Фан Клуб: Црвена Звезда

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
И покрај тоа што не победија, браво за играчите. Изиграа машки, храбро, ја посакуваа победата и не ја испратија многубројната публика разочарана дома. Да беа малку поприсебни во завршницата ќе патуваа на реваншот со барем еден гол разлика ама што е тука е. Не би издвојувал никого од играчите, сите до еден се бореа како лавови. Звезда има активен резултат за во реваншот и ништо не е готово.

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.634
Поени од реакции
1.207
Се плашев од утакмицава после сите превирања што се случија деновиве. Мислев дека ќе не пројдеме лошо, ама испадна спротивното. Како што реков 0-0 е активен резултат и се е можно у реваншот.

После долго време, конечно една храбра партија на играчите. Не им дозволија да ја успостават својата игра, играа одличен пресинг на наша половина, сите играчи беа добро покриени, а што е најважно не се штедеа и одиграа машки и цврсто и очигледно е дека Сале добро ги мотивирал. Исто така, кога ќе се освоеше топка одма се бараше најдобро можно решение, а неретко се играше и со долги топки напред, кои воглавном беа прецизни. Штета што шутевите на Лазовиќ и Миливојевиќ не влегоа у гол, или барем еден од нив.
Поединечно сите беа на ниво од почеток до крај, освен Младеновиќ кој прво се погуби, ама се потсобра и не грешеше до крај.

Бајко одличен, излагаше на нафрлувањата, а одбраната после шутот на говедото Обранијак (треба у реванш да му се покаже што е машки фудбал) е за :cuc:
Микиќ конечно капитенски, борбен до крај, одличен беше у дефанзива, не се штедеше и може да се каже дека ова му е животна партија.
Максимовиќ покажа зошто е на мета на Јуве. Одличен, запре многу налети, еднаш или два пати го претрчаа ама и у двете ситуации се врати навреме и ја спречи опасноста.
Јовановиќ стандардно. Прав командант у одбрана, штета што се повреди и излезе порано и се дај Боже да не е поозбилна повреда.
Младеновиќ у жесток пад на форма, али второ полувреме одигра далеку подобро и ми дава надеж дека може да се врати у старата форма. На почеток беше лош, два пати му се уфрли играч по страна и не примети, а најголема грешка која ќе не кошташе скапо е што не го пазеше добро Обраниак, али среќа гомното промаши.
Миливојевиќ на почетокот беше у грч имаше грешки, али се собра и одлично ја расипуваше играта на Бордо.
Мијаиловиќ денеска играше малу поофанзивно, нешто како централен везњак и одлично одигра, чак што више и два-три пати одлично го префрли тежиштето на игра и се покажа како добар у офанзива.
Димитријевиќ ја одигра можда и најдобрата партија до сега. Со Лазовиќ по лева страна беа константна опасност кога бевме у напад. Смирено и без паника, а еднаш и испрати еден противнички играч по бурек. Само може да му се замери на шутот, кој му беше катастрофален.
Вешовиќ беше можда и најагилен од сите, поготово на почеток . Со Микиќ имаа одлична соработка.
Лазовиќ покажа класа. Не се уплаши од важноста на утакмицата (нешто за што порано многу му замерав) и како што реков, со Димитријевиќ беа константна опасност кога бевме у напад, одлично се дополнуваа.
Милуновиќ солиден, не одличен, али солиден. Се виде дека тешко може да се носи со нивните огромни штопери, али и покрај тоа се трудеше.

Од измените Асамоа и Спајиќ се покажаа солидно, додека Мириќ стандардно лош.

Реков, у реванш имаме каква-таква шанса, само со паметна и стрплива игра.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Овоа 0-0 е дефинитивно 0-0 за нас да бидеме реални. Имавме добри полушанси и со повеќе среча можеше и гол да падне. Ништо чудно у Бордо и на среќа да дадеме еден, и сосем реално е да не примиме два.

Просинечки хвала ти за снагу и енергију коју си унео у клуб, врата Звезде су ти увек отворена!

Са свих страна грми Маракана!

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
Можам само да кажам БРАВО за борбеноста момци, одлична игра не дозволивме противникот да ја контролира играта.
Според мене бевме за нијанса подобар противник, али немавме среќа за да дадеме еден гол, но што е тука е, 0-0 беше и против омонија и на Маракана и там па ги минавме зш да не се повтори истото:).
Шансите се 50-50 мене највеке од се ме радува што овие турбуленции во клубот ни најмалку не влијаеа на играта од што сите се плашевме.
Паднаа во вода оние дилеми кој ги поставувавте некој овде дек бордо е појак од рен, и дек ке биде потешко со бордо на Маракана:).

