Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Интересна анкета на весникот El Mundo.

Гласајте па видете.. :)
Ако на Марка пишува дека е Валдано или некој трет крив ајде ОК, ама на Ел Мундо ќе пишат што сакаат :toe:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Незнам шо се занесувате..ако дошол Мур ќе сме освоеле све живо и диво..Следеше некој Итаљанска лига годинава? Па кој екипи играат таму знаете? И каква игра имаше цела сезона во итаљанско интер, колку да пројде, изгубија предност од 14 поени, една Рома им ги затресе гаќите, и ако тепаше против Сампдорија ќе изгубеа титула, замисли Барселона да ја имаа за противник.

ЛШ да судеше офсајд за Милито до тука ќе им беше патот, значи не е Мурињо магионичар. Да не е нешто многу подобар од Капело? Не бе дечки немојте ви ја полнат главата уличните муабети шо ги слушате школо. Не можам да ги гледам Диара Лас и Гаго во среден ред.

Кажав јас, по сите најави што ги читам ептен е очигледно деќа ќе дојде, пошто го прашуваат директно дали ќе го напушти Интер, си кажа човекот, да помине финалет ЛШ многу нормално и ќе седне на маса да ги види понудите од Реал. Валдано исто така не демантира. Освен нешто ако не им испадне во договарањето на личните услови, али тогаш веќе би бил избркан МП.

Срање..

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Секој со свое видување дечки.

Лично јас не викам дека со Мур земаме сигурно титула. Ако и тој прави грешки како МП пак ништо. Но сигурен сум дека нема да ги направи истите кои ги направи МП. Али пишав, не ми се верува дека ќе дојде, иако се шпекулира. Ако дојде а не се смени начинот на работа на Перез и Валдано уште полошо ќе ја доживее судбината на Капело.

За головите... што фајде ако годинава игравме ефикасен фудбал и се изнадававме голови кога останавме без титула. Кој ќе ги памети головите? Никој! А и на најважните натпревари дадовме само 2 гола. Џабе ефикасност кога нема ефективност. Супер е што тепаме 6-0 со слаб противник, но би бил задоволен и со 1-0 победа над Барса, или со минимална победа во осмина финале али да пројдеме. И немојте да мислите дека Мурињо или кој било друг ќе игра дефанзивно против Малага или Сантандер.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Незнам шо се занесувате..ако дошол Мур ќе сме освоеле све живо и диво..Следеше некој Итаљанска лига годинава? Па кој екипи играат таму знаете? И каква игра имаше цела сезона во итаљанско интер, колку да пројде, изгубија предност од 14 поени, една Рома им ги затресе гаќите, и ако тепаше против Сампдорија ќе изгубеа титула, замисли Барселона да ја имаа за противник.

ЛШ да судеше офсајд за Милито до тука ќе им беше патот, значи не е Мурињо магионичар. Да не е нешто многу подобар од Капело? Не бе дечки немојте ви ја полнат главата уличните муабети шо ги слушате школо. Не можам да ги гледам Диара Лас и Гаго во среден ред.

Кажав јас, по сите најави што ги читам ептен е очигледно деќа ќе дојде, пошто го прашуваат директно дали ќе го напушти Интер, си кажа човекот, да помине финалет ЛШ многу нормално и ќе седне на маса да ги види понудите од Реал. Валдано исто така не демантира. Освен нешто ако не им испадне во договарањето на личните услови, али тогаш веќе би бил избркан МП.

Срање..
Истото што сакав и ја да го кажем, само ме мрзеше да пишуем :) Фала на помош арминчо :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.620
Поени од реакции
14.496
Ако на Марка пишува дека е Валдано или некој трет крив ајде ОК, ама на Ел Мундо ќе пишат што сакаат :toe:
Зошто што сакаат ? Не е ова каталонскиот Ел Мундо Депортиво, ова е еден од од најголемите дневни весници во Шпанија, со рекорден број на читатели од околу 330 000.

O

ob1

Гостин
Истото што сакав и ја да го кажем, само ме мрзеше да пишуем :) Фала на помош арминчо :)
А брат од кај знаеш дека ако остане МП нема да се случи истото што се случи и сезонава? Да се прават кардинални грешки кога се игра против големите клубов?

Незнам, знам дека погоре пишував дека сум за останување на МП, но некако повеке сум за довагање на Мурињо, и се си мислам дека ке биде наш тренер и следната сезона. Бидејки вчера коа ја освоија титулата не се радуваше со Интер, по завршувањето на натпреварот одма си отиде од теренот.

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
А брат од кај знаеш дека ако остане МП нема да се случи истото што се случи и сезонава? Да се прават кардинални грешки кога се игра против големите клубов? .
7 години тренерот е главниот виновник за лошите резултати, 7 години ги менуваме и со секој е истата приказна горе-долу, очигледно нешто друго е труло.

И кажете каде вие ги гледате грешките на Ману оваа сезона со големите клубови како што велите, дали он беше крив што Албиол месечареше кога Меси ни даде гол? Дали он беше крив кога играчите свесно или не му дозволија на еден Лион да ги прегазе во второ полувреме, МП ли беше крив шо Игуаин промаши празен гол на 1-0? ... листава може да оде уште многу...

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
А брат од кај знаеш дека ако остане МП нема да се случи истото што се случи и сезонава? Да се прават кардинални грешки кога се игра против големите клубов?

Незнам, знам дека погоре пишував дека сум за останување на МП, но некако повеке сум за довагање на Мурињо, и се си мислам дека ке биде наш тренер и следната сезона. Бидејки вчера коа ја освоија титулата не се радуваше со Интер, по завршувањето на натпреварот одма си отиде од теренот.
Па ако има некој што знае што ќе се случи наредната сезона, ја ќе го частим :smir: Никој неможе да гарантира ни дека со МП ќе земеме титула, ни дека со Мурињо ќе земеме титула. Може ако дојде Мурињо да земеме титула, а и да остане МП може да земеме титула. Ама тогаш ќе се збори ете Мурињо дојде затоа зедовме титула. Затоа ја сум за да му се даде уште една сезона на МП, ако ни тогаш нема резултати, тогаш се знае. Ама ние, научени после една сезона без титула, мењавај тренер. Епа...не иде тоа така. А шо еве пример, доаѓа Мурињо и не земаме ништо, ја сум сигурен дека и на него ќе му ја дадат клоцата, и ајде се од почеток. Кардинална грешка ќе им биде ако го сменат МП, во тоа сум сигурен. Единствено што треба да го напрае управата за наредната сезона е да купи лев бек и едно крило (Кол/Таиво и Силва), и се друго да му се остави на МП, да си ја брка работата како што треба. Се друго што ќе биде превземено ќе биде беспотребно.

O

ob1

Гостин
Па ако има некој што знае што ќе се случи наредната сезона, ја ќе го частим :smir: Никој неможе да гарантира ни дека со МП ќе земеме титула, ни дека со Мурињо ќе земеме титула. Може ако дојде Мурињо да земеме титула, а и да остане МП може да земеме титула. Ама тогаш ќе се збори ете Мурињо дојде затоа зедовме титула. Затоа ја сум за да му се даде уште една сезона на МП, ако ни тогаш нема резултати, тогаш се знае. Ама ние, научени после една сезона без титула, мењавај тренер. Епа...не иде тоа така. А шо еве пример, доаѓа Мурињо и не земаме ништо, ја сум сигурен дека и на него ќе му ја дадат клоцата, и ајде се од почеток. Кардинална грешка ќе им биде ако го сменат МП, во тоа сум сигурен. Единствено што треба да го напрае управата за наредната сезона е да купи лев бек и едно крило (Кол/Таиво и Силва), и се друго да му се остави на МП, да си ја брка работата како што треба. Се друго што ќе биде превземено ќе биде беспотребно.
Брат не знаеме, секако дека доагањето на Мурињо е меч со две оштрици, бидејки ако дое и ако не земеме титула е тогаш незнам што ке правиме, али очигледно е дека дечкото е човек за титули, тоа го докажа со Порто, а истото го докажа и со Челзи. Тоа дека ако дое нема да се игра атрактивен фудбал тоа е глупост, остај брат во Интер што игра така дефанзивно, такви му се можностите и таква е лигата у Италија. Принуден е да игра дефанзивно. Ако дое у Реал и ако се земе лев бек и Силва мислам дека он нема да може да игра дефанзивно со Кака, Роналдо, Силва, Бензема, Игуаин и што ти знам друго.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.620
Поени од реакции
14.496
Florentino Pérez y continuidad de Pellegrini: "Pregúntenle a Valdano, él lo trajo"

Флорентино за Пелегрини, и неговото продолжување: Прашајте го Валдано, тој го донесе.
Понатаму вели дека Пелегрини е голем тренер, но правилата на овој тим се дека од тренерот секогаш се бара нешто повеќе. Што сака да каже со ова Перез, ќе видиме во наредните денови.. :)

B

boki10messi

Гостин
Greska. Ne se raboti za "nasiot":) EL MUNDO DEPORTIVO.. Ovoj e samo EL MUNDO (bez Deportivo:)) sosema razlicen od Katalonskiot vesnik.:smir:

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Ја се надевам нема истата грешка од порано да ја напраат, и М.П дека ќе остане. Не дека нејќам Игуаин да игра десен бек, Икер плејмејкер и Мамаду главен играч во средина да биде.

Шала на страна, неможе Реал да игра дефанзивно. Тоа и Капело го увиде кога имавме една од полошите сезони, особено во одбрана и покрај тоа што во средина играа Емерсон и Мамаду. И ја тогаш бев возбуден на почеток, до Јануари веќе нејќев да го видам, па и после освоената титула бев многу среќен што дојде Шустер.

Ај ќе видиме што ќе се случи...

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Зошто што сакаат ? Не е ова каталонскиот Ел Мундо Депортиво, ова е еден од од најголемите дневни весници во Шпанија, со рекорден број на читатели од околу 330 000.
Greska. Ne se raboti za "nasiot":) EL MUNDO DEPORTIVO.. Ovoj e samo EL MUNDO (bez Deportivo:)) sosema razlicen od Katalonskiot vesnik.:smir:
Не го ни отворив линкот а баш на тој каталонскиот помислив :pos2:
Во секој случај повеќе значајна е анкетата на Марка каде што претежно мадридисти гласаат а на тој што викате Ел Мундо за цела Шпанија што е секој ќе си даде мислење и каталонци и сите други :toe:
А како би гласал каталонец за нешто во Реал знаеме што може да очекуваме :tv:

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Јас сум повеке за да остане МП, игра офанзивно постојано, многу ретко чува резултат( е сеа једино со Лион заеба, али коа Игуаин утиња празни голови не е МП крив).Доколку дојде Мурињо можно е да заврши како Капело, резултати има - игра "нема".Прво фановите ке почнат да протестираат,а подоцна и на Перез нема ова да му се допадне. Ако добие клоца после една година, што после?

Е сега од друга страна размислувам и дека нема што да игра дефанзивен фудбал ако на располагање ги има Роналдо, Кака, Силва и Игуаин. Гаго лета на лето, једино Лас со Чаби партнер...за оваа опција и јас се сложувам. Е сега ако МП остане, резултати можеби повторно ке има, сите ке бидат задоволни од прикажаната игра, но киксови ке има и тоа сигурно. Незнам дали вие очекувате дека сезоната ке ја завршиме со 38 0 0 во лига и без примен гол во ЛШ? Бројките кој ги постигнавме оваа година се сосема задоволувачки со мали корекции тоа најверојатно би можело и да се поправи.

Мп поставува игра со која се постигнуваат доста голови, но и се примаат. Со опоравен и во форма Лас на средината, мислам дека оваа бројка значително ке се намали. Повеке сум за останување на Мп затоа што мислам дека е време да се почне на грешките да се учи. Секоја година нов тренер...и пак и пак и пак, и каде е крајот? Доколку Мурињо пристигне, повторно ке се постави нова формација, па некое ново воигрување на играчите, па Роналдо ке биде вратен како крило, па ке ми донесе некој напаѓач и триста различни срања кој ме мрзи да ги предвидувам... и што со тоа? Ке се изигра и идната сезона и ако останеме со празни раце, Мурињо добие клоца и каде после? Ај ке тргнеме пак по Капело можеби ке посака пак да дојде...

Веке смачено ми е, Пелегрини мора да остане тимов да земе 2-3 максимум нови играчи и да си дојдат Парехо и Солдадо или Негредо. Каналес ни е тука, иднина има, составов е прилично млад. Само Пелегрини нека остане и речиси сигурен сум дека ситните грешки кој ги направи изминатава година(ајде да речам, негови биле) ке бидат поправени.

Интересно ке биде во секој случај, останува да видиме што ке се случи...

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Абе и вие незнаете што зборите...еднаш МП е крив, еднаш МП не е крив он ли му кажа на Хиго да утне против Лион, еднаш овој весник нема везе, оној нема везе...што сакате вие бе луѓе??? сте се запрашале некогаш??? Реал игра добро, ама губи од јаки тимови, играшите се во ред, ама пак губиме од јаки тимови, ц ц ц...
Едно запамтете цел тим е КРИВ за сезонава!!!!!!! Роналдо е добар, ама коа ни требаше го немаше, Хиго е добар, ама коа ни требаше го немаше итн итн...МП не направил добра тактика затоа изгубивме...значи сите се криви за сезонава. Некои не се докажаа ама ич (вие ги праите ѕверови) со овој тим позади мене и јас ќе давам голови.
Хиго колку асални гола има дадено (да издрибла некој или сам да игра коа не му иде на тимот) ова е само еден од 90% од играчите...Кака :kesa:, Чаби:kesa:, Албиол:kesa:, Бенз:kesa:, Гранеро:kesa:. Сеа знам ќе се јават поединци и одма што сакаш од Кака, Чаби...? да игра како што треба, немора да дава голови, а вие од 90 мин ако рачунате за 2 паса играчот е одличен:bravo: и други.(ме мрзи да ги набројувам зошто ќе напишам роман за секој што како направил).
Ајде сеа напаѓајтееее...да видам дали некој ќе каже дека сум до негде во право!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom