Фан Клуб: Пелистер

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Абе Битолчани се уште поискомплексирани од Скопјанчињана.Ако живеат во Битола мислат дека го фатиле Годпод за јајца,демек само тој е град другиве не се,дека само тие имаа Широк сокак ние немам кај да излеземе.
И преку кур ми е од такви патриоти како вас и како некои од Штип,Струмица и кој ти знам.Не виделе Албанец со очи па камоли да им е комшија.Бујрум живеај со нив и ќе те видам кој си.Искрено им честитам на ТЕтовчани за храброста што секој дерби натпревар е 5000 вс 300 и пак одат на стадион,засега се број број еден патриоти.
И да не одиме оф топик,гледајте си го Пелистер во втора лига и се надевам до година ќе се видиме во Дебар,ако не се уплашите и од овдешните Албанци.:pos:
Тебе никој не те праша за градот битола и за народот кој живеат тука.....Ако мислиш дека се направи паметен со овој пост каде напомена дека си од дебар,или дека Пелистер ќе оди во втора лига или па дека нема ''Албанци'' во Битола тогаш подобро ќе ти биди воопшто да не го пишуваше овој пост бидејќи условно кажано се бламираш во секаква смисла....Јас каде што живеам цела улица ми е со албанци и се поштоваме вкрај со нив и секој со секого ќе си помогни ако треба...Битола за дебар е поим во се што постои па нема никаква теорија ти да доаѓаш тука и да ни попуваш безврска..за да си патриот во нашата земја верувајми не вреди поради многу фактори..а тоа што групата војводи е толку ангажирана во последно секоја чест за нив но се знае кој се вистинските ривалските навивачки групи во македонија и клубовите со најголемо реноме во македонскиот фудбал и општо во мак спорт кое се нарекува ''вечното дерби''(кое за жал догодина можеби ќе го гледаме во втора лига)..е сега гледам скоро 80% од членовите од под форумот Фудбал го употребуваат зборот ''комплекс'' а всшуност никој не ја знае неговата поента и што всушност значи..е сега кажи ми ти зошто ние битолчаните сме искомплексирани?од кој имаме комплекс??..од миле мудуро??..во битола си живееме убаво а на нас навивачите и сите што пратат фудбал не интересира само состојбата на Пелистер..ние не се замараме со Тетекс,Вардар,металург и другите клубови за да имаме ''комплекс''..ама на кој најдов да му објаснувам..пак ние битолчаните ''не чиниме''!
!
 
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
^ Гледај пријателе.Јас кажав дека Битола има ова има она,но има нешто кај Битолчани што мислат дека само тие се вистински граѓани.Јас ниту реков нешто против Чкембари ниту кажав дека Вардар-Пелистер не е најголемо дерби како што кажуваш ти.Ниту оспорувам дека од Битола имаше најмногу резервисти 2001 година само едно ме нервира.Не реков само БТ спомнав и други градови како што гледате,а тоа е во муабет се прават патриоти,вака треба да им се направи онака треба да им се направи на Албанците а не знаат што е соживот со нив и дали и со нив може да им апријателство и тоа поголемо од она меѓу мак-мак.
Ова ми беше целта,ниту сакав да навредам некого ниту ништо.Извинете шо избегавме офф топик.
 
Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
more mrsul aj da ne te grabnam da ti istresam toa ovcata lom mocle edno smrdlivo
u makedonija se naoga TETOVO!
TETOVO E MAKEDONSKI GRAD!
a ti mozes da sonuvas za golema albanija
Glupav iskompleksiran koj spomna Golema Albanija ?

PRASAV DALI ZNATE KADE SE NAOGJA ZS KAKO STO ZNAM NEMATE GOSTUVANJE CELA VASA ISTORIJA VO TETOVO !
 

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Glupav iskompleksiran koj spomna Golema Albanija ?

PRASAV DALI ZNATE KADE SE NAOGJA ZS KAKO STO ZNAM NEMATE GOSTUVANJE CELA VASA ISTORIJA VO TETOVO !
Зошто провоцираш? Зошто се прајш најпаметен? Зошто се прајш најголем навивач?
 

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Ne provocirav samo prasav onaka... a tolku ve boli deka nikogas ne ste go videle Tetovo ?
Тоа прашање не е провокација според тебе така? А и од кај знајш дека не сме го виделе Тетово. И престани со глупости за да не одиме офтопик темата
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
12.Ф.К."Пелистер"- Битола се казнува со парична казна од 5.000 (петилјади) евра во денарска противвредност на денот на уплатата.

О Б Р А З Л О Ж Е Н И Е

Дисциплинската комисија на ФФМ постапувајки по пријавата на Комесарот за натпревари на ФФМ, за натпревар од 10 коло на Прва МФЛ помеѓу Ф.К."Пелистер" и Ф.К."Силекс" кој се одигра на ден 16.10.2010 година, по разгледување на записникот, изјавите на сите службени лица од горенаведениот натпревар, констатира дека во 34 минута од погореспоменатиот натпревар дошло до прекин на натпреварот поради влегување на навивачите на Ф.К"Пелистер" во терен со цел да се предизвика прекин.

По расчистување на целокупната состојба на теренот и создавање на услови за понатамошно продолжување на натпреварот, по 20 минути прекин истиот продолжил.

При вака утврдена фактичка состојба и со примена на одредбите на Дисциплинскиот правилник на ФФМ донесена е Одлука како во диспозитивот

http://ffm.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=1201:-4-2010-11-04&catid=46:2009-03-19-21-17-01&Itemid=260&lang=mk

Тетекс – Пелистер 3:0
06 NOVEMBER 2010

0
Пред заминување за Тетово битолчани се прашуваа само дали ќе се патува за Тетово, а никој не се ни надеваше на некое изненадување.



Фудбалерите на Пелистер од коло во коло се поблиску до Втората македонска фудбалска лига, а по се изгледа спас за да не се испадне нема да се најде. Сега сите се прашуваат дали ќе се најде маж кој наместо актуелниот претседател на Пелистер, Ванчо Атанасов, ќе ја преземе неблагодарната улога и да се запише во историјата на клубот дека во негово време Пелистер испаднал до Првата лига и се преселил во Втора лига.

Единствено сега само како чаршиски муабет се споменува дека поради тоа што кандидати за испаѓање од лигата се Пелистер и Вардар, е тоа дека во идната сезона ќе се проширела лигата. Но ова е само мангал муабет и само мамка за некој да влезе во Пелистер, и ништо друго, велат луѓе кои се блиски до клубот и ФФМ.

Инаку, со очекуваната победа над Пелистер од 3:0, Тетекс се израмни по бројот на бодови со лидерот.

Во останатите натпревари во некомплетното 13 коло соседското дерби во домашниот фудбалски шампионат меѓу Скопје и Металург на Автокоманда заврши без голови 0:0. Со освоениот бод Металург е на чело на табелата и таму ќе остане до утре кога Шкендија на свој терен ја пречекува Брегалница. Со евентуална победа тетовчани по една недела пауза повторно имаат шанса да го преземат приматот.

Актуелниот шампион Ренова беше поразен на гостувањето во Турново со 2:0 а Работнички само ја потврди кризата во своите редови откако Напредок со 2:0 ги совлада романтичарите во Кичево.

По некомплетното 13-то коло, поради подобра гол разлика тимот од Железарница е прв пред Тетекс со кого имаат по 23 бода, Ренова има 22 колку што има и Хоризонт Турново а Шкендија е петта со 21 поен но и натпревар помалку. Следат Работнички со 19, Напредок, Скопје и Силекс со по 18 но кратовчани имаат меч помалку исто како и Брегалница на 10-тата позиција.

