Фан Клуб: Победа - Прилеп

@@@@@@

MAKEDONEC
Член од
15 мај 2008
Мислења
539
Поени од реакции
33
само ацуле и хари ви се криви брат никој друг па сега сте го зеле и брацо и со него ќе сврште работа и се враќа се се плаќа :
не се живеј на стара слава :smir:
Така е брат нема шо!!!:smir:

@@@@@@

MAKEDONEC
Член од
15 мај 2008
Мислења
539
Поени од реакции
33
sto napravivte so rabotnicki?
Изгубивне катастрофално.

1. Tesko ama mozno i se nadevam dostizno, oti sekoj bod ni e dragocen!!!

2. Se e minlivo samo POBEDA e VECNA!!!

3. Fala za pozdravo:vozbud:
Ништо ама знаев дека че те погодам со ова:

Тешко е со Работнички да се земи бод по испуштените шанси со многу екипи шо се на наше рамниште моментално!!!Ама надежта последна умира.Покрај се, жално е шо Победа никој не ја доживува за дерби натпревар во меѓусебните дуели, поради катастрофалната состојба во која се наоѓа клубот и поради распадот на една од најдобрите да не речам и НАЈдобра навивачка група во МКД т.е.Мајмуни(своевремено Маркови внуци).Децава на форумов ги разбирам дека се малио ама не ги разбирам зошто не ги прашуваат своите татковци кое било отсекогаш најголемо македонско дерби!!!А не да зборуваат за некакво дерби кое го нарекуваат "ВЕЧНО" т. е. ВАРДАР-ПЕЛИСТЕР а истите не знаат дека за вечноо треба да има долга традиција односно од формирањето на нивните клубови до ден денес!Клубовите во истоименото "вечно" дерби за жал во минатото никогаш односно ретко настапувале во ист ранг!!!Значи сакам да кажам ривалство постои многу порано пред основањето на денешниве навивачки групи, а децава кои памтат по дури 2 сезони се најголеми критичари и оценувачи на дерби натпревари и рвалство!Жалосно!!!Победа се бриши од меморијата на прилепчани и сите македонци.Трагично!!!Клуб без навивачи и без револт кај навивачите како што е Победа на Пр. и претстои тешка иднина.Незнам дали памтите дека екипиве од македонскава лига се сликаја ко че идерја во Прилеп на натпревар пред преполните трибини.Незнам дали памтите дека на сите средби вкупнио број на гледачи помножено со 2 беше помалку од бројо на гледачи на првенствена средба во Прилеп за Победа, средба која буквално нер решаваше ништо за Победа(ни излез во европа, ни опстанок ни ништо).Реалноста е дека Победа избледува од дерби натпреварите и од меморијата на лујџето(освен кај постарите Македонци).Со еден збор, ЖАЛНО, ТРАГИЧНО, НЕПОВТОРЛИВО.Значи револтот кај Прилепчани е поголем од љубовта кон Победа!!!Јас и покрај малите шанси се надевам на подобри денови како во Прилеп така и во целиот МАК-фудбал, намалување на превисоката казна и врајчајне на старите патеки!!!
ПОЗДРАВ ДО СИТЕ "МАЈМУНИ" КОГА И ДА БИЛЕ!!!

