Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
15 септември 2008
Мислења
1.957
Поени од реакции
337
“Се чувствувам горд што ќе се вратам таму. Кога заминав ситуацијата беше чудна. Реал рече дека сака да ме продаде бидејќи им биле потребни пари. Никогаш не се говореше за фудбал. Ниту еден збор околу фудбалот.”
“На подготовките со Реал одиграв добро, дури и со новите играчи можев да бидам значаен дел. Но можеби со Снадјер и мене, Реал имаше единствена шанса да стигне до пари.”
Еве што изјавил Робен во интервју за враќањето на Бернабе.
После ке се правда Валдано те она те ова

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Еве што изјавил Робен во интервју за враќањето на Бернабе.
После ке се правда Валдано те она те ова
немој молим те со тие изјави, ќе ти речат после ти се знаеш, сам барал ова она, непотребен е само во болница игра фудбал и бла бла бла... али мило мило ми е за робен и снајдер нека победи подобриот во финале на Лига на Шампиони СРЕД БЕРНАБЕ!!!
подобар одговор ни сакаа не можеа да им дадат, без вредните играчи (веќе екс) на Реал...
аууу колку сакам барем еден од нив гол да даде и да му се искези на Перез и остали паметњаковци у фаца :vozbud:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.619
Поени од реакции
14.491
Acuerdo verbal entre el Madrid y Mourinho

Jorge Mendes, representante de Mourinho, dio a entender ayer que ya hay acuerdo verbal entre el Real Madrid y el técnico portugués.

АС пишува дека Хорхе Мендес, претставникот на Мурињо, навестил дека е постигнат вербален договор помеѓу Мурињо и Реал, и фали само потпис за се тоа да биде официјално. Така да, adios Pellegrini, bienvenida Mourinho. :(

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Ај да омекнам атмосвера:icon_lol:
Real Madrid 7 - 3 Eintracht Frankfurt ....... пред точно 50 години......
1-0 Richard Kreß (18’)

1-1 Alfredo Di Stéfano (27’)

2-1 Alfredo Di Stéfano (30’)

3-1 Ferenc Puskás (46’)

4-1 Ferenc Puskás (56’)

5-1 Ferenc Puskás (60’)

6-1 Ferenc Puskás (71’)

6-2 Erwin Stein (72’)

7-2 Alfredo Di Stéfano (73’)

6-3 Erwin Stein (75’)

Ди Стефано и Пушкаш салата праат.:tv:

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Iker
Ramos-Pepe-Albiol-Arbeloa
Lass-Diarra-Gago-Xabi
Granero
Ronaldo​

Bienvenido Mour!!! :vozbud:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.619
Поени од реакции
14.491
A Pellegrini le finiquitan mañana

Пелегрини завршува со работа утре, ќе му бидат исплатени 4 милиони евра поради раскин на договорот. Требало денеска сето тоа да се случи, ама одборот на директори го одложил состанокот за утре.

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
A Pellegrini le finiquitan mañana

Пелегрини завршува со работа утре, ќе му бидат исплатени 4 милиони евра поради раскин на договорот. Требало денеска сето тоа да се случи, ама одборот на директори го одложил состанокот за утре.
Најглупавата информација оваа година што ја слушнав, нек си е*ат матер. Јас сум за МП да остане, ке се каете сите што тука дркате на Мурињо. Несакам да му посакам лош престој во Мадрид, сепак е најдобриот, но ова е крајно лоша грешка. жалосно....

Се надевам дека Мурињо ке остане барем до Јануари и после некој ко Хуанде и готово средена работа, незнам шо се нервираме без потреба ние.

Член од
21 април 2010
Мислења
165
Поени од реакции
16
Догодина ова време ќе го носите на аватар. Дефинитивно единствен човек што може да ја сопре Барса. Се надевам и јас како вас дека нема да дојде, а ако дојде е тогаш Пеп ќе треба сериозно да му ја мисли.:) Фан на Барса сум, али тоа е реалноста, Мурињо е моментално нумеро уно.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Догодина ова време ќе го носите на аватар. Дефинитивно единствен човек што може да ја сопре Барса. Се надевам и јас како вас дека нема да дојде, а ако дојде е тогаш Пеп ќе треба сериозно да му ја мисли.:) Фан на Барса сум, али тоа е реалноста, Мурињо е моментално нумеро уно.
И ја се надевам дека ќе го носиме, али не ми се верува...

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Значи како што кажавте се поблиску е Мурињо до Реал,ниеден весник не го демантира тоа,напротив сите метафорично го најувуваат неговото идење.А,и самиот Морати изјави дека највероватно Мур ќе ги напушти летово.Така да му пожелувам добредојде на Специјалниот.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ве гледам се клештите ко недоветни.Изгледа нешто не ви е јасно...па ај да ги потрошам уште малку прстиве.Тренер како Мурињо ,со стаж од 9 години...Има освоено титули повеќе одколку некои тренери за цела кариера.Башка добива на тежина тоа што со ПОРТО(ЕЈ ПОрто!!!!!),успеа да стане првак и во Куп Уефа(ајде ќе речиме просечно натпреварување..),ама ЛШ,во својата 3 сезона како тренер.Потоа во Челзи.Со Челзи освои 2 ПЛ,2-3 Карлинг Купа и што уште не...4 години со ред играше во Полу финале.Со Интер,еве го до каде стигна....ЗА САМО 2 ГОДИНИ.Да,можеби не се изразив добро,не во историјата........но на денешницата....сигурно е најдобар тренер!!!
Не грешиш, ако Мурињо пристигне во Реал, уште во првата сезона со тие играчи ќе ви даде невидени резултати, во тоа сум сигурен. Само, начинот на кој ќе постигнува резултати нема да им се допаѓа на повеќето фанови, најверојатно. Мислам дека Мурињо не би можел да биде тренер на Барселона или Реал, не практикува таков фудбал. Тим како Интер, Челзи, Јувентус или Милан е совршен за него, неговите потреби и неговиот стил.
Реал оваа сезона, иако не феноменален, беше далеку од лош. Пелегрини наредната би донел резултати, најверојатно. Мурињо би ги донел сигурно. Плус е атракција човекот, мислам дека и тоа има големо влијание.

Од друга страна, Мурињо има перфектни услови во Интер, тим кој гине слушајќи ги неговите наредби и претседател кој му дава потполна слобода. Можеби ќе има шанса да атакува и на шест титули, можеби ќе има шанса да ја брани и круната во ЛШ и да стане првиот трењер со таков успех. Единствен мотив би било да дојде за да ги плеска Барса, да им ги зема титулите и да им врати за тоа што на времето не го направија тренер на каталонците.
Со ваков договор мислам дека ќе изгубат и фановите на Реал, а и оние на Интер. Једини кои би добиле се себичните егоа на Перез и Мурињо. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom