Кај Гатузо има сериозен напредок од ланска сезона, другите горе долу тука се. Јас најискрено се надевам Абате да прерасни во вистински играч, ама не можам сеуште да инвестирам голема доверба во него. Фламини од секогаш бил за мене просечен играч, со топка незнај да изигра, агресивен е без некој огромен ефект. Јас би го играл Боатенг секој ден пред Фламини.
Како и да е сезонава средината и нападот не би ги менвал и карт бланш да ми дат. Одбраната освен Тиаго Силва сите би ги променил без око да ми трепни.
Во одбрана би ги продал Јанко и Бонера и би зеле едно класа Бекче, како Рафинја,Коентрао Балзарети и сл.
--- надополнето ---
Инаку за вчера ке го кажам само ова (неможев вчера дрво се напрајф).
Секоја чест на сите.
Еве кратка моја стандарна анализа.
Абијати -сигурен без работа.
Абате- одличен, тактиката на крофнарот беше да пробива бушманот преку него али на крај Ето заврши 90 мин зеро шутеви.кога го удри пиперџијава наш требаше да се превртува така што Пандев ке добиеше жолт или црвен а тој ништо,дали нема мозок или искуство незнам.
Неста -одличен.
Тиагито-такоџе.
Замброта пробаа на 2-3 пати од таму али не успеаа,откако влезе ботот Антонини Бијабиани имаше појше простор и играта ја префрлија натака.
Фламини - Животна партија во Милан 12 км истрчани.
Гатузо- малце наивно но солидно прво полувреме (реков ке напрајт реприза од лани ) но за срека не, мана му е на Гатузо веке 10 години таман штом добие картон тој тогаш поостар станува.
Амброзини -се препороди после повредата,сјаен во дефанзива креативен во офанзива.
СидорФ-втора младост многу креативен и најсигурно беше кога е топката во него- Браво мајсторе.
Робињо-солидно добро движење и соработка,зал ми беше што принудно го сменија имаше вчера многу желба за игра во него.
Ибра- зарем треба да се пиши нешто.
Антонини -по кој знае кој пат покажа дека не е за во Милан,дупка во одбрана а во напад отиде еднаш и беше како изгубен.
Пирло- искуство и тактика имаше 2 кикса во одбрана но доста допинесе нема што да ми се забележи поконкретно.
Боатенг-не се виде многи а и 10-15 мин беше во игра.
Алегри- Браво мајсторе,одлична тактика,поготово со играч помалце,замени на место,добро што на време ја смени 4-3-3 во 4-3-1-2,сакам да ја видам само еднаш да ја примени 4-2-3-1 на Анчелоти.