Фан Клуб: Челзи

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Мене ми се чини или Маунт беше двапати подобар во овој сегмент лани? Завршниот пас и удар сезонава му е бајги лош.
Ќе изигра како што треба и на крај ќе какне. Како кравана млеко што дава и после ја клоца кофата.

Многу добро одигравме, штета што не е поголем резултатот, штета за Силва и штета што се откорна од врнење, да ти ебам глупавата Англија. Бавно се движи топката, а за екипа со тенденција да напаѓа по земја како Челзи тоа претставува огромен проблем.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Уф, добро е што издржаа некако, едвај. Пребитни бодови.

Ама безвезе беше натпреваров. Во прво имаа топка затоа што Тотенхем стоеа пред гол, ама ништо конкретно не креираа. После голот пак истиот Челзи кој не знае да го убие противникот со втор и трет гол. Во второ ептен тромаво почнаа, посебно со лабавите подавања пред гол, и цело полувреме како да чекаа само Тотенхем да направи нешто. Среќа Даер што се изглупира.

Само Силва да се врати побрзо.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Безвезе натпревар. :pos:

Буквално одржана лекција. Одбраната во 92-ра минута наместо да се напика во свој шеснаесетник, излегува високо и се обидува да пресече напад.

Челзи олку добра тимска партија немал од ланската против Тотенхем исто на гости. Со тоа што тие имаа играч помалку добар дел од дуелот. Многу е нормално да паднат, невозможно е тој висок интензитет да се одржи во текот на сите 90 минути. А и Тотенхем како домаќин мора нешто да направи, да мрдне.

Можело да се натера Мурињо првиот шут да го има во 78-минута, да не им се остави простор за контра играта и да не помирисаат топка скоро цел меч. Е можело. Ама изгледа е тоа поради Тотенхем, тие им ја препуштиле топката на Челзи, тактички. Не дека Челзи нешто...никако.

H

HoT _iCe

Гостин
Заѓни 15 минута ме беше стра да се померу од столче да не избаксузирам нешто.
Сматрам дека замене не бесва потребни, можда Ковачиќ требаше да искочи, гледаше се дека е апла уморан ама Пулишиќ беше апсолутно непотребан.
Много су уморни, гледа се дека заѓни 15-20 минута одвај трчесва, Вернер, посебно се гледаше дека нема душу, Жоржињо исто макар рука на срце, много истрчава овија неколко утакмице откако дојде Тухел.
Свиѓа ми се што су конечно организирани, гледа се дека има идеја како да се игра, финишинг ни е најлош у Европу моментално и тој не ме чуди пошто уназад сезоне имамо најлош финиш од сви екипе, буквално ни треба 12039123 шансе за да дадев гол.
Сас оглед на колко лошо време и терен за фудбал што га играм, сасвим солидна утакмица, конечно победива против топ6 екипе и идемо напред, финиш мора да се подобри и на неколко моменти су много себични, посебно момент сас Ковачиќа и Пулишиќа, идеше ми се да ги улету сас клизаќи на терен.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ништо посебно утакмицава
Автоматски споено мислење:

Ama da da da sekako epten bitni bodovi vo bitkata za top 4 batec

Ako Siti gi racuname za favoriti za titula, a Junajted imaat shansa. I ako Liverpul znaeme deka ke se vratat,
Onda celzi ke zavrsi top 4 ako
Lester igra sranje do kraj na sezona vo sekoj mec, aston vila pocne da gubi poredovno, everton padne vo forma, Totenhem igra vo sekoj mec kako so brajtoin, vest hem zaboravi da igra bilo kakov fudbal makar i prosecen

i seto toa so pretpostavka deka chelzi site mechevi do kraj na ligata bi gi osvoile...

mozhebi bi bile 4to mesto. mzoebi. na razlika.

Нема шанса да бидеме четврто место на крај освен ако не добиеме се. Можеби ќе има периоди кога ќе бидеме четврти. Па дури и трети.
Ама ако успее Тухел да го донесе тимов во топ4 на крај на сезонава....секоја чест. Ама песимистичен реалист сум :D

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727

Со победа во недела ептен сериозно ќе се вмешаат во борба за топ 4.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Еве, ќе прослави после изгледа :D

1612476966523.png

Со победа во недела ептен сериозно ќе се вмешаат во борба за топ 4.
А бе Челзи и сега се вмешани во борба за топ 4.

Не се надевај ептен.

Мој совет би било до 37 коло да ги убиеш сите надежи за топ 4.

Ако во 37 коло имаме ситуација каде со две победи завршуваме топ 4...онда топ.

Тоа е мојот пристап за борбата за топ 4.

А немам сомнеж дека ќе се придружи Челзи на Лестерци и Тотенхемовци и ќе има периоди каде ќе изгледа сосема реално топ 4.

Ама едноставно дека Челзи до крај на сезона нема да има киксови...
...и дека другите екипи нема да имаат добри периоди.....

Не ми е за верување.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.080
Поени од реакции
2.026
Добар натпревар, нема збор само фалеше реализација.

Челзи игра колективно добро, како што играше колективно лошо пред месец дена. Тухел одработи улога на Хидинг со 2-3 тренинга одма се гледа разлика кај поедини фудбалери.
Ковачич со Тухел игра за 10 ка, барем до сега.

Да бидам искрен не сум фан на оваа 3-4-3 и на некои фудбалери кои ги игра Тухел, ама ќе мора да се навикнују :D
Конте и Сари играа со оваа формација, колку за податок.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Chelsea have kept a clean sheet in Thomas Tuchel's first three matches in charge.
The last Chelsea manager to keep all clean sheets through their first three games was Jose Mourinho in 2004

Да бидам искрен не сум фан на оваа 3-4-3 и на некои фудбалери кои ги игра Тухел, ама ќе мора да се навикнују :D
Исто.

Иако мене ми делува ова малце различно од тие на Сари и Конте
Шо знам, се надевам повеќе флесибилност ќе гледаме и смена на формации ако е потребно

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Сари цело време играше 4-3-3, во ниеден натпревар не играше со тројца позади.

B

Beginner

Гостин
Гледајки ги сите 3 натпревари се прашувам дали на тренинг шутираат кон голот и најбитно дали го погодуваат. Лоша реализација, ајде против Шефилд ќе имаат шанса да се подобрат.
За формацијата против Шефилд би била премногу дефанзивна некако, мора поофанзивно нешто да одбере.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Гледајки ги сите 3 натпревари се прашувам дали на тренинг шутираат кон голот и најбитно дали го погодуваат. Лоша реализација, ајде против Шефилд ќе имаат шанса да се подобрат.
За формацијата против Шефилд би била премногу дефанзивна некако, мора поофанзивно нешто да одбере.
Не е само од овие три, уште кога падна формата во декември нападот не функционира како што треба. Претходно одреден период имаа дадено најмногу голови во лига. Мора што поскоро да почнат да функционираат.

А формацијата, сите тројца позади не асоцира на дефанзивна игра, ама не е секогаш така. Баш Тухел како што ја постави играта воопшто не беше дефанзивно затоа што Одои беше вингбек и 90% од времето играше напред како крило, а и Азпи излагаше високо како бек. Ама ќе биде интересно да се види што ќе прави понатаму со формацијата. Би требало да почне повеќе да мења сега веќе кога се стабилизираа малце.

Нема шанса да бидеме четврто место на крај освен ако не добиеме се.
Кога Челзи би ги добиле сите натпревари до крај, би имале 84 бодови. Баш ќе се навратам на ова на крај на сезона затоа што прилично сум сигурен дека со толку бодови се освојува титула сезонава, а не па пласман во топ 4 :D

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom