Фан Клуб: Рома

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.338
Поени од реакции
26.274
Стекеленбург​
Роси - Ромањоли - Кастан - Тадеи​
Бредли - Тахидис - Пјанич​
Ламела - Освалдо - Бојан​
Моќно делува составот! :)

П.С. Среќен роденден, Рома! :) Годинава ослабена е конкуренцијата, еве шанса за Рома да го освои Скудетото! :P
Не ме заебавај, со тој состав Рома да биде шампион? Ги симпатизирам највеќе од Италијанците ама искрено немаат шанси за титула :unsure:

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.609
Поени од реакции
22.622
Не ме заебавај, со тој состав Рома да биде шампион? Ги симпатизирам највеќе од Италијанците ама искрено немаат шанси за титула :unsure:
Mein freund, ова беше составот за пријателскиот натпревар од вчера. ;) Ги нема клучните играчи(Тоти, Де Роси, Бурдисо..).

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.338
Поени од реакции
26.274
Mein freund, ова беше составот за пријателскиот натпревар од вчера. ;) Ги нема клучните играчи(Тоти, Де Роси, Бурдисо..).
Добро де знам, но велам со тој состав што го имаат не можат титула да земат

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.924
Поени од реакции
8.801
Четврток во 00.30 на Спорт Клуб. Вистински тест за двата тима. И секако напаѓачки фудбал (y)
Бтв среќен роденденот со закаснување
чекај малку, денеска сме 23-ти, јас знам дека е денеска o_O
--- надополнето: 23 јули 2012 во 19:06 ---
плус ќе се купат еден или два десни бека, по еден централен и лев бек и можеби и Дестро ќе дојде :)
--- надополнето: 23 јули 2012 во 19:34 ---
http://www.bloomberg.com/news/2012-07-22/roma-goes-moneyball-as-u-s-owners-tap-nedved-mentor-in-overhaul.html

еве нешто опширно за моменталната Рома под водство на Земан и политиката на новите газди, добар текст ;)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.924
Поени од реакции
8.801
2ro mesto dosta vi e:)
реално задоволен сум со пласман во ЛШ, но да почекаме да видиме конкурентите што играчи ќе донесат, па и ние уште штo уште ќе купиме, доколку ја почнеме сезоната добро, не гледам причина да не се надеваме и за прво место :)

али моментално како што стојат работите, реално е да си се надеваме на пласман во ЛШ ;)

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.290
Поени од реакции
3.327
Kolku kjarifme od prodazbata na Greko vo Olimpijakos ???
Mislim deka vreme e Roma da se oslobodi i od Perotta i Taddei ..

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.482
Поени од реакции
10.219
Дестро 99% играч на Рома.Браво,добра зделка :)

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.677
Поени од реакции
11.838
чекај малку, денеска сме 23-ти, јас знам дека е денеска o_O
И ?? Ја изгледа утакмицата?? :pos::pos: Абре дете дете......Среда вечерта ќе си седниш ќе испиеш едно пиво, ќе почекаш да дојди полноќ а со тоа и автоматски Четврток, пушташ Спорт Клуб и тоа е тоа.
--- надополнето: 24 јули 2012 во 16:21 ---
Оти да не? Види ги другите екипи. Умрени се сите. Освен Јувентус не гледам друга спремна екипа моментално во Италија така да.............

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.338
Поени од реакции
26.274
Оти да не? Види ги другите екипи. Умрени се сите. Освен Јувентус не гледам друга спремна екипа моментално во Италија така да.............
Како бе Вегета? Кога им го зедовте Борини. :icon_mrgr:
Има време уште за трансфери да сочекаме што ќе купат но јасно е дека и останатите ќе купуваат така да крајот на август или почетокот на септември ќе зборуваме дали имаат шанси или не.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.924
Поени од реакции
8.801
И ?? Ја изгледа утакмицата?? :pos::pos: Абре дете дете......Среда вечерта ќе си седниш ќе испиеш едно пиво, ќе почекаш да дојди полноќ а со тоа и автоматски Четврток, пушташ Спорт Клуб и тоа е тоа.
--- надополнето: 24 јули 2012 во 16:21 ---

абе во овој период работам и немам многу време за Рома, така да си биваат грешки ..
--- надополнето: 24 јули 2012 во 23:17 ---

Денеска во Бостон претставени третите дресови на Рома, претставувањето беше во стил Тоти и Џерард сменија по еден дрес а тој на Рома за прв пат беше видес :)

Destro: 'Happy to join Roma'

Конечно крај на оваа сапуница, Дестро е наш играч !!!
“The soap opera is over. I am very happy to have signed” for Roma, saidMattia Destro after putting pen to paper on a five-year contract.
The striker had been at the centre of a tug of war with Juventus after he turned down the personal terms proposed by the Giallorossi.
However, competition from Juventus was swept aside as he signed a five-year contract today said to be worth €1.5m per season plus performance-related bonuses.
“The soap opera is over,” smiled Destro to journalists. “I am very happy to have signed.”
It is believed Roma have taken Destro on loan from Genoa with option to buy for €7m.
As part of the deal, the Giallorossi hand youth team players Valerio Verre to Siena and Giammario Piscitella to Genoa in co-ownership agreements.

Kajgana Shop

На врв Bottom