Фан клуб: ЖРК Вардар

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Видов дека влегоа и Германките секоја чест. А уште поголема среќа е што со нас се паднаа, плус и во близина ми се :D

Јаоо во каква група влеговме, салата ќе ги правиме! Наше е златото уште од сега да ви кажам, наше е.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Па добро на хартија "лесна" ждребка, мислам дека можеме да играме во Фајнл Фор годинава, штета што нема тие мечеви да ги играме дома ама тоа е што е. Се надевам дека како што ќе изминува сезонава се повеќе ќе се крева атмосферата за Вардарки.

Член од
9 март 2013
Мислења
756
Поени од реакции
379
Во одложениот натпревар од 8-то коло, екипата на ЖРК Вардар СЦБТ се соочува со тимот на ЖРК Вардар. Последниот настап на ЖРК Вардар СЦБТ беше дуелот со Ларвик на гостински терен, кога “вардарки” го потврдија првото место во групата со триумфот од 31:29 (15:15).

Сега следуваат одложените натпревари во “Скопско Супер” женската ракометна лига, а прв противник на “црвено – црните” е екипата на ЖРК Вардар. Во составот на Индира Кастратовиќ на овој натпревар ќе има повеќе ракометарки кои не настапуваат во Лигата на шампионите. Тоа е резултат на репрезентативните обврските што ги имаат ракометарките на ЖРК Вардар СЦБТ. Зебиќ е повикана за настап во репрезентацијата на Хрватска, Радичевиќ, Кликовац и Ѓокиќ во селекцијата на Црна Гора, Фернандез ќе настапи за Шпанија Пино, Лејно и Дембеле со репрезентацијата на Франција, како и Леќиќ, Дмитровиќ и Лојпур, кои се повикани во репрезентацијата на Србија. За репрезентацијата на Македонија ќе настапи Штериова.
Според тоа,овие мечеви од домашниот шампионат се одлична можност помладите ракометарки на ЖРК Вардар СЦБТ кои не настапуваат во Лигата на шампионите да добијат драгоцено искуство.
Натпреварот ЖРК Вардар – ЖРК Вардар СЦБТ се игра утре од 16.00 часот во СРЦ “Кале”.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.091
Поени од реакции
74.876
Друже можеш ли да ми го кажеш составот на вториот тим на Вардар?

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.159
Поени од реакции
2.758
Друже можеш ли да ми го кажеш составот на вториот тим на Вардар?

Петковска,Крстевска,Ангевска,Саздовски,Трпковска,Љубљанија, Стојковска, Митова,Нолевска,Бојаџиска,Виноградова,Маневска, Петровска,Стојановска .

Член од
9 март 2013
Мислења
756
Поени од реакции
379
Петковска,Крстевска,Ангевска,Саздовски,Трпковска,Љубљанија, Стојковска, Митова,Нолевска,Бојаџиска,Виноградова,Маневска, Петровска,Стојановска .
Петковска е земена за сениорската репрезентација со Саздовски,овие Маневска,Виноградова и Љубљанија ланската сезона беа дел од ЖРК Вардар СЦБТ, другиве се млади и надежни,посебно Сара Митова и Симона Стојановска,на почетокот на ова сезона двете тренираја со Вардар СЦБТ и беа дел од припремите на Вардар во Србија.настапуваат за младинските репрезентации,Бојаџиеска според мене ќе ја замени Младеновска,само потребна е многу работа.
Утре ЖРК Вардар СЦБТ Ќе настапи со Суслина,Саидова,Николиќ,Црвенкоска,Штериова,Хмирова,Костјукова, и другите ракометарки ќе бидат од ПИОНЕРСКИОТ ТИМ НА ЖРК Вардар
Значи секоја чест за Индир,му дава шанса на младите да стекнат некое искуство но и да покажат нешто.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.091
Поени од реакции
74.876
ЖРК Вардар – ЖРК Вардар СЦБТ 24:33 (12:23)
ЖРК Вардар:Младеновска (7 одбрани), Ангелевска 2, Трпковска, Љубљанија, Митова 5, Бојаџиска 3, маневска, Нолевска, Здравкова 1, Трајчевска 3, Виноградова 1, Николовска 2, Петровска, Стојановска 4, Чанкловска 3, Трајковска.
Тренер: Аце Станковски
ЖРК Вардар СЦБТ: Суслина, Саидова (15 одбрани), Костуикова 8, Вељановска, Гичевска 3, Белимова, Џини 1, Георгиевска 1, Карчева, Станиќевска, Тодоровска 4, Божиновска 3, Николовска, Црвенковска 7, Хмирова 6, Спасовска.
Тренер: Индира Кастратовиќ
Исклучувања: ЖРК Вардар 2 минути ; ЖРК Вардар СЦБТ нема
Седмерци: ЖРК Вардар 1/3 ; ЖРК Вардар СЦБТ 2/3

