Фан Клуб: Реал Мадрид

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.767
Поени од реакции
60.061
Докажано. Арсен Венгер е генијалец.

Го продаде Жервињо во Рома.
Рома го продаде Ламела во Тотенхем.
Тоа го предизика трансферот на Бејл во Мадрид и
Доаѓањето на Озил во Арсенал !
Ха ха ха... што не ќе прочиташ

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.653
Поени од реакции
14.623
Не е ништо крива управата што Озил дозволи да биде издоминиран од Иско. Едноставно, некој мораше да игра на друга позиција, а Иско е толку добар што го исфрли Озил на крило а таму овој не може да игра. Очигледно е дека Озил не сака конкуренција, да не заборавиме и што направи откако беше заменет против Гранада, никаков респект не покажа кон клубот. Пологично ми е да верувам во ова, отколку во тоа дека управата не го сакала и го продаваат за пари.. Која управа не би сакала да има двајца светска класа играчи на таа позиција, ако било за парите ќе се ослободеа од него уште одма како што тоа го направија со Каљехон и останатите. Интересно е што целата оваа приказна започна после натпреварот со Билбао на кој Озил беше резерва, трансферот на Бејл беше капак на се, му ја скрати и последната надеж на Озил дека можеби ќе биде стандарден првотимец, иако ќе играше на позиција на која и не се снаоѓа баш најдобро.

Јас вака си ја замислувам целата оваа приказна, се надевам само дека во наредните неколку денови некој ќе излезе со соопштение зошто Озил не напушти и ќе ни ги разјасни сите дилеми. Се додека не се случи такво нешто, нема да ја укривувам управата.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.685
Поени од реакции
5.315
Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Нешто што прочитав дека ни перез ни зидан и анчелоти никој не сакал да го продаде Озил , таткому наводно барал платата да му се зголеми на 7-8 милиони годишно а во реал не можеле толку да му ја зголемат и не можеле нов договор да му понудат . Денес еден куп шпекулации имаше , од 16часот го купи Арсенал на Озил ама никако да го претстават се надевам дека за пола сат ќе си остане кај нас а Арсенал со дечињата нека проба да избори место за ЛШ за следната сезона .

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.653
Поени од реакции
14.623
Да сумираме на крај, на српски е и ме мрзи да преведувам, али мислам се е кажано..

Prelazni rok Real Madrida 2013/14.

Dosli ;

Bale (24 god) - 91 milion.
Illarramendi (23 god) 32 miliona.
Isco (21 god) 30 miliona.
Carvajal (21 god) 6,5 miliona.
Casemiro (21 god) 6 miliona.

Ukupno = 163, 5 miliona.

Otisli ;

Ozil (24 god) - 50 miliona.
Higuain (25 god) - 40 miliona
Raul Albiol (27 god) - 12 miliona
Calleon (26 god) - 9,5 miliona.
Pedro Leon - 6 miliona
Negredo i Soldado(procenat) - 5 miliona

Ukupno = 122,5 miliona

163,5 - 122,5 = 41 milion.

- 41 mil. prelazni rok.

Napolievih 60 miliona je bilo max za svakog igraca.
Arsenalovih 50 miliona je max za Mesuta.
Sa odlaznim transferima nismo bolje nikad radili.

Isco je vec sada kradja sa 30 miliona.
Garethov transfer je druga statosfera jer ce od njega napraviti najvecu marketinsku masineriju da se sam otplacuje , a vidjet cemo na terenu (tesko da nece valjati )
Carvajal je projekat , ovo je drugi korak nakon posudbe i to je odlican potez svakako.(mozes ga na kraju sezone obrnut za iste pare ako bidne tako los , a nece)
I ostaje samo pitanje Illarre..

Jos smo prodali igrace Arsenalu,Napoliu - koji objektivno nas ne mogu povrijediti ako se sretnemo u LP .

U obzir treba uzeti plate igraca ;

Kaka 10 mil. out
Higuain 5 mil. out
Ozil 5 mil. out
Albiol i Caleti oko 5 mil. out

Bale 7 mil. in
Isco 3 mil. in
Illarra 2,5 mil. in
Carvajal (ca mislim) 1,5-2 mil. in

To je ogromna razlika , ogromna razlika na godisnjem nivou.
Kroz dvije godine 20 + miliona NETO(+ porez manji) = ogromne pare

jos se mogu dati veci ugovor Ronaldu , Varanu kome vec
+a opet ce budjet Reala na transfera biti dosta laksi(zbog toga su illarra i isko izmedju ostalog odlicne opcije bile , dugogodisnji ugovori sa postepenim povecenjem , njihova dva ugovora kao jedan Mesutov npr)

Uz to smo uspjeli vratiti balans sa platama.
Jer ovih godina sa Ronaldo i Kaka po 10 mi. a ostali duplo manje , to nije bilo tako.

Ovako imamo jednog alfa omegu sa pretpostavljam ugovorom od jedno 13 mil.
Drugog sa 7 mil. u vidu Garetha
Pa trecu skupinu sa Ramosom,Ikerom od oko 6 mil.

Kancer Kaka vise nije tu.

+ Nijedan igrac koji je otisao , nije ni blizu marketinski isplativ kao Bale (pa cak i Spanci)
Od Kake se iscrpilo sve , ne bi vise niko kupio njegov dres :D

I sa samo minusom od 41 milion , sljedece ljeto ce Real imati dovoljno prostora da mogu ostvariti komotno jedan ekstra(50-60 mil) il dva solidna transfera.

Vrijeme ce pokazati dal je jedan od najboljih ikad , al lijepo djeluje.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.583
Поени од реакции
11.619
Какво играчиште пуштивте така лесно...боље грдиот Модрич да го пуштевте,отколку Озил.

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
dear fans of real madrid,

thank you very much for three wonderful years with all of you. my time at real madrid was unique and special for me. sometimes things develop differently, than i would have expected them to a few days ago.
although I’m leaving real madrid I wish you and the team the very best for the future.

now I’m looking forward to my new club: THE GUNNERS!

ОД ОФИЦИЈАЛНАТА СТРАНА НА ОЗИЛ НА ФБ

Kajgana Shop

На врв Bottom