Фан Клуб: Партизан

GROBAR1986

САМО ПАРТИЗАН
Член од
16 септември 2007
Мислења
627
Поени од реакции
92
Rivalstvoto pomegju Partizan I c.zlezda ( Grobari i cigani ) , postoelo od mnogu odamna . Pomladti clenovi na forumov neka gi prasat svoite tatkovci , a oni postarite neka se prisetat koja bila Najmoknata , Najludata , Najorganiziranata grupa Na poranesnite YU prostori ( a sigurno i posiroko ) ... KAZNENA EKSPEDICIJA - na celo so legendarniot "Pampi" . Site drugi grupi ( BBB , Torcida , Armada , i najmnogu Ciganite ) imale "kompleks" od togasnata Grobarska avangarda ... Pampi e moze i eden od prvite fudbalski huligani u golem ultras . Juznata Tribina ja gradel najmnogu po primerot na angliskite huligani ( najmnogu od "HeadHunters" huliganite na FC Chelsea ) . Grobarite bile najmnogu punkeri koi slusale punk i rock za razlika od cigancinjata oki bile " kremci " :D Grobarite imaa golemi padovi ... Dvete najgolemi grobarski grupi ( "JUZNI FRONT" i " GROBARI 1970" ) bea skarani , povekje godisnata borba i bojkot ( koj se oznacuvase so neodenje na utakmici ) kon upravata ... No sega site tie raboti se zavrseni i pocna da se formira onaa juzna tribina kakva sto i treba da bide !!! ZA DRUGE SE NAVIJA - PARTIZAN SE VOLI !!! STAZA SLAVE SE NASTAVLJA !!!

Vo skoro vreme stadion nema da se gradi ( sega za sega ) a za JNA - stadion so dolga tradicija koj e izgraden za potrebite na armijata ...

Dobro e se gleda deka pratis ama me iznenadi so ona "zvezdasite"pozdrav braco (samo za tebe)

Inaku Partizan mu gostuva na Vardar vo noemvri na gradski - Odamna Grobari ne se doagale vo Makedonija ( uste sega mozam da namirisam incidenti ) ...

SAMI PROTIV SVIH I KO IH JEBE!!!!!!

JOJ ZVEZDO ZVEZDENA JOJ KURVO JEBENA JEBE TE VELEZ JEBETE SVI A NAJVISE MI GROBARI!!!!!

PxFxCx

Јужни Фронт
Член од
15 септември 2007
Мислења
452
Поени од реакции
4
eve eden so kje me podzi ... POZDRAV BRATE - GROBARI DO GROB !!!

PxFxCx

Јужни Фронт
Член од
15 септември 2007
Мислења
452
Поени од реакции
4
Partizan - Hajduk 2 : 1
51' Jovetic - [1 : 0]
62' Lazic - [2 : 0]
85' Habensus - [2:1]
Ovoj natprevar se odigra bes Publika zaradi neredite so bea na 131 derbi se c.zlezda . Naredna utkamica e vo kupot na Srbija so FK Srem .

GROBAR1986

САМО ПАРТИЗАН
Член од
16 септември 2007
Мислења
627
Поени од реакции
92
Partizan - Hajduk 2 : 1
51' Jovetic - [1 : 0]
62' Lazic - [2 : 0]
85' Habensus - [2:1]
Ovoj natprevar se odigra bes Publika zaradi neredite so bea na 131 derbi se c.zlezda . Naredna utkamica e vo kupot na Srbija so FK Srem .
BRACO ME INTERESIRA SO MISLIS ZA SLOGANOT ISTE BOJE ISTE VERE(SE ODNESUVA NA FK P.A.O.K)CISTO ONAKA KAO MAKEDONEC POSTO EVE ZNEAME KAKVI SE GRCITE(PEDERITE) I LICNO NA MENE NE MI SE SVIGJA??

GROBAR1986

САМО ПАРТИЗАН
Член од
16 септември 2007
Мислења
627
Поени од реакции
92
BRACO ME INTERESIRA SO MISLIS ZA SLOGANOT ISTE BOJE ISTE VERE(SE ODNESUVA NA FK P.A.O.K)CISTO ONAKA KAO MAKEDONEC POSTO EVE ZNEAME KAKVI SE GRCITE(PEDERITE) I LICNO NA MENE NE MI SE SVIGJA??
OVA E EDEN MAL POKLON OD MENE ZATEBE "EDNO OD NAJGOLEMITE ODZEMANJA NA TRANSPARENTI OD STRANA NA GROBARITE"POPULARNOTO >OTIMANJE<KOMENTAR MISLAM DEKA NE E POTREBEN NELI!!!

BEOGRADSKA ZVONA ZVONE DA POZDRAVE SAMPIONE SAMPIONE DRZAVE SMO CELE ZA CRNO BELE ZA CRNO BELE

PxFxCx

Јужни Фронт
Член од
15 септември 2007
Мислења
452
Поени од реакции
4
Pa iste boje iste vere ili u posledno vreme so e po popularno Forever Together se odnasa najmnogu oti imat ista boja na dresovi a posle sledi verata itn...A sega srbite ne se vo losi odnosi so Grcite , naprotiv se dobri odnosi ... Ova Grco -Srpsko Prijatelstvo ne e samo kaj Paok i Partizan tuku i kaj Zvezda i Olimpiakos ( kako sto se Partizan i Zvezda vo Srbija , taka se PAOK i Ciganijakos vo Grcija :helou:).Inaku Grcite se smetaa posle Turcite za najjaki huligani vo Evropa , pa sekoj saka da ima dobra potpora :helou:.

PxFxCx

Јужни Фронт
Член од
15 септември 2007
Мислења
452
Поени од реакции
4
KKPartizan Barcelona 81 : 78
FKPartizan Srem 3:0
Osven Ovie dve prekrasni vesti ima i edna losa vest ... Moreira e tesko povreden i ne se znae koga povtorno kje zaigra ... :cry:

GROBAR1986

САМО ПАРТИЗАН
Член од
16 септември 2007
Мислења
627
Поени од реакции
92
Pa iste boje iste vere ili u posledno vreme so e po popularno Forever Together se odnasa najmnogu oti imat ista boja na dresovi a posle sledi verata itn...A sega srbite ne se vo losi odnosi so Grcite , naprotiv se dobri odnosi ... Ova Grco -Srpsko Prijatelstvo ne e samo kaj Paok i Partizan tuku i kaj Zvezda i Olimpiakos ( kako sto se Partizan i Zvezda vo Srbija , taka se PAOK i Ciganijakos vo Grcija :helou:).Inaku Grcite se smetaa posle Turcite za najjaki huligani vo Evropa , pa sekoj saka da ima dobra potpora :helou:.
Ne,zborot mi bese kako ti kako mkd seizjasnuvas po taa "izreka"ili parola.inaku do nekade seslagam deka turcite se edni od najdobrite huligani vo evropa ali deka grcite se vednas zad niv ne samo jas tuku i mnogu drugi nema da se slozat.vo mnogu taka da kazam ispituvanja poljacite se najdobrite huligani ne samo vo evropa tiku i pposiroko.pogledaj na YOUTUBE nekoj klip da vidis sto se pravi tamu.

SAMO JE JEDAN
PARTIZAN!!!

PxFxCx

Јужни Фронт
Член од
15 септември 2007
Мислења
452
Поени од реакции
4
Ne,zborot mi bese kako ti kako mkd seizjasnuvas po taa "izreka"ili parola.inaku do nekade seslagam deka turcite se edni od najdobrite huligani vo evropa ali deka grcite se vednas zad niv ne samo jas tuku i mnogu drugi nema da se slozat.vo mnogu taka da kazam ispituvanja poljacite se najdobrite huligani ne samo vo evropa tiku i pposiroko.pogledaj na YOUTUBE nekoj klip da vidis sto se pravi tamu.

SAMO JE JEDAN
PARTIZAN!!!
Pa dobro Poljacite sea so suspenzijata na navivacite na Legija od "" 5 GODINI "" zabrana za gostuvanje na navivacite ... drsaticno kje se smirat ... A turcite koga odat vo "fajt" koristat - satari nozovi pistoli ... pred sekoe derbi vo turcija naj vernite navivaci so satori kapmpuvaat pred stadionot ( a toa se najcesto lugje so kje zaginat vo tepacka pred ili posle utakmicata ) ... Pa dobro da ne izleguvame od temata ... Temata e za Partizan i za Grobarite a ne za nekoi posrani "osmanlii" , grci i poljaci...
Inaku vcera na utakmicata so "srem" na pola utakmica grobarite ja napustile tribinata kako znak na bojkot poradi represijata od A.C.A.B. ( policijata ) vrz navivacite ...

GROBAR1986

САМО ПАРТИЗАН
Член од
16 септември 2007
Мислења
627
Поени од реакции
92
Pa dobro Poljacite sea so suspenzijata na navivacite na Legija od "" 5 GODINI "" zabrana za gostuvanje na navivacite ... drsaticno kje se smirat ... A turcite koga odat vo "fajt" koristat - satari nozovi pistoli ... pred sekoe derbi vo turcija naj vernite navivaci so satori kapmpuvaat pred stadionot ( a toa se najcesto lugje so kje zaginat vo tepacka pred ili posle utakmicata ) ... Pa dobro da ne izleguvame od temata ... Temata e za Partizan i za Grobarite a ne za nekoi posrani "osmanlii" , grci i poljaci...
Inaku vcera na utakmicata so "srem" na pola utakmica grobarite ja napustile tribinata kako znak na bojkot poradi represijata od A.C.A.B. ( policijata ) vrz navivacite ...
DA ZNAM ZA NAPUSTANJETO ALI POLITIKATA E EBANO VMESANA VO SPORTOT TAKA DASEKOJ KOMENTAR E SUVISEN.INACE ME ZACUDI TOA DA OD SITE NAVIJACKI GRUPI SAMO NA NAVIJACITE NA VOJVODINA I BESE DOZVOLENO DA VNESUVAAT TRANSPARENTI.ALI STO E TUKA E SAMO KE KAZAM DEKA NAVIJAC BEZ ZNAME,TRANSPARENT BARJAK I SL.NE E NAVIJAC.SAMO STO TIE OLOSI OD VLASTA NESAKAAT I NEMOZAT DA GO SVATAT ZASTO ZA NIV SE VAZNI SAMO PARITE.

I zato mrzim zvezdu,
I mrzeću je uvek,
Volim Partizan,
I voleću ga uvek

Stadion pun,
U dimu sve,
I uniforme vijore,
Pendreka avuk,
Odjekuje,
Dok Jug u transu luduje:

Pobijte sve cigane !!!

Vecna ljubav,kada umrem

Kada umrem, kad ostane telo,
zavijte me svog u crno belo
grob neka mi bude prema Jugu.
da ni tada ne saznam za tugu.

Dok me vode prema večnoj kući
nek se čuje pesma sa svih strana
nek se peva Volim crno bele
nek se čuje himna Partizana

Na grobu mi ne sadite cveće
ono ima puno raznih boja
postavite crno-beli barjak
Partizan je večna ljubav moja,

Neka peva društvo naše pesme
dok Partizan protivnike slama
na Jugu me više neće biti
radujte se, kao da sam s vama

Kad mi drustvo u posetu dodje,
nek ne plače, neka se veseli
neka peva pesme Partizana
to je ono što mi duša želi.

Nek me seti društvo pesme Juga
i pobeda što smo proslavljali
za Partizan daću život svoj
i kad umrem s društvom ću da pevam

PARTIZANE TI SI MOJ.

OVAA PESNA IM JA POSVETUVAM NA SITE PARTIZANOVCI,GROBARI I NA SITE ONIE CIJE SRCE E CRNO BELO

GROBAR1986

САМО ПАРТИЗАН
Член од
16 септември 2007
Мислења
627
Поени од реакции
92
Losa vest : se povredi Sikimic!!
INACE SIKIMIC PO MENE E EDINSTVENIOT IGRAC VO PFC KOJ STVARNO ME NERVIRA I MISLAM DEKA TOA KAKO STO BESE NAJAVUVAN KAKO GOLEMO ZASILUVANJE NE DRZI MESTO.MISLAM DEKA RNIC E 100 PODOBAR "MOE MISLENJE NEMORA DA E TAKA"

PxFxCx

Јужни Фронт
Член од
15 септември 2007
Мислења
452
Поени од реакции
4
Bezanija : Partizan - 0 : 2 Bes prisustvo na Grobari poradi bojkot za noviot zakon za navijaci ....

Г

Грејвдигер

Гостин
Kad ja pojdoh na stadion, na stadion JNA
ja ponesoh crno bela, ja ponesoh crno bela zastava!

Hrle reke navijaca reke tvoih sinova
Partizane sampione, sampione jedini!

Hrle reke navijace, hrle na sve strane
Partizane sampione fudbalski megdana!
--------------------------------------
I dok zvezda suze roni
mi smo novi sampioni
nemoj zvezdo sute liti
Jer i ti ces prva biti
To ce biti onog dana
kad ne bude Partizana
:pfc2::pfc::pfc_fan::grobar2::pfc3:

Следната утакмица е во среда во 13:30
Партизан - Борац

PxFxCx

Јужни Фронт
Член од
15 септември 2007
Мислења
452
Поени од реакции
4
[FONT=Verdana, Verdana] Izaberi Humsku 1 • izaberi nepokrivene tribine • izaberi prastare reflektore i semafor • izaberi stolice u pogresnoj boji • izaberi huk sa juga • izaberi stadion JNA • izaberi 04.oktobar 1945 • izaberi 7-1 • izaberi "plavu cigru" • izaberi prvi srpski tim koji je igrao u kupu i ligi šampiona • izaberi HEJSEL 1966 • izaberi 6 komada to je nasa nada • izaberi Bjekovicev gol u LJubljani • izaberi Trifunovic-Stojkovic-Hatunic • izaberi setno podsecanje na 80-e i kaznenu ekspediciju • izaberi "parni valjak" • izaberi crno-belo • izaberi Terazijsku cesmu • izaberi Mocu • izaberi štajgu u Šidu • izaberi Parangala+kondom • izaberi 2-6/4-0 • izaberi evri go • izaberi Šajbera • izaberi Fljamurtari • izaberi Petra Borotu, Gorana Grbovica, Dragana Mancea • izaberi da si crna ovca u društvu • izaberi da te sudije kradu • izaberi odlazak na tekmu o svom trošku • izaberi baštu restorana • izaberi Mišu Tumbasa • izaberi komšije iskompleksirane debile • izaberi"Uzbunu" • izaberi da si uvek glasniji u derbiju • izaberi"manastirku"za oficijelno pice • izaberi Bajru Župica • izaberi cinjenicu da sa godinama postaješ ludi i ludi i da zanemaruješ porodicne obaveze • izaberi Halu Sportova na Novom Beogradu • izaberi Istambul 1992 • izaberi bakljadu na šahu • izaberi Duška Radovica, Miju Aleksica, Rašu Andrica • izaberi avangardu • izaberi grlo i dlanove, a ne razglas i "koreografije" • izaberi prskalice i bubnjeve bušne • izaberi skraceni jug • izaberi da pri razvodu uzimaš: sina, šal i televizor • izaberi da ne jedeš paradajz, jagode, lubenice • izaberi da se ulice u Beogradu zovu po tvojim fudbalerima • izaberi Darka Tešovica • izaberi upravu koja ce ti svake godine prodati najboljeg igraca • izaberi Njukasl 2003 • izaberi prolece 2005 • izaberi BOŽE PRAVDE • izaberi SRBIJU • izaberi urbani duh Beograda • izaberi GROBARE • izaberi pametno • izaberi sudbinu • izaberi ponos i stav • izaberi SAMO JEDAN KLUB NA SVETU CELOM
izaberi PARTIZAN
[/FONT]

GROBAR1986

САМО ПАРТИЗАН
Член од
16 септември 2007
Мислења
627
Поени од реакции
92
TI SI PONOS NASE BOJE TI SI PONOS SRBIJE!!!!!

VOLIM GAAA KO OKA DVAAA VOLIM SVET SVAKI DAN ZA NJEGAAAA ZA SLAVNI KLUB SIVO CRN BEOGRADSKI PARTIZAN

Kajgana Shop

На врв Bottom