Mourinho: Во второ полувреме играчите покажаа менталитет, дека не сакаат да изгубат. Постојат натпревари од претсезона, но не и пријателски натпревари. “Пријателски“ е збор кој не ми се допаѓа во фудбалот. На двата натпревари имаше моменти кои не ми се допаднаа, но и многу кои ми се допаднаа. Второто полувреме денес беше фантастично од секој аспект. Морам да ја истакнам психолошката сила на екипата за пресврт на натпреварите. Не сакам играчите да мислат дека во глава имам екипа која ќе биде база оваа сезона. Сега е момент кога сите треба да го покажат својот потенцијал. Ми требаат различни ситуации, зошто кога ќе дојде вистинскиот момент, првиот натпревар во сезоната, да имам аргументи за да не го ставам некого во игра. Јас не избирам ни по статус, ни по возраст, туку по тоа што го покажуваат на терен. Оној кој ќе покаже помал капацитет ќе мора да работи повеќе. На овие два натпревари мислам дека Pedro León, Canales, Cristiano и Higuaín добро го покриваат својот простор. Треба многу нешта да ги конкретираме. Жал ми е што против Bayern нема да играат многу играчи, ќе дојдат во Мадрид во четврток и нема да можам да го подготвам натпреварот како што јас сакам. Кај Higuaín најважни се движењата кои ги прави на терен, тоа се движења на интелигентен напаѓач. Ја прави играта полесна за другите напаѓачи затоа што игра поназад и отвора многу простор.Real Madrid не може да игра 10 месеци само со Cristiano и Higuaín. Ќе учествуваме на три натпреварувања и на трите сакаме да стигнеме далеку, така да потребен ми е и Benzema и за мене Benzema е многу важен играч.Јас сакам екипа по моја мерка, по моја волја. Секој тренер има своја библија, двајца тренери не мислат исто. Јас мислам поинаку од Pellegrini, следниот тренер ќе мисли поразлично од мене. Работиме на тактичките принципи, и во тој аспект имаме голем напредок.