Фан Клуб: Рома

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.290
Поени од реакции
3.323
Sreken rodenden ROMA !!! Da si ni vecna i da ni se kitis so mnogu tituli....Edinstvena ljubov si mi,ednostavno ziveam za tebe !!! FORZA ROMA !!!

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.608
Поени од реакции
22.620
Стекеленбург​
Роси - Ромањоли - Кастан - Тадеи​
Бредли - Тахидис - Пјанич​
Ламела - Освалдо - Бојан​
Моќно делува составот! :)

П.С. Среќен роденден, Рома! :) Годинава ослабена е конкуренцијата, еве шанса за Рома да го освои Скудетото! :P

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.924
Поени од реакции
8.801
http://www.sportlemon.tv/v-4/2/74/v-427591.html
Еве ви линк и гледајте само колку добро играме, јас суп пријатно изненаден, тактиката и формација 4-3-3 на Земан одлично изведена на дело, сите се одлични освен Роси(дупка невидена) ... посбено морам да го пофалам гркот Таксидис, прва утакмица му е на човекот а растура, плус игра како деструктивец, дава прекрасни топки, голот беше у стил Тоти против Интер, оној лобот, али остајте голот, игра феноменално .. исто така на Кастан му е прва утакмица а игра без грешка, прекрано .. големо браво !!

Инаку резултатот е 4-0 стрелци на головите Освалдо,Таксидис,Ламела и Кркич, сите напаѓачи дадоа гол се функционира !!

иии заборавив, Кркич помина 3 играчи и даде прекрасен гол, можеби игра најдобро од сите !!

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.924
Поени од реакции
8.801
прекрасни акции и прекрасни голови :love:
--- надополнето: 23 јули 2012 во 03:04 ---
За наредната година првиот состав

.................................Стек.....................................

(???).............(???)..........Кастан............(???)

........Пјанич.............Таксидис........Де Роси.......

Ламела....................Тоти...........................Кркич

Роси и Ангел треба сместа да се продадат

еве вториот како би требало да изгледа
................................Лобонт.................................

(?)....(Ромањоли/Нико).....Хајнце....(Тадеи/Додо)

........Флорензи..........Бредли.......Маркињо...........

Нико Лопез...............Освалдо..................Дестро(?)

Значи ни фалат два десни бека, едниот треба да биде екстра квалитетен, се зборуваат некој Пирис од Коринтијанс и Јунг од Франкфурт, плус немаме ни асален лев бек, Тадеи денеска беше добар но неможеме да него да се ослониме цела сезона, Додо сеуште не сум го видел како игра ...
Таксидис го ставив прва оти едноставно човекот ме импресионираше, јас подобро деби до сега немам видено, доколку е толку квалитетен алал му вера, за нападот ич не му ја секирам и да не дојде Дестро имаме одлични напаѓачи, Нико Лопез ќе биде одлично засилување за наредната година, средниот ред со Таксидис, Бредли и Флорензи изгледа помоќен, за таксидис кажав, а за Бредли по она што го гледав е солиден како Гаго, како и да е Флорензи многу добар и мислам дека на него многу ќе се смета оваа година, навистина добар играч, дури бољи и од Бредли ми стои, да потсетам само, го прогласија за најдобар млад играч оваа сезона во Сериа Б, игра средина а постигна 12-13 гола за својот тим ;)

Уште еднаш ќе кажам многу пријатно сум изненаден од играта, не паметам кога вака последен пат сме играле па макар и на пријателска, ефектот на Земан започна да се осеќа :)

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.290
Поени од реакции
3.323
^ Brate se e ok..Samo mene me plasi so doagjanjevo na Destro da ne prodadat od momentalnive napagjaci ??? Zosto Malaga e zainteresirana za Osvaldo...A baegji napagjaci imame :)
Ova so sredniov red me iznenadi so grkov ...Mislis deka ke igra pred Markinjo,Bredli i Pizzaro ?? Od Genova dojde ovoj grkov ?? Kolku ne kostase ???
Inace odbranata nie katastrofa mislam na krilata....Kako sto rece neznaeme sto igrac e Dodo i kakvi perfomansi ima...Kako i da e desen i lev bek mora da se zema...Se povrzuvavme so Bosingwa,sto se sluci so nego ? Ne e loso i centralen defanzivec tamu sme tenki...Zosto so povredi i kartoni ke treba DDR da go stavaat centralen defanzivec...
Koga sme kaj golmanite veruvam deka Stekelenburg ke bide broj 1...Neznam dedo Zeman sto misli so negovata glava ,ama so izjavete me plasi...

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.924
Поени од реакции
8.801
^ Brate se e ok..Samo mene me plasi so doagjanjevo na Destro da ne prodadat od momentalnive napagjaci ??? Zosto Malaga e zainteresirana za Osvaldo...A baegji napagjaci imame :)
Ova so sredniov red me iznenadi so grkov ...Mislis deka ke igra pred Markinjo,Bredli i Pizzaro ?? Od Genova dojde ovoj grkov ?? Kolku ne kostase ???
Inace odbranata nie katastrofa mislam na krilata....Kako sto rece neznaeme sto igrac e Dodo i kakvi perfomansi ima...Kako i da e desen i lev bek mora da se zema...Se povrzuvavme so Bosingwa,sto se sluci so nego ? Ne e loso i centralen defanzivec tamu sme tenki...Zosto so povredi i kartoni ke treba DDR da go stavaat centralen defanzivec...
Koga sme kaj golmanite veruvam deka Stekelenburg ke bide broj 1...Neznam dedo Zeman sto misli so negovata glava ,ama so izjavete me plasi...
Значи Борини е продаден само ради земањето на Дестро, Освалдо доколку би го продале секако ќе се земе уште еден напач, гледаш Земан игра со трајца напаѓачи така да 6 мораме да имаме, сега имаме 5 кога би дошол Дестро, таман ќе биде .. гркот дојде од Џенова, лани играше позајмен во Сериа Б и според она што го покажа оваа утакмица гарант би играл пред овие што ги наброја, Пизаро можеби и ќе си оди, а Бредли не е нешто посебно, мислам дека највеќе е земен како маркетиншки потег, нели газдите ни се американци, па и еден американец да имаме во тимот:) .. Маркињо денеска беше реално лош, како да му фали кондиција, исто и Бредли е малку бавен, но гркот кине, многу е добар, ќе видиме натака како би се покажал .. во одбрана како што кажа немаме никакви бекови, а фали уште еден централен, Босингва мислам дека е отпишан а според мене не ни треба, испеана песна е тој, го гледав во Челзи после една повреда што имаше тој е многу лош, во одбрана исти како Роси .. Стек сигурно ќе биде прв голман ;)
--- надополнето: 23 јули 2012 во 04:12 ---
Со играчи како Ламела(20), Пјанич(22) Кркич(21), Нико Лопез(18), Флорензи(21), Таксидис(21), Ромањоли(20), Додо(20) па и Дестро(21) имаме добра иднина, ги набројав овие само бидејќи на нив оваа сезона што доага сериозно ќе се смета, голем дел од овие ќе бидат првотимци во текот на сезоната:)

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Кој е овој Таксидис, кој по ваше мислење, треба да биде во прв состав? Реално, прв пат слушам за играчот.

Член од
23 октомври 2007
Мислења
1.041
Поени од реакции
1.028
Јас како што гледам, оној американецот ви е доста солиден играч. Ке видите. Нема промашено натпревар за САД, а да не одигра перфектно. Гркот вчера блесна, ама не ме чуди ако измеѓу него и Бредли, Земан ви го избере амеров. Многу стабилен играч е.

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.608
Поени од реакции
22.620

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.924
Поени од реакции
8.801
Ново засилување на Рома десниот бек на Сао Паоло Иван Пирис, го сметаат за добар во дефанзива физички спремен играч, нема некоја техника и центаршут, но ора по десната страна, со оглед на тоа што преку бековите примаме голем дел од головите, нека си биде тој добар во дефанзива, јас ќе бидам задоволен
--- надополнето: 23 јули 2012 во 15:05 ---
Кој е овој Таксидис, кој по ваше мислење, треба да биде во прв состав? Реално, прв пат слушам за играчот.
па и јас прв пат слушнав кога се заинтересираа за него, всушност Таксидис беше најголема желба на Земан, требаше на нашиот Бертолачи да сметаме оваа година кој е роден римјанин, но дадовме 50% од неговиот договор на Џенова за да го земем Таксидис, односно половина од неговиот договор, можеби од една утакмица не треба да судиме, ама јас сум многу пријатно изненаден од Таксидис, доколку продолжи така очекувам големи работи од него .. денеска требаше да има клучна средба меѓу агентот на Дестро и Сабатини, но можеби ќе биде одложена
--- надополнето: 23 јули 2012 во 15:09 ---
Ноќеска од 00:30 часот играме пријателска со Ливерпул, вистински тест да видиме до каде сме дојдени со подготовките, јас сум задоволен сега за сега од припремите :)

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.670
Поени од реакции
11.826
Четврток во 00.30 на Спорт Клуб. Вистински тест за двата тима. И секако напаѓачки фудбал (y)
Бтв среќен роденденот со закаснување

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.608
Поени од реакции
22.620
Ноќеска од 00:30 часот играме пријателска со Ливерпул, вистински тест да видиме до каде сме дојдени со подготовките, јас сум задоволен сега за сега од припремите :)
Натпреварот со Ливерпул е ноќта во среда спрема четврток од 00:30. ;)

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.670
Поени од реакции
11.826

Kajgana Shop

На врв Bottom