака топката), друго нешто не прикажуе посебно... чуекот треба да копа бе туе, да ја земе улогата на Гатузо, а тој жут картон кузнае дал добил, у кадар на камерата не влага на натпревар ако не даде гол!

Гатузо, Амброзини, Бомел, Боатенг и Фламини е тоа се борци! Особено првите двајца и штета што им доаѓа крајот... ама дур се пензионираат се надевам ќе се најде соодветна замена.

Ех каков среден ред имавмо некогаш... Гатузо, Сидорф, Пирло, Амброзини, Кака, Руи Коста! Имаше кој да повлече контра, имаше кој да нацрта топка, кој да пресече акција... сеа искрено никој тоа не го прае! Нема кој да повлече контра, нема кој да нацрта топка, нема кој да пресече акција ако го нема Бомел/Амброзини... Коа ќе удрите споредба, коа ќе разгледате неколку години наназад и она што денес го имамо, ќе видите какви телиња уствари играат у Милан моментално! Туга да те фати... ка сирачиња ги прибра Галијани! Иста песна е и со одбраната... некогаш и сеа!

P

PewDiePie

Гостин
Епа тоа е,порано имаше квалитет во тимот.

Стам дојде за без пари,Кафу исто тие беа светска класа,и денес си доаѓаат за без пари играчи,Мезба,Мунтари,Аквилани,Ночерино,Макси Лопез......ама далеку се од светска класа.

Ночерино,се гледа дека нема некој фудбалски квалитет,само трча а како покрива,не вреди да се збори за еден деструктивец по документи.....ќе даде гол ваму таму ама ко што пишаа погоре го сака топка,не дека знае.

Аквилани го мрзи да оди,ништо не прави цела полусезона ќе го откупат зошто има 20 натпревари сезонава.

Мунтари,не е толку лош како што очекувавме,ама прашање е дали треба да се откупи.

Бомел,Гатузо,Сидорф и Амброзини(овој посебно) нека си одат на крај од сезонава,доволно беше од нивното "искуство".

Пато или Робињо еден од овие исто ќе си оди мислам.

Ако и со Неста се изглупираат како со Пирло тогаш браво. Проблем е што немаме асална замена за Неста,Мексес цела сезона ја прокоцка во 2 утакмици,му ебам фацата дибечка гадна.

Лев бек не купија и не купија. Мезба,Таиво фрлај тоа. Златен Кришито им избега,сега нека постигнуваат успеси со Анте.
Замброта,исто доста му беше.

Немаат плејмејкер,немаат деструктивец на средина,немаат лев бек.

Толку се пуваа,и толку избор имаше на пазарот а тие донесоа просеци.

Гансо,Робен,Ериксен,Маскерано,Хамшик,Фабрегас,Швајн.,Азамоа,Сандро,Монтоливо(ај овој може ќе дојде за без пари).....гледам сите играчи на милан се.

За мене успешна сезона,јас уште од почеток кажав дека ако обезбедат 1/4 л.ш. и 1-3 место ќе ја сметам сезоната за успешна,со оглед на бедните трансфери и бедниот лекарски тим. Алегри не заслужува да биде избркан затоа што кретените Г. и Б. штедат на трансфери и плати,така да колку пари толку музика. Повеќе среќа следната сезона,АКО направат тим,ако не полошо ќе им биде и од сега.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Тој тим со овој сега не се споредува зошто тогаш за секоја позиција имавме класа играч.Од овие играчи што се моментално само Ибра,Силва,Боатенг,Пато би можеле да се замешаат во борба за прв тим,а играчи како Емануелсон,Антонини,Аквилани,Макси,Мексес би можеле копачките да им ги чистат на Шева,Малдини и компанија.

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
^​
Дида​
Кафу Неста Стам Малдини​
Гатузо Пирло Амброзини​
Руи Коста​
Шевченко Инзаги​
:X3:

А сеа :facepalm:
Амброзини увек од клупа влагаше колку што се сеќавам, Сидорф увек играше прва постава :D.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.739
Поени од реакции
49.310
сум приметил нешто, а зарѓа работава, одма сите се враќаме на Руи Коста, Кака, Шевченко и Стам овде :icon_lol:

не се пичете, ќе се опраи работава, иако имаат на страна една традиција според која есенскиот шампион на крај ја освојува, бидете малце оптимисти.

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
сум приметил нешто, а зарѓа работава, одма сите се враќаме на Руи Коста, Кака, Шевченко и Стам овде :icon_lol:

не се пичете, ќе се опраи работава, иако имаат на страна една традиција според која есенскиот шампион на крај ја освојува, бидете малце оптимисти.
Подобро на нив отколку на Гулит,Бобан,Месаро и компанија :pos:

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.882
Ќелавицата ако планира и наредна сезона да го продолжи договорот на некои над 34 години и да зима играчи од пола милион и на рати поарно нека продаде дел клубот по што има многу заинтересирани од овие русите барем они ќе даваат пари за трансфери.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Јуве - Лацио V Киево - Милан

Чезена - Јуве V Милан - Џенова

Јуве - Рома V Милан - Болоња

Новара - Јуве V Сиена - Милан

Јуве - Лече V Милан - Аталанта

Каљари - Јуве V Интер - Милан

Јуве - Аталанта V Милан - Новара

Вака гледано Јуве имаат за нијанса потежок распорет, мислам едни од Лацио или Рома ќе успеат да му скратат 2 бода, исто така некој од Чезена, Новара или Каљари ќе успеат да скратат 2 бода. Но ние немаме избор, мора да победиме све до крај.
Киево мислам дека сакале или неќеле ќе изгубат, едноставно мораат да ја победат Милан оваа утакмица, пред се ја играме пред Јуве-Лацио, доколку кикснеме и овде Јуве имаат мотив +, односно мотив за титула. Башка имаат обезбедено опстанок. Затоа сум сигурен дека Киево ќе подклекнат. Сиена ќе се бранат со 11 души, но Касано се врати, во комбинација со Ибрава и Боатенг нема да има проблеи.
Останува уште Интер, кој нема веќе шанси за 3 место, мислам дека ке ја пуштат, а и да не ја пуштат доколку не ги победиме срамота ќе е.
Останативе утакмици ги играме дома, притив Џенова, Болоња, Аталанта и Новара, овдека 12 бода од напред ги рачунам, никаков кикс не е оправдан.

Kajgana Shop

На врв Bottom