Како прво неможеш да не споредуваш нас со групите во Скопје (ФА и до некаде ЦПБ), бидејќи колку се тие далеку од Гробари и Делије, толку сме ние далеку од нив, така да нема споредба... (чист пример, немора да ми релицираш што ги спомнав Делије и Гробари)... нас не не малтретираат, да не сликаат (како ФА што ги терале) ама сепак не е ни толку опуштено да може да се влева на терен, да се фрла со секакви предмети, а не па да се запали бакља или некоја друга пиротехника...
За тој потег зборувавме тука... значи ФА не сакаа да добијат само 30-40 карти колку што заслужуваат гостинските играчи во нашата сала (премногу е мала, а и нема услови за да дојдат голем број гостински навивачи)...на неколку страни наназад еден член тука спомна дека беа ЦПБ, околу 20-25 души некаде... ФА сакаа да дојдат 150 души, а салата е за 450, како тоа ти ми објасни? Да нема домашни навивачи и симпатизери на клубот, само за да има гостински навиачи? Да ни е голема салата како во Кавадарци, Битола, Охрид и таму другите, нека дојдат и 500 ако сакаат... тоа е тоа
А, ова за Фени и Пелистер, дали сакале МКФ да извадат некоја корист од нив не ме интересира... ама немој да мислиш дека така е и со Овче Поле, бидејќи никој не е овца па да го стрижат... :smir:
"Тешко се игра таму, тоа е дива лига!
Едниот кош е крив, а публиката ти "дише во врат"!"- Изјава на Мечето Ушко
Абе цело време да трпи пцуење, жена му беше во Свети Николе и си осети самата во своја кожа... нормално дека ќе се најде нешто оправдување за тоа