Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Полесно од очекувањата си поминавме на сицилија.Изгледа дека судиската неправда само им даде мотив плус на играчите да ги изгазат сите тимови до крајот на сезонава. Ибра наплати на најдобар можен начин за казната што му беше праведно дадена.Едноставно кажано човеков е ЅВЕРОЊА! Робињо прикажува одлични партии во последно време па со ваква форма Пато ич немора да се враќа. Емануелсон исто како и Робињо игра во супер форма и само да не е ништо сериозно со повредата. Мунтари како препороден е.Игра одлично и што е доста битно пресекува многу акции па со таква игра јас би го задржал и наредната сезона во Милан. Амброзини имаше неколку киксови но како што почна да тоне бродот на Палермо остана скоро без никаква задача и без потешкотии во дефанзивните задачи. Ночерино игра во врвна форма и одлично се справува во офанзива и дефанзива.Постојано трча и покрива позади па има свој удел во тоа што Миколи не се виде вечерва. Антонини/Месбах без многу работа вечерва и полувреме без кикс за првиов. Тиаго Силва феноменален....нит играч помина кај него нит топката.Ако јас се прашувам моментално е најдобриот дефанзивец во свет без никаква конкуренција. Бонера имаше среќа што до него стои Силва па не се виде неговото фудбалско незнаење.Уште на почеток Миколи го прати по семки па добро е што го фаулираше иначе можеше да стигне казната за таквото излетување Абате изјави ‘‘Ако треба и крв ќе плукаме ама ќе го одбраниме скудетото‘‘ и изгледа тоа што го кажа го мисли во буквална смисла. Абиати без работа денес освен они подавања од играчите на Палермо.

Член од
24 февруари 2010
Мислења
599
Поени од реакции
407
Се случи и тоа чудо. Можеби грешам но мислам дека кога играле Бонера и Антонини заедно во одбрана секогаш Милан примал барем по еден гол. Затоа Алегри го има извадено вториов. Што е сигурно, сигурно:pos:

Формата на тимот оди во нагорна линија. Скоро сите играат на врвно ниво. Победава порутинска не можеше да биде. Ибра ја игра најдобрата сезона во својата кариера. Изгледа недопирлив на теренот. Што наумил тоа прави. Силва стандард. Без конкуренција сезонава најдобар дефанзивец во свет.

Кога ќе се вратат повредениве Алегри ќе има многу главоболки. Урби или Боатенг. Едниов е нешто покреативен и покрива доста простор, другиов има експлозивност и оној Х фактор кога е потребно. Да сум Алегри би го вратил Урби поназад на левата страна од средината. Би ја имал истата ефективност како и позади напаѓачите само со нешто поголема одговорност кон одбраната. Со полн состав и конкуренцијата ќе си го направи своето па сите ќе мора да бидат во врвна форма за да заслужат место во првиот тим.

И пак за крај Суљооооо!!!!!!!! Слаб беше денеска. Не даде гол. Разочаран сум

Член од
29 април 2010
Мислења
1.123
Поени од реакции
170
Се случи и тоа чудо. Можеби грешам но мислам дека кога играле Бонера и Антонини заедно во одбрана секогаш Милан примал барем по еден гол. Затоа Алегри го има извадено вториов. Што е сигурно, сигурно:pos:

Формата на тимот оди во нагорна линија. Скоро сите играат на врвно ниво. Победава порутинска не можеше да биде. Ибра ја игра најдобрата сезона во својата кариера. Изгледа недопирлив на теренот. Што наумил тоа прави. Силва стандард. Без конкуренција сезонава најдобар дефанзивец во свет.

Кога ќе се вратат повредениве Алегри ќе има многу главоболки. Урби или Боатенг. Едниов е нешто покреативен и покрива доста простор, другиов има експлозивност и оној Х фактор кога е потребно. Да сум Алегри би го вратил Урби поназад на левата страна од средината. Би ја имал истата ефективност како и позади напаѓачите само со нешто поголема одговорност кон одбраната. Со полн состав и конкуренцијата ќе си го направи своето па сите ќе мора да бидат во врвна форма за да заслужат место во првиот тим.

Најдобро Емануелсон да дојди ка лев бек ,во средина Ночерино,Бомел Аквикани,а боатенг 3/4.
со тој состав не и се плашам ни на Реал ни на Барса во ЛШ

Член од
10 август 2011
Мислења
2.371
Поени од реакции
1.281

Е неможи Суљо само голој да дава.Против Чезена даде, против Јуве даде, сега одмор малку :D

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
wowwwww Ибракадабра :cuc:
Идам си дома гледам 4 гола на Сицилија и хет трик на Ибракадабра:vozbud:Има ли некој линк да ја изгледам целата утакмица? :)

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
Људи го глеав второ полувреме, кој ќе искочи некој убав хајлајтс од 10-15 минути проследите го !!

Од сеа срцево ми плаче за пензионирање на Пипо на крај на сезона :(
--- надополнето: 3 март 2012 во 21:05 ---
Бранче на почетокот: Милан ја одреди цената за Тијаго Силва за клубовите заинтересирани за него, 40 милиони. :facepalm:

За тие пари сите заинтересирани можат да добија пар копачки потпишани од Тиаго Силва, а ако се јавите во наредните 15 минути може и да се сликате со него !

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Некоја информација за Пато има шо повреда е, кога се враќа? Не ми се свиѓа ич ова со Патово, 99% ќе го продадат на лето, ама сигурен сум дека ќе се каеме сите. Не следи според мене лесна тренинг утакмица со Арсенал, мирна игра и трпеливо да се чека шанса за гол, па после нека си го ладат. Потоа лесни утакмици во Сериа А, една грешка на Јуве и титулата е наша.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
Некоја информација за Пато има шо повреда е, кога се враќа? Не ми се свиѓа ич ова со Патово, 99% ќе го продадат на лето, ама сигурен сум дека ќе се каеме сите. Не следи според мене лесна тренинг утакмица со Арсенал, мирна игра и трпеливо да се чека шанса за гол, па после нека си го ладат. Потоа лесни утакмици во Сериа А, една грешка на Јуве и титулата е наша.
За две недели се враќа Пато.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.523
Поени од реакции
5.515
Ја Пато би го дал само за Нејмар... за друг никој!
Сезонава повреден, наредна ќе пуни и таке... млад е не е пред умирање па да го давамо.. а и Тиаго, колку се шуткаше со повреди ама еве у Милан да не го урочим звер :icon_mrgr:

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Пато да влезе во форма ќе гази но он не може да изигра 2 утакмици по ред една игра и после повреден одма читаш на нет..па 10 минути да изигра он ќе се повреди незнам шо е работава со човеков..да има малку среќа да поигра некое време ќе биде звер,а ако продолжи вака сигурно летоска аут во ПСЖ.

Kajgana Shop

На врв Bottom