Se iznacitav milijarda gluposti i moram da napisam nesto iako odamna zavrsiv so dokazuvanjeto po forumi. Derbito odlicno, prepolna sala, dve navivacki grupi i odlicno navivanje.TAKA KE KAZAT NOVINARITE
Koga sme kaj nas navivacite i nasite kritiki i pofalbi za derbito site iame nekoi razlicni gledista ama sepak mislam deka poveketo dadovte nekoe realno mislenje za svoite grupi.
Ja kako clen na F.A. nikogas ne sum bil prezadovolen od nasite nastapi na tribina i sekogas naogam po nekoja mana megutoa vcera na taa tribina nakoteni kako hieni nie ne ni mozevme da imame podobar nastap. Mene ne mi e zadovolstvo da vikam gi utepavme na tribini poso ja go gledam funkcioniranjeto na mojata grupa i gledam toa da bide najdobro. Vcera navivanjeto solidno, parolite ubistveni i pogodeni u sekoj moment. Praeni na cerada so prepoznatliv font za nas godinava i odlicna citlivost. koordiranjeto na tribina od povekemina vodzi ispadna odlicno. nekolkumina se kacuvaa da ja motiviraat tribinata dodeka navivanjeto najmnogu se vodese od gore(kako i sekogas). Da vlezevme 200 luge ve uveruvam deka bojsi ke kutea pola utakmica.
Problemot kaj bojsite e sto gi vodese decko koj e neredoven, postaven da gi vodi i decko so naprail ime u minatoto za taa tribina. Moze ima avtoritet ali se gubi vo vodenjeto. Najgolemiot problem e malata brojka na obicnite utakmici i so toa paga konstantnosta na peenjeto na nekoja pesna. iako bevte bajagi vasite pesni traea po 20sek-1 min. So koreografija koja e finansirana od ala komandante obicni kartoni i stampan trans lugeto ne se vrakaat na tribina. Treba da se naprai nekoja inovacija, nesto vo koe ke bidat ukluceni poveke luge koi ke ja nosat grupata pogore i pogore. Parolite se cista kopija na minatoto i se gleda deka ne se ubao smisleni i mn retko koj mozese da go primeti nivnoto znacenje. Vie vadite trans, parola seedno EDINSTVENI, a nie vi vadime parola DERBI NAVIVACI EDINSTVEN SPAS VI E DA UCITE OD NAS... nie so parolata vi pokazavme zosto vasata tribina e puna i vi objasnivme zosto ste edinstveni iako samite go znaevte toa. Rabotnicki e motiv e dobra parola ali ja ne gleam nikakov motiv koga kaj vas na tribina ima po 50 luge. Trebase da pisete FA se motiv. NIe napraivme edna replika na minatoto so parolata rabotnicki e srceto na skopje- DA BESE RAB SRCETO NA SKOPJE, TOGAS SKOPJE ODAMNA KE DOZIVEESE INFARKT. Tuka go kazavme naseto. Uste edna zenska ekipa za kompletiranje na vasata slika bese eden pozdrav do bitches i cela sala vi se zgazi od smeenje. Samo vie mozete da se gordeete so zenska ekipa na tribina. I poslednata parola bese poraka za vaseto obivanje vo nasata sala lani. Kradete po zali koga ne nema nas, prisustvoto nase e fobija za vas. Se e kazano so poslednata parola..
Na krajot vie ke bidete razocarani bidejki vi pominaa derbinjata i vi doagaat nekvalitetni protivnici i togas ke ja vidime vasata "golemina".