Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
11 април 2010
Мислења
348
Поени од реакции
8
па најверојатно тој дефанзивец ке се земе после ова мала турнеја..најверојатно Моу сакал да виде кој каде најмногу се снаога..па сега ке ввидиме за што ке се реши дали мајкон дали кол дали силва...силва мислам дека не ни е потребен имаме 3 стопери(Пепе, Албиол, Гарај)плус Рамос, треба да се земе мајкон или кол..за мене кол е подобра варијанта..ке игра на местото на марсело горе ке биде арбелоа а рамос стопер со тоа вакка ке бидеме

стопери//Албиол,Пепе,Гарај плус Рамос
бекови//кол, марсело, арбелоа и АКО затреба Рамос тројца играјачи за една позиција се доволни..

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.971
Поени од реакции
57.779
^ И јас сакам најмногу да дојде Кол, или некој друг класа лев бек. Али според мене подобро е Рамос да остане десно, а у средина да се ротираат овие тројца, или уште подобро да се земе и стопер (после лев бек) па да има и Мур избор и замена за двете стоперски места.

Но, при здрав Пепе, сигурен сум дека Албиол (и Гарај) ќе игра одлично како негов партнер. Лани Албиол имаше неочекувана улога за него, да биде лидер на одбраната, па и не беше толку лош во тоа.

Сепак проблем е при повреден Пепе (што за жал пак се случи). Е тогаш може и Рамос да се префрли во средина, и Арбелоа да иде десно, што мене не би ми се допаѓало особено ако е во важен натпревар. Затоа и стопер плус, не би бил на штета. :)

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Гарај во одрбана ми прави многу мерак, доста стабилен стуб, за во воздушни дуели е многу добар пошто е висок, знае добро да се загради. Му фали само искуство и тоа што е спор му квари малце просек али со тек на време мислам дека ќе биде првотимец во тимот, заедно со Пепе има да бидат заебани столбови...:tv:

--- надополнето ---

Каква бомба:tv:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Значи Мурињо ги реши дилемите околу тоа кој напаѓач ќе е во прв план :)

Nikolic

Џентлмен
Член од
8 април 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
68
Секси голчиња вториот на Игуаин и оној на Чаби, Игуаин има неверојатен осет кога и како да се позиционира, а и има неверојатен финишинг. Уште да стекне поголемо искуство, да ги буши мрежите и во важните натпревари, и тогаш се ќе биде како што треба.

Кога ќе имам време ќе го симнам натпреваров да го изгледам, него ме интересира како одигра Ди Мариа, направи ли конечно нешто добро, или уште сега се гледа дека Педро Леон ќе му го земе местото ? :icon_lol: И за другите ако сакате даете мала анализа..
Ае честито нека ни е победава....иначе неможев да го гледам,некој нека кажи како изиграа??? :smir:
Ди Марија изигра одлично за разлика од првиот натпревар,трчаше дриблаше асистираше шутираше...имаше и добри шанси за гол,но немаше срека човекот,но мислам дека со тек на времето ке се вклопи.

Дренте мислам дека е првиот кој ке го напушти Реал оваа година,секоја чест на брзината која ја има,но човекот едноставно не е за во Реал.

Албиол иста песна како лани,многу несигурен во себе.

Гарај одличен.Цврст,сигурен,ништо не помина покрај него.Доколку не дојде Пепе,мислам дека тој би бил правиот избор за партнер на Пепе.

Лас уште еднаш ја покажа својата класа.Човекот е ѕвер,право куче...ти влегува во ''клинч'' и нема мрдање :)

Мамаду слабо...најверојатно тој ке му прави друштво на Дренте при напуштањето на Реал

Гаго изигра одличен меч.Неверојатен тандем се со Чаби.Во второто полувреме,кога играа тие двајца,не сум сигурен ама мислам дека топката ни еднаш не пројде на полвината на Реал.Мислам дека има иднина во Гаго и не треба да се избрзуваат со негова продажба,би сакал да остане.

Педро Леон беше доста понезабележителен од минатиот натпревар,но сепак изигра добро.Имаше неколку ситни грешки но сето тоа е оправдано со тоа што му е само втор натпревар во Реал,ке го биде.

Бензема ме изненади многу пријатно,почна да дава знаци на живот,добро одигра му недостасуваше само гол за да ја запечати добрата игра.

За Игуаин и Роналдо мислам дека нема потреба да коментирам,моментално се класа над сите други играчи во Реал.

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Заборавате сите да го пофалите Рамос кој изигра феноменална утакмица. Чаби беше одличен, Албиол спаси еден сигурен нивни гол, коа со клизач му ја пресече одма на некој метар до голот само.Бензема за разлика од лани е како препороден, убаво рекоа дека тоа ке ни биде најголемиот "трансвер" летово. Желба ми е Каналес да почне прва постава да игра, зашто момчево е неверојатно, одамна немам видено вакво нешто. Погледнете ја петата за третиот гол... многу акции протекоа преку него, даваше добри топки се пробиваше се трудеше. Момчево за некоја година цел свет ке го посакува, верувајте. Имаме златно дете во тимот.

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
^
За Рамос нема потреба да се коментира...дечкото е од лани па до вчера барем за мене феноменален и незаменлив на својата позиција, ако можеби не е моментално најдобар, али кога тогаш ќе дојде неговото време кога ќе биде најдобар на својата позиција.
Сеа за Бенз и Ди Мариа (кој сака немора да чита)...имаа една интересна акција во 20 и некоја минута кога ја џонглираа и префрлуваа, добро тука малце си играа к*р:icon_lol:, али не е толку битно тоа. Бенз имаше убава шанса со глава само што топката му беше за нијанса повисока и не ја зафати баш најдобро, а Ди Мариа си имаше два добри шутка од кои првиот не ја зафати баш најдобро, али за вториот стварно фалеше нијанса и мн добар шут извади.
За Роналдо, Хиго и Пепе исто така нема потреба од коментари:wink:
Гарај стварно пружи одлична партија...добро ги покриваше тие двајца што беа на негова страна, Фантастичен.
Педро Леон не згреши многу али со Гранеро не се видоа.
Иначе Гаго и Лас беа сабајле перверзии!!!
Дренте не изигра толку лоше али киксот не му требаше, дечкото тргна во нагорна линија од рапер до карате мастер и назад до фудбалер:pos2:
Албиол катастрофа, како успеа тој да го надрипне, НЕЗНАМ!!!
Каналес мора обавезно да го пофалам, толку добро изигра на пријателскиве стварно фасцинира детето, THE NEW DIAMOND BOY!!!:eek:jea:

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Не бев во можност да гледам бев на такмичење,имате многу пишувано од сабајле и немам време сите да ги читам.Ако може некој накратко кој стартуваше,кој влезе замена,како изиграа.А головите ги видов.Ел Пипита пак ќе биде најјака карика следнава сезона.

Член од
10 декември 2009
Мислења
534
Поени од реакции
87
Не бев во можност да гледам бев на такмичење,имате многу пишувано од сабајле и немам време сите да ги читам.Ако може некој накратко кој стартуваше,кој влезе замена,како изиграа.А головите ги видов.Ел Пипита пак ќе биде најјака карика следнава сезона.
Еве ти линк изгледај го целото второ полувреме:vozbud::vozbud::vozbud:
http://www.veetle.com/index.php/channel/view#4c544e8d06596

Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.281
Поени од реакции
273

Овој сака да им парира на Марсело и Мурињо:tv::tv:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.653
Поени од реакции
14.623
Mourinho descarta a Ashley Cole, Carvalho y a Gerrard

Мурињо ги отфрла Ешли Кол, Карваљо и Џерард како можни засилувања. Кога го запрашале дали е потребен дефанзивец, тој одговорил дека е потребен искусен играч, затоа што Марсело и Рамос се во фаза на развивање, а тој играч треба да има и добри офанзивни способности.

За Ешли Кол вели дека уживал додека работел со него, но кога тренерот (Анчелоти) ќе каже не на тој трансфер, таа одлуча мора да се почитува. За Карваљо дека исто така е одличен играч, но доколку Реал Мадрид сака да го гради тимот за во иднина, не може да смета на него. Џерард е историјата на Ливерпул, така да невозможно е да се донесе..

Фала и до Николич за анализата.

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
^
Абе не е тоа Чаби сватете. Ако не верувате од 0,45 видете го играчот лево што е и ке видите дека има 14 на грбот а топката ја упати тој десно од него. А тоа беше Леон.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom