GROBAR1986
САМО ПАРТИЗАН
- Член од
- 16 септември 2007
- Мислења
- 627
- Поени од реакции
- 92
Rivalstvoto pomegju Partizan I c.zlezda ( Grobari i cigani ) , postoelo od mnogu odamna . Pomladti clenovi na forumov neka gi prasat svoite tatkovci , a oni postarite neka se prisetat koja bila Najmoknata , Najludata , Najorganiziranata grupa Na poranesnite YU prostori ( a sigurno i posiroko ) ... KAZNENA EKSPEDICIJA - na celo so legendarniot "Pampi" . Site drugi grupi ( BBB , Torcida , Armada , i najmnogu Ciganite ) imale "kompleks" od togasnata Grobarska avangarda ... Pampi e moze i eden od prvite fudbalski huligani u golem ultras . Juznata Tribina ja gradel najmnogu po primerot na angliskite huligani ( najmnogu od "HeadHunters" huliganite na FC Chelsea ) . Grobarite bile najmnogu punkeri koi slusale punk i rock za razlika od cigancinjata oki bile " kremci " Grobarite imaa golemi padovi ... Dvete najgolemi grobarski grupi ( "JUZNI FRONT" i " GROBARI 1970" ) bea skarani , povekje godisnata borba i bojkot ( koj se oznacuvase so neodenje na utakmici ) kon upravata ... No sega site tie raboti se zavrseni i pocna da se formira onaa juzna tribina kakva sto i treba da bide !!! ZA DRUGE SE NAVIJA - PARTIZAN SE VOLI !!! STAZA SLAVE SE NASTAVLJA !!!
Vo skoro vreme stadion nema da se gradi ( sega za sega ) a za JNA - stadion so dolga tradicija koj e izgraden za potrebite na armijata ...
Dobro e se gleda deka pratis ama me iznenadi so ona "zvezdasite"pozdrav braco (samo za tebe)
Inaku Partizan mu gostuva na Vardar vo noemvri na gradski - Odamna Grobari ne se doagale vo Makedonija ( uste sega mozam da namirisam incidenti ) ...
SAMI PROTIV SVIH I KO IH JEBE!!!!!!
JOJ ZVEZDO ZVEZDENA JOJ KURVO JEBENA JEBE TE VELEZ JEBETE SVI A NAJVISE MI GROBARI!!!!!