Фан Клуб: Пелистер

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.250
Поени од реакции
19.533
Сега треба луѓето шо ја водат групата....да излезат и ЈАВНО ДА ПОВИКААТ НА ПРОТЕСТ...
Повик до сите спортски вљубеници....
Да излези се живо и диво шо сака спорт....
Помина времето на ќутење...
Уште сега ако не излезиме масовно и да ја упатиме јасно пораката...толку од нас...
Не заслужуваме да бидиме група....
Ќе нема оправдување сега,ама баш никакво....
Ако останиме неми и овај пат..нема шо да бараме појќе....
П.С.Горан...
Со форумот изгледа се зафркна работата со домеинот на веб-сајтот,треба да се платат пари......(не се разбирам толку во тие софтверски работи,ама мислам дека е до тоа...)
А можно е и да рикна од вируси,еден куп вируси имаше на сајтот....
Не е важно толку...
И така престанаа луѓето да пишуваат...освен неколку редовни....
Требаше форумот да се префрли на официјалната страна на групата..
Така најавуваа порано,до кај е работата не знам....
 

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.302
Поени од реакции
5.209
Така е, апсолутно си во право !!!!!
Сега треба да се напрај протест, да се излези во огромна бројка ( како лани во Аеродром шо протестираа за МЗТ) не да се срамиме за 200-300 души, ако се излези да се знај како доликува еден протест - ОГРОМНА БРОЈКА !!!!
Јас мислам дека за да се организира еден протест ќе треба малку поќе време, ете негде видов муабети како на пазар "АЈ ВО ПОНЕДЕЛНИК" неможи бе луѓе вака, не ќе играме фудбал ние шо ќе се собериме па да си задаваме термини !!!
Треба една недела пред протестот да се информираат граѓаните ете не мора да е понеделник оти ќе биди многу брзо и на протест ќе бидиме максимум 150 души !! Да речиме да биди во Петок и од утре да се почни со лепење плакати, со чкртање по ѕидовите со спреј со натписи "САКАМЕ СПОРТ ВО БИТОЛА" пример: Петок во толку и толку часот сите на протест за спортот во Битола итн.
Значи финтата ми е поќе да се информираат граѓаните, неможи ние да се информираме преку Фејсбук или Кагјана форум....
Овие работи преку плакати, спреј и такви работи да се свршат до Вторник ќе биди добро, ЗНАЧИ ПРОТЕСТ МОРА ДА ИМА !!!!
Ама ние имаме една кончница тука !!!!
Никој не сака да излези како организатор на протестот !!! И зато ќе пропаднат можностите да се напрај протест истото како шо беше пред 2 години ако се сеќавате ко игравме бараж со Шкендија и тогаш требаше да има протест, ама немаше огранизатор и пропадна се во вода по се изгледа и сега така ќе биди !!!
 

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.154
Поени од реакции
2.755
Samo bi dodal deka najverojatno i lapacot - lazarevski sto igrase porano kaj nas i toj ke se prikluci vo tiomot koj do sega igrase za Napredok toa go pisuvase vo denesnoto pecateno izdanie na denvniot vesnik vest
--- надополнето: Jun 17, 2011 12:27 AM ---

Ima mnogu zagrizeni lugeno kako sto rece i tomasot mnogu se mesase politikata i site cekaa rabotite drug da gi odraboti za nas so prosirvanjeto na ligata no so ova sto posledno se sluci e zapaleno crvenoto svetlo i vo sekoj slucaj ke ima reakcija od graganite na Bitola i navivacite i toa po se izgleda preku protest i nekolku baranja do dvojce a ako ne gi prifati togas se odi do krajnosti !!!
Znaci da pojasanm za vakvi merki odnosno protest imase razmisluanja i najavi uste pred dve sezoni koga igravme baraz so skendija za da go prezemi klubot opstinata isto taka i sega pred izbori so veke doagaketo do dnoto no za da ne bide ispolitiziran proetastot i pogresno sfaten i protolkuvan se miruvase a sega koga veke nema sto da se ceka po se izgleda ke se ralizira no sepak ima nekoj najavi i vlez na spoznor ili zemanje na klubot od strana ioi za toa se sute e kristalno jasan slikata i sto i kako ke se deluva taka da sega za sega uste dva tri dena ke pocekame odnosno do sabota se ke se znaj dali i koga ke ima protest
Do kolku nisto en bidni utre ili sabota(so sponzorstvo i prezemanje na klubot ) moj predlog e sledniot :

prven da se odi kaj dvojce vo ponedelnik so odredeni baranja
pr1.da se renovira stadionot so stolcina i da se postavat reflektori da se popravi podtribinskiot prostor i soblekuvalnite i da se napravi porekt za prosiruvanje nastadionto so sedista od okolu 180000 gledaci
2.da se renovira salata i postavat stolcina i popravi greketo i krovot zaedno so soblekuvalnite
3.da se zemi fkPelister pod kapa na opstinata i da se podmirat site dolgovi na klubot i da se plata site igraci odnosno donesat novi kvlaitenti igraci sto ek bidat garancija za vgodina ekspresno da se vratime prva liga i klubot celosno da bidi na opstinata i taka toa e zdruenie na gragani forimrano od opstinata odnosno graganite na Bitola se razbira go sredeni smetki i vlez vgodina vo prva liga moze da se privatizira lesno i da se najde kupuvac i sponzor odnosno da se napravi akcionersko druztvo kako sto ke bidi po zakon koj ke vazi od slednata godina no samo za prvo ligaski ekipi!
4.potoa isto da ima stavka vo opstinskiot budzet za pomaganje na sportot i klubovite vo Bitola i ne samo na rakometniot klub tuku i na kosarkata i na drugi sportisti kako sto bese primerot so kiko sto vozi moto kros i drugi...Znaci koga ke mu se dostavat baranjata nema vrakanje nazad tuku ubavo da gi procitaat i da mu se dade rok da odgovorat i Site baranja da gi privatat i toa da go potpisat crno na belo so potpis i pecat od opstinata i so zadadeni rokovi sto i do koga ke se napravi i koj objekt do koga ke se renovira
Potoa ne daj boze do kolku gi odbijat baranjata se odi na protesti prvo so poprecuvanje na rabotata na opstinata i funkciite vo gradot so prekun na soobrakajot itn a ako i toa ne deluva odime so poslednata opcija radikalizacija na protestite i odime do kraj !!Da zivee Nezavisna Bitola i nasiot klub Pelister!!

ps.prodolzete so nekoj predlog oti i taka nasiot forum nesto si eba majkata(joe tomas sto e rabotata so nego ?) pa mozeme i tuka da zbornime osven na fb :)
:giggle::giggle:;)
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.240
Поени од реакции
8.021
99% во Среда ќе биди Протестот !!!а во Понеделник прво би требало да се оди кај двојче со барања за помош на фк Пелистер !!!
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.240
Поени од реакции
8.021
Utre bi trebalo da se zakaze sredba kaj dvojce koj najverojatno ke bidi vo Sreda no sepak ne mora da znaci mozi i bilo koj drug den no koga ke bidat spremni do opstina no ke ima informacii(na fb ) koga ke bidi sredbata i togas bi trebalo da odime pred opstina i da go docekame tamu pred opstina odogovrot na dvojce dali ke go prezemi klubot koe ke bidi edinstveno baranje !!!
 

Jimmy

Организатор
Член од
26 мај 2006
Мислења
927
Поени од реакции
312
Убо се, само мислам дека Двојче нема шанси да го превземи клубот, ако сакаше општината тоа досега ќе го направеше и немаше да се дозволи Пелистер да падни во втора лига повторно....
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.250
Поени од реакции
19.533
Ништо не бива.....
Ќе се закажела средба..па да се чека глумецот да одговори...:)))
И ќе одолговлекува со одговорот....
Па ќе фатат одморите,па не е тука,на службен пат,па делегација ќе иа некоја странска па ќе нема време...:mad:
А сите добро знајме каков ќе биди одговорот и кое образложение ќе го дај Двојче....:D
И замина возот....
Сега беше тајмингот...
После ќе биди доцна за се.....
Ама и така доцниме за се,па не и ни чудо и ова....
Колку сме назад со сфаќањата и реакциите не сме самите свесни.....
Не е ни чудо шо никој не не сфаќа сериозно......
Наместо навивачите да бидат движечка сила во градот,кај нас е обратно....
Е па то шо си надробил то ќе си сркаш....
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.240
Поени од реакции
8.021

По се изгледа ништо од протестот :mad:

ps.нема кој да ја преземи одговорноста (n)
 
Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.462
Поени од реакции
28.737
Што и да правите правите, дефинитивно треба да излезете на протести, не е во ред Пелистер да игра во втора лига искрено ќе фалат утакмиците со вас зошто само на утакмиците со вас имаше колку толку подобра атмосфера и сеуште беше какво такво дерби. Со среќа понатака ако останеме ние во прва лига чекаме да се вратите што побрзо ако не ќе се дружиме пак во втора. :)
 
Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Koja управа повикува на воздржаност бе?
Таа која ветуваше опстанок, а не успеа еден играч да донеси? Се отепаја пари земање од по кладилници и сега да се воздржваме треба... :eek: Па првото шо требаше да го напрат (кога веќе се нафатија пак да раководат со клубот) требаше сместа да си дат оставки кога испаднавме... Пелистер наредна сезона ќе си игра во втора лига, сакале ние или неќеле, цела работа е конечно некој да се најди да ја избрка цела багра и да почни клубот да си работи најнормално. Протести асолни неможи да има само заради тоа што голем дел од навивачите и општо битолчани се вмровци кои не би ни помислиле да протестираат против нивните, а се шо е од спротивната страна се плашат. Која одговорност бе Горан да се превземи?
Круме треба да превземи одговорност? Двојче? Ванчо кој си се смешкаше до последно?
Или можи пак типот од управата што беше едно време на форумот... :notworthy:
Ако продолжиме вака и од втора лига можно е да испадниме, и ич нема да ме чуди и то ако се случи. Штета шо многу наеднаш исчезнаа оние шо јадеа скара муфте за куп Уефа, оние шо лани идеа откако бевме на врвот од табелата. Никој неможи да ги натера со сила да идат и во втора лига, ама самите ако имат акал, треба да бидат револтирани шо клубот пропадна а никој со прст не мрдна. Зошто Двојче не го донесе Милошоски на последните утакмици на стадион? Претходните избори двата со шалој од Пелистер парадираја, се поздравуваја, стадионот ќе го средиме, европски утакмици треба да се играт во Битола... Сега пак беше носител на ие истиот Милошоски, и дека воопшто нигде не му текна да спомни за клубовите, стадионите, салите во Битола треба ние најверојатно да си се помириме дека така тие одлучиле и крај на муабетот.
Па и овој Куновски... :confused: неможам да го смислам веќе.
 
П

Паспарту

Гостин
За жал таква ни е државата, последниве 10 години се живее со слоганот "партијата над се"... Дури повеќе ретко и кој размислува со своја глава, сега во мода е да го мислиш истото што и шефот на партијата. :confused:
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.250
Поени од реакции
19.533
Оф леле СОВЕТОТ ЗАСЕДАВА.....:)
И шо одлучија на крај...
Опозицијата по обичај брчи,власта мува не ја лази...ДЕМЕК ПОМАГАЛЕ КОЛКУ МОЖАТ....(не дека и опозицијата се замара за спорт,тие да се на нивно место ќе бидат подобри,се знај кога идиш на власт не се замараш за маргинални работи како спорт,туку ќе те интересира некое тендерче,провизии и сл)....
Не треба некој да ги потсетува дека не чини работата....
Сами треба да се свестат дека не чини работата...
И шо напраја?
ЕДНОГЛАСНО решиле да помогнат со еднократна финасиска помош во РК Пелистер....
А за ФК,КК шо прајме?
Или немаат пари и ингеренции за другите?:D
Туку немаат пари сега,сега ќе почнат Хераклејските вечери...
За нив можат да најдат по 100 спонзори,а за екипите и спортот...НЕМАМЕ ИНГЕРЕНЦИИ...(n)
 
Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
500 000 денари... отприлика се негде околу 8-9 илјади евра. Па ни 10 вакви финасиски помагања од по 8К не помагаат да се истурка една најмизерна сезона. o_O
И со то тие го помагаат спортот во градот. И сега паметњаковичи од опозиција им текнува кога веќе испаднавме фудбал, кошарка клубот веќе и не постои, сега им текна дека треба да се најдела стратегија. Која стратегија бре, треба акција да се напрај!!! Доста ни се сите ваши стратегии, планирања, ветувања... Значи треба да дојди јајцето под газот за да се сети опозицијата дека треба нешто да се превземи, а овие од власта само заради тоа што то било предлог на опозицијата не смеат никако да го прифатат нивниот предлог...
Е дури вака си ја туркат топката еден кај друг, до тогаш ни столче на стадионот нема да остани, а не пак нешто повеќе... :unsure:
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.240
Поени од реакции
8.021


Мора да има протест !!!

Не треба да се помага туку да го земат клубот !!!
 

Kajgana Shop

На врв Bottom