Фан Клуб: Победа - Прилеп

Член од
28 април 2009
Мислења
1.831
Поени од реакции
253
Мајмуни со сте толку..... на транспарентот мајмуни на кирилица а prilep на латиница :pos2::pos2::pos2::pos2:

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
koj jas?
ako e za mene prasanjeto jas iskreno se slozvam so tebe smena vo ffm posto pelister ne vide air od hari i kompanija a to se vide sezonava koga nasive(od fk pelister)mu zavodeja inaet na ffm pelister pocna da propaga ama aj se nadevame ke se izdrzat ovie vreminja:toe::salut:
И Победа трпи последици од нив другарче...Помал си ти незнам дали ги памтиш времината победа ко беше ПОБЕДА!!! Се играше против Вардар и Пелистер пред 15,000- 20,000 гледачи, а не ко сега пред 3,000!!! Во Битола јас немав пропуштено натпревар 5-6 години, а одев и на сите гостувања (дури и во Македонска Каменица) ама сега се е поинаку...

Спас за Македонскиов фудбал се само клубовите со армии навивачи зад себе (не мислам само на навивачките групи), како што се Победа, Вардар, Пелистер...

Поздрав и в'година пак да се игра Пелагониското дерби во ПРВА ЛИГА, оти ВИСТИНСКИ дерби се само ПОБЕДА-ПЕЛИСТЕР и ПОБЕДА - ВАРДАР, кај шо има ривалство фудбалско и меѓуградско, а не меѓунационално!!!!:salut:

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.374
Поени од реакции
324
И Победа трпи последици од нив другарче...Помал си ти незнам дали ги памтиш времината победа ко беше ПОБЕДА!!! Се играше против Вардар и Пелистер пред 15,000- 20,000 гледачи, а не ко сега пред 3,000!!! Во Битола јас немав пропуштено натпревар 5-6 години, а одев и на сите гостувања (дури и во Македонска Каменица) ама сега се е поинаку...

Спас за Македонскиов фудбал се само клубовите со армии навивачи зад себе (не мислам само на навивачките групи), како што се Победа, Вардар, Пелистер...

Поздрав и в'година пак да се игра Пелагониското дерби во ПРВА ЛИГА, оти ВИСТИНСКИ дерби се само ПОБЕДА-ПЕЛИСТЕР и ПОБЕДА - ВАРДАР, кај шо има ривалство фудбалско и меѓуградско, а не меѓунационално!!!!:salut:
Mene prvoto gostuvanje mi beshe vo makedonska kamenica na 11 godini:)-2003 beshe..1:1 rezultat,sabani mislam za pobeda golot go dade,a petrovic crven dobi na taa utakmica:)

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
Брату дали беше то ко му падна знамето од автобус на некој и ко чекавме да се врати со трчајне да го земи???

Дали думаш дека сиот леб му го купивме од продавниците на полувреме...:pos2:

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.291
Поени од реакции
3.665
Поздрав сограѓани , Победа да бест ф**к да рест

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.374
Поени од реакции
324
Брату дали беше то ко му падна знамето од автобус на некој и ко чекавме да се врати со трчајне да го земи???

Дали думаш дека сиот леб му го купивме од продавниците на полувреме...:pos2:
Da da...na kalimanci mu padna vo bregalnica..Ko povrajcashe eden na vrajcanje!:)berbat cel avtobus go napravi...:)sto nemame pretrpeno po gostuvanjava:)...Aj na pp pisi mi,kako te vikaat na prekar,sigurno te znaam!!

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
Da da...na kalimanci mu padna vo bregalnica..Ko povrajcashe eden na vrajcanje!:)berbat cel avtobus go napravi...:)sto nemame pretrpeno po gostuvanjava:)...Aj na pp pisi mi,kako te vikaat na prekar,sigurno te znaam!!
ХАХАХАХАХА...е па нормално имаше поврајчање, оти уште на тргнување се збираја пари за ракија!!!!За то Рускио беше главен организатор:cug:!!!

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.374
Поени од реакции
324
heheh..Da da,so od Sokolo kapata:)...Inace ako ne ti teknuva koj sum jas,samo ke te podsetam na utakmicata Skopje - Pobeda,koga spored oficijalnoto prebrojuvanje(od strana na mvr pri pretres) pred sk,bevnme vo avtobusot 97 dusi..Ako ti teknuva na toa maloto sto go sleze tatko mu,za da odi toj:)E pa ja sum toj!!Odevme so crvenio avtobus od Miro-Trans!0:0 zavrsi utakmicata...

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
heheh..Da da,so od Sokolo kapata:)...Inace ako ne ti teknuva koj sum jas,samo ke te podsetam na utakmicata Skopje - Pobeda,koga spored oficijalnoto prebrojuvanje(od strana na mvr pri pretres) pred sk,bevnme vo avtobusot 97 dusi..Ako ti teknuva na toa maloto sto go sleze tatko mu,za da odi toj:)E pa ja sum toj!!Odevme so crvenio avtobus od Miro-Trans!0:0 zavrsi utakmicata...
ЕЕЕЕј тогаш се гајчавме со камења со пирати!!!! Јако беше...Еден од постарите (да не го именувам јавно) тогаш намава еден скопјанец и на грешка полицијата тепанио го зеде :pos2::pos2::pos2:

Се жалаа сега "навивачиве скопски и битолски", а незна дека тогаш беше МНОООГУ пожустро, поопасно и појче пендраци пајџаја само НИЕ НЕ ПЛАЧЕВМЕ КО ПИ*КИ!!!

Нови проблеми во ПОБЕДА:

Победа со нов Шеф на струЧниот Штаб
Тодороски ќе ги спасува прилепчани
ПРИЛЕП. - На четири кола до крајот на сезоната прилепска Победа остана без шеф на стручниот штаб. Тренерот Небојша Петровиќ не се појави на вчерашниот претпладневен тренинг на Градскиот стадион "Гоце Делчев" и со тоа се потврдија шпекулациите за неговото напуштање на кормилото на екипата во моментите кога води грчевита борба за опстанок. Во клубот реагираа експресно и беше донесена одлука на последните три натпревари екипата да ја води досегашниот помошник Горан Тодороски. За поранешниот стандарден првотимец на Победа и повеќекратен репрезентативец во мал фудбал ова ќе биде огнено крштевање како прв човек на стручниот штаб, чиј член е повеќе години.
Во Победа се крајно изненадени и разочарани од однесувањето на нивниот довчерашен тренер, кој ја оставил екипата на цедило во најтешките моменти. Се било во ред по победата над Пелистер, уследиле честитки за освоените три бода и пријателско испраќање на Петровиќ на неколкудневен одмор во Србија. Никому не му е јасно кои се мотивите за ваквиот потег, иако не се крие дека и нему, како и на сите во клубот, му се доцнат дел од парите.
На вчерашниот тренинг неочекувано не се појавија и четворицата интернационалци од Србија, Станојловиќ, Обрадовиќ, Кузмиќ и Лалиќ, кои се суспендирани од клубот. За мечот со Турново, Тодороски очекува да ги има на располагање и Вртески и Нестороски, кои се на проба во Шалке, односно Партизан.

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.374
Поени од реакции
324
ЕЕЕЕј тогаш се гајчавме со камења со пирати!!!! Јако беше...Еден од постарите (да не го именувам јавно) тогаш намава еден скопјанец и на грешка полицијата тепанио го зеде :pos2::pos2::pos2:

Се жалаа сега "навивачиве скопски и битолски", а незна дека тогаш беше МНОООГУ пожустро, поопасно и појче пендраци пајџаја само НИЕ НЕ ПЛАЧЕВМЕ КО ПИ*КИ!!!

.
Togash brat imashe zdravi ekipi,se znaeshe sto e fajt!Sega imame kvazi internet navivaci....Vo toa e razlikata!Kolku pati imame samo vo stanica prespivano!Sega po eden pendrak i doma ne pustaat..Mackina kaslica e ova za poranesnite tifo desavanja!Samo sto togash nikoj ne se zaleshe!Ne se vleguvashe togash tuku taka vo navivacka grupa!Se sekavam za prvoto megunarodno gostuvanje vo Krajova,edna nedela ne spijav od radosti..Ili od Stip togash koga ni izvadoa cifte vo kafanata!Ko ja ukrade R...o stolnata lamba:)

Z

ziko bt

Гостин
Франко не заминасо„бегалците“ од Победа

Иако се чинеше дека е во групата „бегалци“ од ФК Победа со тренерот Петровиќ и играчите Божиќ, Лалиќ, Н. Обрадовиќ и Станојловиќ, сепак Бразилецот Франко реши да остане во клубот. Тој вчера го одработи попладневниот тренинг. Цврсто одлучи да биде на располагање до крајот на сезоната.

- Ни на крај на памет не ми дојде да заминувам предвреме. Треба да издржиме сите сложно до крајот. Да заврши сезоната после ќе седнеме со управата и ќе видиме што понатаму - вели Франко.Тој конкурира за средниот ред. Може да помага и во нападот. Најважно е да биде во комбинација, меѓу кандидатите за првиот состав на новиот тренер Горан Тодоровски, наследникот на Небојша Петровиќ.

- Сакам да играм. Не добив шанса кај претходниот тренер каква очекував. Сметам дека можам да помогнам Победа да остане во елитното друштво - рече Франко. Победа претстојниот викенд е слободна, а терминот ќе го користи за пријателски меч дома со второлигашот Новаци.

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
Горан Тодороски - Сивчо е цар за фудбал посебно за мал фудбал.Не знам како ќе се снајде во тренерската улога но јас му посакувам СЕ НАЈДОБРО!!! А србине поарно шо заминаја...ионака немаја врска:vozbud:...нивното отсуство ќе му помогне на тимот:vozbud:!!!

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
ИНИЦИЈАТИВА ЗА СПАС НА ПОБЕДА

ДОСТА БЕШЕ!!! ПОБЕДА треба да се оттргне од рацете на оние кои го уништија фудбалот во најфудбалскиот град во МАКЕДОНИЈА !!!

Но што потоа?!?!?!?

Кој ќе се јунак избере ПОБЕДА да ја спаси????

Јас мислам дека треба ЏОРЏ Атанасоски да го замолиме сите за тој да ја превземи!!! Чоеко има ФИНАНСИИ (значи нема да има мотив да пери пари преку клубот) и е ГОЛЕМ ПАТРИОТ!!!

ЧЕКАМ ПРЕДЛОЗИ...

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.340
Поени од реакции
2.232
Зар овде треба да стои темава у Фан Клубовите ? :jaj:

Kajgana Shop

На врв Bottom