Фан Клуб: Црвена Звезда

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
УУУ ааа Звезда и ги утнаа страните на светот. Ко и новата буква што ја измислија. Во прво полувреме се држеа Делије но во второ не се ни слушаа. Кореото на почетокот им беше изванредно свака им част, а за Жаре муабетот....Жаре е јебачина не е педерчина да се разбереме. :wink:
 
Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
Значи ај да не цитирам 20 души, ќе пробам да одговорам на досеганшава полемика. Прво, кореографијата на Делије беше 2 пати поголема од кореографијата на Гробари,и по разновидна а со самото тоа и потешка за изведување, не знам со која уста зборите дека Гробари имале боље корео. Друго, Делије не беа само на север, поголеднете го клипот и видете при УУУ - ууу ААА - ааа ЗВЕЗДА - ЗВЕЗДА која страна со која се прозива. Башка на клипот убаво ќе чуете дека Делије пееја цело време, а не како што изгледаше у преносот.Сите знаат дека работата е во разласот(озвучење , што и да е). На терен Партизан беше поквалитетен ( мада зборот квалитет е неадекватен, натпреварот беше повише од очаен), а за навивање/корео и таквата политика не знам зашто зборите дека Гробари биле бољи од Делије. Нека ви текне после делот " Ко не скаче тај је гробар" што се деси. Поздрав
А за Гејлије, не знам што да кажам, беда :)) Жаре е од Југ, само за потсетување.

Која кореографија направиле бре друже па зар и тие имаат уста да зборат за кореографија незнам комплекси неизлечиви.Инаку што е до навијање ДЕЛИЈЕ се виде убаво и на тв усте на самиот почеток цел север и истокот оној дел близу северот као скокаат навиваат, а звукот слабо се слушаше.Ако за нешто можат да се пофалат глодари то е пиротехника на дербито.

--- надополнето ---

 

theHeartCollect0r

WIngZ of Sadness , hold my prayers...
Член од
6 август 2006
Мислења
299
Поени од реакции
10
јебачина је Жаре, aма Парангалова јебачина.Колку што е Љубо Манијак јебачина, толку е и Жаре ама ај.
 
Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
Gro.bar voli ku.rac napisete go ova na youtube brzo nesakam da vi go postavam klipot za site 18+ brzoooooooo


--- надополнето ---

 
Член од
26 октомври 2009
Мислења
420
Поени од реакции
12
Ma svi su oni pederi

Dugujem vam jednu interesantnu pricu iz beogradske istorije.Medju grobare je dolazio neki Jozo iz Splita koji je navijao za Partizan , ali se druzio sa nekim momcima iz Torcide. Tako je na neku utakmicu u Beogradu poveo i Parangala , koji je bio medju vidjenijim Torcidasima. Ne mogu da se setim da li je dosao na fudbalski derbi, ili je kroz par ... Afficher davantagedana bio kosarkaski derbi, ali to nije ni vazno za pricu.Kada je Pampi provalio Parangala, krenuo je sa njim da prica i da pije. Parangalu se dopalo kako se ophode prema njemu u Beogradu i kako je bio klosar (ziveo od danas do sutra), prihvatio je predlog da ostane do sledece kosarkaske utakmice, a Jozo koji je do tada garantovao bezbednost, vratio se u Split.Papmi je u to vreme imao bazu negde kod hotela Palas . Valjda je neko od grobara karao cerku, pa kad su videli da je keva blesava, onda su poceli i nju. Skoro da se Pampi tamo preselio.Parangala su vodili ovamo, onamo, opijali ga , hranili i smestili da spava kod tih blesavih majke i cerke , jer su zivele same i imale su ogroman stan. Posle par dana, Parangal se toliko odomacio, da je grobarsko gostoprimstvo shvatio kao njihovu slabost. Poceo je u alkoholisanom stanju da ih vredja, proziva, i da im govori sta vi,... mi u Splitu. .Zaretu se nije bas dopao takav odnos i pozeleo je da mu pokaze ko je gazda u kuci. Odvukao je Parangala u kupatilo i naredio mu da skine gace. Ovaj se protivio, ali je Zaretov noz u ruci bio toliko ubedljiv, da je ovaj morao da popusti. Zare je pokusao da udje u njega, ali nije mogao. Otisao je u kuhinju i iz frizidera uzeo paklicu putera, kako bi podmazao stvari. Sve je krenulo lakce, a Parangal je vikao:"Nemoj me Zare...."Tako su grobari na utakmicama poceli da pevaju :"Procvetala bela lala, jebo Zare Parangala".U Splitu niko nije verovao u to i tek kada je Parangal podneo krivicnu prijavu protiv Zareta, svima je bilo jasno da je prica istinita. Parangal je prestao da dolazi redovno na Torcidu, a pricalo se da su ga stariji Torcidasi pretukli.Znaju splicani tacno sta se dogodilo.Zare je odlezao za to delo u zatvoru.Kada ga je sudia pitao :"Zasto ste ga silovali?" Zare je odgovorio :" On me je provocirao od prvog dana. Pokazivao mi je butine, torzo i pricao provokativno. Ja sam se toliko napalio na njega, da vise nisam mogao da izdrzim". Postoje izvestaji sa sudjenja." :DDD
 

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Али финансиер на еден клуб да биде потпретседател или што ти ја знам во некој сасвим друг клуб, го нема нигде.

Озвучување на Маракана се практикува во минатите десетина години редовно на дерби и поголеми европски утакмици, а од оваа година на секоја утакмица затоа што и посетата беше таква и не можеш да координираш 10к луѓе со 2-3 мегафона. Приказните за копирањето да им ги збориш на некој друг затоа што гробари од пред сезона-две почнаа да користат озвучување. Пред тоа, тоа за нив беше апстрактна именка ... Па види сеа ти кој кого ископирал.
Исто така не верувам дека Делије ќе направат сличен потег да стават звучник пред југ на Маракана првенствено затоа што тоа не е џентлменски и шмекерски.

Уште еднаш да се навратиме на копирањето ... Пред 5-6 години, не знам тачно кога на дербито на Маракана над југ беше напишана парола која ги понижува гробари(Ми смо пичке највече) ... Неколку години подоцна, истите тие понижени гробари земале да го чкраат југот на ЈНА со написи како Сисај Звездо,ХИВ+, итн. Копирање, зар не? Тоа за паролите и форите за педерите го поминавме и заклучивме дека се бесмислици првенствено заради Жаре јебачот ...

Ако не е проблем кореото што го плукаш дека не било ништо посебно. Ти да земеш на толкава површина да нацрташ такво би рекол уметничко дело ... па ќе видиме колку време ќе ти треба, не било проблем еј? Ти имаш праено корео па знаеш дали е проблем или не, ти најде да паметуваш овде и да оценуваш која група што направила!?!?! Со кој мозок? Идејата можеби да не беше лоша? Уствари, па што знаеш ти што претставува нацртаното?

Прочитај малце некои работи,информирај се, а не само трескај глупости.
Тоа ти е вечно препукување,и нови финти се тоа,далеку е од копирање ,не е ни слично тоа со ми спо пичке највече и ова сега што беше Хив +,јас барем тоа така го гледам...
 
Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126

Ајде, за пеналиве наоѓаја 300 изговори, и тоа изговори што можа да им ги кажа само на деца од 5 год. Ама ме интересира што ќе кажа за клипов?!
 

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123


Ретро барјаци бе. Од Делије 1960та. Југ е скратен за 15 реда столици а проширен е Исток , затоа на Исток се "префрлиле". Гејлије преку Косово , циганот у партизанов дрес на клипот жален обид за ругање. Да учиме од најдобрите а најдобрите незнаат да пишуваат(Љ) и не ги знаат страните на светот(Јави се запад а се вртат на исток :) ).
 
Член од
6 септември 2009
Мислења
2.592
Поени од реакции
1.007
Голема работа е тоа кој од кога користи мегафони и кој од кога користи озвучување? Едно те прашувам друго ми одговараш... те прашав од каде ти е информацијата дека имало ставено озвучување на Север, дај ми слика, некој клип, нешто за да се уверам... јебига, знам дека боли поразот и на трибини и на терен, ама мора да се најде изговор, така? Ако за Гробари озвучувањето било апстрактна именка, тогаш тоа до 89-та година за сегашни Делије било навивањето :toe:

За копирањето нема многу да ти објаснувам, бидејќи ти или се правеш дека незнаеш иули стварно не знаеш многу работи... Да не почнувам да набројувам, ќе ти го спомнам само за транспарентот на Делије на Гробари пред основањето на вашата група, ама гледам дека и затоа сега сте нашле изговор како тој се појавил после вашето основање... ме мрзи да го потражам текстот од разговорот помеѓу вашите основачи околу тоа како да се нарекува групата :smir:

Еве ти и едно клипче



Па за мене не беше ништо посебно, има натпревари кога признаам на добро изведена кореографија од страна на Делије, иако сум навивач на Партизан, но ова за мене беше "десет испод нуле"... За група од 15000-20000 активни членови, не е проблем корео, во секоја голема група има луѓе кој што се задолжени за тоа, а тоа корео се спрема недели наназад :helou:

П.С. Ми збориш за комплекси и за озвучувањето на Гробари на Север (што не верувам и дека е точно)... тука те чекав да ми го спомнеш тоа на Делије натписот на Југ... Коментар за тоа ??? :helou:

Инфото ми е од другар ми, кој беше на дерби и кажа дека имало звучници испод Север, каде што се слушал разгласот од југ, нешто нејасно ?

За болдот ... Тоа ти е фора со која се понижува противникот, објаснето е во постот, прочитај малце.
 

theHeartCollect0r

WIngZ of Sadness , hold my prayers...
Член од
6 август 2006
Мислења
299
Поени од реакции
10
Најискрено, ја не знам зашто се дигна галама кој е појак на трибини, преку цела сезона 2 видеа немате снимано да се види кај навивате, сега у дерби имавте тон озвучење , свесни за ситуацијата, и пак се курчите. Незнам кој ви е филмот.

и, да, ај некој од гробариве нека ми објасни што е фора со виножито боите ставени на заставата на ЦЗ - Олимпиакос?
 
Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126

Ајде, за пеналиве наоѓаја 300 изговори, и тоа изговори што можа да им ги кажа само на деца од 5 год. Ама ме интересира што ќе кажа за клипов?!
Најискрено, ја не знам зашто се дигна галама кој е појак на трибини, преку цела сезона 2 видеа немате снимано да се види кај навивате, сега у дерби имавте тон озвучење , свесни за ситуацијата, и пак се курчите. Незнам кој ви е филмот.

и, да, ај некој од гробариве нека ми објасни што е фора со виножито боите ставени на заставата на ЦЗ - Олимпиакос?
Гледај го клипот, а ете ти ја и сликата од метка.
 

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
[/B]
Инфото ми е од другар ми, кој беше на дерби и кажа дека имало звучници испод Север, каде што се слушал разгласот од југ, нешто нејасно ?

За болдот ... Тоа ти е фора со која се понижува противникот, објаснето е во постот, прочитај малце.
И еден мој другар беше на Север кажа дека немало ништо :toe: Доказ другар, доказ :helou:
 
Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
Најискрено, ја не знам зашто се дигна галама кој е појак на трибини, преку цела сезона 2 видеа немате снимано да се види кај навивате, сега у дерби имавте тон озвучење , свесни за ситуацијата, и пак се курчите. Незнам кој ви е филмот.

и, да, ај некој од гробариве нека ми објасни што е фора со виножито боите ставени на заставата на ЦЗ - Олимпиакос?
E паметно ти е ова што го пишуваш ама глодар ко глодар не сваќа,цела година се тапа и сега за навијање во дерби опааа па една ластовица не прави пролет глодари.Па омилен клуб се бодри и на дерби,и против третолигаш и на тренинг као тоа што некој го прават вистински навивачки групи,а знаат глодариве тоа кој го прави,а не цела сезона празен југ.
Друже па ти нели ја свакаш и оваа фора и секое сторено минато и идно копирање од стокава поставив една слика понапред видија.Ако прават застави со виножито нек си го стават жаре.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom