Не ја гледав утакмицата,го гледав дербито Милан - Реал Мадрид.За играта не можам да коментирам,ама гледам позитивни коментари на фан клубов.Па и чим веќе тепавме на Лужники со 2-0 мислам дека и се предвидуваше оваа победа.Победа се предвидуваше,ама не волкава голема.Гледам кои играле во составот,дебелиот играл со првотимци што се вика,се имале млада крв на клупа.Се надевам дека добро се прикажале во добро светло МекЕкран,Даниел Стариџ и Какута.Инаку гледам Дрогба дал гол денес од пенал,добро е тоа,колку толку да му се врати самодовербата,дека на 3-4 меча немаше постигнато гол.Анелка хаха,од потешка позиција ќе даде гол,а празен гол ќе утне.Бане хет трик за малце да си ибе векот.ЅВЕР.
Мислам дека толку е нашата приказна од лигата на шампионите по фазата по групи,4 победи од 4 меча,гол разлика 12 - 2,први на табела со 12 бода,6 повеќе од Марсеј.Работата е и повеќе од завршена.Само да чекаме да видиме со колку комада Жилина ќе си оди од Стемфорд Бриџ.Се зезам,на овој меч јас би ја пуштил цела млада академија на Челзи.А се надевам дека тоа ќе го направи и дебелиот и дека ќе видиме играчи на Челзи кои досега не сме ги виделе,17,18 годишњаци,тинејџери.Мислам дека треба да се направи тоа.Да нема ни еден првотимец на мечот со Жилина.ОК,за Лига на Шампиони завршивме работа.Ако знае некој да ми каже што е тоа како беџ на официјалната страница на Челзи одма го има до амбелмот,еден како црвен беџ,го носат во декември скоро сите тренери во премиер лигата,не знам приметив и лани го имаше закачено на капутите на сите скоро тренери.
Следен меч, Ливерпул на Енфилд Роуд на 7-ми ноември во 17 часот.