OdMitico
Rajko Mitic
- Член од
- 4 мај 2008
- Мислења
- 1.381
- Поени од реакции
- 328
Jebiga vistina e!!!!!
Ne samo najfudbalski nego i najsportski, steta sto Tutunski se raspadna inace super derbi bese so Vardar. Se gleda deka vi falat finansii za da zivnete, kako i na site nas. Ova ti e fenomen sponzorive kako da biraat timovi kojsto nikoj ne gi poddrzuva. Eve nie, pobeda, pelister, belasica, bregalnica propagjame a oni investiraat vo Metalurg, Gjorce, Rabotnicki i tn. Ili kaj siptarive nikoj ne dava pari za sloga ili Skendija tuku za Renova i Milano. U kosarka nikoj ne investira pa propagjaat site, a za rakomet, mesto da se investira vo Tutunski, Pelister ili Kometal u zeni, pak se zapnale za Metalurg.
Edno e sigurno SPONZORITE BEGAAT OD PUBLIKATA.
P.S. Ako idna godina ne im gi soberete transparentite na Sverceri vise muabet ne praime
Tutunski,Pelister i Vardar od sekogash bile najdobri ekipi..ako se sekavash uste prviot play off vo rakomet igraa Tutunski - Vardar,posle Tutunski - Pelister..Pa Vardar - Pelister..E togash beshe rivalstvoto...A zosto investitorite ne investiraat vo ovie ekipi nego vo pomalite ekipi,ekipi bez renome odgovorot e za mene jasen!!Zatoa sto tie vsusnost preku niv perat pari..Ke napravat nekoja ekipa bez ime i renome,ke gi isperat parite i ke ja batalat...i ni luk jal,ni luk mirisal..Tie ekipi nemaat tradicija,nemaat navivaci pozadi sebe..Na ovie investitori ne im e galje kolku publika ke im pojde na stadion,niti tie investiraat vo infrastruktura ili bilo sto..Ednostavno za 3-4 god ke si zaminat!!A toa ne mozat da go pravat vo ovie ekipi sto ti gi nabroja,ekipi so renome i so brojna Armija navivaci zad sebe!!Proba Trifun da go pravi toa vo Vardar,ama ne mu uspea..I sam znaes zosto!!Ete tuka lezi prasanjeto zosto ne vlozuvaat..Zosto nikoj nema da im dozvoli da si igraat sto renometo na klubot!!
Ne pravime muabet za fudbalski skoli,nego za tradicija i fudbalski gradovi...Ako zememe deka vo prilep ziveat 80 000 narod,od koi da receme 40 000 se mazi,a stadionot sekoja nedela beshe poln so 17 000-18 000 publika,mozes da zaklucish i sam od kade toj epitet!!A BITOLA I STRUMICA NE SE EDNI OD NAJFUDBALSKITE GRADOVI??? OPSTO POZNATO E DEKA PORANO OD VARDAR 80% OD IGRACITE BEA OD OVIE DVA GRADA A U VARDAR IDESE ONA NAJDOBROTO