Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Абе и вие незнаете што зборите...еднаш МП е крив, еднаш МП не е крив он ли му кажа на Хиго да утне против Лион, еднаш овој весник нема везе, оној нема везе...што сакате вие бе луѓе??? сте се запрашале некогаш??? Реал игра добро, ама губи од јаки тимови, играшите се во ред, ама пак губиме од јаки тимови, ц ц ц...
Едно запамтете цел тим е КРИВ за сезонава!!!!!!! Роналдо е добар, ама коа ни требаше го немаше, Хиго е добар, ама коа ни требаше го немаше итн итн...МП не направил добра тактика затоа изгубивме...значи сите се криви за сезонава. Некои не се докажаа ама ич (вие ги праите ѕверови) со овој тим позади мене и јас ќе давам голови.
Хиго колку асални гола има дадено (да издрибла некој или сам да игра коа не му иде на тимот) ова е само еден од 90% од играчите...Кака :kesa:, Чаби:kesa:, Албиол:kesa:, Бенз:kesa:, Гранеро:kesa:. Сеа знам ќе се јават поединци и одма што сакаш од Кака, Чаби...? да игра како што треба, немора да дава голови, а вие од 90 мин ако рачунате за 2 паса играчот е одличен:bravo: и други.(ме мрзи да ги набројувам зошто ќе напишам роман за секој што како направил).
Ајде сеа напаѓајтееее...да видам дали некој ќе каже дека сум до негде во право!!!
Во право си....:smir:

Член од
10 декември 2009
Мислења
534
Поени од реакции
87
Абе и вие незнаете што зборите...еднаш МП е крив, еднаш МП не е крив он ли му кажа на Хиго да утне против Лион, еднаш овој весник нема везе, оној нема везе...што сакате вие бе луѓе??? сте се запрашале некогаш??? Реал игра добро, ама губи од јаки тимови, играшите се во ред, ама пак губиме од јаки тимови, ц ц ц...
Едно запамтете цел тим е КРИВ за сезонава!!!!!!! Роналдо е добар, ама коа ни требаше го немаше, Хиго е добар, ама коа ни требаше го немаше итн итн...МП не направил добра тактика затоа изгубивме...значи сите се криви за сезонава. Некои не се докажаа ама ич (вие ги праите ѕверови) со овој тим позади мене и јас ќе давам голови.
Хиго колку асални гола има дадено (да издрибла некој или сам да игра коа не му иде на тимот) ова е само еден од 90% од играчите...Кака :kesa:, Чаби:kesa:, Албиол:kesa:, Бенз:kesa:, Гранеро:kesa:. Сеа знам ќе се јават поединци и одма што сакаш од Кака, Чаби...? да игра како што треба, немора да дава голови, а вие од 90 мин ако рачунате за 2 паса играчот е одличен:bravo: и други.(ме мрзи да ги набројувам зошто ќе напишам роман за секој што како направил).
Ајде сеа напаѓајтееее...да видам дали некој ќе каже дека сум до негде во право!!!
Во право си

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.606
Поени од реакции
14.446
Во право си.

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Не можам да сватам како сите грешките ги префрлаат на тренерот :toe:
Па не игра Пелегрини PlayStation или Шах па тој да ги контролира играчите или фигурите :tapp:
Некои дури сметаат дека Пелегрини не знае ни формација да направе ни ништо :uvo:
Најбитно од се е познавањето на играчите меѓусебе тие се оние кои ја диктираат играта не е се до тренерот, и Гвардиола да предводеше нов тим немаше(така е зборот) да освои ниту една титула а не 6 како мината сезона ... едноставно превзема воигран тим а со таков тим речиси би му успеало на секој тренер , кога тимот би бил воигран на такво ниво би имало успех и без тренер на клупата затоа е најглупо кога ќе се укриве тренерот а најлошо е кога ќе се укриве при најдобрите резултати во последните 20 години :nesvest:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Задачата на тренерот е да го воигра тимот. Да не се продадеа минатото лето едни од клучните играчи ќе имавме воигран тим. Значи за тоа не е крив МП нели?
Еве за ова е крива управата... само што сеа ќе речете па не е крива ни управата? Епа кој е? Не е ваљда Касиљас крив :jaj:
Мора некој да го јаде стапот,но за жал кај нас често го јадат погрешни луѓе.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Задачата на тренерот е да го воигра тимот. Да не се продадеа минатото лето едни од клучните играчи ќе имавме воигран тим. Значи за тоа не е крив МП нели?
Еве за ова е крива управата... само што сеа ќе речете па не е крива ни управата? Епа кој е? Не е ваљда Касиљас крив :jaj:
Мора некој да го јаде стапот,но за жал кај нас често го јадат погрешни луѓе.
Кои се тие воиграни играчи ? Снајдер? O rly ? За Робен купивме и повеќе од добра замена, што постигна многу повеќе од тоа што постигна Робен за цело време што беше тука. 103 голови, ако тоа не е успешен напад незнам што е.

Тимов е сезонава повеќе од добар, сепак во некои натпревари одлучуваат нијанси. И двата со Барса можеа да завршат со победа на Реал, смиреноста и завршницата беа на нивна страна и затоа така завршија.

И зошто мора некој да е крив ? Јас сум презадоволен од сезонава, секогаш може подобро али со нов тим и нов тренер ова е фантастичен успех. Плус додај го тимот на Барселона, тоа е тоа. Не се многу подобри, како што реков, нијанса.

Член од
5 април 2009
Мислења
874
Поени од реакции
75
Во случај ако би отишол! Кака има да се изгуби во Англија, како да се наоѓа на некоја нова планета:pos2:
Затоа подобро му е да остане од колку да пропадне како Шева:smir:
E да.де се си кажал.Јас би рекла дека таму би се снашол подобро,и дека Перез доколку го продаде илјада пати ќе се проколне.:smir:Сепак добро би било да дискутираме кога ќе се знае кој каде ќе оди и кога.Анчелоти е исто така добар тренер.Тој знае како со Кака'.Го сака како Кака да му е дете,затоа сака тој самиот да ја продолжи неговата кариера.Не знам колку го следевте Кака во Милан,ама она што јас го имам проследено,она се што Анчелоти го има направено за Рики е прекрасно

п.с-Додека некои велат Кака да замине,фановите на Челзи се молат да дојде кај нив.Јас постојано на нивните профили по фејсбук гледам објавени вести-Кака ќе дојде,и коментари дека е добредојден.Секако повеќе се цени она што се нема.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Кои се тие воиграни играчи ? Снајдер? O rly ? За Робен купивме и повеќе од добра замена, што постигна многу повеќе од тоа што постигна Робен за цело време што беше тука. 103 голови, ако тоа не е успешен напад незнам што е.

Тимов е сезонава повеќе од добар, сепак во некои натпревари одлучуваат нијанси. И двата со Барса можеа да завршат со победа на Реал, смиреноста и завршницата беа на нивна страна и затоа така завршија.

И зошто мора некој да е крив ? Јас сум презадоволен од сезонава, секогаш може подобро али со нов тим и нов тренер ова е фантастичен успех. Плус додај го тимот на Барселона, тоа е тоа. Не се многу подобри, како што реков, нијанса.
Пишав, и јас не сум презадоволен али не сум ни разочаран од сезоната. Али со Реал е секогаш така, се случува дежа ву. Да не стануваше збор за Мурињо, ќе бев против тоа, но него го сметам за најдобриот тренер на денешницава. Чудно ми е како ќе се согласува со нашата управа, али ако бидат попопустливи... why not?

Пелегрини ме разочара, едноставно не покажа тоа што требаше да го покаже. Ако остане мора да се поправи. А Снајдер беше еден од воиграните. За замена за Робен најдовме да, но со ваква игра ко што игравме сезонава, каква што применуваше Пелегрини, ќе се снајдеа овие двајца заедно. Ќе имавме уште еден играч кој знае да игра во големи натпревари. Али тие „грешки“ поминаа и се надевам дека нема да се направат исти.

Мора да му се даде поголема слобода на тренерот, кој и да е.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.606
Поени од реакции
14.446
Жозе Мурињо и неговата сопруга решиле да не ја продолжат школарината на нивните деца во Американското Школо во Лугано, каде што до сега учеа.

Според родителите на децата кои учеле заедно со ониe на Мурињо, семејството веќе бара школо во Мадрид.

:sport2:

B

boki10messi

Гостин

Iskreno, vo pravo si. Koga ke razmislam ubavo, El Klasiko e mnogu, mnogu poveke od obicen mec. Mislam deka presudno ovaa sezona bese iskustvoto na rakovodstvoto i igracite na Barcelona.
Kaj vas, imase i nov trener i dosta novi igraci, koi da recam seuste go nemaat useteno rivalitetot so Barcelona, seuste ne znaat sto znaci El Klasiko vo prama smisla na zborot.

Da go zememe za primer vtoroto Klasiko sezonava:
Nie imavme 2-3 vistinski sansi i dadovme 2 gola, a vie 5 pati izlegovte sami so golmanot i ne uspeavte da realizirate. Rabotata ne e ni vo toa ednata ekipa(Barcelona) da e tolku podobra ili nasiot golman da e tolku podobar od vasiot. Ne, nikako. Ama, ne e ni do srekata, tuku vo pristapot kon natprevarot. Sigurno isto ne pristapija kon derbito Xavi nas i C.Ronaldo vas. Za Ronaldo e prvo Klasiko, ne ja sfaka vistinski tezinata na derbito(da ne me sfatite pogresno, ne velam deka ne e motiviran, motiviran e, ama dzabe e).
A, ke vidite dogodina i voopsto da nema korekcii kaj dvata tima(iako sekako ke gi ima) deka ke bidat strasno izednaceni Barca i Real. Sega kako za prv pat ne bea na nekoj nacin svesni kako treba da se igra na toj (poveke od) natprevar.
Toa ti e isto kako da viknes nekoi si od stranstvo, im davas makedonsko drzavjanstvo i igraat vo reprezentacija i treba da igraat natprevar protiv Grcija. Emi, normalno ke pocnat kako sekoj normalen natprevar i Grcite ke gi ispoubijat.

Veruvam deka me razbravte. Pozz.:smir:

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.138
Поени од реакции
25.240
^Во право си брат, Роналдо во Ел Класико не влага поради ривалството со Барселона туку против ривалството со Меси, он не гледаше да им донесе победа на Реал он гледаше да се покаже подобар од Меси.

Додека ке престанат играчите на Реал да размислуваат како поединци а не како колектив, тогаш ке го гледаме Реал каков што беше. Зашто од 25 играчи колку што има цел тим дали само 4-5 души се прави МАДРИДИСТИ, а такви и тоа бајаги му фалат на Реал.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Леле вака кога напинате живци ми кините.Роналдо не играл против Барса играл да се докаже пред Меси.Со кој памет го кажавте ова?Роналдо беше тој што најмногу се трудеше и кога игравме лошо и беше чуван зашто се преку него игравме.Ваљда не играа само Меси и Роналдо и се дрибла меѓусебе.А за другово повторно во грешка сте.Од мали скоро сите фудбалери им е сон да играат за Реал.И тој дрес го бранат,само така вас ви се чини и неможете да сфатите дека еден 22 годишњак како Бенз од Франција не знае ни јазик ни ништо да заигра за Реал.Едноставно неможе секој да се снајде во Реал.И на крај најважното Валдано како што рече Мур нема потреба од мешање.За се се прашува тренеерот и оној ги бира засилувањата и одговара само пред претседателот.Нема потреба од спортски менаџер,тој е ставен демек да се покрие дека не се меше Перез и Валдано да се занимава со надворепни работи(реклами,спонзори и др).Во право сум?

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Ако може да се издвои еден играч што дава максимум секоја утакмица и највеќе се залага за победа тоа е Роналдо. Феноменален професионалец, пример за тоа како треба фудбалер да се однесува. Самото тоа што не пие алкохол, доаѓа прв на тренинзи и последен си оди треба да е доволно.

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Пишав, и јас не сум презадоволен али не сум ни разочаран од сезоната. Али со Реал е секогаш така, се случува дежа ву. Да не стануваше збор за Мурињо, ќе бев против тоа, но него го сметам за најдобриот тренер на денешницава. Чудно ми е како ќе се согласува со нашата управа, али ако бидат попопустливи... why not?
Ова е најлошата работа не се оценува играта туку само титулите .... и Фергусон е најдобар во Англија па не освои ништо
Незнам како го сваќате тоа но ако дојде Мурињо дали Барса или другите тимови треба да заборават на титула додека Мурињо е жив ? :nesvest:

Пелегрини ме разочара, едноставно не покажа тоа што требаше да го покаже. Ако остане мора да се поправи. А Снајдер беше еден од воиграните. За замена за Робен најдовме да, но со ваква игра ко што игравме сезонава, каква што применуваше Пелегрини, ќе се снајдеа овие двајца заедно. Ќе имавме уште еден играч кој знае да игра во големи натпревари. Али тие „грешки“ поминаа и се надевам дека нема да се направат исти.

Мора да му се даде поголема слобода на тренерот, кој и да е.
Прво што е тоа што требаше да покаже Пелегрини?
Снајдер еден од воиграните! - Снајдер ми беше и сеуште ми е омилен играч но во Реал да бил еден од воиграните и не е баш на место тој збор, со оваа формација можеби би бил совршенство но со таа претходно Снајдер едноставно не можеше да се пронајде самиот себеси
А за Робен дека ќе се снајдеше со Снајдер заедно во никој случај немаше да биде тоа, прво пред почетокот на сезоната не се знаеше стилот и не беше формирана формацијата ако би било 4-4-2 со крилни играчи ќе немаше место за Снајдер а со формацијата што се игра скоро цела сезона би имало место за Снајдер но за Робен во оваа формација нема место :nenene: што значи не би биле во комбинација Снајдер и Робен во никој случај единствено во 4-2-1-3 но секако пак тука беше името Кака што пред почеток на сезона не се знаеше дека ќе го мачат повреди и слично

А за слобода на тренерот кој ќе докаже дали ја има или не ... за трансфери поголеми виновници се фановите. Рибери беше желба на Перез и Зидан но Пелегрини изјави дека нема каде да го игра, а и фановите го одбраа Силва пред Рибери и кој е тој што ќе докаже што е и како е точно :toe:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Ова е најлошата работа не се оценува играта туку само титулите .... и Фергусон е најдобар во Англија па не освои ништо
Незнам како го сваќате тоа но ако дојде Мурињо дали Барса или другите тимови треба да заборават на титула додека Мурињо е жив ? :nesvest:
Или лошо си ме разбрал или не сфаќаш убаво, али нема да се повторувам пак.

А за Робен имаше место во 4-2-3-1 формацијата која ја игравме на почетокот, тоа се покажа на пријателските.

Али многу се има изнапишано за нив двајца, ако уште терате дека со право се продадени ок... мое мислење е дека нивното продавање беше грешка. Секој со своја глава... да оладиме малку.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom