Со Шефилд сега не игравме постојано 4-3-3. Во вториот дел од прво полувреме тргнавме така, ама Ковачиќ ептен имаше проблем со ,,final third". Иако некако испадна асистент за Абрахам.Не случајно откако почна да игра формацију што му гу тражимо на Лампарда почнасва и добри резултати, изгледа ипак ми кајгана експерти разбирамо нешто. Шала на страну, не гу гледа утакмицу ама мерак ме што после 1-0 се вратива и ги избушива, збори много, лани се мучесмо против такви екипе.
Ковачиќ овуј сезону е дух од лани, не знам што е финта, под Лампарда гу имаше најдобру сезону а сга игра како бот.Со Шефилд сега не игравме постојано 4-3-3. Во вториот дел од прво полувреме тргнавме така, ама Ковачиќ ептен имаше проблем со ,,final third". Иако некако испадна асистент за Абрахам.
Во второ почнавме како со Барнли, со тоа што Зијеш честопати ја преземаше улогата на Ковачиќ и како ,,осмица" ровареше со Маунт, а Џејмс играше како десно крило и го надополни просторот оставен од Зијеш. Ковачиќ некако висеше. Ќе речам, недостасуваше Хаверц бајги. Доколку играше, мислам дека резултатот ќе беше и поголем и полесно ќе се справевме.
А и не ни играше многу, да бидеме искрени. Без подготовки + без минути од самиот старт, резултатот е тој.Ковачиќ овуј сезону е дух од лани, не знам што е финта, под Лампарда гу имаше најдобру сезону а сга игра како бот.
Најверојатно овој Tino Anjorin(Chelsea youngster Tino Anjorin has signed a five-year contract extension, the Premier League club have confirmed. The 18-year-old midfielder has been with the west London outfit since the age of six and has made two appearances for Frank Lampard's side this season.) На 23 овој месец полни 19 години.Околу Ковачич, не мислам дека за човекот нема минути во Челзи, има и тоа како. Само дека моментално е изгубен, изгубен е. Во следниве 2-3 сезони јас го гледам како ротација за Канте на дефанзивен среден, за офанзивните средни позиции очекувам некој нов како дополнување за Маунт и Хаверц. Деклан Рајс од тоа малку што го имам гледано, ми изгледа дефанзивен и веројатно се гледа како подолгорочна замена за Канте (јас лично не сум убеден дека тоа ќе биде добра одлука).
Жоржињо има квалитети, ама не се вклопува во темпото и годините не се на негова страна, очекувам оваа и уште максимум 2 сезони да игра за Челзи иако мислам дека и порано ќе замине. Верувам и сам е свесен дека колку и Лампард да го цени (втор капитен е признание за секој играч), не може да се носи со динамиката на игра.
Автоматски споено мислење:
@RATM кој е Тино?
Веројатно. Искрено знам дека младинскиот погон на Челзи е во сам врв од 2010 година наваму и во Англија и во Европа, ама само од време на време читам за натпревари што изиграле и гледам по некој хајлатс. Единствен натпревар кој целосно го изгледав беше финалето на младинската ЛШ пред 5 години против Шахтјор Донетск (победа од 3-2); од тогаш се првите знаци дека сите пристојно изиграни минути на Андреас Кристенсен не значат ништо во моментот кога ќе ја заебе работата наголемо (постигна автогол), јаловата надеж дека Лофтус-Чик ќе биде новиот Лампард а Доминик Соланке новиот Диего Коста, а Тами Абрахам новиот Дани Велбек (овде Челзи е во плус, Абрахам сега засега изгледа подобро од Велбек своевремено).Најверојатно овој Tino Anjorin(Chelsea youngster Tino Anjorin has signed a five-year contract extension, the Premier League club have confirmed. The 18-year-old midfielder has been with the west London outfit since the age of six and has made two appearances for Frank Lampard's side this season.) На 23 овој месец полни 19 години.
На 28 натпревари има 14 гола за среден ред играч тоа е супер.