Г-дине Клинт бидејќи имав дојави дека присуствувавте вчера на текма,како ви се допадна атмосферата ?
...pa g-dine @crunk,pravo da ti kazam dobro se navivase vo pogolemiot del na mecot.pogotovo dobar bese pocetokot so koreografijata,so dobra pesna zavlekovte vo pogolem del na 1 pol. vo momenti koga rezultatot davase elan za pogolema euforija imase euforija i vo 2 pol,a za mene malce nerazbirlivo vo momentite na resavanje na mecot,dosta (po)slabo se peese nekako bez dusa vo grc se prosledija tie momenti.bese egal utakmicata,padni stani so rezultatot,i da ti kazam moe mislenje deka imase diskutabilni odliki na sudiite vo korist na domakjinot,sekoj iskren i realen toa vcera go komentirase,ali toa e toa,domakjinot vo vakvi sredbi ima sekogas prednost,i mislam ako vcera feni povedese so 2:0 mozebi prvenstvoto ke izgubese malce na neizvesnost,mada daleku e se uste nekoja situacija da zborime sto kako do krajot.feni sekako e favorit seuste broj 1,ali ako se zasili mzt na polusezona nisto nema da se znae,a tuka sega itekako e vo igra i rabotnicki,pogotovo sto mnogu lesno go dobija torus,so koj mzt ke ima problemi na gostinski teren vo k.voda.
za skorot pomegju gradskite rivali ke odluci mozebi i slednoto derbi,sto se igra ako dobro razbrav vo januari mesec.mzt ima psiholoski mala prednost na toj mec,posto vodi so 1:0 vo odnos na rabotnicki.ke bide pak puna sala toa sigurno,e sega dali nekoj mzt ke zgolemi prednost ili rabotnicki ke vrati,ima vreme ke vidime.
toa e nekogas gradskite derbija odlucuvaat direktno(kako denesniot vardar-metalurg),a vo druga situacija moze da ne donese nisto,posto ima i drugi ekipi vo igra...
--- надополнето ---
dali vaka e tekstot na pesnata prepev od "kosooka"...
samo ti na svetot imas takva mokj
za tebe tvojot aerodrom e buden den i nokj,
cela moja ljubov ja davam za tebe,
mozat da mi zemat se,samo tebe ne!...