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.385
Поени од реакции
331
Тешко е со Работнички да се земи бод по испуштените шанси со многу екипи шо се на наше рамниште моментално!!!Ама надежта последна умира.Покрај се, жално е шо Победа никој не ја доживува за дерби натпревар во меѓусебните дуели, поради катастрофалната состојба во која се наоѓа клубот и поради распадот на една од најдобрите да не речам и НАЈдобра навивачка група во МКД т.е.Мајмуни(своевремено Маркови внуци).Децава на форумов ги разбирам дека се малио ама не ги разбирам зошто не ги прашуваат своите татковци кое било отсекогаш најголемо македонско дерби!!!А не да зборуваат за некакво дерби кое го нарекуваат "ВЕЧНО" т. е. ВАРДАР-ПЕЛИСТЕР а истите не знаат дека за вечноо треба да има долга традиција односно од формирањето на нивните клубови до ден денес!Клубовите во истоименото "вечно" дерби за жал во минатото никогаш односно ретко настапувале во ист ранг!!!Значи сакам да кажам ривалство постои многу порано пред основањето на денешниве навивачки групи, а децава кои памтат по дури 2 сезони се најголеми критичари и оценувачи на дерби натпревари и рвалство!Жалосно!!!Победа се бриши од меморијата на прилепчани и сите македонци.Трагично!!!Клуб без навивачи и без револт кај навивачите како што е Победа на Пр. и претстои тешка иднина.Незнам дали памтите дека екипиве од македонскава лига се сликаја ко че идерја во Прилеп на натпревар пред преполните трибини.Незнам дали памтите дека на сите средби вкупнио број на гледачи помножено со 2 беше помалку од бројо на гледачи на првенствена средба во Прилеп за Победа, средба која буквално нер решаваше ништо за Победа(ни излез во европа, ни опстанок ни ништо).Реалноста е дека Победа избледува од дерби натпреварите и од меморијата на лујџето(освен кај постарите Македонци).Со еден збор, ЖАЛНО, ТРАГИЧНО, НЕПОВТОРЛИВО.Значи револтот кај Прилепчани е поголем од љубовта кон Победа!!!Јас и покрај малите шанси се надевам на подобри денови како во Прилеп така и во целиот МАК-фудбал, намалување на превисоката казна и врајчајне на старите патеки!!!
ПОЗДРАВ ДО СИТЕ "МАЈМУНИ" КОГА И ДА БИЛЕ!!!
Go potpisuvam ova celosno,iako seuste ima luge na koi Goce Delcev im e vtor dom!

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Трагично!!!Клуб без навивачи и без револт кај навивачите како што е Победа на Пр. и претстои тешка иднина.Незнам дали памтите дека екипиве од македонскава лига се сликаја ко че идерја во Прилеп на натпревар пред преполните трибини.Незнам дали памтите дека на сите средби вкупнио број на гледачи помножено со 2 беше помалку од бројо на гледачи на првенствена средба во Прилеп за Победа, средба која буквално нер решаваше ништо за Победа(ни излез во европа, ни опстанок ни ништо).Реалноста е дека Победа избледува од дерби натпреварите и од меморијата на лујџето(освен кај постарите Македонци).Со еден збор, ЖАЛНО, ТРАГИЧНО, НЕПОВТОРЛИВО.

Се сеќавам како дете ни требаше за да влеземе на големата трибина едно дваесет минути исто толку ни требаше за да излеземе кога ќе завршеше натпреварот. Енергијата од толкава маса на народ тешко кој од другите клубови да ја почувствуваат позади себе, олеееее бранови................
На голо цименто седевме со весник само позади себе, денеска пластични столчиња има ама џабе. Баш преѓеска слегував долу нешто по скали и ја гледам малата трибина празна............................ Не сум некој многу голем љубител на фудбалот ама би одел на стадион ако се повторува истата еуфорија.................. Ама тешко.................

@@@@@@

MAKEDONEC
Член од
15 мај 2008
Мислења
539
Поени од реакции
33
Go potpisuvam ova celosno,iako seuste ima luge na koi Goce Delcev im e vtor dom!
Почит до тие и од мене!!!

Се сеќавам како дете ни требаше за да влеземе на големата трибина едно дваесет минути исто толку ни требаше за да излеземе кога ќе завршеше натпреварот. Енергијата од толкава маса на народ тешко кој од другите клубови да ја почувствуваат позади себе, олеееее бранови................
На голо цименто седевме со весник само позади себе, денеска пластични столчиња има ама џабе. Баш преѓеска слегував долу нешто по скали и ја гледам малата трибина празна............................ Не сум некој многу голем љубител на фудбалот ама би одел на стадион ако се повторува истата еуфорија.................. Ама тешко.................
Тоа беа времина стари и неповторливи!За време на дерби натпревар немаше маж низ Прилепските улици шо не е појден на фудбал.Единствено имаше некој кој не можи и да сака да стаса на стадион.Победа беше живот. религија, волја со која го поминувавне секој ден!Памтите дека не бевне спијани којзнај колку време ко ни падна прво Перуџа а после Парма???Не само јас туку и цел Прилеп...3 илјади навивачи од град со неполни 80 000 е незапамтливо и неповторливо....20 000 гледачи на стадион за првенствена средба од град со неполни 80 000 е огромен процент.Токму тој процент Прилеп го карактеизира како НАЈфудбалски град на Балкано не САМО во Југославија!!!Победа беше опсесија , Победа беше живот, Победа беше СЕ и убеден сум дека никој во Македонија нема почувствувано таква или приближно таква атмосфера!Поздрав до сите и се дури немаме екипи од поголемиве македонски градови нема да имаме квалитетно првенство и потребно ривалство...

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.385
Поени од реакции
331
A sto da se kaze za Pobeda- Odra,prviot megunaroden natprevar na pobeda,koga i pokraj negativata od 3;0 po prviot mec celiot stadion bese ispolnet do posledno mesto....

@@@@@@

MAKEDONEC
Член од
15 мај 2008
Мислења
539
Поени од реакции
33
A sto da se kaze za Pobeda- Odra,prviot megunaroden natprevar na pobeda,koga i pokraj negativata od 3;0 po prviot mec celiot stadion bese ispolnet do posledno mesto....
И јужноамерикански амбиент.Незнам дали памтиш!Ливчина и ленти од цела јужна трибина, јако беше!!!

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.385
Поени од реакции
331
И јужноамерикански амбиент.Незнам дали памтиш!Ливчина и ленти од цела јужна трибина, јако беше!!!

Kako ne pametam...Jas duri i karta si kupiv za na juzna,samo za da sum siguren deka ke ja gledam utakmicata...Na 14 god= 150 den plativ regularna karta...i posle pak kaj majmunite sedev:):)...Za so Parma cela nedela ne odev na uciliste..Klasniot me oslobodi,zatoa sto 2 nedeli unapred mu zboruvav samo za toa..I mi rece da ne odam cela nedela,samo da ne mu bidam dosaden:)

I sega stvarno me boli koga ke vidam,deka denesnite deca ne se vospituvani vo toj ambient,da se saka klubot,da se ima pocit sprema nego..Pa duri bi rekol deka i nekoi od igracite ne svakaat sto znaci da se nosi dresot sto na svojot amblem go ima znakot na POBEDA!!!

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
сите тие сеќавања се убави но сепак се само сќавања,денеска нема ниту 1% од таа еуфорија што некогаш е имало.Но не е така само кај вас,погледнете ги другите градови,ништо подобро дури и полошо,за плачење...Додека не влезат стабилни спонзори во повеќе клубови и не почнат да работат за враќање на гледачите назад во стадионите,салите нема ништо да се поправит а не како овие сегашниве кои гледат како за брзо време да ги наполнат џебовите и отуѓат гледачите!!
Во цела европа се работит на тоа да стадионите,салите се полни а кај нас и тие малку што посететуваат некој спортски настан гледат да ги избркат.Погледни забрана за патување на гостински навивачи,пошто ни се полни стадионите издаваат некој си забрани,или се овие ќори, или без мозог,или пак користат некој наркотични средства па не им делува добро по нивното здравје...

Член од
18 февруари 2009
Мислења
480
Поени од реакции
38
Kako ne pametam...Jas duri i karta si kupiv za na juzna,samo za da sum siguren deka ke ja gledam utakmicata...Na 14 god= 150 den plativ regularna karta...i posle pak kaj majmunite sedev:):)...Za so Parma cela nedela ne odev na uciliste..Klasniot me oslobodi,zatoa sto 2 nedeli unapred mu zboruvav samo za toa..I mi rece da ne odam cela nedela,samo da ne mu bidam dosaden:)

I sega stvarno me boli koga ke vidam,deka denesnite deca ne se vospituvani vo toj ambient,da se saka klubot,da se ima pocit sprema nego..Pa duri bi rekol deka i nekoi od igracite ne svakaat sto znaci da se nosi dresot sto na svojot amblem go ima znakot na POBEDA!!!
:toe: TO4NO
PS ZOSTO KARTA STOTKA KOGA "IGRACIVE" USTE SMRDAT NA VOTKA ?!:helou:

Член од
18 февруари 2009
Мислења
480
Поени од реакции
38
Znaci vaka na den o3.11.09 vo prilep 4e se odigra revijalen natprevar pomegu
veteranite na POBEDA I PARTIZAN : INTERESNO 4E BIDI :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom