Фан Клуб: Челзи

H

HoT _iCe

Гостин
Не случајно откако почна да игра формацију што му гу тражимо на Лампарда почнасва и добри резултати, изгледа ипак ми кајгана експерти разбирамо нешто. Шала на страну, не гу гледа утакмицу ама мерак ме што после 1-0 се вратива и ги избушива, збори много, лани се мучесмо против такви екипе.

B

Beginner

Гостин
Ќе издвојам од побитните:
Morocco: Hakim Ziyech – AFCON qualifiers at home to Central African Republic on Friday and away to them next Tuesday.
Germany: Toni Rudiger and Timo Werner – friendly at home to Czech Republic on Wednesday, Nations League fixtures at home to Ukraine on Saturday and away to Spain next Tuesday.
USA: Christian Pulisic – friendlies away to Wales on Thursday, and in Vienna against Panama on Monday.-Нели повреден беше? Само да не се повреди пак...
France: Olivier Giroud, N’Golo Kante and Kurt Zouma – friendly at home to Finland on Wednesday, Nations League fixtures away to Portugal on Saturday and at home to Sweden next Tuesday.
England: Tammy Abraham, Ben Chilwell, Reece James and Mason Mount – friendly at home to Ireland on Thursday, Nations League fixtures away to Belgium on Sunday and at home to Iceland next Wednesday. Reece James is suspended for the two Nations League fixtures.
Scotland U21: Billy Gilmour – Euro 2021 qualifiers at home to Croatia on Thursday and away to Greece on Tuesday.
Гилмор е фит? :shok2:
Brazil: Thiago Silva – World Cup qualifiers at home to Venezuela on Friday night (Saturday morning UK time) and away to Uruguay next Tuesday.
Senegal: Edouard Mendy – AFCON qualifiers at home to Guinea-Bissau on Wednesday and away to them on Sunday.
Премногу утакмици и тоа сите со исто темпо како во клубовите на секои 2-3 дена. Само да не се повреди некој од болдираните :D
Одои. Галагер, Гуехи повикани во У21 (y)
Лофтус не е повикан а реално и не заслужува повредата многу го заеба.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Не случајно откако почна да игра формацију што му гу тражимо на Лампарда почнасва и добри резултати, изгледа ипак ми кајгана експерти разбирамо нешто. Шала на страну, не гу гледа утакмицу ама мерак ме што после 1-0 се вратива и ги избушива, збори много, лани се мучесмо против такви екипе.
Со Шефилд сега не игравме постојано 4-3-3. Во вториот дел од прво полувреме тргнавме така, ама Ковачиќ ептен имаше проблем со ,,final third". Иако некако испадна асистент за Абрахам.

Во второ почнавме како со Барнли, со тоа што Зијеш честопати ја преземаше улогата на Ковачиќ и како ,,осмица" ровареше со Маунт, а Џејмс играше како десно крило и го надополни просторот оставен од Зијеш. Ковачиќ некако висеше. Ќе речам, недостасуваше Хаверц бајги. Доколку играше, мислам дека резултатот ќе беше и поголем и полесно ќе се справевме.

B

Beginner

Гостин
Коментар на видеото
Dont let Pulisic use nerf he will hurt himself again. :ROFLMAO: жално што има "мал" дел вистина.

H

HoT _iCe

Гостин
Со Шефилд сега не игравме постојано 4-3-3. Во вториот дел од прво полувреме тргнавме така, ама Ковачиќ ептен имаше проблем со ,,final third". Иако некако испадна асистент за Абрахам.

Во второ почнавме како со Барнли, со тоа што Зијеш честопати ја преземаше улогата на Ковачиќ и како ,,осмица" ровареше со Маунт, а Џејмс играше како десно крило и го надополни просторот оставен од Зијеш. Ковачиќ некако висеше. Ќе речам, недостасуваше Хаверц бајги. Доколку играше, мислам дека резултатот ќе беше и поголем и полесно ќе се справевме.
Ковачиќ овуј сезону е дух од лани, не знам што е финта, под Лампарда гу имаше најдобру сезону а сга игра како бот.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Ковачиќ овуј сезону е дух од лани, не знам што е финта, под Лампарда гу имаше најдобру сезону а сга игра како бот.
А и не ни играше многу, да бидеме искрени. Без подготовки + без минути од самиот старт, резултатот е тој.
Во оваа замисла на Лампард, ниту за него, ниту за Жоргињо има место. Зборувам за ова 4-3-3. Ајде сезонава, нема да можеме постојано да играме така, затоа што немаме замени за Канте, Маунт и Хаверц. Но следна, доколку се земе Рајс и се промовираат Галагер и Тино во прв тим, тогаш не знам.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.084
Поени од реакции
2.026
Долга е сезоната има време, ќе се ротира, може втор дел Жоргињо да отпадне.

Како долгорочно највероватно Жогињо испаѓа, место него Рајс.
Канте исто е во години нема да може да игра секоја утакмица.
Па и Ковачич не е некој играч кој ќе биде фит цела сезона така да што подлабока покриеност толку подобро.

Од младиве Гилмур ми остава најмногу впечаток ама ситен е кој знае што ќе биде, дека има талент има.
Галагер ми изгледа како Маунт како се движи по терен сличен тип на играчи, тука го имаме и Хаверц.
Ситуација како со Лампти и Џејмс ми изгледа.

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Околу Ковачич, не мислам дека за човекот нема минути во Челзи, има и тоа како. Само дека моментално е изгубен, изгубен е. Во следниве 2-3 сезони јас го гледам како ротација за Канте на дефанзивен среден, за офанзивните средни позиции очекувам некој нов како дополнување за Маунт и Хаверц. Деклан Рајс од тоа малку што го имам гледано, ми изгледа дефанзивен и веројатно се гледа како подолгорочна замена за Канте (јас лично не сум убеден дека тоа ќе биде добра одлука).
Жоржињо има квалитети, ама не се вклопува во темпото и годините не се на негова страна, очекувам оваа и уште максимум 2 сезони да игра за Челзи иако мислам дека и порано ќе замине. Верувам и сам е свесен дека колку и Лампард да го цени (втор капитен е признание за секој играч), не може да се носи со динамиката на игра.
Автоматски споено мислење:

@RATM кој е Тино?

Последно уредено:
B

Beginner

Гостин
Околу Ковачич, не мислам дека за човекот нема минути во Челзи, има и тоа како. Само дека моментално е изгубен, изгубен е. Во следниве 2-3 сезони јас го гледам како ротација за Канте на дефанзивен среден, за офанзивните средни позиции очекувам некој нов како дополнување за Маунт и Хаверц. Деклан Рајс од тоа малку што го имам гледано, ми изгледа дефанзивен и веројатно се гледа како подолгорочна замена за Канте (јас лично не сум убеден дека тоа ќе биде добра одлука).
Жоржињо има квалитети, ама не се вклопува во темпото и годините не се на негова страна, очекувам оваа и уште максимум 2 сезони да игра за Челзи иако мислам дека и порано ќе замине. Верувам и сам е свесен дека колку и Лампард да го цени (втор капитен е признание за секој играч), не може да се носи со динамиката на игра.
Автоматски споено мислење:

@RATM кој е Тино?
Најверојатно овој Tino Anjorin(Chelsea youngster Tino Anjorin has signed a five-year contract extension, the Premier League club have confirmed. The 18-year-old midfielder has been with the west London outfit since the age of six and has made two appearances for Frank Lampard's side this season.) На 23 овој месец полни 19 години.
На 28 натпревари има 14 гола за среден ред играч тоа е супер.

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Најверојатно овој Tino Anjorin(Chelsea youngster Tino Anjorin has signed a five-year contract extension, the Premier League club have confirmed. The 18-year-old midfielder has been with the west London outfit since the age of six and has made two appearances for Frank Lampard's side this season.) На 23 овој месец полни 19 години.
На 28 натпревари има 14 гола за среден ред играч тоа е супер.
Веројатно. Искрено знам дека младинскиот погон на Челзи е во сам врв од 2010 година наваму и во Англија и во Европа, ама само од време на време читам за натпревари што изиграле и гледам по некој хајлатс. Единствен натпревар кој целосно го изгледав беше финалето на младинската ЛШ пред 5 години против Шахтјор Донетск (победа од 3-2); од тогаш се првите знаци дека сите пристојно изиграни минути на Андреас Кристенсен не значат ништо во моментот кога ќе ја заебе работата наголемо (постигна автогол), јаловата надеж дека Лофтус-Чик ќе биде новиот Лампард а Доминик Соланке новиот Диего Коста, а Тами Абрахам новиот Дани Велбек (овде Челзи е во плус, Абрахам сега засега изгледа подобро од Велбек своевремено).

тл ; др
Немам видено апсолутно ништо од Тино Анјорин и не би коментирал за дечкото.

Ако веќе се спомнува шанса за играч од школата во средниот ред, јас би ставил Конор Галагер и пред Анјорин и пред Гилмоур. Лани на двапати гледав по 20ина минути кога играше за Чалторн во Чемпионшип, сега гледам добива минути во ВБА каде не сум го гледал. Секако, може и инстантно да пропадне, ни прв ни последен таков, само мислам дека е понапред во развој од споменатите двајца.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Тино е ист тип на играч како Лофтус според мене. Само да се надеваме дека нема истата судбина да го снајде.

:place:

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom