Фан Клуб: Пелистер

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
961
Поени од реакции
1.284
Прашање до стручњаците:

Дали Пелистер играа офанзивен фудбал или во најмала рака поофанзивен сега, во однос на сите години уназад?

И дали, спортскиот пак ќе ви спинува преку негови блиски спортски портали, дека тренерот треба да се промени оти игра дефанзивно, односно дали истиот спин ќе го има и за Срле или?

Фала, пријатно.

Член од
20 септември 2023
Мислења
432
Поени од реакции
2.346
Прашање до стручњаците:

Дали Пелистер играа офанзивен фудбал или во најмала рака поофанзивен сега, во однос на сите години уназад?

И дали, спортскиот пак ќе ви спинува преку негови блиски спортски портали, дека тренерот треба да се промени оти игра дефанзивно, односно дали истиот спин ќе го има и за Срле или?

Фала, пријатно.
Можеш некогаш и рачна да кренеш со непотребните критики… Разбирам нормална критика, но ти другар со постовиве се однесуваш како којзнае каков тим да имате, а реалноста е дека играчки сте помеѓу двата најслаби клубови во лига. Вие во втора лига не игравте офанзивен фудбал, а ти сега го бараш истото од Срле кога тимот е едвај 20% подобар од тој. Со кого да игра офанзивно, вие имате еден ипол квалитетен играч во тим, со кого да нападне? Вас Мирко и Љамче ви се најдобри играчи, а заедно имаат 100 години. Цела среќа што нереално многу бодови собравте во првиот дел од сезоната, инаку ептен ќе ви гореше сега.

Разбирам да ја критикуваш управата, не донела играчи, спичкала пари на безвезни работи, но со ваков збир од аматери ти да бараш да се игра офанзивно ми нема логика. Едноставно е, не дека не сакаат, толку можат.

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
961
Поени од реакции
1.284
Можеш некогаш и рачна да кренеш со непотребните критики… Разбирам нормална критика, но ти другар со постовиве се однесуваш како којзнае каков тим да имате, а реалноста е дека играчки сте помеѓу двата најслаби клубови во лига. Вие во втора лига не игравте офанзивен фудбал, а ти сега го бараш истото од Срле кога тимот е едвај 20% подобар од тој. Со кого да игра офанзивно, вие имате еден ипол квалитетен играч во тим, со кого да нападне? Вас Мирко и Љамче ви се најдобри играчи, а заедно имаат 100 години. Цела среќа што нереално многу бодови собравте во првиот дел од сезоната, инаку ептен ќе ви гореше сега.

Разбирам да ја критикуваш управата, не донела играчи, спичкала пари на безвезни работи, но со ваков збир од аматери ти да бараш да се игра офанзивно ми нема логика. Едноставно е, не дека не сакаат, толку можат.
Токму твојот одговор и ми беше целта, то и ми беше поентата. За офанзивен фудбал требаат и такви играчи, односно креативен среден ред и и крила место бекови. Муабетот ми беше дека бараат и очекуваат од тренерите нешто, за што немаат и не носат такви играчи, само на крајот пак сите им се криви, а управата не. Смао тука имаше стручњаци шо со дрва и камења фрлаа по сите тренери дека играле ДЕФАНЗИВНО, без да се видат квалитетите на играчите во екипата, за нив и ми беше прашањето. Фала ти иначе на одговорот то е то.

Член од
5 мај 2024
Мислења
125
Поени од реакции
225
Isto kako vas denes Projcevska i drugite dve kucki so vi davaa pomos do lani site mu pomagaa na Struga sega vie i Vardar ste na red

Sent from my SM-S901B using Tapatalk
Еј да иначе ќе тепавте денеска :pos: :zver:

кој ви е крив што не им честитавте 8 март :LOL:

IMG_3664.jpeg

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
8.758
Точно Горан, слушнав и јас дека селективно се пуштале на рекоперација во Епина, ти ќе одиш, ти не... АМАТЕРИЗАМ ама ќе му дојди крајот на сите и то за брзо...
Скопскио и стратего денес на базент пуштиле пак само 6-7 играчи од тие само шо играле прв состав :pos: сите биле уште поке разочарани. Вака не памтам да се праело поделби на играчи од никоја претходна управа не се салам овие

Vaka mi pisat vo poraki celo vreme samo gluposti ,podelbi i kavgi so praj Vanco(de ke namalva plati de zgolemva potpisuva sam koli sam besi) isto i Srle sedi na trula stica uste ko dojde inase nekoja izjava site mu zamerija ama aj i progledaa niz prsti no sega zaortacen so sportskiot se mislam los Partner si odbra i najkriv e Mitko so se znaj pa uste gi brani negovite so prat gluposti aj so ne sme istrpile ke ve istrpime i vas ic da ne se sekirate za nas ke izdrime samo vie dumajte posle uprava kaj da barate da ve zgrizat od partija

Член од
13 август 2023
Мислења
73
Поени од реакции
151
Не знам оти се мислам за брзо Ванчо ќе јади ќотек од некој, исто и Дуци од некој родител сите се знаат шо се дешава а никој ништо не превзема.
Се чека спасот од партијата оти изгубивме од Шкендија па сега Сабота губиме исто од Шкупи ,па дома со Вардар ,гости Струга дури 5коло имаме шанси против Брера

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
8.758
Legendite aj so go zaboraja rodendenot na klubot gledam nisto ne napraja ni za godisninata od smrta i nesrekjata na Petar Milosevski za dzabe go kladovme imeto na stadionot ovie se nisto verci i bolesnici a kjumurnoto go imame samo poradi Petar
Druga rabota gledam Mito Kozufcanka se fsli deka nasol sponzor i germanski gazda za Tikves do 1M evra budzet a nasite uste cekaat od opstina i edno me interesira protiv skupi pak ke odime bez pola sostav da ne se zamaraat i trosat za dzabe da ne baraat bodovi ke se cekaat samo od Brera memeto da mu go ebam zabegano

Член од
21 јули 2022
Мислења
107
Поени од реакции
116
Не знам оти се мислам за брзо Ванчо ќе јади ќотек од некој, исто и Дуци од некој родител сите се знаат шо се дешава а никој ништо не превзема.
Се чека спасот од партијата оти изгубивме од Шкендија па сега Сабота губиме исто од Шкупи ,па дома со Вардар ,гости Струга дури 5коло имаме шанси против Брера
Ти мора да си грешка. Ванчо бил столбо на клубо и веќе три години работел убо и за то е таму толку време. Исто така играчите многу го сакале и тој нив и то било ретко видена хемија помеѓу спортски директор и играчи. Можи и најдобар човек бил од сите таму браво :zver:

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
961
Поени од реакции
1.284
Ај пак јас ќе бидам лошиот, Пелистер во карантин, Тарасенко заборавен во Битола.... Па толку АМАТЕРИЗАМ немам видено во Општинска Лига, арно застанаја на Дади Компани да видат дека му фали играч, иначе можи воопшто немаше ни да сетат, ама па му е гајле, ќе платат сега такси со општинските пари, ќе измислат приказна дека му се слошило па морал итно на инфузија па зато не тргнал со екипата

"Способниот" ни скопски директор молел да не излези информацијата оти ќе пукнел срам, а и Декси ќе пишел

Ете толку.

Член од
28 февруари 2022
Мислења
128
Поени од реакции
640
Ај пак јас ќе бидам лошиот, Пелистер во карантин, Тарасенко заборавен во Битола.... Па толку АМАТЕРИЗАМ немам видено во Општинска Лига, арно застанаја на Дади Компани да видат дека му фали играч, иначе можи воопшто немаше ни да сетат, ама па му е гајле, ќе платат сега такси со општинските пари, ќе измислат приказна дека му се слошило па морал итно на инфузија па зато не тргнал со екипата

"Способниот" ни скопски директор молел да не излези информацијата оти ќе пукнел срам, а и Декси ќе пишел

Ете толку.
Ова НЕ(ОФИЦИЈАЛНО) е??

А непрат пауза на црна река???

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.417
Поени од реакции
5.630
Секоја шанса ја користиш да ги пецниш (оправдано/неоправдано) ти си знајш, сепак користиш јавна страна која ти е следена од 10к, од една страна некогаш е добро да се знај реалната слика околу случувањата во клубовите, а од друга страна некогаш си гледаат сеир останатите вон Битола.
Ама за ова денес, па вака Добромири, Поешево и Трап изгледаат поорганизирани од ФК Пелистер, голем срам и резил и пред се 0 професионалност.
И после како да се надеваш на позитивен резултат кај Шкупи ? И најотепан Шкупи ќе ни дај 3-4 парчиња, ова се договара 3 за 3 ако се способни, земи му победа таму, како шо напрај Беса прошло коло, па борџи му победа во Бт следна сезона, сега нас ни се потребни бодовите, имавме некои релации со нив со позајмици на фудбалери низ времето...

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
961
Поени од реакции
1.284
Ова НЕ(ОФИЦИЈАЛНО) е??

А непрат пауза на црна река???
Прашај ќе ти кажат
Секоја шанса ја користиш да ги пецниш (оправдано/неоправдано) ти си знајш, сепак користиш јавна страна која ти е следена од 10к, од една страна некогаш е добро да се знај реалната слика околу случувањата во клубовите, а од друга страна некогаш си гледаат сеир останатите вон Битола.
Ама за ова денес, па вака Добромири, Поешево и Трап изгледаат поорганизирани од ФК Пелистер, голем срам и резил и пред се 0 професионалност.
И после како да се надеваш на позитивен резултат кај Шкупи ? И најотепан Шкупи ќе ни дај 3-4 парчиња, ова се договара 3 за 3 ако се способни, земи му победа таму, како шо напрај Беса прошло коло, па борџи му победа во Бт следна сезона, сега нас ни се потребни бодовите, имавме некои релации со нив со позајмици на фудбалери низ времето...
Да точно од А до Ш. Ова е нешто незнајш дали треба да се скрие или не, ама ако се скриеше ќе беше во корист на одговорните од управа до тренер. Па човече Роналдо/Меси да не се појават, клубојте ќе си излезат со соопштение дека играчот поради то и то не отпатувал и е казнет соодветно, а не да пробат да прикријат и да барат начин како да стигнел уште вечерва Скопје. Сеирот му го прат легендите, неспособни по 100 пат, па уште да ги кријаме? Уште да му ги покриваме лајната? Па од работа бевме на Тим билдинг по 3 пати се броевме на секое застанвање оти се се случва, а не па играч да си заборајш и Скопје дури да видиш... Абе ќе го казнам на плата и две утакмици да не игра и соопштение, а не да го кријам и никому ништо, смрдулки...

Член од
21 јули 2022
Мислења
107
Поени од реакции
116
Ќе го искористам моменто да ги пофалам сите екипи од втора лига.
Општината уште нека ги толерира на компанијата оти за овие три години шо го водат клубо освен вакви циркузи и срамој ништо друго не ни дадоја. Замислете шо беше ветено од вакви изградени луѓе а шо добиваме сега. :pos:
Само се надевам дека следно нема градот да го промашите на денот на утакмицата.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
8.758
Ludaciii
Sekoj den nova glupost no ne se tie krivi tuku opstinata(dpmne) so gi ostava da si prat privatna zabava so nasi pari prvo Mitko posle Vanco so praj podelbi rekovme bira koj ke odi na rekuperscija koj ke prima infuzii i masazi koj ke odi sauna a koj nema da znaj duri si napraj nov pravilnik za kazni a nema za nagradi zaboravaat rodenden na klubot I smrta na Petar Milosevski vcera zaboraja igrac so e sledno ?!
Dno dna ova nikogas nitu bilo nitu ke bidi od ulica da zemime nekoj poarno ke go vodi klubot I pokje saka ovie se partiski ligusi nisto povekje !
Sega najjako ke bidi rusinot na srekja nekako da daj gol za pobeda
Na golemo se zbora na Leto da go zemi nekoj klubot ama ako gi ostat ovie uprava ne miljon pet da mu dat ke bidi dzabe pa resenioto osven nov gazda mora da bidi i nova uprava posbno na strana iskoplesiraniot skopski direktor so leci komleksi na site tamu duri ne jadi po mucki od nekoj igrac ke padni uste edna bruka i samo to ni fali vo ovie psopedni kola aj denes da tepame nekako da se spasime so vreme da e cekame posedno kolo so besa da resava

P.S.gledam slikite od izborot na Maser Omeragic I denes ako ne tepame na Cair nikogas nema da pobedime !

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom