Фан Клуб : Овче Поле

Член од
25 јуни 2007
Мислења
100
Поени од реакции
2
bb[noone];3274377 напиша:
цццц од Грнчаров ако има поголемо копиле... слаб ден на Ристич и пак коа треба највише слободните голем проблем :tapp: иначе у сала супер
Vo pravo si za Grncarov eve nesto od negoviot fb

Toni Grncarov UBAVO E COVEK DA SE TESI ALI POSLE OVA NEMA DA VLEZETE VO PLAY OFF A KAMOLI DA GO OSVOITE KUPOT.JAS JA GLEDAM SEGASNOSTA A NE IDNINATA A TAA KAZUVA DEKA NIE SME PRVI UBEDLIVO A VIE 6 UBEDLIVO.

kakvo nedolicno odnesuvanje na eden profisionalen kosarkar:tapp::uvo:

Член од
23 декември 2007
Мислења
385
Поени од реакции
16
Наредната Сабота уште не се знае со кого ќе се игра, Пелистер е веќе во распагање, можно е Плејмејкер на негово место да дојде. Добра екипа се, мада очекувам победа и против Пелистер , а можеби и Плејмејкер. Како што кажав претходно ништо не се знае , се случуваат чуда :pipi:

Clint Eastwood

I'm watching you!
Член од
13 декември 2009
Мислења
622
Поени од реакции
211
Пред натпреварот не, но за време на натпреварот да, и имаше неколку Алфи измешани во луѓето :toe: така да, денеска немаше фрлање предмети во терен... а да е имало, 100% некој ќе е наебал и ќе бил сликан и приведен во полиција :pipi:

Скоро на секој натпревар се плаќа казна од страна на Овче Поле, не дека од голем хулиганизам, туку во нервоза некој фрли метална пара, или некој друг предмет... така да не ти држи вода реченицата.

На натпреварот Вардар 2000 - Овче Поле беше избркан од салата (мала Кале) претседателот на Овче Поле без ама никакви причини... уште еден факт, не се бламирај само, ако не пратиш доволно

Како прво, не КФМ, туку МКФ...

Второ, кој кого работи бе? Нели гледаш дека на секој натпревар има реакции за судењето, посебно кога се игра против Скопска екипа... дека како да им е криво што екипа надвор од Скопје ќе победи, како да кошарката треба да се игра само во Скопје... штета што и веќе кошарката е на многу ниско ниво, се распаѓаат клубови со традиција, нема заинтересираност за гледачите (освен навивачите на ФА што константно си навиваат)... и незнам ти од дека до дека дојде до заклучок дека МКФ ги пали малите градови кога цела лига се екипи од Скопје (освен Фени и Овче Поле, Пелистер е веќе во аут) :helou:
Decko ne si videl ti sto e represija(spomnuvas alfi megju publikata),sakas da mi kazes deka ve maltretiraat isto kako skopskive grupi? daj malce sredi se.Pa pretsedatelot na o.pole eden telefon da svrti ,nema da smee nieden dzandar nisto da napravi.So potegot sto ne vlegoa vo sala femili pokaza tvojot klub na koe nivo e! Posto i vaka i taka pobedivte,sto ne gi pustija da vlezat togas?!Od druga strana pa cudno e sto vi bile "city park boys "vo sala (kolku sto doznav) a nieden od vas toa ne go kaza ovde!znaci za ednite moze ,za drugite ne! e kako sega aj ti vaka objasni mi ,posto ne razbiram?
Na KFM ili MKF(kako sakas) citaj na DANIEL DIMEVSKI I ILIJA MERDZANOVSKI,i te kako im e vo interes da ima kosarka vo malite gradovi,se dodeka od vodeckite lugje na tie klubovi imaat korist nekakva.
aj (pot)seti se u kakvi odnosi bea so feni se dur amir davase pari za reprezentacija(logoto na feni stoese na dresovite na makedonija) i kakvi stanaa posle toa.kako se rasfrlaa so izjavi kako strumica e najkosarkarskiot grad vo makedonija,dodeka imaa kombinacii so toj klub.pa gi "nasamarija" so cic-mic muabet pelister koga im go dadoa kupot vo bitola i im napravija 300 dubari so se i sesto(karti,reklami...).sekoja godina se pojavuva nov "musterija" za niv.tie se vo sostojba i da vi pomognat sega, koga gledaat deka ke im se raspadne ligata od sto neznaat komu poprvo da mu udovolat,oti so poveke klubovi "igraat" igri.momentalno vo skopje kruzi muabet bas za daniel dimevski i ilija merdzanovski vo vrska so eden klub,ama ke pocekame nekoe vreme pa ke zborime posle za toa.
pak ke vi kazam na site.nikomu ne smeta klub od vnatresnosta da bide dobar ,jak ,da pobeduva(cesno i korektno) ,samo uste ste mnogu "mali" da znaete sto se slucuva ovde od kade pocnuvaat i zavrsuvaat site raboti.
:sport2:

Член од
23 декември 2007
Мислења
385
Поени од реакции
16
Види понапред, кажав јас дека ЦПБ гостуваа кај нас :)

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Decko ne si videl ti sto e represija(spomnuvas alfi megju publikata),sakas da mi kazes deka ve maltretiraat isto kako skopskive grupi?

So potegot sto ne vlegoa vo sala femili pokaza tvojot klub na koe nivo e! Posto i vaka i taka pobedivte,sto ne gi pustija da vlezat togas?!Od druga strana pa cudno e sto vi bile "city park boys "vo sala (kolku sto doznav) a nieden od vas toa ne go kaza ovde!znaci za ednite moze ,za drugite ne! e kako sega aj ti vaka objasni mi ,posto ne razbiram?

Како прво неможеш да не споредуваш нас со групите во Скопје (ФА и до некаде ЦПБ), бидејќи колку се тие далеку од Гробари и Делије, толку сме ние далеку од нив, така да нема споредба... (чист пример, немора да ми релицираш што ги спомнав Делије и Гробари)... нас не не малтретираат, да не сликаат (како ФА што ги терале) ама сепак не е ни толку опуштено да може да се влева на терен, да се фрла со секакви предмети, а не па да се запали бакља или некоја друга пиротехника...

За тој потег зборувавме тука... значи ФА не сакаа да добијат само 30-40 карти колку што заслужуваат гостинските играчи во нашата сала (премногу е мала, а и нема услови за да дојдат голем број гостински навивачи)...на неколку страни наназад еден член тука спомна дека беа ЦПБ, околу 20-25 души некаде... ФА сакаа да дојдат 150 души, а салата е за 450, како тоа ти ми објасни? Да нема домашни навивачи и симпатизери на клубот, само за да има гостински навиачи? Да ни е голема салата како во Кавадарци, Битола, Охрид и таму другите, нека дојдат и 500 ако сакаат... тоа е тоа :toe:

А, ова за Фени и Пелистер, дали сакале МКФ да извадат некоја корист од нив не ме интересира... ама немој да мислиш дека така е и со Овче Поле, бидејќи никој не е овца па да го стрижат... :smir:

"Тешко се игра таму, тоа е дива лига! Едниот кош е крив, а публиката ти "дише во врат"!"- Изјава на Мечето Ушко

Абе цело време да трпи пцуење, жена му беше во Свети Николе и си осети самата во своја кожа... нормално дека ќе се најде нешто оправдување за тоа :):):)

Кавадарчанец

Бадр Хари фан
Член од
18 декември 2007
Мислења
4.156
Поени од реакции
29
Како прво неможеш да не споредуваш нас со групите во Скопје (ФА и до некаде ЦПБ), бидејќи колку се тие далеку од Гробари и Делије, толку сме ние далеку од нив, така да нема споредба... (чист пример, немора да ми релицираш што ги спомнав Делије и Гробари)... нас не не малтретираат, да не сликаат (како ФА што ги терале) ама сепак не е ни толку опуштено да може да се влева на терен, да се фрла со секакви предмети, а не па да се запали бакља или некоја друга пиротехника...

За тој потег зборувавме тука... значи ФА не сакаа да добијат само 30-40 карти колку што заслужуваат гостинските играчи во нашата сала (премногу е мала, а и нема услови за да дојдат голем број гостински навивачи)...на неколку страни наназад еден член тука спомна дека беа ЦПБ, околу 20-25 души некаде... ФА сакаа да дојдат 150 души, а салата е за 450, како тоа ти ми објасни? Да нема домашни навивачи и симпатизери на клубот, само за да има гостински навиачи? Да ни е голема салата како во Кавадарци, Битола, Охрид и таму другите, нека дојдат и 500 ако сакаат... тоа е тоа :toe:

А, ова за Фени и Пелистер, дали сакале МКФ да извадат некоја корист од нив не ме интересира... ама немој да мислиш дека така е и со Овче Поле, бидејќи никој не е овца па да го стрижат... :smir:

"Тешко се игра таму, тоа е дива лига! Едниот кош е крив, а публиката ти "дише во врат"!"- Изјава на Мечето Ушко

Абе цело време да трпи пцуење, жена му беше во Свети Николе и си осети самата во своја кожа... нормално дека ќе се најде нешто оправдување за тоа :):):)
А во Кавадарци е повисок :tv:

mr.cornelius1

И ОНДАК ТО..
Член од
1 ноември 2009
Мислења
773
Поени од реакции
14
На него му сметаат кошовите,на мене ми сметаат неговите УШИ

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Јас знам дека на минута до полувремето било 25-49... сега незнам точен резултат, бидејќи не бев во можност да идам, а и нема статистика на www.basketball.org.mk :wink:

Нека ни е честито победата, без разлика што е над Пелистер кои знаеме дека е во проблеми, секоја победа е значајна :helou:

Следен натпревар, во Сабота на 13.02.2010 во Спортска Сала "Цар Самоил"- Свети Николе, Овче Поле - Фени Индустри :smir:

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.550
Јас знам дека на минута до полувремето било 25-49... сега незнам точен резултат, бидејќи не бев во можност да идам, а и нема статистика на www.basketball.org.mk :wink:

Нека ни е честито победата, без разлика што е над Пелистер кои знаеме дека е во проблеми, секоја победа е значајна :helou:

Следен натпревар, во Сабота на 13.02.2010 во Спортска Сала "Цар Самоил"- Свети Николе, Овче Поле - Фени Индустри :smir:
Пелистер-Овче Поле 67:101
Има статистика:
http://www.fibalivestats.com/matches/5584/01/13/96/12V5rCvhmXW62/

Член од
30 декември 2009
Мислења
92
Поени од реакции
3
Ај ако можете да ми кажете кога игра Овче Поле и од колку часот.Ако може што побрзо:smir:

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Ај ако можете да ми кажете кога игра Овче Поле и од колку часот.Ако може што побрзо:smir:
Овче Поле - Фени Индустри во Сабота на 13.02.2010 во Свети Николе... час сеуште нема определено, но или во 18:00 или во 19:00 часот ќе биде натпреварот :helou:

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
На 13ти а? Ќе бидам у Св. Николе тогаш, па можеби ќе гледам и ја една утакмица :)
Али највероватно нема :)

Член од
24 октомври 2008
Мислења
1.382
Поени од реакции
248
тимот го напуштија тренерот Ангел Љутков,Боби Михајловски и Трајче Караџов, причините не се за тука :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom