Ке ти кажам друг пат од то шо наслушав не ке пишам по форум во случај да беше само шпекулација.Molomte po detelno za toa deka nekoj sakal da vlezi vo klubot i od koj ne mu bilo dozvoleno da vlezt vo klubot ?za dvojce praven mubaetot stotina pati barem tuka an forumto i toj glumecot ne vredi poveke da se kementira mrsul kicevski
Што бара Слога во втора лига?Otkako propadna i moznosta po administrativen pat da ostane vo Prvata liga zaradi nejzino prosiruvanje, vo Pelister ve}e gi definiraat detalite za podgotovkite za sezonata 2010/12. Deka 26 kola vo vtoroligaskoto drustvo ne se ni malku ednostavni, govori i konkurencijata vo novata sezona. Mecevi za bodovi so Vardar, Tikves, Sloga J., Drita, Korab itn. znacat potreba od mnogu iskusni fudbaleri i pred se osvojuvawe na bodovi na svoeto “buniste”. V sreda na 15 juni Nedzat Husein za prv pat ke proziva, a novo ime ke bide napagacot Dragan Dimitrovski, koj se vraka vo svojot maticen klub od noviot prvologas 11 Oktomvri, kade igrase edna i pol sezona.
Не заебавај Димитровски МВП на сезоната ке биди тој ке ги решава утакмиците со вас )Што бара Слога во втора лига?
И ДИмитровски е веќе повеќе ослабување отколку засилување на еден тим...
Слога Ј.....WTF ?!?? Иначе не е лош потегов со Димитровски.... малку искуство не е на одмет ...Dimitrovski prvo zasiluvanje vo Vtorata liga
Otkako propadna i moznosta po administrativen pat da ostane vo Prvata liga zaradi nejzino prosiruvanje, vo Pelister ve}e gi definiraat detalite za podgotovkite za sezonata 2010/12. Deka 26 kola vo vtoroligaskoto drustvo ne se ni malku ednostavni, govori i konkurencijata vo novata sezona. Mecevi za bodovi so Vardar, Tikves, Sloga J., Drita, Korab itn. znacat potreba od mnogu iskusni fudbaleri i pred se osvojuvawe na bodovi na svoeto “buniste”. V sreda na 15 juni Nedzat Husein za prv pat ke proziva, a novo ime ke bide napagacot Dragan Dimitrovski, koj se vraka vo svojot maticen klub od noviot prvologas 11 Oktomvri, kade igrase edna i pol sezona. So covekot koj zad sebe ima preku 100 gola vo nasata Prva liga za Pelister, Tikves i Pobeda, zelenite dobivaat napagac, koj im nedostigase minatata sezona vo Prvata liga.
Predvideni se uste nekolku zasiluvanja, iako najgolem problem e kako da se zadrzat najdobrite fudbaleri vo postoeckiot igracki kadar. Taka Antonio Bujcevski e pred potpis vo Rabotnicki, Petar Ljamcevski e mnogu blisku do Metalurg. Golem interes nasite prvoligasi projavuvaat za Aleksandar Veljanovski. Mladinskiot reprezentativec e vo pregovori so Metalurg, 11 Oktomvri i Napredok. Iako ne najkonkretni postojat i megunarodni ponudi za 21 godisnoto momce koe ponikna vo skolata na Pelister. Nema da bide lesno da se zadrzat i Petrovski, Maglovski, Petkovski, Simonovski i ostanatite.
Izvesno e deka od sreda najtalentiranite mladinci, koi vo plej-ofot za titulata gi vodi Aleksandar Nasoku, ke bidat prekomandovani vo seniorskata ekipa. Od nekolku momcinja mnogu se ocekuva, a vo vtoriot del od prethodniot sampionat veke debitiraa Apostolovski i Anastasov. Zelenite vo Bitola ke ostanat dve nedeli, a od 2 juli se ocekuvaat dvonedelni podgotovki nadvor od bitolskata zega. Prvite oficijalni mecevi noviot Pelister na Nedzat Husein gi ocekuva na krajot od juli, verojatno vo Prvoto kolo od nacionalniot Kup.
http://zoran-misevski.blogspot.com/2011/06/dimitrovski-prvo-zasiluvanje-vo-vtorata.html
Pisi mi brat na fb vo poraka ili uklucise na chat ej i bluzata tie vo mene od rakometot ela zemi si jaКе ти кажам друг пат од то шо наслушав не ке пишам по форум во случај да беше само шпекулација.
Vladica e desen bek i e mladisnki reprezentativec sto znaci poaren tuak ne mozevte da najditeДа ве прашам Брдаревски што позиција игра и дали е добар,а исто така и за Бујчевски ме интересира затоа што гледам во Работнички ке оделе.
Поздрав
добри се Новаци - нема збор,затоа испаднаа од Втора ЛигаVladica e desen bek i e mladisnki reprezentativec sto znaci poaren tuak ne mozevte da najdite
Antonie isto taka e mlad spic igrac koj brka mnogu i trca za razlika od drugite spicovi koj sedat samo i patem e prilicno visko i dobar e i vo skos igra no sepak andonov sto go imavte bese mnogu podobar e sega dali go podlamduvate sostavo ili sto e rabotat ne znam Kraj kraeva Bujcevski se uste enma odluceno kade ke odi a ima poveke opscii taka da ima vreme
Pece ako dojdat igracite od navici nie sme na konj toa se igraci koj site imaat igrano vo Pelister i se solidni za vo nasata liga i plus so golemo iskustvo i so nekolku novi igraci bi imale uspesi no za naovi igraci sega za sega ke sonvame so ovaa uprava treba KES pari za da trgni rabotata a toa go nema kaj nas No da ne se povtoruvam jas se uste imam nadez deka ke se prosiri ligata
Oti da ne se losi ? Znaes deka na novaci ova mu e prvo ispaganje od 2 liga vo istorijata ? Tie isto kako i site drugi misleja deka ke se prosiri ligata a so toa i vtora liga ke se podeli an dva del istok i zapad i toa site go znaeja arno ama hari ja zaeba rabotataдобри се Новаци - нема збор,затоа испаднаа од Втора Лига
Годинава Новаци немаја некој сериозен состав вонглавно млади деца ама најверојатно Пелистер ке чепни некој играч,а дали ке биди квалитетно засиување назнам,иначе второ испаѓање му е од лигава пред 2сезони се вратија 2ра лига..Oti da ne se losi ? Znaes deka na novaci ova mu e prvo ispaganje od 2 liga vo istorijata ? Tie isto kako i site drugi misleja deka ke se prosiri ligata a so toa i vtora liga ke se podeli an dva del istok i zapad i toa site go znaeja arno ama hari ja zaeba rabotata
Godinava ne znam koj bivsi igraci do pelister gi imaa no znam deka sekoja sezona imaat nekolku po iskusni dimov presilski itn..
Inaku draganco dojde do 11oktomvri kade so rutevski bea edni do najdobrite i najzasluznite da vlezi 11 oktomvri vo prva liga
Cudo e ova Pelister pola liga se niknati od tuka od Bitola i semo se prdavaat i nikako da go zgnsnat klubot se tuku izlgvaat nekoj novi decki