Убедливо последни се Пелистер и Врадар со 5 односно 3 поени, а ко победи утре Вардар против Силекс, Пелистер ќе биде последен.

http://www.informator.ws/novosti-od-bitola/18282----30.html



За тоа што провоцираат некој ич кур да не ве боли и да се замарате не вредат гледајте колку можиме да му помогниме на клубот а за друго има време :salut:

Жално е што во тетово не успејавме да одиме и на ден пред натпреварот почна тивок бојокот првен откажа превозот а потоа и ниту едне не сакаше да се нафати за првоз и кога конечно се најде првоз во касните попладневни часови по цена ненормална з а наши односно нормални услови се жретвуваа парите за првоз за куманово и се реше да се оди тетово но дозвола од полиција не беше дадено и закани за кривични пријави и приведување ако се проба да се направи само обид за самостојно(без полициска придружба) гостовање

ps.ти француз да не знај кај е Битола случајно ?! ние тетово го знеме ич да не се секираш кога требаше во 2001 бефме таму и го браневме само кај бефте вие?! или ти кај беше?кај роднините во косово или скопје или пак од богатите си ти па ги запали патиките странство ?!
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Teteks - Pelister 3:0 (2:0)
Serijata od posledovatelni porazi na Pelister prodolzuva. Ako debitirase so remi protiv Metalurg, noviot trener Nedzat Husien i negovite “zeleni” nanizaa pet vrzani porazi i samo cudo moze da go spreci ispaganjeto od ligata. Iluzorno bese da se ocekuva deka vo Tetovo protiv Teteks, koj samo pred tri dena go dobi derbito so Skendija, moze da se osvoi bod ili tri. Sedmoto gostuvanje vo prvenstvoto donese sedmi poraz i toa ubedliv i po petti pat bez postignat gol. Uste po startot mozese da se pretpostavi deka vo Tetovo nema da ima nitu moznost za bodovi. Teteks koj i vo Bitola gi nadigra pelisterci zapocna agresivno i vo prvite 10 minuti imase tri zreli sansi za gol Pelister odolevase se do 28 minuta, koga Ristevski od guzva go otvori rezultatot. Niti primeniot gol ne gi razdvizi bitolcani koi igraa defanzivno i bez moznost da napadnat. Koga veteranot Srdzan Zaharievski vo 42 minuta zgolemi na 2:0 so udar od distanca, prasanjeto na pobednikot bese reseno.
Vo vtoriot del se igrase nesto poramnopravno, iako Pelister veke imase golem nedostatok. Vo 75 minuta rezervistot Hiseni od kontranapad gi postavi finalnite 3:0, sto e vtor najubedliv poraz na gostuvanjata ovaa sezona.
11 mesto na tabelata so samo 5 od moznite 36 boda i skoro nepostoecki sansi za ostanuvanje vo elitata. Toa e faktot so koj se soocuva bitolskiot prvoligas. Vo narednoto 13 kolo zelenite igraat vo Bitola protiv Horizont Turnovo, od koj isto taka ubedlivo zagubija vo 3 kolo na stadionot “Kukus“ kraj Strumica.



Pelister ja gubi poslednata bitka?
Eden od nasite najpopularnite klubovi rizikuva raspad i ako nesto kategoricki ne se smeni pelisterci moze da ne igraat do krajot na sezonata. Imeno od vcera izbranicite na Husein poveke ne treniraat, a za utre zakazaa pres-konferencija na koja ke gi obelodenat pricinite za prekinot i neigranjeto. Site fudbaleri se ednoglasni deka treba da se stavi kraj na nivniot tretman, koj ne nalikuva na profesionalen klub. Od pretsedatelot Atanasov i negoviot takanarecen tim nema ni traga ni glas, pa fudbalerite se ostaveni sami na sebe da mislat i na organizacijata I na natprevarot.
Povikuvaat na spas na klubot od rasformiranje kaj gradskite vlasti i gradonacalnikot Taleski, no odgovor nema. Ne samo sto molcat bitolskite stopanstvenici tuku so isklucok na Ckembarite, nitu eden drug ne doaga pod Tumbe kafe da se sooci so problemite na fudbalerite. Vo imeto na site profesionalci kapitenot etkovski, iskusniot Talevski utre ke govorat pred javnosta za nivnite problemi i ke stavat kraj na treninzite i natprevarite. Sto i kako ponatamu vo Bitola nikoj ne znae a rizikot e ako ne se odigraat dva natprevari klubot da zgasne.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom