Џони Вајсмилер
Don't share my food
- Член од
- 15 февруари 2010
- Мислења
- 15.489
- Поени од реакции
- 15.506
Тебе никој не те праша за градот битола и за народот кој живеат тука.....Ако мислиш дека се направи паметен со овој пост каде напомена дека си од дебар,или дека Пелистер ќе оди во втора лига или па дека нема ''Албанци'' во Битола тогаш подобро ќе ти биди воопшто да не го пишуваше овој пост бидејќи условно кажано се бламираш во секаква смисла....Јас каде што живеам цела улица ми е со албанци и се поштоваме вкрај со нив и секој со секого ќе си помогни ако треба...Битола за дебар е поим во се што постои па нема никаква теорија ти да доаѓаш тука и да ни попуваш безврска..за да си патриот во нашата земја верувајми не вреди поради многу фактори..а тоа што групата војводи е толку ангажирана во последно секоја чест за нив но се знае кој се вистинските ривалските навивачки групи во македонија и клубовите со најголемо реноме во македонскиот фудбал и општо во мак спорт кое се нарекува ''вечното дерби''(кое за жал догодина можеби ќе го гледаме во втора лига)..е сега гледам скоро 80% од членовите од под форумот Фудбал го употребуваат зборот ''комплекс'' а всшуност никој не ја знае неговата поента и што всушност значи..е сега кажи ми ти зошто ние битолчаните сме искомплексирани?од кој имаме комплекс??..од миле мудуро??..во битола си живееме убаво а на нас навивачите и сите што пратат фудбал не интересира само состојбата на Пелистер..ние не се замараме со Тетекс,Вардар,металург и другите клубови за да имаме ''комплекс''..ама на кој најдов да му објаснувам..пак ние битолчаните ''не чиниме''!Абе Битолчани се уште поискомплексирани од Скопјанчињана.Ако живеат во Битола мислат дека го фатиле Годпод за јајца,демек само тој е град другиве не се,дека само тие имаа Широк сокак ние немам кај да излеземе.
И преку кур ми е од такви патриоти како вас и како некои од Штип,Струмица и кој ти знам.Не виделе Албанец со очи па камоли да им е комшија.Бујрум живеај со нив и ќе те видам кој си.Искрено им честитам на ТЕтовчани за храброста што секој дерби натпревар е 5000 вс 300 и пак одат на стадион,засега се број број еден патриоти.
И да не одиме оф топик,гледајте си го Пелистер во втора лига и се надевам до година ќе се видиме во Дебар,ако не се уплашите и од овдешните Албанци.
!