И една комшика моја со 14 години успеала гол да даде :D Одличен начин да се воигруваат и најмладите. Митова најдобра кај вториот тим, се надеваме дека ќе ја биде во иднина :)

Член од
9 март 2013
Мислења
756
Поени од реакции
379
ЖРК Вардар – ЖРК Вардар СЦБТ 24:33 (12:23)
ЖРК Вардар:Младеновска (7 одбрани), Ангелевска 2, Трпковска, Љубљанија, Митова 5, Бојаџиска 3, маневска, Нолевска, Здравкова 1, Трајчевска 3, Виноградова 1, Николовска 2, Петровска, Стојановска 4, Чанкловска 3, Трајковска.
Тренер: Аце Станковски
ЖРК Вардар СЦБТ: Суслина, Саидова (15 одбрани), Костуикова 8, Вељановска, Гичевска 3, Белимова, Џини 1, Георгиевска 1, Карчева, Станиќевска, Тодоровска 4, Божиновска 3, Николовска, Црвенковска 7, Хмирова 6, Спасовска.
Тренер: Индира Кастратовиќ
Исклучувања: ЖРК Вардар 2 минути ; ЖРК Вардар СЦБТ нема
Седмерци: ЖРК Вардар 1/3 ; ЖРК Вардар СЦБТ 2/3

И една комшика моја со 14 години успеала гол да даде :D Одличен начин да се воигруваат и најмладите. Митова најдобра кај вториот тим, се надеваме дека ќе ја биде во иднина :)
Која е таа??
и сега каде се сите што викаат дека во ВАРДАР НЕМА МАКЕДОНКИ ХАХА,ОВДЕ ИМАШ ЕДЕН КУП.

Инаку како што кажав во претходниот коментар Митова Сара и Симона Стојановска можат за некоја година да бидат во првиот тим на ЖРК ВАРДАР СЦБТ,барем втора постава,мн се талентирани ,плус тренираат дополнително со ракометарките на Вардар СЦБТ

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.159
Поени од реакции
2.758
Сега само што се вратив од утакмицава.И искрено сум разочаран од девојкиве на Кастратовиќ.Мислам дека се форсираат девојчиња на некои луѓе поблиски со Катратовиќ или од раководството.

Да не им играа Црвенковска,Хмирова и на голот да не беше Саидова па еве и Костиукова(која мислам не утна ни еднаш) ќе го јадеа дебело од нивниот втор тим.Ниедно девојче не ми остави некој посебен впечаток.Неколку голови ги дадоа од одбиени од блокот, а од пикер ниеден гол не видов.
Црвенковска им ја подава ама онака силно мисли дека игра со првиот тим на ЖРК Вардар СЦБТ а кутрите овие неможеа да ја додржат топката и само ја испуштаа :pos:
Какви контри организираа :facepalm: се смеев цело време.
Хмирова и Црвенковска цело време им организираа и местеа акции ама залудно.
Јас мислам најубаво е Црвенковска да си се пензионира наредна година и да го превземе вториов тим на Вардар бидејќи девојкиве имаат потенцијал.

Вториов тим далеку покомпактен ми делуваше.Иако не влегоа Маневска и Стојковска другиве девојчиња стварно изиграа машки.
Убав впечаток ми остави средниот бек 55-ка Стојановска има висина,силен шут, само треба да поработи на прецизноста.Го има и оној осет за проигрување кога ќе се ослободи пивотот.И Митова е добра залепи некој гол од 8-9 метри.
Добро изигра и 24-та само и го заборавив името.Штета само што се повреди и се надевам не беше ништо посериозно.Мислам дека ако правилно се работи со неа ќе прерасне во една Милена Кнежевиќ :)Барем јас така добив впечаток:)
44-та исто е висока има силен шут.
Марија Здравкова 18-та незнам што бара на лево крило.Според конституцијата оваа е добра за лев бек.Еднаш и се обиде од оваа позиција ама ја лупна само во блокот.

Тоа е тоа овие девојчиња ми оставија ете така некој впечаток.

Член од
5 април 2013
Мислења
3.394
Поени од реакции
7.049
Нели имаше некои многу талентирани од подмладокот кои летото ги победуваа младинските екипи на Хипо, Ларвик и некои слични? Која генерација се тие?

Член од
9 март 2013
Мислења
756
Поени од реакции
379
Сега само што се вратив од утакмицава.И искрено сум разочаран од девојкиве на Кастратовиќ.Мислам дека се форсираат девојчиња на некои луѓе поблиски со Катратовиќ или од раководството.

Да не им играа Црвенковска,Хмирова и на голот да не беше Саидова па еве и Костиукова(која мислам не утна ни еднаш) ќе го јадеа дебело од нивниот втор тим.Ниедно девојче не ми остави некој посебен впечаток.Неколку голови ги дадоа од одбиени од блокот, а од пикер ниеден гол не видов.
Црвенковска им ја подава ама онака силно мисли дека игра со првиот тим на ЖРК Вардар СЦБТ а кутрите овие неможеа да ја додржат топката и само ја испуштаа :pos:
Какви контри организираа :facepalm: се смеев цело време.
Хмирова и Црвенковска цело време им организираа и местеа акции ама залудно.
Јас мислам најубаво е Црвенковска да си се пензионира наредна година и да го превземе вториов тим на Вардар бидејќи девојкиве имаат потенцијал.

Вториов тим далеку покомпактен ми делуваше.Иако не влегоа Маневска и Стојковска другиве девојчиња стварно изиграа машки.
Убав впечаток ми остави средниот бек 55-ка Стојановска има висина,силен шут, само треба да поработи на прецизноста.Го има и оној осет за проигрување кога ќе се ослободи пивотот.И Митова е добра залепи некој гол од 8-9 метри.
Добро изигра и 24-та само и го заборавив името.Штета само што се повреди и се надевам не беше ништо посериозно.Мислам дека ако правилно се работи со неа ќе прерасне во една Милена Кнежевиќ :)Барем јас така добив впечаток:)
44-та исто е висока има силен шут.
Марија Здравкова 18-та незнам што бара на лево крило.Според конституцијата оваа е добра за лев бек.Еднаш и се обиде од оваа позиција ама ја лупна само во блокот.

Тоа е тоа овие девојчиња ми оставија ете така некој впечаток.
И Голманката била добра од ЖРК Вардар?она била трета опција,првите две не бранеле,Петковска била повикана за Сениорска репрезентација,другава не бранела,а зашто Маневска и Стојковска не играле?повредени се нешто или?ако играла и Саздовски можеби ќе тепат,инаку како изигра Трпковска ?

Член од
9 март 2013
Мислења
756
Поени од реакции
379

Kajgana Shop

На врв Bottom