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Абе може некој да ми објасни на кратко како функционира Звезда ? Кој е во управата и како е дојден до таму, дали имате социос модел,дали има изброри итн . ?
Едноставно како е уреден клубот.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Абе може некој да ми објасни на кратко како функционира Звезда ? Кој е во управата и како е дојден до таму, дали имате социос модел,дали има изброри итн . ?
Едноставно како е уреден клубот.
Еве ти тука кликни, види од страна управа, спонзори, правилници и се ваљда што те занима. Иначе коа има избори гласаат сите што имаат членска од Звезда.

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
http://www.mozzartsport.com/vesti/sale-jankovic-vraca-marka-perovica

Ако ова се оствари ќе сум пресреќен. Перовиќ лево крило во оваа екипа ќе дојди како кец на банка... :) 28 години, има уште барем 3-4 квалитетни сезони во него, очекувам уште оваа да се распука, и да скрши неколку кичми :)

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.634
Поени од реакции
1.207
Само да го заобиколат повредите и ете ни едно одлично појачање у прав момент.
Иначе, колку што знам се преговара со уште тројца играчи, едниот од нив е Милијаш :)

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Александар Пантиќ е другиот, десен бек и централен дефанзивец можи да игра, Сале го познава од младинска репрезентација, доби 25та минута црвен со Рад.

Немања Којич/Марко Бакич, е сега сигурно Којиќ ќе испадни заради Перовиќ, мада уште 5 дена има до крајот на трансфер рокот, ќе биди интересно :)

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
Ова со Перовиќ е комедија, да бидеме реални еднаш не ни треба, па нема пари, и те фори, а се изгуби време сега пак се отвара шанса за него. Ке бидат интересни овие завршни денови околу трансферите нешто се шушка као и дек ке сме го довеле Мудрински(напаѓач)од јагодина.
Се надевам дек денес ке оствариме победа ке ни биде потребна иако гостовањето е тешко, но сепак пред празни трибини нема да постои некој притисок поиќе.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.961
Поени од реакции
45.197
Znaci ovie Delii momentalno se edna od najdobrite navivacki grupi na planetava, stvarno neznam kako toa Zvezda ko tim ne go koristi, vakov 12ti igrac retko koj ima, Ronaldo ako vredi 90m evra, ovie 900m evra vredat, treba epten da si leshinar za da upropastuvas klub so vakvi navivaci.

Aiii :cuc:

Francuzive vikale deka nema fudbalski pekol na stadion ko toj na Marakana.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Што би рекла една постара парола:„НЕ ЗАСЛУЖУЈЕТЕ НАВИЈАЧЕ КАО ШТО СМО МИ!“

Еден ден ќе се свестат ваљда па ќе почнат да играат со срце коа више не знаат со нозе :D

Ја да си ја пуштам химната :icon_mrgr:
--- надополнето: 26 август 2012 во 19:00 ---
1-2 со Нови Пазар.
Стрелци Касалица и Милуновиќ.

Од стримон што го гледав не можам да ја коментирам играта ама можам да кажам дека ми се допаѓа како игра Асамоа :D

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.634
Поени од реакции
1.207
Стримот беше :eek:. Ти е*ам Арена и све.

На крај ипак победа, иако индијанциве водеа. За мене е очекувано како изигравме после напорната утакмица што ја имаа против Бордо. Да имавме повеќе играчи и да можеше Сале да ротира, ќе ги добиевме рутински, али тоа е што ни е. Појачања ни требаат очајно.

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Победа над Нови Пазар :)
Првото го пропуштив, второто и после голот направивме неколку шанси, се на се задоволителна игра. Имаме брзи играчи така што тие долги топки кои Роби никако не ги дозволуваше, им даваат свежина на играта.

Следува Бордо... Да го имавме Касалица на првата утакмица мислам дека ќе бевме многу поопасни, ќе недостига Миливојевиќ, но сметам дека ако ја повторат играта од Београд тогаш ќе биди многу тесно :sneaky:

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
http://www.mojacrvenazvezda.net/39379/2012/08/28/promovisan-ognjen-mudrinski/
Добар потег со ова засилување направивме, му посакувам мн голови. Инаку по се изгледа бар така јас мислам дек као шлаг на торта ке биде Милијаш, али ајде да оставиме време да покаже.

Kajgana Shop

На врв Bottom