Фан Клуб: Челзи

B

Beginner

Гостин
Таман ќе се врати Хаверц после паузата.
Одои (n) подобро да го пратеа на позајмица некаде.
А до каде е Гилмор да се врати од повредата?

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Буквално статистички не се оствари твојата прогноза, но де факто:
Вернер - пречката во прво полувреме е одличен шут, промашувањето кратко пред голот, и голот = за мене е хет-трик за пола од времето лев бек и пола играч на средината.
Зијеш - треба да се коментира? Кватростаџоне асистенции броено со промашувањето на Вернер и топката за Ковачич за првиот гол.

Тиаго Силва, овогенерациски Марсел Десаи. Штета што не дојде барем 3 години порано, доктор за сите дефанзивци во Челзи. Зума од најголем киксер минатата сезона, оваа сезона има еден кикс против Саутемптон и е убедлив лидер во лигата во скок игра, де факто како нов играч покрај Силва и Менди.

Прв натпревар после долго време во кој се гледа дека има некаква воиграност, т.е. се знае што се сака од секое движење по теренот. Положен овој испит за Лампард.
Да те надополнам за Вернер, на самиот почеток од второ полувреме Ковачиќ ја искомплицира и доцнеше со пасот до него, кој ќе го извадеше во еден на еден ситуација со Ремсдејл.

Во секој случај, Вернер и стопер да го ставиш ќе контрибуира во играта, но не смее повеќе да не игра шпиц.
Ќе има простор и за Абрахам, густ распоред, купови, ЛШ со Рен и Краснодар...

20201107_210958.jpg 20201107_211000.jpg

Последно уредено:
Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Во секој случај, Вернер и стопер да го ставиш ќе контрибуира во играта, но не смее повеќе да не игра шпиц.
Ќе има простор и за Абрахам, густ распоред, купови, ЛШ со Рен и Краснодар...
На почеток очекував дека Жоржињо, Канте, Хаверц, Хадсон-Одои, Зијеш и Вернер ќе биде стартната шестка која ќе се стабилизира по некој месец. Ако Маунт пред Жоржињо и не ме изненадува многу поради подвижноста на Маунт, тоа што Абрахам игра пред Хадсон-Одои (очигледно заслужено, човекот со оглед на одредената трапавост е максимално ефективен и напред и назад) е одредено изненадување за мене.
Не знам што се случува со Одои, ама мораше да го искористи овој период на отсуство на Пулишич и враќање на Маунт на средина кај што и треба да игра. Се надевам дека нема некои последици од ковид-от. Изгледа подобро ќе беше да го задржеа Вилијан и да го пуштеа Одои на позајмица цела сезона.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
На почеток очекував дека Жоржињо, Канте, Хаверц, Хадсон-Одои, Зијеш и Вернер ќе биде стартната шестка која ќе се стабилизира по некој месец. Ако Маунт пред Жоржињо и не ме изненадува многу поради подвижноста на Маунт, тоа што Абрахам игра пред Хадсон-Одои (очигледно заслужено, човекот со оглед на одредената трапавост е максимално ефективен и напред и назад) е одредено изненадување за мене.
Не знам што се случува со Одои, ама мораше да го искористи овој период на отсуство на Пулишич и враќање на Маунт на средина кај што и треба да игра. Се надевам дека нема некои последици од ковид-от. Изгледа подобро ќе беше да го задржеа Вилијан и да го пуштеа Одои на позајмица цела сезона.

Член од
4 јуни 2016
Мислења
476
Поени од реакции
413
Хаким Мадафакинг Зијеш! :cuc: Какви топки дели чудо едно. Му украдоа уште 1-2 асистенции денеска. Токму ваков играч ни фалеше за против екипи кои се бранат 90мин.

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Патем пуштив Вест Хем - Фулам последните 5 минути од првото полувреме и ќе го гледам и второто, ме интересира да видам како игра Деклан Рајс ама забележав и нешто друго.
Лофтус-Чик е на клупа за Фулам и претходниот наптревар против ВБА (2-0 за Фулам) го преседил на клупа, изиграл 73 минути против Кристал Палас (1-2 за КП) и 80 минути против Шефилд (1-1) без некој посебен учинок во натпреварите.
Мислам дека треба да се заборави на него како играч на Челзи, треба да е среќен ако игра во премиерлигашки клуб но реално ниво најверојатно му е чемпионшип. Има талент за игра со топка како и корпулентна физичка градба, ама не може да се носи со темпото, телото го издава и тоа е тоа. Ако може да им се прати на Вест Хем + пари во договор за Деклан Рајс би било добро за сите страни.
Автоматски споено мислење:

q-рац и едниот и другиот што ќе заиграат во скоро време за Челзи. Слободно Лампард може да ги лансира во У23 да комбинираат со Баба Рахман и Дринкватер.

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.046
Поени од реакции
2.135
Тоа што го гледам од Жиргињо и Ковачич оваа сезона, Маунт со барем една здрава нога ќе игра пред нив.
Колку и во многу аспекти дечкото да е просечен, воркрејтот на Маунт не можат да го достигнат Жоргињо и Ковачич комбинирано.

Ако сите се подготвени, и јас очекувам состав како во средата. Евентуално Ковачич место Жоргињо, ама не верувам. Не знам што е со човекот, ама Ковачич кога и да игра сезонава лута и во простор и во време.
Ova za Kovacic... ozbilen si?

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.084
Поени од реакции
2.026
Заличивме на тим.
Многу е битно како ќе се понаша екипата после примен гол, криво ми е за Менди што прими гол без негова вина ама од друга страна па ми беше мило што примивме први гол и ги натера играчите да почнат да напаѓаат по жестоко.
Напредок има, лани например кога ќе примевме гол беше голема веројатност дека тешко ќе го вртиме мечот.
Сезонава е поинаква работа, делуваме по квалитетно. Пресвртов ќе е морален буст за играчиве.

Гол како гол, убава акција од Шефилд, по мене сосема океј гол се случуваат вакви работи, итро изигра Шефилд сите очекуваа центаршут они направија уиграна акција. Капа доле за нив.
Е сега на потег беше Челзи, веднаш презема иницијатива и крена конкретно да напаѓа. Чиста 10-ка.

Чивел се повеќе и повеќе ми се свиѓа како игра и мислам дека е еден од подобрите трансфери што Челзи ги има направено во поново време. Го има насекаде али посебно ме радува како игра дефанзива и како чува топка кога треба да се изнесе.

Зијех е уметник со топка, реков многу ме потсеќа на Мата кога имаше убави денови во Челзи.
Направи 5 асистенции за играч да излезе очи во очи со голман. :cuc:

Тоа е тоа, лош ден за хејтери незнам што ќе се врти по коментари додека трае интернационална пауза. :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Дечки...да не ширам негативна енергија...ама нешто ми вели дека РЛЦ и ЦХО во моментов се движат кон патот на Мекехран и Пиазон ко што тргнала работава :cautious: :unsure:

closertb

Пластичен
Член од
23 октомври 2011
Мислења
895
Поени од реакции
1.060
Мислам дека Маунт е многу покорисен играч до Канте, позицијата од вчера. Имаше одлични дијагонали и проигрувања до бековите со кои директно се менуваше динамиката на нападот.
Очекувам и сакам Лампард пак да го игра на истата позиција.

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Дечки...да не ширам негативна енергија...ама нешто ми вели дека РЛЦ и ЦХО во моментов се движат кон патот на Мекехран и Пиазон ко што тргнала работава :cautious: :unsure:
Жално е за Лофтус. Повредите го убија, да не беа тие ќе беше многу добар фудбалер.
За Одои, не знам. Оставам простор, ајде.

Од друга страна, Галагер можно е да биде нешто. И следна сезона да заигра за Лампарс.

Kajgana Shop

На врв Bottom