Фан клуб: МЗТ Скопје

Golden Lords

ЦРВЕНО-БЕЛО Е СКОПЈЕ ЦЕЛО
Член од
11 март 2009
Мислења
279
Поени од реакции
5
Не знам ја дали е лично твој , само да го пазиш ... А еве и ја ќе се пазам,4 очи отварам од вечерва ....

Кое добивање бе ? Што тресеш ?

ЦПБ у прво коло на БИБЛ беа 100-150 со Рилски- европска утакмица, домашен терен . После тоа аш, пак по старо . Сликите од утакмицата со Торус и Овче Поле уште ги чекаме . Еден клип што ни пушти Голден Лордс...сниман со ВГА камера ко да сме 2002 ...

Го исцрпивме муабетот за дербито, повеќе од ова би било навраќање во историјата ... Кажаа двете страни што имаа да кажат, слики видовме, на ТВ се видело и чуло кој е подобар, неутралните посматрачи го кажаа своето ...

МЗТ - Овче Поле ...среда 18.30 ... плаво-бела лудница уште еднаш годинава ...
Најмалце сме должни на вас да ви поднесуваме слики од утакмици и клипови тоа се наша работа ниту од дербиво ако сакаме ке нема кој сака да не види нека дојде во живо ние не живееме во виртуeлни светови у релност сме на трибина...Чисто информативно Рилски 150,Фени 200-250,Амак 70-80,Вардар 100-110,Торус 60-70,Овче поле 80-90,Мзт 450+ па сега ти види...Тие цифри на Македонскава тифо сцена се само сон за многу групи,уствари кога ке видиш клуб како РАБОТНИЧКИ кој треба да биде во ранк со екипиве од Јадранска Лига а игра со некои си Торус,Плејмејкер итн, ние тотално без мотивација навиваме единствено чисто од љубов према клубот,така да тие филмови дека ние имаме мотивација кога ни доагаат гостински навивачи оставете ги тие филмови во маало... поздрав

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Te hranat so magicni pecurki ili lazni informacii. Tripas, haluciniras... :helou::helou::helou: Sepak fala na sovet!
Сам се хранам ја ... нит трипам,нит халуцинирам ; ) ...

На кои *јунаци* мислиш ? Од Ѓорче ? Чаир ?

Најмалце сме должни на вас да ви поднесуваме слики од утакмици и клипови тоа се наша работа ниту од дербиво ако сакаме ке нема кој сака да не види нека дојде во живо ние не живееме во виртуeлни светови у релност сме на трибина...Чисто информативно Рилски 150,Фени 200-250,Амак 70-80,Вардар 100-110,Торус 60-70,Овче поле 80-90,Мзт 450+ па сега ти види...Тие цифри на Македонскава тифо сцена се само сон за многу групи,уствари кога ке видиш клуб како РАБОТНИЧКИ кој треба да биде во ранк со екипиве од Јадранска Лига а игра со некои си Торус,Плејмејкер итн, ние тотално без мотивација навиваме единствено чисто од љубов према клубот,така да тие филмови дека ние имаме мотивација кога ни доагаат гостински навивачи оставете ги тие филмови во маало... поздрав
Ме смееш сеа . Не ти барам ја отчет . Има и други фанови на Работнички што ете не можеле да дојдат на утакмица а сакаат да видат слика и клип како било . Ти им ја ускратуваш можноста. 21 век сме иначе, или пак се работи за срам од групата за да не се покаже во лошо светло:toe:

Реалност сте на трибина...Вчера бевте најреални според мене. Цифрите ај од џеп што ги вадиш океј е, али да ми збориш за лојалност кон клуб и љубов кон истиот е нон-сенс . Имате 14 титули, не знам колку купови, бренд кошаркарски а вие на +30 разлика против најголемиот ривал и противничката група ќутите ко мулиња и гледате кој каква маичка носи од другата страна .

Тимот се сака секогаш . Не го сакаш само против Звезда и Партизан . Глеам колку го сакате вие против Торус и Овче Поле . Ја идам МЗТ да го гледам а не противникот . За ваша жал, на дерби вие доаѓате 4 пати појше него на обична утакмица и ви се дешаваат крахови . Епа јебига ,се знае за кого живеете .

Немале мотивација дечките . Иди скриј се негде :)Резултатите ли ви се мотив ? Јадранска лига ли ти се мотив ? Гробари ли на спротивна страна ли ти е мотив ? Или Работнички и неговата игра ?

Golden Lords

Член од
11 март 2009
Мислења
279
Поени од реакции
5
Сам се хранам ја ... нит трипам,нит халуцинирам ; ) ...

На кои *јунаци* мислиш ? Од Ѓорче ? Чаир ?

Ме смееш сеа . Не ти барам ја отчет . Има и други фанови на Работнички што ете не можеле да дојдат на утакмица а сакаат да видат слика и клип како било . Ти им ја ускратуваш можноста. 21 век сме иначе, или пак се работи за срам од групата за да не се покаже во лошо светло:baeh:

Реалност сте на трибина...Вчера бевте најреални според мене. Цифрите ај од џеп што ги вадиш океј е, али да ми збориш за лојалност кон клуб и љубов кон истиот е нон-сенс . Имате 14 титули, не знам колку купови, бренд кошаркарски а вие на +30 разлика против најголемиот ривал и противничката група ќутите ко мулиња и гледате кој каква маичка носи од другата страна .

Тимот се сака секогаш . Не го сакаш само против Звезда и Партизан . Глеам колку го сакате вие против Торус и Овче Поле . Ја идам МЗТ да го гледам а не противникот . За ваша жал, на дерби вие доаѓате 4 пати појше него на обична утакмица и ви се дешаваат крахови . Епа јебига ,се знае за кого живеете .

Немале мотивација дечките . Иди скриј се негде :)Резултатите ли ви се мотив ? Јадранка лига ли ти се мотив ? Гробари ли на спротивна страна ли ти е мотив ? Или Работнички и неговата игра ?
Да ние на дерби сме 4 пати повеке тоа е дерби нормално е и вие сте 4 пати повеке на дерби него на обична утакмица ако грешам докажи...Се разбира дека дотолку дојде партизан и гробари колку што има на цела сезона вкупно на една утакмица ке има толку луге бидејки РАБОТНИЧКИ заслужува такви противници ,доста ни е 17 години заебавање и играње курташак во лигава македонска па на секого ке му здосади да пеглаш едно па исто нели?
Пак ке ти кажам наши слики ке има ако ние сакаме,а биди сигурен дека тие фанови на работнички ке ги добијат сликите без вие да ги видите истите повторно ако ние сакаме така, а како и кога тоа е наша работа....
За на крај ке те поздравам со едно прашање бидејки гледам дека мзт ви пропага и губи секоја утакмица а вие се палите колку добро сте навивале и како сте вие најаки и после секоја утакмица сте срекни....
Кажи ми НАВИВАЧКАТА ГРУПА или КЛУБОТ го сакаш повеке?? (одговорот го знам али ајде ради реда да видам):smir:

пс. те молам не продолжувај со реплика, прашање на прашање,постави одговор ако сакаш дискусија....

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Да ние на дерби сме 4 пати повеке тоа е дерби нормално е и вие сте 4 пати повеке на дерби него на обична утакмица ако грешам докажи...Се разбира дека дотолку дојде партизан и гробари колку што има на цела сезона вкупно на една утакмица ке има толку луге бидејки РАБОТНИЧКИ заслужува такви противници ,доста ни е 17 години заебавање и играње курташак во лигава македонска па на секого ке му здосади да пеглаш едно па исто нели?
Пак ке ти кажам наши слики ке има ако ние сакаме,а биди сигурен дека тие фанови на работнички ке ги добијат сликите без вие да ги видите истите повторно ако ние сакаме така, а како и кога тоа е наша работа....
За на крај ке те поздравам со едно прашање бидејки гледам дека мзт ви пропага и губи секоја утакмица а вие се палите колку добро сте навивале и како сте вие најаки и после секоја утакмица сте срекни....
Кажи ми НАВИВАЧКАТА ГРУПА или КЛУБОТ го сакаш повеке?? (одговорот го знам али ајде ради реда да видам):smir:

пс. те молам не продолжувај со реплика, прашање на прашање,постави одговор ако сакаш дискусија....
Успехот треба да е мотив плус.Ако 14 титули не се успех тогаш земете за Торус навивајте . Јадранска лига уште минимум 3 години нема да видите .

Нема ваљда да плачам ако изгубил МЗТ . Идеме даље, нема предавање . Подобри денови ќе дојдат, не се сомневам у тоа . Тоа што ние сме среќни е затоа што осетивме како е да се биде без клуб во оние неколку дена кога беше целата фама за нашето пропаѓање .

Тоа што вие од 80 ќе се напраите 350, а ние од 200 ќе се напраиме 800 не можеш да го споредиш затоа што како и да е , дупло појше сме . И да, кажи ми сеа дека не е до бројката него до навијањето . Тоа и вчера го видовме .Џабе бројка кога имаш пола трибина позери ; ) ...

Последното прашање ти е тапа . Да не постои МЗТ нема да постои ни ФА . Мисли малце,не ја користи главата само цвикери да стаиш на неа ...

Јако ти е ова за дискусијата. Ти прашуваш , ја (ние) одговарам(е) ... Ја тебе не те прашувам ништо пошо знам дека нема да ми одговориш . Поздрав.

Golden Lords

Член од
11 март 2009
Мислења
279
Поени од реакции
5
Успехот треба да е мотив плус.Ако 14 титули не се успех тогаш земете за Торус навивајте . Јадранска лига уште минимум 3 години нема да видите .

Нема ваљда да плачам ако изгубил МЗТ . Идеме даље, нема предавање . Подобри денови ќе дојдат, не се сомневам у тоа . Тоа што ние сме среќни е затоа што осетивме како е да се биде без клуб во оние неколку дена кога беше целата фама за нашето пропаѓање .

Последното прашање ти е тапа . Да не постои МЗТ нема да постои ни ФА . Мисли малце,не ја користи главата само цвикери да стаиш на неа ...

Јако ти е ова за дискусијата. Ти прашуваш , ја (ние) одговарам(е) ... Ја тебе не те прашувам ништо пошо знам дека нема да ми одговориш . Поздрав.
Кажи ми една девојка да ја пеглаш цело време интересно ке ти биде??? Епа нас не ни е интересно 17 години исти клубови да пегламе сакаме да смениме сакаме предизвици сакаме да одиме напред...Ние го достигнавме врвот и стоиме таму,мзт и другите тимови треба уште да работат да не стигнат а тоа ке биде никогаш а можеби ни тогаш...
Убаво ме свати што прашав али паметен си ти избегна одговор :smir:
Еве го прашањето во вистинска смисла...
Кога си посрекен кога вие ке не надвикате или кога мзт ке го победи работнички(НИКОГАШ) ?
очигледно посрекен си кога МИСЛИТЕ дека сте не натпеале бидејки клубот ви загуби по незнам кој пат а вие се радувате на вашите пароли...Па нели МЗТ е живот ваш?

тука јас завршувам...поздрав!

FamilyAerodrom

1996/97
Член од
2 февруари 2009
Мислења
283
Поени од реакции
7
Нормално дека сме посреќни кога МЗТ ке победи али за ова дерби знаевме дека тоа е речиси невозможно па затоа се потрудивме и ве добивме на трибина(како и секогаш :)) И да не извадевме ниту 1 парола нашето пеење од цело срце направи повеќе него вашите 93493 пароли и кореографии кој беа пропратени со молк од ваша страна.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Кажи ми една девојка да ја пеглаш цело време интересно ке ти биде??? Епа нас не ни е интересно 17 години исти клубови да пегламе сакаме да смениме сакаме предизвици сакаме да одиме напред...Ние го достигнавме врвот и стоиме таму,мзт и другите тимови треба уште да работат да не стигнат а тоа ке биде никогаш а можеби ни тогаш...
Кога си посрекен кога вие ке не надвикате или кога мзт ке го победи работнички(НИКОГАШ) ?
очигледно посрекен си кога МИСЛИТЕ дека сте не натпеале бидејки клубот ви загуби по незнам кој пат а вие се радувате на вашите пароли...Па нели МЗТ е живот ваш?

Епа не идете више на утакмици и чекајте да дојде Звезда у град па појавете се на трибина...шо друго да ти кажам не знам ...

МЗТ го тепал Работнички а ние сме ве надвикувале ... МЗТ губел од Работнички а ние пак сме ве надвикувале ... Тапа ти се прашањата, се осеќам ко на *Момент на вистината* искрено ...

Целиш на нашата љубов кон МЗТ која се покажува во секое коло...а вашата пак се покажува 5 пати годишно :toe:

Член од
27 октомври 2009
Мислења
47
Поени од реакции
4
Zosto im se dokazuvate. Nie sme za niv poim i motiv da prodolzat da navivaat za rabotnicki. NIv F.A. im ja napuni salata a ne rabotnicki. Imaat vo prosek po 100 gledaci i duri pocnaa da ne imitiraat so kupuvanjeto karti za pomos na klubot pa marin se javuvase da vika ubao vi tekna i nie ke go primenime toa. 500-600 karti prodadeni sekoja utakmica e dobra finansiska pomos za klubot od nas navivacite i ostanatite simpatizeri. Kaj vas so sobiranje i platen ceh u karma se nosat luge, se nosat luge so delenje gratisi po sredni skoli niz karpos i se molat luge za da ne vi se posrami navivackata grupa. Najinteresen del koj mene mi e mnogu smesen i sakam da go spodelam so vas e insistiranjeto na ala komandante vo p.s. BEKO da ne se sobirame pred zabar i dali ima nekakva moznost oni(vie) da se sobiraat/te u biser. Prativte potrckovci u policija izbegnavte soocuvanje i kompromis. Lugeto bea tolku izgubeni sto kazaa deka klubot saka da im profitira od derbito t.e. da se prodadat mnogu karti na sto bese podneseno odma baranje za 500 karti i da im se dadat pari za 2 saati. Dobivme negativen odgovor za zal. vasiot marinco ni kaza deka za karti treba da se obratime kaj ala komandante taka da znaevme civo maslo e ova so kartive.
Ti lords sam se pobi so tvoite kazuvanja deka ne sme vi nie motiv.PUNA TRIBINA RADI FAMILY... pa neli rabotnicki vi e motiv? PRAZNA SALA NA SITE DOMASNI UTAKMICI... od koga ti stana prezasiten od titulite(17 godini imas) ? Ljubovta kon klubot ne ja gleda drugata strana!!! Stvarno ste edinstveni-DERBI NAVIVACI.

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43

Минатата сезона, на деби натпреварот на Боби Мзт ги тепаше Работнички сред Градски Парк... ФА беа во бојкот тогаш... поздрав

Член од
7 мај 2008
Мислења
2.818
Поени од реакции
368
Не им пишувајте, не знам што се замарате прва работа сите што пишуваат се помали и не ги знаат т.е. не биле присутни кога ЦПБ важеле за добра навивачка група. Ова што е сега денес кај нив на трибина е само бледа сенка на тие во минатото. До сите од ЦПБ навратете се на постовите на сите неутрални гледачи кои се членови на навивачките групи како Лозари, Ајдуци, Војводи, Комити...ќе видите што ќе ви кажат. Реално подобри бевме и погласни и тоа на гостински терен, и покрај сите неугодности што сакавте да ги направите односно со кратењето на трибината. Тоа е само знак на немоќ, да пробаш да направиш на противникот што е подобар од тебе да му ја намалиш вредноста. Еве пред цел форум кажувам, наредна утакмица во Аеродром дојдете 500 луѓе, 500 карти ќе имате. Ние не ви се плашиме на вас, вие ни се плашите нас. Вие прво почнавте со тие глупи финти, кога видовте што се случуваше пред година ипол кога во Парк дојдовме 700 луѓе.

Околу паролите морам да искоментирам уште еднаш, како може човек што живее по далеку понеурбана населба од онаа како што е Аеродром да пишува Фарма. Второ, кој труд го имате вие вложено за кореографијата кога се ви е штампано од знаме па до картони. Нашите пароли беа мерени (читај убаво) за предходно скратената трибина, значи нас никој не не извести дека трибината ќе биде дополнително скратена.

Гледам цело време пишувате ви било досадно од титулите, не ви е интересно...па мочковци едни од тие 14 титули вие во живо имате видено 4-5 преку сила. и тие ви се многу затоа што со бојкотот од 4-5 години имавте неколку титули. Едно е јасно, Работнички е институција за МЗТ Скопје, исто како што Фемили Аеродром е институција за Сити Парк Бојс. До следното видување (се надевам ќе дојдете во Аеродром по цели 3 години)

V

VeniVidiVici

Гостин
Изгубивме во салата во Парк, но победивме надвор од салата. КАКО И СЕКОГАШ !!!

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
Zosto im se dokazuvate. Nie sme za niv poim i motiv da prodolzat da navivaat za rabotnicki. NIv F.A. im ja napuni salata a ne rabotnicki. Imaat vo prosek po 100 gledaci i duri pocnaa da ne imitiraat so kupuvanjeto karti za pomos na klubot pa marin se javuvase da vika ubao vi tekna i nie ke go primenime toa. 500-600 karti prodadeni sekoja utakmica e dobra finansiska pomos za klubot od nas navivacite i ostanatite simpatizeri. Kaj vas so sobiranje i platen ceh u karma se nosat luge, se nosat luge so delenje gratisi po sredni skoli niz karpos i se molat luge za da ne vi se posrami navivackata grupa. Najinteresen del koj mene mi e mnogu smesen i sakam da go spodelam so vas e insistiranjeto na ala komandante vo p.s. BEKO da ne se sobirame pred zabar i dali ima nekakva moznost oni(vie) da se sobiraat/te u biser. Prativte potrckovci u policija izbegnavte soocuvanje i kompromis. Lugeto bea tolku izgubeni sto kazaa deka klubot saka da im profitira od derbito t.e. da se prodadat mnogu karti na sto bese podneseno odma baranje za 500 karti i da im se dadat pari za 2 saati. Dobivme negativen odgovor za zal. vasiot marinco ni kaza deka za karti treba da se obratime kaj ala komandante taka da znaevme civo maslo e ova so kartive.
Ti lords sam se pobi so tvoite kazuvanja deka ne sme vi nie motiv.PUNA TRIBINA RADI FAMILY... pa neli rabotnicki vi e motiv? PRAZNA SALA NA SITE DOMASNI UTAKMICI... od koga ti stana prezasiten od titulite(17 godini imas) ? Ljubovta kon klubot ne ja gleda drugata strana!!! Stvarno ste edinstveni-DERBI NAVIVACI.
Aha sfakam cpb ve iskopirale so kupuvanjeto karti :pos2: :pos2:
koga vo CPB imase clenski i sekoj plakase za najobicna utakmica vie togas ni znaminja nemavte izvadeno,ne me smej ti se molam..pa daj veke koga ve "kopiraat" CPB za da mu pomognat na klubot kazete vie kako mu pomognavte??!!!Marsot i tie sostanoci za spas na MZT gi kazuvate zosto se svetla strana a ne kazuvate sto nekoi od FA vlegla vo prostoriite na MZT i kradela dresovi,pehari sve sto ke signe pa sponzori otkazuvanja pa aj da ne ide u javnost da ne se obrukate...Samo ti se molam ne deli pamet tuka ziti se,preku k.. mi e od seznajkovci...
A okolu ova policii,sobiranje koj kade kako,informativni sostanoci toa nema vrska ni so cpb ni so fa ni opsto so sportot se se toa politiki... pa malce da podrazmilis ke uvidis sto e rabotata...

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
Секој што ја гледал утакмицата кажа дека ФА беа 100 пати боље од СПБ, исто така - секој виде во каква навивачка состојба се СПБ, со 25 женски на трибина =]] ...
Лесно може да претпостави каква би била ситауцијата на трибините у Сандански кога Мзт би играл у балканска лига...со еден збор - пуздер...
Ова го пишувам ради причина што цело време се расправате за некои глупости што не ја прават нашата тифо-сцена подобра ;) ;) ...
Навивањето треба да биде своевиден натпревар за докажување на својата љубов кон клубот, без разлика дали на трибина има 23786 души или само 50.. а судејки сезонава (и да земеме у предвид и марш и наплаќање на карти и лојалност на мали утакмици и на дерби натпреварот) ФА се најдобрите..
Поздрав од неутрален навивач =]] ..

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
Секој што ја гледал утакмицата кажа дека ФА беа 100 пати боље од СПБ, исто така - секој виде во каква навивачка состојба се СПБ, со 25 женски на трибина =]] ...
Лесно може да претпостави каква би била ситауцијата на трибините у Сандански кога Мзт би играл у балканска лига...со еден збор - пуздер...
Ова го пишувам ради причина што цело време се расправате за некои глупости што не ја прават нашата тифо-сцена подобра ;) ;) ...
Навивањето треба да биде своевиден натпревар за докажување на својата љубов кон клубот, без разлика дали на трибина има 23786 души или само 50.. а судејки сезонава (и да земеме у предвид и марш и наплаќање на карти и лојалност на мали утакмици и на дерби натпреварот) ФА се најдобрите..
Поздрав од неутрален навивач =]] ..

Се слагам дека беа подобри, ама далеку од толку многу, тоа со женските на трибина за тебе е лоша работа?! :toe:
Лојалност има од ЦПБ само во помал број и се наплаќаат карти Работнички кога игра дом
Не ми е целта на постот да кажам дека ЦПБ се боље, ФА сезонава се подобри само со твојов пост испаѓа дека ЦПБ се за нигде што не е така :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom