Робињо беше повреден, он требаше као да го замени.
Ок, last post од мене за ова, а можеби и во темава.
Изборот беше или Снајдер или Рафа. Уште стојам дека Снајдер не е за во Шпанија, премногу директен играч. За во Англија или Италија да. Многу повеќе одговара стилот на Рафа отколку на Снајдер. Немаше никакви понуди за Рафа, или беа мали. Мораше некој да си оди, Снајдер го окрка. Не му одговара системот на Реал, сака да игра како единтсвен плеј, неможно да се оствари. Ќе играше каде што го гледавме Марсело како лево крило, и немаше ништо повеќе од squad player да биде. Очигледно некој не сфаќа.
Робен, не е точно дека е продаден против негова желба. Му било кажано дека нема да биде првотимец, ќе игра 20 минути и тоа не му беше доволно. И дали стварно мислите дека би било добро уште еден себичњак во тимот заедно со Роналдо. Минатата сезона цело време играше сам, некат ми идеше да го гаѓам со нешто од што не подаваше. Е сеа не е ни он крив, лани се чекаше на Игуаин и на Робен да направат нешто од ништо но тоа не го менува фактот дека со Роналдо во ист тим ќе се гушеа ненормално.
Потсетување дека ги доведоа Роналдо и Кака, двајцата подобрување на горенаведените. Неможе сите ѕвезди во Реал да играат, чукнете главата малце.
Друго, сезонава е повеќе од успешна. Точно дека повторно испаднавме во лш, точно дека два пати изгубивме од Барса. Но треба време, скоро цела сезона играме без Кака кој требаше да ја води играта. Земете го Интер и Мурињо лани. Испаднаа во лш, точно дека освоија прва лига во Италија, али конкуренцијата таму е повеќе од смешна. Е сега ако мислите дека во една сезона се ќе се заврши грешка. И Перез кажа летово, свршивме работа за три години во една. Неможе веднаш резултати.
И за масонските теории што ги вадите. Без навреда али скоро и ништо да не знаете за водењето на Реал. Такви муабети би праел на 50 години кога жена ми ќе ме брка од дома и кога ќе пијам ракија пред коперација со другите како мене.
Никогаш во Реал не одлучувал еден човек за трансфери, тренерот бил тренер, не менаџер. Моментално тие што одлучуваат за трансфери се Пелегрини, Валдано и Пардеза. Како функционира сето тоа, Пелегрини кажува што мисли, Валдано исто, Пардеза исто. Перез само ја одобрува финансиската поддршка. Зар мислите Пелегрини седи пред тв и гледа играчи? Затоа има скаути, спортски директори итн. Работата е на тренерот е да ја води екипата, не да се грижи за курвата на Рибери.
Доста го мешате Перез во секоја манџа, одлична работа заврши.
И генерално летово се заврши одлична работа, Кака и Роналдо се одлични трансфери. Надополнети со Чаби Арбелоа и Албиол кои што ептен ја оправдаа добербата, Чаби дури може и капитенската лента да ја носи. Можеби малце се прокоцкаа со Бензема, али ја сум убеден дека во иднина ќе биде светска класа напаѓач.
Знам џабе пишувам, интересни ви се теориите. Затоа и неколку пати ви го препорачав мистерии форумот.