Фан клуб: МЗТ Скопје

Член од
26 јануари 2009
Мислења
87
Поени од реакции
4
Г-дине Клинт бидејќи имав дојави дека присуствувавте вчера на текма,како ви се допадна атмосферата ? :)

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Поместување или најубаво кажано...поставување на нови стандарди во навивањето во Македонија !!!

Браво за Македонското знаме (вистинското, 16 крако сонце) на ограда ! Би требало тоа да ви стане практика во иднина секогаш да стои на ограда. А зошто да не, за такво нешто мора ли да се чека само со Лирија да се игра па само тогаш да се става.

Иначе тоа е она што им фалеше на Ф.А. до сега, повеќе патриотизам, љубов спрема татковината, А БРЕ МАКЕДОНЧЕ - да се пее почесто на утакмици, како и други патриотски и НАЦИОНАЛИСТИЧКИ песни... тепање Албанци почесто.

Навивањето вчера гледам ви било ок, само една мала замерка, значи немам намера за провокација туку од моја гледна точка, ако на некого му значи моето мислење во ред, ако не немора да ми се реплицира немам намера да се расправам. Едниот дел од напишаното кај кореографијата не се гледа убаво. Тоа е тоа, инаку секако изданието е солидно ! Поздрав.

Иначе и вечерва на кале се очекува нешто слично, пеколна атмосвера која ќе ја приредат Комити, Вардар - Металург, сала кале, почеток 17 и 30 часот.

@ MONKEY @

ultras
Член од
12 декември 2007
Мислења
280
Поени од реакции
153
Од кога Ф.А ја пеат првата песна на видеото, од скоро или ви е постара песна.

@ MONKEY @

ultras
Член од
12 декември 2007
Мислења
280
Поени од реакции
153
ок.фала и мајмуни ја пееа порано многу одамна баш добро звучи.

Член од
2 февруари 2010
Мислења
111
Поени од реакции
10
Иначе тоа е она што им фалеше на Ф.А. до сега, повеќе патриотизам, љубов спрема татковината, А БРЕ МАКЕДОНЧЕ - да се пее почесто на утакмици, како и други патриотски и НАЦИОНАЛИСТИЧКИ песни... тепање Албанци почесто.
Od koga navedenovo vleguva vo definicijata na poimot "navivac"?

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Od koga navedenovo vleguva vo definicijata na poimot "navivac"?
Во средини како што е нашата, верувај сето тоа влегува во дефиницијата на поимот НАВИВАЧ. Дури и повеќе од тоа. Знаеш и самиот :wink:.

Clint Eastwood

I'm watching you!
Член од
13 декември 2009
Мислења
622
Поени од реакции
211
Г-дине Клинт бидејќи имав дојави дека присуствувавте вчера на текма,како ви се допадна атмосферата ? :)
...pa g-dine @crunk,pravo da ti kazam dobro se navivase vo pogolemiot del na mecot.pogotovo dobar bese pocetokot so koreografijata,so dobra pesna zavlekovte vo pogolem del na 1 pol. vo momenti koga rezultatot davase elan za pogolema euforija imase euforija i vo 2 pol,a za mene malce nerazbirlivo vo momentite na resavanje na mecot,dosta (po)slabo se peese nekako bez dusa vo grc se prosledija tie momenti.bese egal utakmicata,padni stani so rezultatot,i da ti kazam moe mislenje deka imase diskutabilni odliki na sudiite vo korist na domakjinot,sekoj iskren i realen toa vcera go komentirase,ali toa e toa,domakjinot vo vakvi sredbi ima sekogas prednost,i mislam ako vcera feni povedese so 2:0 mozebi prvenstvoto ke izgubese malce na neizvesnost,mada daleku e se uste nekoja situacija da zborime sto kako do krajot.feni sekako e favorit seuste broj 1,ali ako se zasili mzt na polusezona nisto nema da se znae,a tuka sega itekako e vo igra i rabotnicki,pogotovo sto mnogu lesno go dobija torus,so koj mzt ke ima problemi na gostinski teren vo k.voda.
za skorot pomegju gradskite rivali ke odluci mozebi i slednoto derbi,sto se igra ako dobro razbrav vo januari mesec.mzt ima psiholoski mala prednost na toj mec,posto vodi so 1:0 vo odnos na rabotnicki.ke bide pak puna sala toa sigurno,e sega dali nekoj mzt ke zgolemi prednost ili rabotnicki ke vrati,ima vreme ke vidime.
toa e nekogas gradskite derbija odlucuvaat direktno(kako denesniot vardar-metalurg),a vo druga situacija moze da ne donese nisto,posto ima i drugi ekipi vo igra...

--- надополнето ---

dali vaka e tekstot na pesnata prepev od "kosooka"...
samo ti na svetot imas takva mokj
za tebe tvojot aerodrom e buden den i nokj,
cela moja ljubov ja davam za tebe,
mozat da mi zemat se,samo tebe ne!...

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Така се третата и четвртата строфа Клинт.

Некои прашаа за кореографијата ... Писмо на кое пишува ``на верност вечна`` - ФА `97 кое го потпишува рака ... а во контекст со паролата доле има значање `` ПОТПИШУВАМ И СЕ КОЛНАМ НА ВЕРНОСТ ВЕЧНА - ФА`97`` ...

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
^Јас прашав за кореографијата иначе левата страна е покриена, и пред некоја утакмиица забележав дека и трансот ви беше покриен со луѓе, тогаш ви стоеше погоре, а не врз рекламите

Clint Eastwood

I'm watching you!
Член од
13 декември 2009
Мислења
622
Поени од реакции
211
Така се третата и четвртата строфа Клинт.
v'che,pa jas mislam deka e ova ednata strofa,a drugata nemozev dobro da ja zapamtam,ide nesto so CUDEN E I OVOJ SVET CEL E PLAVO-BEL,ama pocetokot ne se slusa dobro,a ako sum jas greska pa ima pesnata 3,4 strofi ok. jas mislev deka se 2(barem jas taka gi sfakjam strofite),kako sto ja pisav taa ednata pogore...
a za koreoto idejata e dobra,bas e taka malce neobicna,interesna...zaradi momentot so potpisot+parolata.potsekja na svecen cin vo zivot(kao sporedba so cin na vencavanje so nekogo,taa e simbolikata spored mene,ili kako zakletva na borci(komitska zakletva)...armija)

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Целиот мој живот на тебе посветен
чудесен е овој свет, цел е плаво-бел

А кога играш ти трибина лудува
нека дојде кој сака е наша порака